Ти какво сготви?! Снимай, покажи! - 22-ра тема- Празнична

• 52 831
  • 365
  •   1
Отговори
# 105
Пепика,след тия снимки аз се отказвам да публикувам ... не, отказвам се да готвя въобще...  #Crazy

# 106
  • NL
Натиа мерси за предложението за Гараша  bouquet.Не става ли крема много сладък с 450 гр.шоколад и 150 захар?
Лоис и на теб благодаря за пояснението  bouquet.При първа възможност с повечко свободно време ще запретна ръкави пък да видим какво ще се получи.
Ех,Ягодка озадачи ме с тази лодка.Объркала съм явно географските ширини Blush.Сега ти видях втората лентичка,успех Hug

Лека вечер на всички.

# 107
За днес бъркани яйца и солен кекс. Simple Smile

# 108
питки, които прави кака ми  Grinning

# 109
Добро утро,момичета!

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! НЕКА ДОНЕСЕ НА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ МНОГО  ЗДРАВЕ, ЛЮБОВ,КЪСМЕТ И ЩАСТИЕ!!!    

Толкова много сте изписали...не мога да спомена всички,но вие сте ми такова вдъхновение...
Пепика , всичко,което правиш, е страхотно,но питките ти....просто нямам думи!   Peace   

Ето и от мен през последните дни...
малко суши

печено свинско с глазура

и порция 

тирамису за Нова година

пица    
хлебчета с кашкавал и чесън

Много дълго стана...след малко още!

# 110
краси.мира, давай твоята рецепта за тирамисуто Praynig, изглежда  newsm74

# 111
  • Някъде на път....
Бъни, доста кисело зеленце хапвахме по празниците в различни варианти, но като видях твоята снимка и пак ми се дояде!  Peace
Пепика, думите са излишни....снимките сами говорят.......
arte_mida47, много скромна вечеря са пържолите и кюфтетата, а?  Hug
Кюфтета, когато снимаш отблизо, опитай първо да фокусираш леко с бутона за снимане (появяват се едни скобки за фокус на екранчето) и чак тогава го натисни за снимка.
nela_66, не се откзвай, моля те! Такава радост за окото за твоите ястия!!!   bouquet
краси.мира, как постигна глазурата на месото ако не е тайна?

У нас вчера - Мусака от зелен фасул и за десерт - Торта

# 112
dianjeli3 , тирамисуто е по тази рецепта:

Бишкоти
4 яйца
100 гр захар
1 кутия маскарпоне /500 гр/
кафе
амарето /аз не го слагам,че го ядат деца/,но с него става по-ароматно....3-4 с л
какао

Жълтъците се разбиват със захарта /с миксер/, добавя се маскарпонето и се обърква с дървена лъжица.Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците с маскарпонето ,като се разбъркват пак с лъжица.Бишкотите се топят в кафето с амарето,нарежда се един ред в тавичка, слага се половината от крема,ръси се какао,нарежда се втори ред ,пак крем и обилно се ръси какао.Това е.За нашето семейство е най-вкусния десерт.

t_ilieva, месото го мариновах в подправки /на вкус/,ние обичаме черен пипер,кимион,къри, джинджифил,соев сос ,сок от нар,малко лимонов сок и мед.като го сложа да се пече,често го поливам с маринатата и глазурата се получава от сока от нар,меда и соевия сос.
Тортата ти с вертикални блатове ли е или така изглежда?

Ето и останалото...

салата Капрезе   
терин от спанак      
шоколадово руло     

# 113
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за много години на всички кулинарки  Hug

мен ме нямаше по празниците и не съм следила какво сте сътворили, но само последната страница ми стига, за да ми е ясно, че е било всичко страхотно  Hug

при мен Коледните празници бяха освинващи...
уж аз трябваше да измислям менюто,
но ми бяха купили продуктите и почти ми тупнаха рецептата  ooooh!
не че не импровизирах, ама нейсе... Tired

от коледната трапеза показвам само 1 предястие:
елхичка - идеята я взех от коледната тема...

направих и много сполучливи сиренени топчета със сушени кайсии,
но на снимката не се вижда много добре...

снощи вечерях леко ястие, все пак по празниците доста се хапна  Wink
спанак с кисело мляко и яйце

закуската ми днес беше
манго шейк -  само половината успях да изпия Shocked
доста засища Whistling

Диди, не съм забравила рецептата за шоколадовата горчица.
имаш ли още интерес?

# 114
Пепика, ти ме срази!  smile3544 Само като ти гледам вкусотиите и усещам увеличаване на талията.
А за тутманика - аз основно си меся с типово брашно, защото ми е вкусно, но този път специално за успокоение съвестта на милото  Grinning . Твоята питка, да кажа, че вчера изядохме последното парченце - още си беше много хубава.

# 115
asyalein, както винаги на ниво...Не знам Диди дали още я иска,но аз няма да ти откажа...срещнах в една книга и рецепта с лимонова горчица...това според теб само добавка от лимонов сок ли е ? Питам теб,понеже ти приготвяш и предлагаш по-нестандартни ястия...сигурно съм изкопирала почти всичките ти рецепти от Любими...

# 116
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
срещнах в една книга и рецепта с лимонова горчица...това според теб само добавка от лимонов сок ли е ?

трябва да потърся в нета, нямам идея.
тук при нас има горчици от какво ли не,
аз просто видях шоколадовата в онлайншоп,
но нямах време да чакам доставката и импровизирах
по стандартна рецепта за горчица плюс шоколад.

ще погледна за лимоновата и ще ти кажа Peace
пише, че е подходяща за ризото, но не намирам от коя част я правят...

# 117
  • Някъде на път....
....................
t_ilieva, месото го мариновах в подправки /на вкус/,ние обичаме черен пипер,кимион,къри, джинджифил,соев сос ,сок от нар,малко лимонов сок и мед.като го сложа да се пече,често го поливам с маринатата и глазурата се получава от сока от нар,меда и соевия сос.
Тортата ти с вертикални блатове ли е или така изглежда?

............

краси.мира, тортата е по Тази рецепта

# 118
asyalein ,    bouquet  . 

t_ilieva ,   bouquet  и на теб.Тъкмо ровех да търся рецепта за торта,която не съм правила,за утре,че девер ми е Йордан...След малко отивам да я почвам.

# 119
Да почерпя днес, по случай рождения ми ден, с Шоколадовата торта на Танита и чаша от любимия ми ром  Grinning:

Общи условия

Активация на акаунт