Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 212
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
  • ВАРНА
Добър ден и от мен!
Мемо, Честит Рожден Ден! Всичко хубаво ти желая!

Честит Имен Ден на празнуващите днес! Много здраве и само положителни емоции!

Честито и на месечинковците Heart Eyes!

Пухи, рецептата за чийза и аз я искам. Като подиетувам малко ще я пробвам.
До тук: Внимание, докато писах, в темата бяха публикувани две нови страници с отговори.
Днес Явор готви една много вкусна супа и диетата ми отиде на кино. Но не можах да не опитам, не стига, че я прави веднъж-дваж годишно, ами и да пропусна  Crazy. Как не  Laughing.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.
Ефро, много гадна случка с картата. Дано утре поне всичко да се оправи. Винаги ме притеснява такава ситуация, а и съм свикнала да тегля на веднъж, когато имам превод.
За водата, винаги имам на разположение изворна Девин, но Емо рядко пие. А и аз не се сещам често да предлагам  Embarassed
Ака по веднъж на ден, сутрин в гърнето  Wink, рядко два пъти, почти не пропуска ден.
Сенди-мързелендиJoy Joy, много яко звучи така. Замисли ме, как правиш попара като не даваш сухар и хляб? Имам някакъв спомен, преди време беше давала някаква рецепта на овесени ядки за закуска. Мога ли да помоля да ми я пратиш на лични? Мерси   bouquet предварително!
Аз гледам все още да не давам много от нашата храна. Давам, но не всичко.
Вал, маратонките са 44, а не 42 номер. А за пързалянето, не се пързаля, хич, чак аз се учудвам на моменти. Но в интерес на истината не се бях сетила даже, преди да пишеш Whistling

Това е за сега от мен, по-късно пак.   bouquet Hug

# 256
  • София
Добра вечер!
След като отидох на фотоепилация, сега мога да драсна два реда. Mr. Green
За акането, Яна ака по три, до читири пъти на ден, като три са задължително в гърнето, тъй като аз я слагам сутрин, обед и вечер. Не като ритуал, ами просто защото знам, че ще се изака и изпишка. Само сутрин, като стане в осем и трийсет се чува едно напъване и тогава не мога да реагирам така бързо, та да бъде и то в гърнето. Wink hahaha
Иначе схемата на хранене е следната:
кърмене цяла нощ, сутрин и вечер и някой път и на обед, както днес. После закуска към 10 плюс-минус половин час, основно каша, но някой път попара или кус-кус оскъдно. На обяд кухнята, от нея давам яхнията, а вечер супата с един сухар или я сгъстявам със седемтте зърна на Милупа. След това пък кърмене и то цяла нощ. Mr. Green Heart Eyes Забравих да кажа за плодовете, и аз давам между закуската и обяда, или следобедната и вечерята - ябълка и мандарина предпочита, може и круша или банан. Доста често се случва и в двата промеждутъка. Rolling Eyes
Дени, до утре да вземат да ти върнат картата, тези.... #Cussing out #2gunfire и да поизлезем. Hug Heart Eyes Поздрави на Звезди и Татко Ган.  bouquet
Ийст, не бих казала, че не мога да изляза. По-скоро е нормално при мен. Rolling Eyes
Алинка, ДраконеHug Момичета пишете, ако можем с нещо да помагаме. Embarassed Confused Hug
ЕвелинкаHug Hug Hug Не разбрах само, ти разбрали ме за смс-а? newsm78
Кат, много се смях hahaha Hug
Ставам да къпя Терминатора Яна Twisted Evil

# 257
Мемо,честит рожден ден да си жива и здрава!
Честито на днешните месечинки:Стилян, Ивелина, Христеа, Алекс, Биляна и Симеон!
Честито и на именниците.Да им се свети името и със здраве да си го носят!

Драконче,разбирам те отлично мила.И ние сме в същата криза почти непрекъснато!Обаче не спирам да се надявам че няма да е вечно така! Hug
Ефросинка,много гадно това с картата.Не можеш ли да изтеглиш направо от банката!
Авии и аз днес правих питката на Чара.Току-що я извадих от фурната! Laughing

Режима ни на хранене е горе долу следния:
5,30-6 кърма
9-9,30 кърма+попара
13-13,30 яденето от кухнята
17-17,30 десерта от кухнята
21-21,30 кърма
Между храненията яде солетки,бисквитки,плод нещо от сорта
Ака по веднъж на ден.Случвало се е и да пропусне 1 ден но на другия си наваксва
Вода давам все още преварена,но скоро мисля да давам вече чешмяна!

# 258
Ето малко снимки и от нашата прощапулка:

Първо си хареса елката

Много бързо, обаче се ориентира към микрофона

Имам едно предложение....нека да открием един албум "Февруарчето ходи" или нещо подобно, за да може всички да сложат снимки.
Аз отивам да къпя бебчето.

# 259
Честно ли бе, хора? Такива неща ли давате за ядене. То си е до лична преценка там, ама нали съм работила и в детска градина, гледам състава на пюретата по месеци...никъде няма(преди годинка) боб, леща, за бестини и шоколдчета да не говорим. Не ща да се заяждам, пак казвам всеки си преценява. Мъж ми уж по-либерален от мен, но за шоколада е непоклатим. Професията му е такава, че гледа 5-6годишни деца с по 4-5 кариеса. И от какво според вас? Едва ли от плодове. Във форума като се порови човек може да открие доказателсва много за думите ми. От "нашата "храна е яла само солетки и коричка хляб. Тя й не ги яде, чеше си венците. В нашата кухня досега бобови не са давали. И слава Богу. Това си е тежка храна за възрастен човек, какво остава за едно бебе. Кисело зеле Киара ще види какво е доста по-нататък. Мен лично ме боли корема след употребата му. Спирам. Разпалих се ...
Ийст, от триците е нормално да ходиш често до тоалетна. Иначе месото яко запича....
Мирка, много кипра таз твойта принцеса. Като пенсионирана певица да кажа, че в Бг пари не се вадят с пеене, но ако Киара ми изкара глас, ще ми напълни душата..Ей, така, за лична употреба Laughing Дано чалгата не е модерна, докато порастнат децата...
Вал, и ние вчера "орахме" квартала. Уж количката ми е с големи колела, ама доста зор видях...
Драконче, Алинка, в такива моменти се успокоявайте, че поне сте здрави. Това и с пари не можеш да си го купиш.
Ефро, надявам се скоро да има развръзка по твоя въпрос. Страшно неприятна ситуация.

# 260
Хаааай!
Гледам за манджи говорите Thinking и веднага скок тука и аз Mr. Green сТелюне се изхранва предимно от АМ,от време на време пюрета и каши.Проявява голям интерес към нашите гозби,но освен трохи,картофче и морковче,и чат-пат кебабче,друго не и давам NaughtyЕ случва се по някоя царевична пръчица,но ги давам само в критични моменти,когато главата ми е на ръба да се пръсне Crazy
Варива,луканки и суджуци,мисля да изчакам,има време ,няма да избягат месата и културите Mr. Green
Общо взето тя ми подсказва кое кога.
За акането-ходи сутрин в гърне,и отам нататък в гащи Embarassedщото все не мога да я уцеля Embarassedслагам я на всеки час-два на гърнето,прави  "пиш" и после акото в пампата Embarassed...Аз съм споко и за това ще си дойде времето Grinning

# 261
Сенди-мързелендиJoy Joy, много яко звучи така. Замисли ме, как правиш попара като не даваш сухар и хляб? Имам някакъв спомен, преди време беше давала някаква рецепта на овесени ядки за закуска. Мога ли да помоля да ми я пратиш на лични? Мерси   bouquet предварително!
newsm62
Имах предвид, че не слагам в супата или в манджите сухар и хляб, но не съм се изказала правилно. Попарката я правя с 3 сухара, но гледам да не давам повече от 1 път седмично, редувам повече зърнените закуски Peace
Пускам на лични Peace
От нашите манджи не съм давала все още, само тук таме малко картофено пюре приготвено за нас или малко само колкото да опита от другите неща, но не и за наяждане. Има доста смели мамчета аз не съм от тях Sunglasses. Андрешко все още захар и сол не е ял, тук имам в предвид не че не е опитвал солено или сладко ядене а че при готвене не му слагам. В кухнята също не ползват захар и сол а бе с две думи яде абсолютни бъркочи и безвкусици, но пък на него му харесват Party а аз съм доволна. Като гледам на брат ми чинията как побелява от сол като седне да яде та лошо ми става. Бобови също не съм давала, аз се чувствам зле след консумацията им та камо ли детето...тц Naughty
С шоколада, мед и ядки също смятам да бъда по-предпазлива.
С две думи, близки и познати, които не четат из мрежата са ме обявили за пълно куку, но аз съм си катил и това си е. За мен детето яде рационална и полезна храна, мое си е и си го гледам както ми е кеф Peace

# 262
Момичета гледате ли  новините?
Голяма криза за газ се задава Sad Ние сме на дървено парно-при нас проблем няма,но се говори и за режим на тока Thinking Confused Confused Confused

# 263
  • София
Ох, тези новини ме шашкат цял ден Tired! Исках само да пожелая на Пухчето да им мине по вода кръщенето и после да се отчете с хубавата новина за новото агне в Божието стадо Heart Eyes.
Еми, отдавна не си писала! Как сте вие, добре ли сте? Не ни карай да те мислим тук, ами вземи се отчети за сладък Мончи. Това важи и за много други. А, Здравич откога не е писала, не е истина Thinking
Лека нощ от мен Hug. Аз от страх от кризата се изкъпах с вряла вода, като че ще да ми държи и за после жегицата, видиш ли Crazy

# 264
Изидка, то си е до дете... Важното е детето да е здраво и да се развива добре.
И Блажко, а и сега и Маги захранвам така, че те си избират какво и колко да ядат (когато родих Блажко още даже не се говореше за пед. захранване, аз го правя така по интуиция). Те са спокойни и похапват с удоволствие, а ние им се радваме. Готвя доста диетично (баща ми почти няма стомах и за него съм се учила да готвя  Cry ), без подправки, без запръжки, без мазнотии, почти без сол, така че храната, която приготвям аз съм сигурна, че е в пъти по-добра от пюретата или детската кухня. Държа веднъж в седмицата на масата да има варива (боб, леща, грах - редувам ги) и веднъж задължително да има риба. Нямаме проблеми със стомаха, нито ние, нито децата. Между другото в някои от пюретата също има грах  Wink. А в детската кухня са давали и боб, и зеле, и леща, на Блажко му взимах храна от там близо половин година. За леща не виждам защо да не се дава (изхвърлям задължително първата вода), освен това сега има една много хубава оранжева леща, която е подходяща за малки деца. Бобът си го приготвям също с изкисване, изхвърляне на води и т.н., дори му махам люспите  Tired.
Шоколад и аз не съм давала, но съм сигурна, че е опитвала, защото съм хващала брат й да си го дели с нея и тя да е много доволна. И роднини съм хващала да й дават - първо покрай рождения ден на Блажко, а сега и по Коледа. За кариесите не мога да се произнеса, но моята зъболекарка, която между другото е и от най-близките ни семейни приятели и роднини и възприема децата ми като нейни), изрично ми каза да не ги ограничавам откъм шоколад, даже всеки път им носи. Тази година за първи път прегледа Блажко ( много се притеснявах, че той няма да даде, ама като му обеща после бонбон и подкупният дивак веднага си отвори устата) и нямаше нищо, пък и да има -млечни зъби са. Това е май повече до ген, поне това са моите наблюдения. Има хора с много здрави зъби, има и такива, на които са като френско сирене... Между другото голямата ми гордост е, че Блажко вече сам си мие зъбите преди лягане  Laughing.
За мезетата - купувам определени марки или давам домашни. Свекър ми (да е жив и здрав човека) ходи и специално мели кайма за луканки и купува месо за пастърма (Маги пастърма от телешки шол яде отдавна) и им приготвя на децата, голям майстор е.
Преди и аз казвах, че нещо няма да дам или няма да направя, отдавна му отпуснах края, децата сами решават в много отношения. С Блажко бях по-строга и сега съжалявам донякъде, защото щом на детето му е добре и му се яде - защо да го лишавам.  Thinking Важното е да растат здрави и щастливи деца!  Hug

# 265
Дето се казва, Честита баня Дени Joy
Тъй като след твоя пост почвам да пиша, та за това си ми най - прясна!
Момичета, по много теми пишете, обърках се съвсем - а и четох 5 страници и сега съм леко #Crazy
Първо: memo1982f, честит рожден ден! Здраве и щастливи моменти ти желая!

Честито на всички именници днес! И те да са живи и здрави!
Честито на месечинките Стилян, Ивелина, Христеа, Алекс, Биляна и Симеон!
Честито на сладурчета, които откриха своите крачета! Мирка, ето кой ще ни пее на ушенце на националната среща hahaha

Чара, добре сте се завърнали Hug

Мери, как е Шаро? Милото дете Hug

За яденето: Като ви чета и направо изпаднах в депресия Sad Ние сме мнооооооого ящни по принцип, но явно според другите деца се храним малко Sad Сутрин към 8-9 папкаме попара или кус-кус на Плазмон. Към 12-13 основното от кухнята+десерт, следобед към 16-17 млечна каша или плодово пюре с овесени ядки и за вечеря супата от кухнята +АМ(100-120 грама). В промеждутъци замезваме с плод, ама разбирайте няколко парчета. Имам чувството че си държа детето гладно, защото ядем 4 пъти в денонощието. А милия ми наддаде 900 гр предния месец...  Знам ли, така са нещата при нас Peace
За видовете храни: Изидка, в бургаската кухня (днес например манджата беше с грах) има само въведен грах от бобовите! Иначе и аз съм малко принципна за храните - не сме опитвали нищо от комерсиалната храна! С изключение на една моя спаначена супа. А за шоколад и разни бестини - направо ми звучи зловещо #Crazy Но всеки сам си решава Peace

За акането - там сме отличници - красиво и редовно - по 2-3-4 пъти на ден! Само че в памперса. Види ли гърнето, такъв рев наддава, че до Варна се чуваме сигурно Cry

Ефросинка, много тъпа ситуация! Дано утре ти отреагират бързо - или поне като извинение да ти дадат една ПЪЛНА кредитна карта бонус Hug

Алинка, какво ти е? Като се видим в София ще те  Hug Драгонче, ако мога с нещо да помогна, насреща съм Hug

Вал, имам чувството че тоя Ларедут няма да го хване кризата, заради такива хайванки като теб  hahaha Много  Hug и нямам търпение да се видим.

Голдънче, децата как са? Звучиш свежа и много позитивна с постовете си Hug И аз я карам дюкански, за сега минах критичните 3 дни,  ще отцелея, надявам се Joy

Е, вече всичко ми е каша в главата тотално... И друго исках да пиша, но и чая Гинко, с който се наливам в офиса не помага! И аз желая от сърце на Пухи утре един прекрасен, слънчев ден и много положителни емоции на двойният им празник Hug

# 266
Ох ужас,не мога да разбера защо се жалват някои сладурки,че бебоците още не ходят?!Защото са сговорчиви и щадят майките си!!!!Да им купите подарък  по този повод-а не да се чудите и маяте Laughing
Анна вече не просто ходи-маратонства!В нас има правило врата да не се затваря-е резултата е ,че няма сготвено,изчистено и тем подобни до първи сън следобед към 13,30-14 часа,то не че има втори де Thinking newsm78 А за време за копма да не говоря.Вчера бе рекорд,баща и е контузен в къщи и за 1час три пъти му разля чашата с бира сложена пред компа hahahaЕ спистовно ми е детето.Грижи се да няма преразход на енергия в тая криза. Wink
Оф много неща исках да кажа,и сега вече #Crazyкаша,каша.....
Марти,за теб се сетих...не го мисли мила,ще се спарвиш отлично.А децата ти ще растат много по-щастливи от другите с големи разлики.Винаги съм смятала,че да имаш деца с малка разлика е по-добре,въпреки че малко лудваш понякога.Но приеми един приятелски съвет от мен.Обръщай всяка криза в незабравим майтап.Аз така излизам от всяко положение.И най-капризното дете забравя да реве,като го застреляш с нещо супер различно и смешно.А как помага да си спестиш нервите.Пък и си на плюс,Ще са две преди първото да влезе в "Ужасните 2" Grinning Hug Heart Eyes
Мързеленди,и аз искам рецепти за овесените ти ядки ,елдата и други по засукани ако имаш Grinning
Мери,чакам си Чизкейка Laughing Heart Eyes
Евелинар,много се смях с вас как си деляли шоколада JoyТова е тандем!Е иаз не одобрявам шоколад на тая възраст,но пък като се замисля Ани с колко неща е била почерпана от сестра си Thinking
Ийст Лайт,ами ти тогава направо вземи да почерпиш hahaha ,за резултата от триците де WinkЩото аз съм вечния спек.А иначе много сори Embarassed  bouquet,ти си знаеш за кое.От нямане на време и...то май вече няма нужда Grinning Ако още искаш ,мога да ти пиша на лс?
За доста още неща май исках да пиша newsm78 #Crazy Sick ама мозъка ми вече е запецнал.Айде дано утре се поуморим по с време. Hug
а да!!!Честит имен ден на именниците!
Честити месечинки на месечковците!
Мемо,да си много здрава и щастлива!

# 267
Евелинар,много се смях с вас как си деляли шоколада JoyТова е тандем!Е иаз не одобрявам шоколад на тая възраст,но пък като се замисля Ани с колко неща е била почерпана от сестра си Thinking
Да, ама колите не си дели. За храна е по-дащен, направо от всичко й бута в устата, само да се обърна, ама и строшените колички не й дава да приближи, целия блок ни чува като се скарат...
Марти, това имах в предвид, че с двете понякога е истинска лудница. Блажко смяташе за свой дълг да захрани Маги рано-рано. Беше на 3 месеца когато успя да й набута без да го видя стафиди в устата и тя милата така се задави. Тогава много хубаво се наревах, но после ми мина.
Едно от друго няма как да ги опазиш.  Tired

# 268
  • ВАРНА
Роси, не се чувате до Варна. Ако някой път случайно чуя нещо ще знам поне, че се мъчиш да сложиш Алекс на гърнето  Laughing.
Сенди, мерси мила   bouquet. Хич не си ми досадила, напротив. Благодаря ти   bouquet

Вал, аз имам едно-две въпросчета за ЛаРедут. Мога ли да ти ги отправя на лични? Знам, че помагаш   bouquet
Мирка, певица ще я правим сладурката.  Hug

Аз днес тотално опропастих диетката си. Утре с нови сили съм на линия. Заредих днес фризера с пилешко.
Евелинка, хубаво правите, че се храните здравословно. Аз обаче не смея още да му давам обща храна на Емо. Както обичам да казвам "Цял живот ще яде боклуци", поне докато мога ще го пазя. От разните му там гризки мризки, ала бала, съм давала само солети за деца без сол, 2-3 пъти съм купувала бебешки бисквити /това преди 2-3 м./. От нашата храна, тук таме картофче, месце, от салатката и горе-долу толкова.
Марти, много ми става мило като те чета. Разписвай се по-често. И май упорито избягваш да ни покажеш снимка  Crossing Arms Whistling. Със сигурност ще ти е по-натоварено с две малки деца, но пък по-бързо ще ги изгледаш.
Спокойна нощ   bouquet

# 269
Хайде и аз преди лягане да се разпиша.
Роси Hug Hug Hug  bouquet
Ефросинка,успех утре да оправят картата,много гадно наистина Confused
Гонят ме от компа,че си имаме ред Laughing,до утре(ако изчезна ме търсете в Ларедутската тема Joy) 1countingsheep

Общи условия

Активация на акаунт