Психолози,психотерапевти,психиатри

• 676 429
  • 867
  •   2
Отговори
# 465
Здравейте !

Майка ми не е никак добре от няколко месеца, като напоследък сериозно се забелязва.Мисля, че става въпрос за депресия, тъй като преживя много стресови моменти, а и сега баща ми постъпи в болница.Накратко много отслабна, плаче, все нещо не и е наред и се заяжда с баща ми и сестра ми, сеща се за минали лоши случки, просто немога да я позная по нищо не прилича на себе си.Искам да я заведа на психиатър, моля ви споделете за някой добър в София.Днес звънях на д-р Ирина Лазарова, но ми каза утре на обяд да и звънна и ако няма скоро часове при нея просто незнам...

Ако ти тр психиатър мога да ти препоръчам Рали Димитров. Без часове е отиваш и чакаш, ако си с направление чакаш, ако си платиш е 60лв. и влизаш без да чакаш. Като специалист е добър.

# 466
Здравейте !

Майка ми не е никак добре от няколко месеца, като напоследък сериозно се забелязва.Мисля, че става въпрос за депресия, тъй като преживя много стресови моменти, а и сега баща ми постъпи в болница.Накратко много отслабна, плаче, все нещо не и е наред и се заяжда с баща ми и сестра ми, сеща се за минали лоши случки, просто немога да я позная по нищо не прилича на себе си.Искам да я заведа на психиатър, моля ви споделете за някой добър в София.Днес звънях на д-р Ирина Лазарова, но ми каза утре на обяд да и звънна и ако няма скоро часове при нея просто незнам...

Опитайте с http://www.bacbp.org/bg/%D0%94-%D1%80-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%8A%D … 0%BB%D0%B5%D0%B2/

# 467
  • София
Здравейте, момичета притеснена съм за съпругът ми и реших че вие може да ме посъветвате към кого да се обърна. Проблемът е следният - смятам че той страда от паническо разстройство, има наследствена хипохондрия и животът около него стана много труден. Искам да му намеря добър психотерапевт, ако е възможно с думи, с разговори той да се успокои, не ми се иска лечение с успокоителни и разни други, но сега ви питам към какъв специалист да се обърнем, той ми каза че сам няма да може да се справи. От софия сме.

# 468
Потърсете когнитивно-поведнчески терапевт.

# 469
Здравейте!
Имате ли впечатления от Велислава Донкина?

# 470
Здравейте!
Влизам в темата, за да препоръчам психолог за София - Атанаска Атанасова. Повече за нея:
http://www.janus-center.com/

# 471
Здравейте

Имам нужда от помощ. На 25 съм и имам сериозни проблеми с психиката с дългогодишна давност. Става въпрос за тревожно-депресивния спектър - постоянно напрежение, паник атаки, натрапливи мисли Pure-O OCD, здравна тревожност, социална тревожност, дерматиломания, дисморфофобия, тежка депресия. Нещата са много сериозни и задълбочени, тъй като до момента не можах да се справя с тях и сега съм супер зле. Стоя в къщи в изолация, не работя, спрях да уча, не излизам, изциклям по цял ден.

Трябва ми информация за добър психиатър в София. Също така за психотерапевт. Или психиатър-психотерапевт. Или някакъв център, където има психиатър и терапевт, които работят заедно като екип. Не знам на каква терапия трябва да се подложа за всички тези проблеми. Ходих на CBT но не се получи. Терапевтът не разбираше нищо от моя тип проблеми и работеше супер неорганизирано и хаотично. Само дето ми прибра парите. Имам известен успех когато прилагам сама CBT техники прочетени от книги и специализирани статии в нета, но това не стига да се чувствам нормално.

Имам проблем с доверието и тежка хипохондрия, а психиатрите са супер груби и невнимателни. Не следят лечението, не си записват какво ти дават, не те помнят, като се оплачеш от страничните ефекти на лекарствата още малко и ще те набият. Чета много статии в интернет, /най-вече публикации в сайтовете на ОCD рисърч центрове в щатите за лечението на OCD, понеже то ми създава супер голям стрес/ и когато съм пробвала да кажа нещо по въпроса или да попитам нещо лекарите виждам, че работят по някакви супер остарели методики и не разбират за какво им говоря, не знаят за същността на това заболяване почти нищо.

Ще се побъркам, имам чувството, че няма кой да ми помогне. Моля ви дайте някакви идеи какво да правя. Супер отчаяна съм, чувствам се хваната в капан и почвам да мисля, че има само един изход от тоя кошмар.

Съжалявам за истеричния тон на съобщение, в момента съм в голям стрес и отчаяние.

Моля препоръчвайте специалисти само ако сте сигурни, че хората са читави, наистина съм в много лошо състояние.

# 472
Здравейте! Прекарах тежка, нервна бременност, дали заради хормоните или това, че човека до мен ме разочарова страшно много, си нося нервността и до сега. Нещата дори се задълбочиха изпадам в страшни панически състояния. Плача и нямам покой. Ходих по баячки, гледачки, преминах през психотерапия няколко пъти. Сега пробвам и с хомеопатия. Кърмачка съм  с детенце на 8 месеца. 
Често не мога да спя от треперене на стомаха и обвинявам... всички, целия свят ми е виновен, затваря се омагйосан кръг и не ми е  добре. Нямам сили често да се справя с елементарни житейски задължения. Към какъв специалист трябва да се обърна Л.Л. Каза невролог или психиатър.. но кой?
Моля за съвет и помощ!

# 473
Невролозите не лекуват ли неврологични проблеми, като болки, изтръпвания, прищипвания, скованости, тикове и други подобни? Защо в България хората обикалят по невролози за психически проблеми?  Rolling Eyes

# 474
здравейте,
не знам дали това е темата, но все пак ще питам.
интересувам се от хипнотерапевт и терапевт. рових из нета, но не открих особено много, а сайта на българската асоциация по хипноза и хипнотерапия не работи.

по предварителен поглед се спрях на 2 имена: Горан Иванов и Калин Цанов. някой има ли опит с някой от двамата?

много ще съм благодарна за мнения и препоръки.   bouquet

# 475
Аз и моя приятелка/на 25/имаме идентичен и много сериозен проблем с депресията.Нашата не е реактивна,не е свързана с нещата,които ни се случват.От както сме станали на пи 16-17 години прекарваме 2/3 от времето си в депресия.Примерно 2 месеца тревожност,безсъние,безапетитие...,после-спокойстив,радост,чувство за хумор...Влязох да се посътетвам при кой психотерапевт да отидем във Варна,записах си някои,но като чета тук пишещите професионалисти,никак не ме кефят  Confused,/с извинение/Май ще се ориентирам към рейки и йога.Ако някой /не от психолозите,а от ''депресарите'' Laughing/има такъв опит,моля да пише лично.  bouquet

# 476
Здравейте. Моля, препоръчайте ми изпитан психотерапевт от Пловдив.

Някой има ли опит с Нина Стойчева?

# 477
Здравейте, не съм предполагала, че някога ще ми се наложи да пиша в подобна тема и да искам съвет и среща с психолог, но ...
Изпадам в частични депресии или поне така си го обяснявам, не искам да говоря, да виждам никой, нищо не ми се прави, готвя насила, а готвенето ми харесва. Напоследък нищо не ме прави щастлива, ден да мине друг да дойде, апатия към всичко и всички ... Реших, че имам нужда да поговоря със специалист, изчетох доста в темата  и се обърках не знам към кой специалист да се обърна, толкова много са тук. Ако може някой да ми препоръча някой в София ще съм ви благодарна. До скоро

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 12:42 от zlati22

# 478
Някой случайно да е ходил при д-р Яни Стефанов ,хипнотерапевт,Варна,квартал Младост? newsm78

# 479
А защо хипнотерапевт!?

Общи условия

Активация на акаунт