Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 222
  • 303
  •   1
Отговори
# 225
ААааууууууууу... ooooh! Момичета ,вече и Велизарка се качва по диваните,е сега ще си сваля 4 килограма ,които са ми останали...
Вашите също ли се катерят навсякъде вече... newsm78

Вяра се качва за 8 секунди ,а сега и Вели....Май не ми трябва трай-бой.. #Crazy

Леле.много големи снимки съм сложила... hahaha

ПУХИ.........

# 226
Благодаря  ви момичета,много ме зарадвахте.
Ето и почерпката.

Честити месечинки

Честито на именниците

Преди малко водих малкия на очен и май не са му запушени каналите,но ще разберем след 7 дни,защото сега ще слагаме други капки Praynig

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hugна всички

# 227
Честит имен ден на празнуващите! Здраве, щастие и късмет им желая!  bouquet
Честито и на месечинките днес! Да са здрави, игриви и послушни!
Бубе  Hug копвам ти всички рецепти на лични. Ако има още желаещи да свиркат  Peace

# 228
  bigdance2
МЕМО, Ч.Р.Д! МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ ТИ ЖЕЛАЯ И МНОГО ПРЕКРАСНИ МИГОВЕ С НАЙ-СКЪПИТЕ ТИ СЪЩЕСТВА!
  bigdance2
(Мемо, ако искаш на ЛС пиши да си спретнем среща, като се махне снега )
Ч.И.Д НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ - БЪДЕТЕ МНОГО, МНОГО ЗДРАВИ!
[/size]

ЧЕСТИТО и на сладките месечинковци днес - Ивелина, Алекс, Христеа, Биляна,Симеон и Стилян!

Драконче не унивай мила, ти си един страхотен, позитивен и отзивчив човек!Дано всичко скоро да се нареди и както ти го искаш Hug

Пухче, за колко време след като спря да приема малкото Пухче сиренето, се изчисти организма и петната напълно изчезнаха?Ние не приемаме нищо краве вече 26 дни newsm78. Караме на козе сирене, Диа много обича попара!

Алина, Чара - от доста време ви няма Sad. Надявам се всичко да е наред при вас, и че липсвате заради празниците Hug Hug
Още някой ми се губеше от редовните... newsm78.

Диа вчера беше много крива, направи си 2 синини на главата:cry:.Цял ден искаше да суче и вечерта, разбрах защо - 5-то зъбче прорязало. Въпреки това пак не беше спокойна през нощта милата Sad.
Да попитам кърмещите, вашите съкровища дават ли да ги гушкате без заедно с това и да ги кърмите. В 90% от случайте щом понеча да я гушна и тя решава че ще папка и като не й дам и се сърди и ме дърпа. Като няма мляко, няма и гушки  Wink, така е при нас.

Спокоен ден и  Hug-ки

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 13:48 от dar77

# 229
Дар, и ние сме така с гушкането сякаш... Мен си ме свързва с цицата и това си е.  Даже днес забелязах, че не иска да суче в нормалната поза за това, а акот то натиснах легнал на леглото до мен и след кратко съпротивление засука. Ние се кърмим почти 90% мързеливата - легнали. И нощем сме така. Човекът си е на самообслужване, като му се допапка се намества, попридърпам го към мен и аз заспивам,  какво суче, той си знае. Със ставането нямаме проблем - винаги е след 9, най - често в 10, понякога и в 11. Но пък го къпем към 10.00 - 10.30 вечерта и докато заспи - става 11.00 - 11.30.
Честито на мемо! Да е жива и здрава, да я слушат и радват домашните и да пише по- често, че липсва!
Момичета да ви питам:
1. Колко често акат децата ви?
2. Колко пъти на ден ги храните и какво е количеството на яденето, което хапват?
Знам, че много сме обсъждали тези въпроси и се извинявам. Ще се радвам ако някой ми пише.
Замисляте ли се как ще празнувате рожденните дни? Аз да, но сега нямам време да пиша какво ми се върти в главата, че малкия тука опустоши апартамента!

# 230
Честит имен ден на празнуващите днес!
Честит рожден ден Мемо! Бъди здрава, щастлива и усмихната
Честити месечинки на чаровниците Ивелина, Алекс, Христеа, Биляна,Симеон и Стилян
И друго щях да пиша, ама ми дърпат ръкава...Айде, до после

# 231
  • Sofia
Мемо, ЧРД!
Жива, здрава и много щастлива да си!  newsm59 Tada

Честито на всички именници, със здраве да си носят името!   bouquet

Пух, съчувствам ти за среднощния запой, аз си дадох ясна сметка, че мъжа ми го изгоних от спалнята точно когато започнаха да и растат зъбите на 6м, мисля че ще го приютя обратно като избие и последния като гледам няма да е скоро.
Но снощи или по-скоро сутринта сънувах, че са и поникнали всички кътници, че и втори ред предни зъби растяха и бяхме тръгнали към вас на гости и долу на площадката Ева захапала с всичките си нови зъби за крачола един, който натиска ключа на лампата и си мисли, че ти звъни /защо се сетих точно за него след толкова време не знам  Mr. Green/, а ти не отваряше, по едно време пусна един зелен папагал, който започна като кречетало да вика "Махайте се, махайте се, нямаме повече храна..."  Laughing

А до сега деня ми е много хвъркат, задачи 1000 и всичко се случва в последната минута, чаках колет да ми донесат от митницата от 10 до 12 казаха максимум, каката в 12 е на плуване, човека с колета го няма и започвам да се изнервям, става 12 без 15 вече се обличаме и екипираме за излизане, то това отнема 15мин поне и се звъни на вратата. Нахилил ми се човечеца и ми вика "Аз нарочно по-късничко дойдох, защото знам, че спите."  Laughing
От там яхнахме метлата и беж към плуването, пътьом метнах в магазина един кашкавал Пършевица, който мъжа ми снощи купи и който се оказа целия мухлясал, направо Рокфор беше станал да си го ядат те ако искат.
И виждам в далечината как целия автобус пълен с деца и чакат само Пламена, а тя като се притесни, като се разфуча, не видя вратата че е затворена и тръгна да влиза с рогата на пред, блъсна се в нея и се разрева, извиних се на госпожата, но се оказа че те били на плуване от 11,30 не от 12 както тя твърдеше.  Crazy
За нея дупките и ямите преди РД важат с пълна сила, в Пловдив като беше е тичала в двора на училището в което аз съм учила и баща ми и казал "Пламе, не тичай, че ще паднеш с тези големи ботуши!", тя обаче не го отразила и заровила нос в асфалта, има сега една коричка между веждите като индийка е. Три поредни години си празнуваше РД с посинени очи от падане, даже снимки не съм правила, че сега каквато е маймуна ще извърти нещата и ще каже, че сме я пребивали от бой.  Whistling
Сега да ви споделя Ева как се изкефи на съдържанието на колета, толкова доволна не я бях виждала и мисля това ще я стимулира да се научи да стои на краката си, че като ви слушам как ще правите прощъпулник и РД заедно започвам да се отчайвам.  Mr. Green

Еления, за Здравкови не искам и да чуя след като една година майка му само дето не си лягаше на спалнята между нас  Mr. Green обаче в Левтери ми е любимо и понеже там ям една крем пита, но тази година не ходихме в Приморско та не искам да ти казвам как вече на пъпа ми е излезла, една приятелка ходиха септември на Китен та мина да ми купи 2 парчета, но по стечение на обстоятелствата не можахме да се видим и да си стигна до крем питата съответно.  Mr. Green
Та мисълта ми беше, че можеш да отидеш примерно да хапнеш една крем пита и после да ми кажеш, че са я развалили, имало е косъм вътре и нещо от сорта та да не я мисля повече.  Laughing
А то там всичко е на един хвърлей място бе, от къде го измисли че ти е далече не знам.  Laughing
Забравих какво друго щях да казвам.
Стефчо, видях че си звъняла, после като стане Ева ще ти звънна, че сега си почивам заедно с нея.  Mr. Green
Зоопарците ми ако обичате: bojkova.mondozoo.com/

Мери, забравих да ти кажа, укрепвай ги, че след варицелата много рязко спада имунитета и добре че сега я карат, не страдай ще мине. Някой са с много пъпки, някой са с по-малко, на мен последните пъпки на стъпалата ми излезнаха, баси гадната шарка е това обаче за дърто магаре като мен.

Готи, и аз исках да питам за храната тъй като сме до кривата круша и се чудя какво да и давам да закусва.
Сутрин е само на кърма до към 12.30-13ч след това изяжда едно бурканче зеленчуково/местно пюре на Гербер от 130гр, рядко 190гр /със зор по-скоро/, после пак кърма и в 8 и давам 130гр каша смесена с плодово пюре или само плодово пюре, според зависи, в 10 ляга и е на кърма до сутринта.  Laughing
Знам, че трябва да променя нещо, но ако кашата е малко по-гъста се дави и я повръща, кус-кус на Плазмон и него ми го върна, каква закуска да въведа като тя понякога ляга в 6 и става в 11-12ч.
За изхождането по веднъж на ден, всеки ден, понякога го тропаме направо на кукуто  Mr. Green толкова е твърдо, понякога е разкашкано, това последното е за тези които им липсват разговорите ни в началото за консистенцията на пълните памперси.  Laughing

# 232
  • Кьолн
мери аз свиркам прати ми плииз! Готика ние се храним така: В 7 АМ, в 10 попарка. В 1 пюре месно или зеленчуково, в 4 плодово пюре, в 6 млечна каша и в 9 АМ. През ноща не ядем от 40 ден. Сама се отказа. На мен прилича от нищо не отказва и се моли горкото за храна.

# 233
Мемо,честит рожден ден !
 newsm59   bigdance2 Tada nbirthday  bdbaloni newsm18 Tada  ura happy bd baloni hbday

Готи,Ева ака по веднъж на ден,обикновено сутрин.случвало се е да пропусне 1 ден,но на следващия наваксва  Mr. Green
Храни се така :
1. 9ч. Закуска - около 200 гр каша или попара
2. 11ч Намачкан банана,ябълка,круша,грозде или каквото имам под ръка - малко,не повече от 100 гр.
3. 12:30-13ч. Обяд - 200 гр ядене + натрошен сухар вътре
4. 16:30-17ч. Следобедна закуска - пак около 200 гр. слагам и натрошена бисквита вътре,зависи какво е
5. 20:30ч. Вечеря супа,пак около 200 гр с натрошен сухар вътре

Рожденния ден ще го правим в детски център,но кофти че този,който съм си харесала е зает на 28,и ми остава като възможност 29.
Още се чудя,ще ми се да е на датата,така че ще търся друго място май  Thinking

Мира,честити ходещи крачета на Криси  Hug

# 234
Готи, Вал, нашия режим е малко по-различен, защото вече не я кърмя. Иначе Маги ака по веднъж на ден, ако много е яла може и два пъти.
Сутрин се събужда около 8-9, пие си млякото (210 мл) направо в полусънено състояние и после откарва до 10-11. По същото време се буди и брат й и закусват заедно филийки с мезета, вече не са фенове на попарата. Слагам им от всичко в хладилника в по една чиния и омитат всичко за 10 минути. После обядват от моята манджа, ако е постна им давам пак някакво мезе, че те са претенциозни и не може само постно да им е  Rolling Eyes. Маги изяжда една дълбока чиния ядене, но без връх с малко хлебче допълнително. Готвя почти всеки ден и гледам да е различно. После спят 2-3 часа, като Маги заспива със 120-180 мл. мляко. Като се събудят, им правя нещо по мое усмотрение, вече рядко давам каша. Обикновено филийка или пък баничка и т.н. Задължително към 6 им давам плод (мандарина, банан, портокал, ябълка, каквото имам под ръка). Много им хареса ананаса - дадох пресен преди около седмица. Към 7-8 вечерят и двамата (пак по една дълбока чиния манджа с малко хляб), после в 9 къпем Маги и тя си заспива до сутринта, пак с мляко, но 210 мл. Понякога се буди гладна към 3-4 часа и й давам чай или мляко, каквото реша според случая.
Благодаря за отговорите за свинското - ако видите Маги с какво настървение ръпа мезета от 2 дни, само ме чака да отворя хладилника и да си измоли парче луканка или филе. Тази седмица с Митко трябва да отидем да купим месо и да си направим сами мезета, че от купешките ме хваща страх като се замисля какво слагат вътре.
Отивам да се хоризонтирам, че тази нощ сънувах, че раждам и още ме държи  Crazy. Една позната ми разказа наскоро как я карали да ражда 40 часа и накрая - секцио и явно разказът още ме държи  Mr. Green. Сутринта се събудих изпотена и запъхтяна и му разправям на Димитрий - "Съгласна за трето, ама ти ще го раждаш!" а той се хили и ми отговаря "Супер, ама и аз ще излезна по майчинство, а ти ще работиш!".

Ефро, оправи ли се с картата?
С гушкането имам проблема, че иска постоянно да я гушкам. Още не се чувства стабилна като ходи и постоянно ме търси за опора, иска да съм близо до нея и моментално като ме види се гушка. Иначе се заиграва по половин-един час с брат си (стига да не се сбият).

# 235
Пламенка ака веднъж на ден /сутрин/ в гърне.
1.  6,30-7 - 150-180мл АМ
2. 8,30-9 - около 200 гр попара
3. 12,30-13 - 190гр местно или зеленчуково пюре от кухня / събота и неделя на Ганчев/
4. 16,30-17 - 200гр каша или крем от кухня
5. 18,30-19 - супа + сухар или хляб/държи на хляба/, може и нещо от нашата храна
6.  20,30-21 - 180мл АМ
Не сме решили нищо конкретно за рождения ден още.

# 236
  • София
.....
Сега да ви споделя Ева как се изкефи на съдържанието на колета, толкова доволна не я бях виждала и мисля това ще я стимулира да се научи да стои на краката си, че като ви слушам как ще правите прощъпулник и РД заедно започвам да се отчайвам.  Mr. Green.....

Вал, взимам и аз наш`та маса и да се самоутешаваме с тези неходещи деца Mr. Green Тъкмо ще си ги менкат.... Mr. Green hahaha Ааааа, да, имаме и свирещо кубче  и уокър. Кеф им това, кеф им онова. А пък за сладости, ще те заведа на Старбъгс да похапнем и аз да се напия на кафе, че нали все ми е малко Mr. Green, ама като му дойде времето, че сега тъкмо лентичката върви в правилната посока. Mr. Green

Момичета,  Hug Hug Hug
Честит Месечковци на всички, за някой последни, за други предпоследни!  bouquet

# 237
Здравейте и от мен,
Честито на всички празнуващи! Много здраве и любов им пожелавам.

Ние още сме с температура 38-39,2. Основно се започва от 13ч и така до към 5ч сутринта на другия ден. Пак без никакви симптоми. Направихме ПКК, за да се види дали е вирус и да не бързаме с АБ. Предположението на педиатърката е, че става въпрос за 3-дневна шарка ( "шеста шарка" и още имена имаше). Та сега чакаме обрива(петната). Спомням си, че имаше и други изкарали подобна шарка. Дано се свърши скоро, че не съм спала вече 3 нощи  Ill.

Аз скоро не съм сменяла шишета, защото купих стъклени и сменям само накрайниците. Но и вече ги използваме само вечер, защото купихме чаша на Йоана със силиконова сламка, която при обръщане не тече.

Хранителния ни режим е :
9ч - попара от 3 сухара + 2 лъжици овесени ядки + сирене и масълце
12:30 - 13ч - зеленчуково ястие + жълтък или месно
16:30-17ч - плодова каша или плодово пюре + настърган или нарязан плод
19ч - зеленчукова супа
20ч - кърмене
3-4ч - кърмене
Сега с тази температура се кърмим по-често.

А за прохождането, Йоана си продължава в същия дух. Постоянно търси ръката на някой да я хване и да тръгне на някъде. Като започне да прави едни обиколки на хола и свят ми се завива, но определено още я е страх да се пусне, а и ние не бързаме за никъде. За "златната трътка" едва ли ще може да се класира, защото макар и непроходила самостоятелно, не се спира. Oсобено вечер, когато си тръгне детегледачката и изморените мама и тати трябва да се направят на криви марули.

# 238
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи.
Честита месечинка на Ивелина, Алекс, Христеа, Биляна,Симеон и Стилян.

Мемо ЧРД. От здраве и късмет да не се оттървеш тази година.

Днес бяхме на консултация и резултата е 9070кг. и 74см (+270гр. и +2см.). Добре е като се има предвид,че не се спира, а яде малко и с триста зора. Като чета вашите дечица какви количества изяждат, Боби сигурно като стане на 2г. ще яде по толкова. Злоядо ми е детето, единствено плодове яде с кеф, ама то само с това не се живее. Най-кошмарно е с обяда. Та нашият режим е следният:
8:00 - 180 мляко ( сам изпива около 100, а другите му ги наливам почти насила, като го залъгвам с разни предмети, а много често не ги изпива)
11:00 - 100гр. плод
14:00 - 180гр. супа с месо и сухар или постно нещо - пак количеството е прекосили
18:00 - 190гр. йогурт или плод с извара и кисело мляко (каша не иска)
21:30 - 200мл. мляко пак със залъгване и цяла нощ сън
За деня му се събира между 750 - 850 гр. храна общо. На всичкото отгоре всичко трябва да е идеално пасирано, усети ли и най-малка частичка се дави, понякога повръща. Нищо, че има 8 зъба, не ще да дъвче и това си е.
От нашата храна само опитва 2-3 хапки - за количества и дума не може да става. Единствено обича да си гризе ябълка, но по-големите парчета ги плюе или се дави. По-скоро я използва да си чеше венците.

Като цяло се правя на маймуна за да яде, а той се прави на маймуна за да не яде. На кого се метна такова проклето незнам, като ние с баща му не страдаме от липса на апетит. То на мен си ми личи де. Иначе и аз като Пухка му водя дневник още от раждането и записвам всеки ден кога, какво и колко яде.
За изхождането обикновенно е 1 път на ден, а ако е хапвал разхлабващ плод и до 4 пъти стига.

Отивам да полегна и аз малко, че нещо съм скапана.

# 239
  • София
Dar77, тук съм Grinning

Вчера си дойдохме, трябваше в неделя, но отложихме заради снега. Днес багажи, майстори пак, градина на Георги, та малко ми е кът времето.
Снощи ви четох до 3ч Grinning, не писах обаче, защото нямах кирилица. Аз все още нямам де, новият компютър е с Виста и нещо се омота и не мога да разбера какво, довечера мъжът ми ще го оправи, та не писах заради латиницата, но преди малко се светнах и отворих стария компютър, та сега пиша от него Grinning
Ние изкарахме страхотно в Пловдив, видяхме си приятелите, понапазарувахме, раздаохме и получихме един куп подаръци, вече сме заринати от всевъзможни играчки, няма къде да стъпе у нас... от сега нататък само книжки ще купувам Grinning

От четенето на един дъх всичко ми се сля...

Мемо, жива и здрава да си  Grinning Мациписи и ти макар и със закъснение Grinning

Ако имаме именици- да са живи и здрави Grinning

Бубе, за диваните напълно те разбирам. Камен и той го прави това упражнение, но като се качи на дивана не сяда , а започва да скача и да се хвърля. Веднъж вече се заклещи и ожули между дивана и фотьойла а преди два дни го оставих за малко на Румен, влизам в хола, той се зазяпал някъде, а Камен хвърчи от дивана. Така ми се сви стомаха, чак болка изпитах. В крайна сметка го хванахме за яката, но ако бях закъсняла със секунда и не ми се мисли какво щеше да стане.

Сега се връщам да гледам линковете със снимки и клипове, че снощи нямах време за това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт