Психолози,психотерапевти,психиатри

• 678 116
  • 867
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна,морето ...
belka, мога да ти препоръчам моя  Peace
http://www.dr-petarnikolov.org/
много ти благодаря . ще звънна за час още в понеделник

# 586
Здравейте на всички . Направих си специално регистрация за да споделя , че съм крайно недоволна от д-р Момова ( психотерапевт от Варна) . Сестра ми е в много тежка депресия и доста време търсих мнения за психотерапевт в Варна , най-накрая се спрях на д-р Момова , работи в ДКЦ Св, Марина , има супер много специализаций , но напразно. Два пъти ходи при нея , първия път в ДКЦ Св. Марина излезе още по стресирана и депресирана и втория път в кабинет до автогарат , забравила , че има среща с нея , ами да си записва и сетра ми я чака 40 мин. и после през цемия преглед и била говорила , че била болна и трябва да се консултира с психиатър и да пие хапчета и най-различни глупости , че била болна от най различни болести и сестра ми излезе още по зле . Ужасссссс !!!! А ние преди година сме ходили на психиатър изписха и хапчета и през цялото време и се спеше и не беше адекватна и затова потърсихме психотерапевт . Аз казах на сестра ми повече да не стъхва при нея , а който иска да ходи .

# 587
vesi_mir не зная какъв е случая със сестра ти но аз също ходих на терапия при д-р Момова Накара ме в началото да си направя пълни кръвни изследвания, консултация с еднокринолог за щитовидната жлеза. Така иска да се изключат евентуални здравословни проблеми и ако си здрав и няма физически проблеми да се премине към психотерапия. Предполагам , че това е била идеята и при сестра ти Препоръча ми да пия витамин А, и В .Аз също направих консултация с психиатър, която ми изписа хапчета /не бяха силни/и заедно с това правихме и психотерапия Когато се подобрих сама спрях хапчетата, но мисля че при мен състоянието ми бе по-леко от това на сестра ти
успех Simple Smile
Р.S. започнах редовно да спортувам (аеробика) страшно ми помогна

# 588
Благодаря за отговора dgidgo Simple Smile Със сигурност повече няма да позволя на сестра ми да отиде при д-р Момова , вместо да излезе малко по спокойна след преглед с нея точно обратното и след двата пъти преглед излиза супер разстроена и едвам я успокоявам . А също не смятам , че е коректно да запишеш час за втори преглед рано сутринта по желание на докторката (защото нямала време по -късно, обадили сме се 3 дни по -рано ) и сутринта сестра ми да отиде в оказания час да и звани 20 мин по телефона , никой да не дига и след 20 мин. да вдигне и да каже , че е забравила за часът , аз това не мога да си го представя . Който иска да ходи при нея аз споделям личен опит , защото очакванията ми бяха други . А и сестра ми вече си е правила изследвания и на кръвта и  на щитовидната железа , тя въобще не ги е поискала , а я праща в частна клиника да си прави нови , а на психиатър сме ходили изписала  е хапчета от които само и се спи и е като дрогирана и за това искаме терапия без хапчета или хомеопатия , но явно това не е в компетенцията на д-р Момова , поне да го каже , че не е компетентна. Благодаря за отговора dgidgo Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 15:51 от vesi_mir

# 589
пак връщам темата.. ще ми помогнете ли с препоръка за добър психотерапевт/психиатър на сносни цени за София за лечение на страхова невроза/депресия/паническо разстройство, ако може все пак с лични впечатления и опит от този лекар, тъй като вече си напатих от лекари. Много ще съм ви благодарна!!! Тъй като съм на зор, защото пия приспивателни (не мога да спя) и антидепресанти, (предписани ми от психиатър) ще съм ви благодарна да ми отговорите възможно най-бързо, тъй като аз си усещам нуждата да поговоря с някого и второто, което е- искам да махна тези лекарства от организма си и да се изчистя, а и получавам вече пан. атаки, сърцебиене, болки в очите, заглъхване на ушите и т.н. които не мога да понасям вече! Може и на лични. Благодаря предварително.  Simple Smile

П.С. Искам консултацията да бъде комбинирана освен за страховата ми невроза да поговоря и за мен самата и живота ми, проблеми в любовта, безпътица, постоянна меланхолия и т.н.

# 590
  • Варна,морето ...
belka, мога да ти препоръчам моя  Peace
http://www.dr-petarnikolov.org/
записах си час , в сряда, и ще пиша какви са ми впечатленията от доктора

# 591
Всъщност, разпитах за Момова... Има и други мнения за грубо отношение към пациентите.

# 592
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър психиатър във Варна, който да работи със здравната каса.

# 593
  • СОФИЯ
Здравейте моля ви да ми препоръчате добър психиатър в София. Спешно !!!
Благодаря ви  Hug Hug

# 594
здравейте Simple Smile Записах сестра ми при д-р Катя Казакова от Варна , за сега два пъти е ходила ,поне я обеди да взема хапчета , много мило се държи и искрено се надявам да сме уцелели точния доктор , ще пиша как са нещата за по нататък Simple Smile А някой може ли да ми препоръча литература за четене , та да мога и аз някак да и помагам Simple Smile

# 595
Веси, психологът би могъл да разговаря с теб като най-близък на сестра ти и да те посъветва за поведението на близките й хора, така поне прави психологът, за който говорих. И предполагам е най-добрият вариант... А иначе литература... Трябва най-вероятно да знаеш за какво по-точно да четеш - какъв вид депресия да речем или друго конкретно.  Hug

# 596
Здравейте!  Попаднах в психотерапията, без да имам понятие какво представлява, за решаване на проблем в отношенията с детето ни. Мнението ми за този вид помощ вече е формирано и то не е положително. Това не е резултат от некомпетентен или непрофесионален терапевт. За мен този вид лечение е порочно. Няма как да споделяш лични неща с непознат, поради тази причина няма как в един момент да не го почувстваш близък. Проблема обаче не е основно в това, а във факта, че допускаш човек в живота на семейството си, с който месеци , а ми казаха, че е възможно и 1,2 или 3 години по 2 пъти седмично да общуваш по всички въпроси които те терзаят, който ти помага да вземаш правилните решения (т.е. вземаш неговите решения) и който ти служи като опора. Представете си какво ще ви се случи в момента в който го няма. Прекъснах терапията си по тази причина и го преживях тежко след 3 месечна работа. Чувствах се сама, безсилна и неспособна на самостоятелни решения. След съвместна работа за по-дълъг период,  човек мисля, че свиква да се уповава на "помощника" си, а оставането сам може да го върне в изходна позиция.  Както самият терапевт каза, създава се зависимост от лечението. Така, че обмислете внимателно преди да пристъпите, защото след това ситуацията може да се окаже много по-сложна за вас. Желая на всички ни да успяваме да се справяме сами с проблемите си, или с помощта на близките ни хора!

# 597
 eма, не си попданала на наистина добър терапевт (поне според моите представи) .
 Добрият такъв не те прави зависим от терпията , а напротив ! Той ти помага да се учиш да се справяш с помощта на собствените си ресурси , като обръща твоя поглед към тях .
   Той ти помага да се свържеш с механизми , които ще ти помагат да  откриваш решенията самостоятелно .

Добрият терапевт успява да сложи отчетлива граница , която те пази от това да го включиш в кръга на близките си . Да той "бърка" в най-съкровеното , но .... м/у терапевта и близкия човек има същата разлика , както м/у гинеколога и любовника ти . И точно тази разлика трябва да бъде много ясно определена/очертана от терапевта , ако той е истински професионалист .

Съжалявам за теб и за други , като теб , попаднали в подобен "капан" .  Peace

# 598
eма, не си попданала на наистина добър терапевт (поне според моите представи) .
 Добрият такъв не те прави зависим от терпията , а напротив ! Той ти помага да се учиш да се справяш с помощта на собствените си ресурси , като обръща твоя поглед към тях .
   Той ти помага да се свържеш с механизми , които ще ти помагат да  откриваш решенията самостоятелно .

Добрият терапевт успява да сложи отчетлива граница , която те пази от това да го включиш в кръга на близките си . Да той "бърка" в най-съкровеното , но .... м/у терапевта и близкия човек има същата разлика , както м/у гинеколога и любовника ти . И точно тази разлика трябва да бъде много ясно определена/очертана от терапевта , ако той е истински професионалист .

Съжалявам за теб и за други , като теб , попаднали в подобен "капан" .  Peace

[color=darkred]Така смятам и аз. Това не може да е дело на добър психотерапевт  Naughty
[/color][/color]

# 599
curse, за София мога да препоръчам като психоаналитик Теодора Петрова. Тя е юнгиански аналитик, специализирала е в Сан Франциско, доколкото знам. Ходила съм при нея преди няколко години заради натрапливи мисли и наистина успя да задвижи колелото на промяната, а излязоха и много други неща, които да анализирам. Определено когато попаднеш на добър специалист, е богатство и ти помага не само да решиш проблемите си, но и да постигнеш личностно израстване. Разбира се няма вълшебна пръчица, нито пък ти се дават готови решения, но спеицлано аз се чувствах през цялото време както когато се учех да карам колело - подкарваш колелото, но имаш увереността, че ако залитнеш, 2 ръце веднага ще де задържат и ще ти помогнат да запазиш равновесие. В този смисъл при мен не се е получила зависимост, както беше споменато в един от отговорите.

Терапевтичната работа е нещо много фино и изисква страшно много умения и компетенции от страна на терапевта. Може да бъде благодат, но и да влоши положението. За всеки може да има терапевтичен ефект нещо съвсем различно, не само личността на терапевта, но и терапевтичната парадигма, според която практикува. Един аналитик ще се съсредоточи над задълбочен анализ на несъзнаваното, на миналото, настоящето и представите за бъдещето. Един специалист по когнитивно-поведенческа терапия ще има съвсем друг подход за справяне с проблема, насочен към конкретни поведенчески модели. Затова съветът ми е, преди да си изберете психотерапевт, проучете как работи. Винаги може да направите една среща и да прецените сами.

Относо Теодора Петрова, която препоръчвам, не знам какви са й цените сега, ходила съм преди 8 години и ми вземаше по 20лв на сеанс, но някъде из нета трябва да има нейн телефон и може да се попита.

За психиатър препоръчвам доц. д-р Владимир Велинов от София - човек, който обръща внимание на всички детайли, преди да изпише силни лекарства. За съжаление съм имала вземане даване и с други психиатри и трябва да кажа, че съм изстрадала изключително безотговорното им отношение, за 10 минути да поставят диагноза, която нямам и да пия лекарства, които не са ми нужни, само защото се изписват по здравната каса и те получават процент..Но това е съвсем друг въпрос. Мисълта ми е, че д-р Велинов не действа така, но се запознах с него, след като вече се бях справила с проблемите си. Той много помогна на мой близък.

Общи условия

Активация на акаунт