Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 217
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, аз рядко пиша .Не намирам време ... Sad
Имам въпрос, който може би вече сте обсъдили, за което се извинявам. Според новите разпоредби , на нас ни се полагат 90% до навършване на 1г на детето. Знаете ли какви документи се подават, за да се вземат тези пари?
Аз вече вземам 200лв. , защото минаха 9м. на детето. Сега не зная какво да подам .

# 241

Бубе, за диваните напълно те разбирам. Камен и той го прави това упражнение, но като се качи на дивана не сяда , а започва да скача и да се хвърля. Веднъж вече се заклещи и ожули между дивана и фотьойла а преди два дни го оставих за малко на Румен, влизам в хола, той се зазяпал някъде, а Камен хвърчи от дивана. Така ми се сви стомаха, чак болка изпитах. В крайна сметка го хванахме за яката, но ако бях закъсняла със секунда и не ми се мисли какво щеше да стане.

Мерси за отговорът,и Вяра подскача и иска да  се мятка ,но я хващам на момента и аз.. #Crazy А вече трябва да съм двойно нащрек... Rolling Eyes Mr. Green

АВИиии........къде си ,само четеш май.. newsm78

# 242
МЕМО, ЧЕСТИТ ЕОЖДЕН ДЕН
Hug
Честито и на всички именници празнуващи днес!!!
Вал, зоопарците ти ги посещавам редовно Party. Каси ме беше питала за моя, ами то много пара искат бре все смс Crossing Arms и ще я карам аз полека Whistling Whistling Whistling. Кризата и тях удари ейй Heart Eyes, ти как успя да го набуфкаш толкова твоя не знам ooooh! ooooh! ooooh!
Бубе, катери се и лошото е че вече два пъти пада назад направо от дивана, не сяда ами го хваща щтръклицата и тръгва да ходи по дивана Mr. Green
На Андрешко режима е следния:
04.00 - 180 АМ
09.00 - 200гр. попара, кус-кус, овесени ядки, елда, просо, йогурт, грис, каша
11.00 - 120мл. прясно изцеден сок - круша, ябълка, грозде, морков а от скоро и мандарина или портокал
13.00 - местното от кухнята
17.00 - десерта от кухнята
20.00 - супата от кухнята
21.30 - 210 АМ
Сухар и хляб не давам Peace
- Ака веднага след като се наспи сутрин към 09.00 - 09.30 в кукуто и това му е за цял ден. Повече акита нямаме в пампите Peace
- Спи само един път дневно от около месец може би, от 14.00 до 17.00 Heart Eyes Направо цепи секундата Mr. Green
- Свинско Андрешко яде от кухнята и го харесва детето.
- Рождения ден ще го празнуваме в къщи с близките, ще бъде отбелязан подобаващо разбира се Heart Eyes Чакам го вече с нетърпение Peace
Нещо не ми тече мисълта.... newsm78
Болничките бързо да оздравяват Hug.
За излизането, ами какво да ви кажа трудно не трудно в кишата и релсите от сняг излизаме поне за час, ето днес валеше доста силно сняг и пак откарахме час под дъждобрана.
Вал, много съжалявам че не можахме да се запознаем на живо Confused Малката принцеса е страхотна и съвсем скоро ще видиш как ще започне да обикаля кошарата в кръг Whistling Whistling Whistling
Айде със здраве...

# 243
Здравейте
Да си покажа и аз детенцето как щъка:
http://www.zazz.bg/play:afd99eec
Мемо, честит рожден ден
Честито и на именниците и на месечинките
  bouquet

# 244
  • София
memo1982f, честит рожден ден! Нека твоите желания бъдат мои пожелания!
Честито на всички именници днес! Да са живи и здрави!
Честито на месечинките Стилян, Ивелина, Христеа, Алекс, Биляна и Симеон!
Честито на новопроходилите сладури!
Простете, ако изпускам някого, но имам няколко страници да изчета.

Краси hahaha Joy,ние пък имаме обувки за всички тоалети Laughing
- и ние така:

Момичета, имате ли нещо против да подготвя следващата ни темичка?

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 17:15 от Cattt

# 245
Бубе,чета и докато реша да пиша някой започва да мрънка и не успявам.Сега готвя и правя питката на Чара  chef,Росен ми купи и един шоколад Милка от 300 грама и сега се трудя и над него Crazy Mr. Green
Кат,Вики е страхотна  LaughingHug
После повече,че отивам да меся Rolling Eyes

# 246
  Меси,меси  АВИ...Ние после ще дойдем и .. 

# 247
Момичета, аз рядко пиша .Не намирам време ... Sad
Имам въпрос, който може би вече сте обсъдили, за което се извинявам. Според новите разпоредби , на нас ни се полагат 90% до навършване на 1г на детето. Знаете ли какви документи се подават, за да се вземат тези пари?
Аз вече вземам 200лв. , защото минаха 9м. на детето. Сега не зная какво да подам .
- миличка, това още е мътна индия, за съжаление.

Единственото което от форума успях да намеря е: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356521.msg9711114#msg9711114 - т.е. трябва да заявиш в службата, че искаш да ползваш остатъка до 410 дни (от 02.01.09 до 410-те дни), а оттам те трябва да подадат подписана от теб декл. 12 за прекъсването на "ОТглеждане на дете до 2 години" и да пуснат нова декларация за "...бременност и майчинство до 410 дни", т.е. по чл.50 и 51. Това е което аз разбрах. Дано съм била полезна на някого.

Мемо1982f- Честит Рожден Ден и от нас! Да си жива и здрава, много щастлива, а децата да те радват!

Честит Имен Ден на всички носещи името Йордан и производните му. Да им се свети името и много радост да им носи.   bouquet

Честити месечинки на нашите мъници, това са ни последните. Другия месец - рождени дни.

Радвам се, че са се разписали някои мамчета, които отдавна ги нямаше тук: Деситка и Дес26, Пиле5...  Hug

Ави - питаш как можеш да помогнеш - като ми давате поводи да се усмихвам като ви чета. Толкова ми е приятно и разпускам тук, давате ми енергия и ентусиазъм, че все пак нещата ще се оправят.  Heart Eyes Благодаря на всички момичета за проявената съпричастност.
Днес през сълзи съм се смяла на снимката на ПЛаменка и нейния ухажор, чудесни са. Слънчице1 - трябва отрано да я пазиш, да не я открадне някой ерген.

По някои от другите питания - ние нямаме твърдо установен режим на хранене, но сутрин като се накърмим към 6:30-7 и откарва до 8:30 най-късно! и окончателно ставаме. Хапва кремче или попарка с нещо, обикновено с манджа. На обед обядва с нас и после си досуква. В повечето случаи си похапва от нашата манджа. Задължително вечерта заспиваме с цицата и по няколко пъти цока нощем. А аз не съм мама а съм "Косата с цици", първо ме гепва здраво за косата, мирише я, дъвче я, после се пренасочва в пазвата ми. Иначе се гушка понякога в мен и без да иска да цока. АКа поне по 2 пъти на ден, средно гъсто. Според зависи от храната която е яла през деня. А за спането - 2-3 пъти на ден, за по 1/2 най-много 1 час на ден.
Това е , което се сещам да пиша сега. Довечера ако мога пак.
Да - за Рождения ден не сме мислили още, но сигурно ще го направим на два пъти - единия път у дома с едната част от родата, ще има торта и другите масрафи, а другия ще е навестяване с почерпка на бабите ми и баща ми.

Болничките да оздравяват бързо, че знам какво им е. Целувки и гушки на всички.  Heart Eyes и  Hug

# 248
Здравейте,мами!Мемо честит рожден ден,те пожеланията се изчерпаха,пожелавам ти всичко накуп,което са ти пожелали другите Hug.Абе хора аз почти не прочетох,вие не  давате ли от вашите манджи?(само evelinar и thedragonbg май).Наща яде и боб и леща.Ето ни менюто:8,8;30-каша на слънчо или филийка с маргарин и обезсолено сиренце,понеже попари не ядем.12-зависи какво съм готвила(боб,леща,супа,кавърма и т.н.)-по половин купичка едва изяжда,десерт-данонино.15,30-нишесте с бисквити.Междувременно-Бестини,изцеден плод,киндер пингуи много обича.И в 20ч.-кисело мляко с бисквити.После чак сутринта.Това е общо взето.Честито на именниците и месечинките!

# 249
За майчинството аз утре ще говоря с нашата счетоводителка и ще имам повече инфо.
Ийст, и Маги нагъва боб и леща, даже много обича  Heart Eyes. Даже се чудя другата седмица като наготвя свинско с кисело зеле също да й дам да опита. Тя поне от около 2 месеца си е на обща храна. Днес си яде курбан чорба (свекърва ми беше пратила) с агнешко и яйце (вкл. белтък). Кисело мляко също си яде.
Мисля като изпие тези кутии хипоалергенно мляко да й купя обикновено АМ, че не виждам смисъл от хипоалергенно вече.
Сега се сетих да попитам - преварявате ли още водичка? Аз вече мисля да почвам да смесвам преварена с обикновена и да си минава на чешмяна вода.  newsm78

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 18:24 от evelinar

# 250
Здравейте!

Честити Рожден Ден на Мемо. Честит и на Мациписи и на всички които пропускам.
Честит Имен Ден и на всички Именници!
Честито на Месечинките!

Ние от няколко дни сме в София. Пътувахме с автобуса. Ина спа около час в скута на баща си, после лудува. Пътуването мина горе-долу добре. После сестра ми ни взеха с колата, иначе никое такси нямаше да ни побере, защото бяхме с невъзможно много багаж.

Ина
малко кашля от Нова година, аз съм с много силна хрема, но се оправяме някак си, надявам се скоро идеално.

Cattt
прави я новата тема и не питай. Може и някакво колажче за Рд да спретнем или мартенско. Аз ще се включа активно тоя път.

Готика, за яденето, Ина яде 4 пъти на ден горе долу.
Сутрин каша, някакво количество, каквото и направя. На обяд супата и основното от кухнята, не винаги успява да изяде всичко, следобед кремчето и вечер кърма. Нощем суче два пъти средно. Като количество не знам, всеки ден е различно. Ака почти всеки ден по веднъж или няколко пъти по малко. east_lights, Ина яде и от нашите, но когато хапва кухня, там си дават и боб и леща и мусака, и всичко к'вото се сетиш! Мисля, че вече всичко е яла, освен шоколад. Избягвам цитрусовите плодове, въпреки че и от тях пи сок няколко пъти.

galiv много готин малкият, рус пешеходец.  Heart Eyes

evelinar , супер се храни Маги, браво. Обаче не си представям как дъвче луканката? Ина пие преварена вода, но не е очарована, харесва и повече девин, но много рядко купувам. Иначе пие от чаша, ама истинска, нещо не се кефи на биберони и накрайници.

Мързеленди, като ти видя ника, всеки път ми става смешно!:)

Валерия, много разказвателно пишеш. Съпреживявам историите ви и макар да не те познавам си представям всичко в картинки, обзалагам се, че си имала само шестици по литература. А на малката скица изобщо не и е скучно. Голяма забава пада.Simple Smile

tchara, добре завърнали се. Представих си големият ви хол отрупан с играчки. Ех че хубаво.  Heart Eyes

dar77 Hug Тук съм, нещо не съм на кеф да пиша....

thedragonbg, как те разбирам само, как.... и в нас е същата криза, само че постоянно... не ми се говори.... някой ден знам че ще се оправим, знам го, няма начин да продължава това мизерстване вечно... ще видиш...

БУРГАААС, благодаря ви за подаръците за Ина и най-вече на Роси. Страхотни са. жабата и е любима, само с нея се разхожда и я пуска! Simple Smile

ephrossina, какво стана с картата?

marty24
пусни една снимка с коремчето, че скоро ще родиш, а да ти се порадваме малко и да се върнем и ние година назад. А за двете деца, не се тревожи, знам че ще се справиш, щом има любов, всичко ще е наред, дори и да няма кой да ти помага. Ако имаш нужда от помощ в началото, пиши, ще измислим нещо.  Hug

desytka
много е чаровна Андреа. Много харесвам това име. Simple Smile

Рождения ден на Ина ми се иска да го отбележим хубаво. Да и направя торта, Да поканя дец, роднини... не съм решила още, дано се закърпят нещата и да си го направя както искам. Торта със сигурност ще и направя. Преди празниците с Кам4о и Светлин ходихме в един клуб в Изток. Там много ми хареса, може и там да питаме как стоят нещата за първи рожден ден, но сигурно ще е скъпичко.

Ивето86, Алекс99, Евил, zitta, taninana, Lady V къде сте?
Мери, какво става с Балена, нали е кръстница на Емма, сигурно се чувате. А desi_sunshine ?
Ефросина, как е zvezdobroika, чувала ли си я скоро?
жаси, как сте, как е баща ти?

Хубава и спокойна вечер!

Hug

# 251
Алинка, дъвче си я и още как. Аз много малко съм й пасирала храната (първата седмица като захраних), после десетина дни мачках с вилица и после си я давах вече на малки парченца, както съм я сготвила. Маги хваща луканката с ръчичка, захапва и дърпа докато си отхапе малко парченце. После дъвче и си я гълта. Трябва обаче да е тънко. В Билла има една нарязана - на Маджаров - тя е и по-мека. Свекърите също ни дадоха домашна, която е по-мека. Много я бива Магдаленка, на майка си и баща си се е метнала в това отношение, спор няма, у дома всички сме хищници  Wink. Изглежда точно като в анимационните филми за Флинстоун където ръпат бут - и тя така стръвно си отхапва и после мляска с кеф, много е сладка.

# 252
evelinar,аз до преди 5 дена й преварявах,обаче вече почнах да и давам девин -розов етикет. Много мои познати дават още от 6 месец.Искам да питам дюканките,момичета не мога да изляза от тоалетната от тези трици,вие така ли сте?(и аз я почнах диетата пък да видим).

# 253
Алинка, дъвче си я и още как. Аз много малко съм й пасирала храната (първата седмица като захраних), после десетина дни мачках с вилица и после си я давах вече на малки парченца, както съм я сготвила. Маги хваща луканката с ръчичка, захапва и дърпа докато си отхапе малко парченце. После дъвче и си я гълта. Трябва обаче да е тънко. В Билла има една нарязана - на Маджаров - тя е и по-мека. Свекърите също ни дадоха домашна, която е по-мека. Много я бива Магдаленка, на майка си и баща си се е метнала в това отношение, спор няма, у дома всички сме хищници  Wink. Изглежда точно като в анимационните филми за Флинстоун където ръпат бут - и тя така стръвно си отхапва и после мляска с кеф, много е сладка.

А бе тя и Ина си яде непасиарана храната, ама луканката си е предизивкателство за мен, а какво остава за бебетата с по няколко предни зъбчета.. но щом се справя, супер.

# 254
  • София
По въпроса с картата няма развитие. Утре евентуално щял да дойде човека да отваря банкомата Shocked Shocked Shocked. Ами, какво да ви кажа, ще пестя принудително явно #Cussing out. Добре, че има от кой да взема, че да платя за кухнята утре и да мога и да поизляза. Тия са луди...а кой знае колко време ще им отнеме на другите да я отблокират после. Оказа се, че и на още една жена като на мен не мога да й я намерят Crazy.
Звездобройка е добре, няма време за форума, но всичко им е наред. Дано поне татко Ган се реши да пише за тях по-подробно.
Не мога да пиша сега повече. Може би чак утре Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт