Септемврийчетата песни пеят, празнично не спират да лудеят.

• 21 991
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
Маменца и малки бонбончета, здравейте и от нас!

Аз съм на работното място, въоръжена със сили и енергия за работа...Навън макар и по студено днес грее хубаво слънчице което, още повече ми вдига тонуса. Wink Sunglasses

Току, що говорих с Дани, те с тати са си в къщи, защото нали бяхме с кашлица и още не сме я излекували напълно и ще сме на ясла чак в четвъртък. Та тя ми каза, "мамо направих голяма бомба", което в превод означава, че се  е изакал много. Днес и беше втори ден, даже третия. Малко се страхува, ама щом днес се е изакала сама, без да я кара някой да сяда на гърнето да ака, да се надяваме, че е предодоляла страховете си. Praynig А, в събота , дето мина пак и беше втори ден да не беше акала, и както си играеше и ми каза, "мамо пак напика се", и аз и събувам гащичките и какво да видя, наакана до чорапите чак  ooooh! Направооооо, лошшо ми стана, но поне се изака, измихме се тя беше много доволна, и продължихме играта.
Марлелка, за гърнето и памперсите... Ние сме само през ноща с памперс, и на обед го махнахме, но скоро... Сега. вече не пие мляко вечер и през ноща се е напишкала сигурно един или два пъти, така като пипам памперса, толкова някъде, а понякога дори е сух... Та мисълта ми е, че и аз така ту го махах ту го слагах., докато я науча да си казава, и да сяда сама на гърнето, брех голям зор, беше... То нашто малкото инатче от класа, бе. Laughing Като татко си. Просто накрая реших и го махнах и опикавахме цялата къща обаче накрая неискаше не и беше приятно така да се напикава и да е мокра и сама започна да сяда, на гърнето, а сега вече даже сами си сваляме гащичките и ги вдигаме, само дето неможем да се загащваме. Но и това ще стане. Успех! Hug
Денис, благодаря добре сме, за сега, излекувахме се с хомеопатията и т.н. В четвъртък сме на ясла. А, вие?
yoana77 , ще го израсте, и аз съм чувала такива проблеми, аз за това се притеснявах и при нас да не стане, тала, от страх да се стискаме и да си докараме още по голяма беля на главата..
Ири, страхотно, няма ли снимков материал... Flutter

# 271
Хелоуу вече от софийска територия,
Завърнахме се в неделя, но сега сме в лека депресийка, че хубаво беше при мама, но ще свикнем няма как  Wink
Благодаря ви за подкрепата  Hug Мисля, че лошите симптоми на бременността започват да отшумяват (да не казвам голяма дума де). В петък съм на доктор и ще видим и другите неща как са, та така...
За срещичката по принцип се на линия, само  да сме здрави, че си дойдохме хремави, но се надява до тогава да сме ок. Само ако може някой да  сподели кое клубче остана последно - Страната на чудесата или Барбарони, че аз нещо пак не съм от разбралите.
Кузманка, бързо оздравяване на вас.
Асита, стискам палци при вас нещата да се развият както трябва.
Ирини, благородно завидях за шопинга  Sunglasses
После ще ви пусна снимки от морския ни престой, само да ги кача нейде  Wink

# 272
 Здравейте момичета!
 Мисля че открих Барбарони  Rolling Eyes 
 Всеки ден съм в района, ако искате да изчакаме още някой ден, и ако не успеят хората до го отворят, Venush ще запази клубчето в Младост1.
 Марлелка, браво на Мими, явно много се занимаваш с нея!

# 273
Добър вечер от мен.
Днес имам повод да почерпя нашия тати е рожденик.
Заповядайте малка почерпка от мен

# 274
  • София
Привет и от мен. Снощи писах, писах и се изтри поста, а накрая ме домързя...
Та Марлелка, аз не виждам смисъл да губиш времето на Мими с детска градинна, татя си е готова за училище направо - скри ми шапката...Свалих на Хриси буквенката, но не проявява особен интерес Rolling Eyes
Бебе Дунди, хайде ще чакаме отчет след прегледа Simple Smile
Кузманка, добре е, че е минал запека...Като каза, че Дания гледал баща и - нашия тате е в отпуск по бащинство, но откакто сме вкъщи е отделил половин час общо на децата #Cussing out Е, не е легнал да спи де - има много работа в къщи - слагаме охранителна система, че в нашия квартал си трябва...
Асита, успешен бизнес...и без затворени граници Wink
Иначе за нас - бебе е добре - яде, спи, яде, спи и все в този ред. Утре сме на пробно кърмене - да видим по колко яде, че ми се струва, че преяжда и да не си докараме рефлукс накрая от повръщане...Бате - към бебето се отнася добре - носи му бибата, памперси, гали го и го успокоява: Не пачи бебе, не пачи Joy Но към мен си изкарва агресията. Посяга да ме удря, прави ми на пук, хвърля всичко на земята, което му се изпречи на погледа...Реве само за баба - и мен не ме признава за нищо #Cussing out Надявам се да отмине скоро този му период, че хич не ми се нрави...
Ирини, питаше за раждането - ами мина като миг в буквалния смисъл...Този път секциото ми беше със епидурална упойка + райски газ...Хем си буден, хем надрусан  Joy Представях си, че съм на космически кораб и гледам от космоса какво става...Не усетих кога е минал почти час от цялата работа...Само накрая питам доктора - колко тежи бебето и той ми се смее и вика позна-аз още през втория месец бях сънувала, че ще тежи 4200 Joy Та благодарение на тази упойка бях на крак веднага - сама се прехвърлих на леглото в реанимацията. Всичко си ми беше подвижно. Нямах никакви странични ефекти и на третия ден вече търчах по коридора на болницата.
Леле, тоя пост го пиша 3 часа... Rolling Eyes

Миши, да ти е жив и здрав рожденика и лека бременност Simple Smile

# 275
Миши, Да е жив и здрав рожденника! Аз сега разбирам, че си бременна, така, че лека бременност ти желая и леко раждане накрая....  bouquet

Доника ми браво на татито... Wink Laughing Как са децата? Целувки!!! Hug

bebe_dundi, е видя ли, то ние като кажем нещо, "От нашите усти в божиите уши". Simple Smile Радвам се че са започнали да отшумяват, неприятните симптоми на бременноста... Hug Ще чакам снимките да пуснеш!

# 276
Да ви напомня,че в момента дават в "часът на мама" за новият регламент за прием в градините и яслите.
Мдааа,както се и очакваше нищо не стана пак ясно. Rolling Eyes
Марлелка,Мими превъзходно знае азбуката и като я чувам си говори досущ като връстниците си. Голям бонбон е.И може доста дълго да се съсредоточи,което е сложно на тази възраст.Ако те прочета още веднъж да напишеш някое съмнение отностно нейните възможности...през компютъра ще те стигна   ,ей....Mr. Green 
Доника,с райски газ си се уредила  Mr. Green Сега ти се грижиш за мъжете,а после те за теб и татко им ще има да ги занимава из сервиза....На всеки му идва реда и времето  Flutter

Последна редакция: ср, 11 фев 2009, 11:01 от dennis

# 277
  • София
Хванах го от средата предаването, че тогава станах, събудиха ме за ядене де Rolling Eyes С 2 думи се обърках...Значи излиза да се разведа, за да съм самотна майка и да имам предимство и разни такива глупости. Права беше мацката, като каза-стройте градини, а не мислете критерии...

# 278
Привет момичета !
Включвам се набързо за да ви кажа че на 07.02 в 19.40 се роди нашето малко бебче Дона. Всичко мина добре,тежи 3250 , 49 см.От вчера сме си в къщи и вече се климатизирахме в обстановката  Wink Аз съм добре , възстанових се изключително бързо този път,а и раждането беше по-леко  Hug .Ще се включа тези дни и със снимки.  bouquet

# 279
cvetiberova  Hug Добре сте се завърнали у дома.Живо,здраво,много усмихнато и красиво да ви е бебче Дона.Да бъде ваша всеобща гордост и най-добра дружка на кака си.Звучиш много свежо.Ще очакваме разказ как е реагирала Габи.как се справяте със спане,папкане,ежедневната програма Simple Smile и снимки разбира се .Таткото как се чувства като такъв на две принцеси?Прегръдки за цялото ви семейство  Hug

# 280
Цветииии, Честита ви дъщеричка Дона!

Много радост да ви носи малката принцеса и да растат здрави и щастливи с кака, мама и тати!
Много хубаво име! Hug

# 281
  • Пловдив
ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА!!! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И БЕЗСРАЙНО ДА ВИ РАДВА!

cvetiberova , желая ти бързо навлизане в новия режим и ще чакаме всички новини около вас!!! Hug

# 282
Ох,ще припадна от смях и не мога да не ви споделя  Joy
Дадоха днес стихче на Арен да учи.Съответно като взех листчето зяпнах.Питам учителката как ще го научи това.Тя каза,че той говорел много добре и затова са му дали това стихче.Облещих се.Прибрахме се сега и му го чета;
Аз съм жълто минзухарче
на децата пролетно другарче,
имам жълтичко калпаче
аз съм минзухар юначе!
Арен ме изгледа подозрително и казва; "Аз не съм глухарче.Арен държи цвете" hahaha 
Пак упорито му казвам ,че това е стихче и чета,а той; "Арен не е цвете " Joy

# 283
ЦветиБ, честита радост! Пожелавам у дома да е винаги пълно с много детски смях! Hug

Доничка, ти си изпълнила детската ми мечта да стана космонавт.  Laughing Кажи за пробното кърмене, как мина?Да ги нагушкаш и двамата!

Assita, честито за семестъра! А за работата на съпруга ти продължаваме да стискаме палци!  Simple Smile За памперса не знам какво да мисля вече, ами трябва да тръгна от някъде, че аз много-много не си давам зор. Карам на молби все още. Ето преди малко седна да закусва, аз си пия кротко кафето с вас  Laughing, по едно време м и казва "Мамо, има ако", аз реагирам на момента с "Ака ли ти се, искаш ли в тоалетната?",  тя казва "Да", обаче аз като станах се започна едно "Ааааа, няма ако, Бау-бау папа". Така де, детето предпочита да нахрани кучето си вместо да се занимава с прозаични неща.  hahaha Още не съм се притеснила, пролет идва и един хубав ден ще я изненадам.  Mr. Green

Кузманка, благодаря за съветите и на теб!

Миши 06, честит празник! Само хубави неща за половинката ти желая!

bebe_dundi, снимки, снимки!

Амаретка, честно казано не се занимавам много с Мими, признавам си че в това отношение не съм майката, която бих искала да бъда. А мога да го правя, имам време, ма...  Blush На мнение съм, че децата се развиват всяко със своите интереси. Ето, буквите си ги научи сама (не съм седнала нито един път целенасочено да ги учим, тя проявяваше сама интерес - взима буква, пита ме тази или онази коя е и така за около месец ги научи). Обаче числата не са й интересни и е някаква мъка с тях. Аз пък я натискам и може би и това е причина да не й се отдават. Форми знае отдавна, но цветовете са нещо много абстрактно за нея. Има голям интерес към песнички, много си пее, но чухте как - измисля си сама думичките, опитвам се да я уча на стихчета - тц. Толкова е относително, че...

dennis, не се оплаквам уж  Blush Осъзнавам, че всяко дете има интереси и съответно развитие в различни насоки. Притеснявам се, че на нея все още й липсват звуци. Не може да казва Ж, З, С, Л не толкова, Р, Ц, Ч, Ш скоро й се появи в речника, но все едно, че има мякгий знак отзад - "Шь". Притеснява ме, че все още говори за себе си в трето лице - "Мими това, Мими онова". Ето това ме притеснява, че е на 2 години и 5 месеца вече. Вчера се зачетох в теми от форума за трудно проговарящи деца, и както се казва сложих й диагноза "моторна алалия". Не ме слушайте, просто сравнявам. Спомням си Йоничка на Фибичка как произнасяше Ш няколко месеца преди да стане на две (беше пуснала клипче как реди кубчета). Ей такива ми ти неща. Някой път си мисля, че заради проблемите в началото с нея, сега я гледам под лупа. Друг път си мисля, че повтарям грешките на майка си в това отношение - в бележника имам 6-, а тя вместо да ми каже браво, ми казваше "Е що е с минус тая шестица, значи не си знаела". Няма да описвам как съм се чувствала в такива моменти, на моменти се улавям, че съм същата към Мими като обърка нещо, което примерно предишния път е направила или казала както трябва. За бой съм, да видим кой и кога ще ми изкара бръмбарите от главата.  Hug
Ми не е цвете детето, правилно ти е казало.  Joy

Ставам, че деня си мина. Прегръдки!

# 284
Здравейте бонбони и бонбонки!

Добре дошла на малката ДОНА! С това прекрасно име да расте здрава и щастлива, а когато порасне да пленява сърцата на мъжете и песни за нея да пеят! Ооо, Донаааа.... http://www.youtube.com/watch?v=gWNJuyK3PK0&feature=related Heart Eyes

Доника - добре дошли и на вас у дома! Снимките ви са повече от сладурски, а Хриси наистина колко голям изглежда сега.  Grinning Пожелавам ви бърза адаптация и много, много любов у дома! Hug
dennis - мернах те в другата тема и много се радвам за което.  Wink
Миши 06 - ЧРД на тати!
bebe_dundi - хайде оттук нататък само радост и приятни емоции чак до първата ви среща! От там пък - още повече!
Assita - браво, че така добре се справяш с толкова дейности на веднъж. И дано след лъча светлина, влезе цялото слънце при вас!
Марлела - Мими е страхотна сладурана!  Heart Eyes Справя се наистина прекрасно с буквите, хем ми се струва, че английските са по-трудни за произнасяне от българските. Продължавайте все така! Peace Аз съм убедена, че всичкото време, усилия и занимания, които влагаме в децата именно през тези първи години са най-добрата инвестиция и ще се върнат сто-кратно.
    Ние сме младоженци тази седмица с Димитър. Йони остана в Сливен по собствена молба и ние естествено я уважихме. В събота я заведахме на Карандила и толкова бяга и се радва горе на чист въздух, че накрая бузите и бяха по-червени от домат.  Blush На мен сега ми е странно колко много време имам сутрин, колко подредена е къщата вече толкова дни и как бавно минава времето вечер. Е, не се оплаквам от това и гледаме да го опозотворим максимално. Снощи бяхме на театър и после на бар, днес чакаме гости с които ще се видим, без да ставаме през пет минути да видим що крещят отатък децатаааа  Mr. Green , но ... нямам търпение да дойде петък и лудницата и хаоса да се върнат с пълна сила и очарование.  Heart Eyes
  Хайде ставам, да приготвям, че Митя сам няма да успее...
 Hug за всички!

п.с. Спретнах нова тема - довечера ще я пусна. Казвам, за да не се дублират пак!
п.с. 2 - 2 нови отговора. Марлелка, искам да пиша по темата, но ще е утре... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт