Психолози,психотерапевти,психиатри

• 678 154
  • 867
  •   1
Отговори
# 600
Болката тук е ясна, видима е, както е видим и капанът в който са попаднали двамата (работещ и клиент). Умишлено използвам думата „работещ“, а не психотерапевт защото за професионалист в тази област е Недопустимо да влиза в капана на подобни зависимости. Естествено, че се изгражда връзка на емпатия между клиент и терапевт, но тя е работна връзка. Основната цел в случая също е объркана и тя не е да те направи зависим за да осигури постоянен доход на терапевта, а точно обратното – да те научи да мислиш и действаш самостоятелно. И разбира се на всеки психолог започнал да изучава тази професия още от началото му се набива в главата, че той-бъдещият професионалист НЕ дава съвети, дават се гледни точки, а клиентът сам взима решенията и така в рамките на 10-12 сесии го учи как  да се справя САМ с житейските ситуации. Накрая ми се иска да кажа няколко думи относно честотата на срещите. В началото е нормално веднъж седмично. Във времето тази честота на срещите се е доказала, като най-продуктивна. Веднъж седмично е достатъчен период през, който клиента да може да отработва задачите поставени от терапевта и от друга страна достатъчен за да поддържа здрава терапевтична връзка. Потребността  клиент да посещава подобен специалист по няколко пъти в седмицата вече е при тежка травма (пожар, катастрофа с жертви, загуба на близък…), която изисква незабавна кризисна интервенция, но тя пък не може да продължава с месеци защото съдържанието на работния процес е друго. След приключването на кризисната интервенция същия психолог няма право да продължава работа с клиента в психотерапевтичен контекст, а трябва да се отиде при друг.

# 601
Здравейте, много ви моля за помощ Praynig - трябва ми ППТ психотерапевт от Пловдив,много топъл човек/ жена/по възможност с голямо сърце и страхотни умения в областта си. Simple Smile Изключително ми е важно да работи по метода на Позитивната психотерапия. Благодаря ви предварително!  bouquet

# 602
Здравейте!
Според мен ( и не само) мой близък има проблем. Най-близко бих го определила като параноя ( не като медицинско понятие, а като израза - гони те параноя). Мисля, че този близък трябва да се консултира с лекар. Нямам представа какъв. Той категорично отказва.
Обаче неговите думи и поведение почват да побъркват и нас, неговите близки.
Какво мога да направя аз? Дали има смисъл да отида аз на някакъв лекар? И на какъв? Откъде въобще да се тръгне, за да се разплете кълбото?
Понякога си мисля, че човекът може в един момент съвсем да откачи и да се случи нещо лошо, свързано с насилие. Понякога си мисля, че преекспонирам нещата.

# 603
Има стара тибетска поговорка: „Учителят се появява тогава, когато ученикът е готов.” Ако вашият познат няма желание, няма как да го накарате насила. Възможно е тази „параноя”, както я нарекохте да е безобидна, възможно е да има основателна причина за страховете си, възможно е и да обхваща симптомите за определена диагноза. При всички случаи обаче, диагноза се поставя от специалист. Доколкото разбирам Вие нямате нищо против да посетите такъв. Това ще Ви даде възможност да научите нещо за собствените си страхове от една страна и да разсъждавате върху неговите в професионален контекст. Моето мнение е, че по отношение на Вашия познат е по-добре да се обърнете към психиатър, а не към психотерапевт.
Успех!

# 604
здравейте. търся психотерапевт за Казанлък. Дали на територията на града ми има такъв, къде мога да проверя?
благодаря.

# 605
Здравейте,искам и аз да ми препоръчате добър специалист Психиатър от Сф,които не е само ЗА лекарствата и при всяка първа възможност да гледа да те натъпче с тях...Страдам от много силна Агорафобия и ПА и искам наистина да попадна на точния човек с които да разрешим проблема а не само да го затъпим с лекарства...Благодаря предварително,може да ми пишете и на лични защото рядко успявам да се ориентирам да намеря темата.Ще съм ви много задължена!

# 606
Здравейте ! Simple Smile
Моля ,да ми препоръчате психолог във Варна и по-точно такъв, който е с опит в семейното консултиране !
Благодаря предварително !
Прекрасен ден от мен   bouquet !
М.

# 607
Здравейте ! Simple Smile
Моля ,да ми препоръчате психолог във Варна и по-точно такъв, който е с опит в семейното консултиране !
Благодаря предварително !
Прекрасен ден от мен   bouquet !
М.
   http://www.psiholozi.com/varna.html

# 608
Здравейте!

Бихте ли ми препоръчали психотерапевт в Русе и околността?
Благодаря ви!

# 609
Здравейте, нова съм тук и имам нужда от помощ. Трябва ми добър психо терапевт в София, за възрастен човек, ще изложа на кратко проблема. Лекаря е за приятеля ми(32) , който има доста проблеми с личността си от родителите му, комплекси за малоценност липса на вяра в себе си, с две думи доста кофти детство и доста кофти отношение от родителските тела, усеща се недостоен едва ли не за любов и някой наистина да държи на него, смята че не заслужава... Та проблема се появи след като той реши за себе си, че иска аз да съм неговата половинка и заживяхме заедно, спряхме да правим секс, има тръпка има химия, но стигнем ли до същинския момент.... няма възбуда ...той казва, че не може да си помисли да ме унижава по този начин и аз съм била специална и неговото семейство и не можел да ми посегнел по този начин, който според него към мен е унижение един вид, ... та според мен и според него има нужда от професионална помощ да му помогне да разреши личностните си проблеми и евентуално ако може да помогне за интимния ни проблем... ходихме вече при д-р Бостанджиев- сексолога, наистина е добър и той откри проблемите на приятеля ми който той отрича от години.... та молбата ми е ако знаете добър психо терапевт моля свържете се с мен тук или на лично

# 610
   Бостанджиев е и психотерапевт . Защо не продължите при него ?

# 611
  • Стара Загора
Да, Бостанджиев също е психотерапевт, не иска ли да работи с вас? Или вие искате друг? Има българска асоциация по психотерапия и на нейния сайт може да откриете индивидуални и групови членове - за да изберете.
Успех!

# 612
Бостанджиев е много добър и според мен, но приятеля ми не беше готов да чуе истините който тогава той му каза, и той го усети един вид го напада... и не иска при него той иначе много ни се радваше и каза точно това, че не вижда смисъл от медикаменти и че и сами можем да се справим, но и двамата се бяхме по притеснили и стана още по-дълбок проблема, пък и аз смятам че е нужно той да си изчисти проблемите от детството.... та тогава доктора даже предполагаше, че до 1 месец всичко ще е окей Simple Smile а то стана още по зле ....

# 613
Здравейте,и аз искам да ви помоля за помощ,по възможност в близките два дена,докато моя мъж не се е отказал да отидем на лекар.Ходихме при личната лекарка,и след като той сподели проблема си,тя му написа направление за психиатър( а ние мислехме че ще ходим на невролог).Съответно моя мъж много се здуха от тогава,все едно да му кажат че е  луд.Та въпроса ми е -кажете ми някой психиатър в София, по възможност да работи със Здравната каса.
Предварително благодаря

# 614
Бостанджиев е много добър и според мен, но приятеля ми не беше готов да чуе истините който тогава той му каза, и той го усети един вид го напада...
   Може да споделите това на Бостанджиев , да говорите за чувството на приятеля ти . Вероятно и то се явява материал за работа и то точно с терапевта , с когото е било изпитано .
   Предполагам , без да настоявам , разбира се .  Вие си преценявате .  Hug

ina_princess, защо не се обърнете в Св. Наум ? Със сигурност някой психиатър там работи със здравна каса . Обадете им се на регистратурата и питайте .

Общи условия

Активация на акаунт