Честита Нова Година ФЕВРУАРЧЕТА!

• 14 216
  • 303
  •   1
Отговори
# 270
Затварям темата за храненето. Който ял, ял Laughing
Криза ли, що ли, ама тази вечер не беше съвсем гореща водата като къпахме принцесата...Не искам и да си помислям какво може да се случи....
Роси, и ние се храним като вас, дори яде и по-малко. Утре ще ходим да ни мерят ище видим, ама ми се струва , че доста е натежала фръцлата. Вече ни на конче я нося, ни я премятам като преди... И един корем пуснала...като на майка си Laughing
Леле, Марти, много ми е интересно като пишеш. Връщаш ме в онези прекрасни мигове, които споделяхме тук заедно. В Замунда открих един бебешки дневник и сега попълвам , ли попълвам. Хванах се, че съм забравила доста уж важни неща и дори се върнах в брененлинските ни теми.( аз съм една от първите) Баси, какви тревоги имахме тогава.."Мен ме боли долу в ляво . А теб?" "Мен пък в дясно". Леле, ужас...Сигурно трябва и мен да ме боли вляво..."Циците ми порастнаха.."В 3 месец съм , а имам корем като в 9". "Имам бодежи в гърбЪ, ГъЗъ и на вратЪ..... Joy" МНого ми е смешно( особено ние първескините бяхме голям шах и паника, визирам и себе си). Ама тъй да ми се бременее пак. Невероятното и така жадувано очакване да видиш детенцето си. .....Та, Марти, сигурна съм, че ще се справиш. Нямаш избор, просто. И аз не вярвах, че ще се справя с куп неща до тук, ама виж ме сега как сменям памперс с едната ръка, а с другата говоря по мобилния..Жената така е устроена просто....
Мързеленди, споделяй направо тук рецептите, че явно има много желаещи. Аз сутрин се чудя вече каква закуска да приготвям-каши давам следобеда( когато ми се сторят съмнително боядисани нишестетата от кухнята). Сутрин редувам попара, кус-кус, овесени ядки, АМ с бисквити....Упс, пак заговорих за ядене ooooh!
Айде, лека вечер!

# 271
Честит имен ден на Калоян на Пухка!
Кристи, желая ви още веднъж незабравим ден  да бъде днешния за цар Калоян и семеството ви Hug

Честито и на имениците на fff и Jesica fresh, които не са писали отдавна или пишат рядко Hug

Честит празник и на скритите ни именички - февруарки!
Бъдете ВСИЧКИ здрави и щастливи! Нека името ви носи светлина и обич!

Срам, несрам да си призная - изядох 3 ябълки и парче кашкавал! Порицайте ме моля ви  Praynig
Изидка, нали няма да я правиш и Киара дюканка Naughty
 Hug Hug Hug

п.с Дез, само да ти кажа, че дневния вой е ясен на кого е! Ама ако чуеш и нощен, да знаеш че е от нашия татко, който се опитвам да събудя от 20 мин за да се премести от хола в спалнята! Този път го снимах, ама няма да ви пусна клипа, че ще ме  #2gunfire Но утре сутринта като му разкажа колко е бил див,  той пак ще ми заобеснява колко е невъзможно да вие като вълк, само че Гинко Прим-а на кака ви Роска действа със закъснение, но важното е че се сетих да го запиша... От много отдавна му се канех ....

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 00:57 от rosi_bosi

# 272
Честити месечинки на Соня,Василена,Мира и Александра!!!

Честит имен ден на празнуващите днес именници!!!Честито на имениците на fff  и Jesica fresh!!!

Честит имен ден на Калоян на Пухка!!!
Весело изкарване на кръщенето и после искаме отчет и снимки Simple Smile

Да почерпя за именния ден на баща ми - Иван се казва ,да ни е жив и здрав още дълги години!!!

Лека нощ

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 01:30 от *Ави*

# 273
Честит имен ден на всички именяци!  Hug Със здраве да си носят името, късмета и щастието да са им верни спътници!    bouquet
Черпя за моите двама именника у дома (с моя чийзкейк)  
На Калоян пожелавам най прекрасното кръщене днес, и незабравим да е деня на най хубавия празник в живота на човек!

Ива е добре, благодаря за вниманието и пожеланията на всички ви!   Hug Не мога да се оплача че тежко я кара, само една вечер вдигна ниска Т и това е. Има стотици пъпки, не се оплаква да я сърби, но аз мажа чат пат, доста е разчесала ми се струва. Само по лицето дано не останат белези.
Драгоне, Алина, цял живот съм била/съм в това положение. Сега и с такъв мъж живея, ако му паднат пари няма да помисли как да ги умножи, вложи, ще продуха всичко за глупости, за това побързах да попълня големите липси у дома. И така, 20 дни беше ихо, от тук на сетне пак тихо, ама тихо. Дааа, често оставаме само с 5-10лв за седмица, само за хляб, добре че правя запаси та имам винаги какво да сготвя. Сега ще е още по тежко, имаме заем и ипотека, пет стотака всеки месец само заеми, а сметки, ми храна, не знам. Стига съм задълбавала. Поне за месец се нахраних с всичко което съм искала отдавна  hahaha
Емма ака всеки ден, не съм опитвала да я слагам на гърне. Ядем по едно пюре с месо на обед и половин-едно надвечер, плодово. Това е, закача от нас чат пат. Не давам странично нищо. 
Викат ме.
Сладки сънища!

# 274

Да почерпя и аз за празника на моя мъж, Иван.
Честито на всички които носят името Иван. Да си носят със здраве името. "От кал да си Иван да си " казали хората Wink
Пух, пожелавам ви един прекрасен ден.
Изидкамного бързо прибра масата, ние не сме яли още Laughing
Четете ми мислите значи, от доста време се канех да питам кой какво яде и днес гледам всички са се отчели. Равносметката, ако сравнявам Лео с наборчетата си трябва да е умрял от глад досега. Ами той нищо не яде в сравнение с повечето бебета. Няма определен режим но горе долу изглеждат така нещата при нас.
Всички часове са приблизителни, +– 2 часа
9:00 - кърма
11:00 - зеленчуково пюре - около 140 гр.
13:00 - кърма ..докато заспи
16:00 - плодово пюре или каша или пак зеленчуци
19:00 - кърма
и след баня пак кърмене докато заспи и после през нощта вече не ги броя.
Въвела съм само пилешко засега, на практика засега се храни само с плодове и зеленчуци, давала съм да пробва кисело мляко, кашкавал и разни детски бисквити, но само близва, не яде. Досега и вода почти не пиеше. От скоро по малко, предлагам докато се храни. Ползвам чашки, затова и не сменям шишета, биберони Лео не търси, не му и давам.
За акото, по един път на ден и то обикновено вечер, любим момент ми е като го изкъпя и накърмя и го чакам да заспи и той тогава се сети че му се ака:) Много ми стана интересно, че доста от вас ползвате вече гърне. Е как разбирате кога му се ака и като го сложите на гърнето не става ли, не бърка ли вътре да види какво излиза от него? Лео какъвто е любопитен си представям една голяма мазаница Whistling
За бобовите и аз се въздържам засега, но като цяло са полезни храни, стига да е умерено и добре сготвено. Имат белтъчини и ала бала, а и на хип съм виждала и боб и леща и грах в пюретата още за 7 месеца, даже граха май и по рано. Така че в поносими количества не мисля че е чак толкова трагично. Виж за кисело зеле е друг въпрос. За сладкото обаче и солта съм категорична. За сега Лео е лишен от тях. Като порасне с каквото реши да се тъпче, но засега докато аз командвам съм ги забранила Crossing Arms
Все тая тайна надежда, че както го науча сега, така ще се храни цял живот.
И още неща исках да пиша, но ми се губи мисълта вече.
Още веднъж да честитя на всички именници и месечинки, всички да са живи и здрави и много щастливи
Лека нощ и сладки сънища  bouquet

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 02:41 от trollipen

# 275
Мери, честит Имен ден на прекрасната Ива Hug Да расте здрава и бегрижно детство и пожелавам Hug
Честит имен ден и на Иво Peace Да е много здрав и много послушен!!!!

Тролипен, жив и здрав да е и вашият татко!

Хайде на закуска! Прекрасен и усмихнат ден от мен Hug

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 08:20 от rosi_bosi

# 276
Добро утро.
Роси мерси за закуската, аз докато изчета какво сте писали от вчера и ме изпревари.
Драгонче Пламенка все по устата налита да целува. Не подбира мъжко или женско. Laughing
Честита месечинка на Соня,Василена,Мира и Александра
Честито и на днешните именници.

# 277
  • София
Честито на именниците Йоан на marty24, Ивелина на mozila, Иво на adi_v4, Иван на fff,  Ивана на Jesica fresh, Ивон на st_eli, Йоана на galka 79 и разбира се на Йоана на Теди (kokomania) Heart Eyes Hug и на наш Калоян Пухкин Heart Eyes HugНе знам дали и Ивайловците не празнуват..в такъв случай и на Ивайло на farf. Накрая, но не на последно място на Иво и Ива на Мери и на всички форумски мами и родата им до шура и шуранайката Joy hahaha, които празнуват днес! Ако има пропуснати, съжалявам Hug и да се чувстват и те поздравени!

Честито на месечинките    bouquet   Hug

Хубав суден ден от нас cold...намалили са парното, колкото да не замръзват тръбите #Cussing out

# 278
  • София
Пух, да ви е жив и здрав Калоян  Grinning Много да ви радва Grinning Желая ви един незабравим празник днес Grinning

Мери
, да са ти живи и здрави имениците Grinning

Сенди-мързеленди
, не тррябва ли да почерпиш днес Wink Жива и здрава да си Grinning

Тролипен, честито и на твоя съпруг Grinning

Аз за "Иван" знам, че не е само име, а и титла  Grinning

Камен ревна, после пак

# 279
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ !

# 280
  • Кьолн
Добро утро мили мами!  Първо честит имен ден на всички именници днес! Да са живи и здрави и много щастливи! И разбирасе и на моята Ивка! За което ви черпя от сърце! честито на месечинките днес! ние тук сме от щастливците където имаме газ за 25 години напред. Какво правите като намалят парното? Като гледам новините и косата ми настръхва. И за големите е трудно но тия бебченца какво ще правят в студа? Ох, спирам ,че днес не трябва да съм отчаяна. Трябва да празнувам. Желая ви много усмивки днес!

# 281
  • София
Добро утро!
Честит Имен Ден на всички дечица, съпрузи и бащи, майки и въобще всички празнуващи! Да сте живи и здрави и дълги години да се радвате на прекрасните си имена! smile3525  bigdance2 Tada Drunk cheers

# 282
  • София
             Честито на всички именници днес !!!

Специални поздрави за царя:          ...и за Мерините именници:

# 283
честит имен ден на всички празнуващи днес!

# 284
Здравейте! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! ЧЕСТИТО И НА ДНЕШНИТЕ МЕСЕЧИНКИ! НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЯ МНОГО , МНОГО ЗДРАВЕ
  ЧЕСТИТО КРЪЩЕНИЕ НА КАЛОЯН  ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ СЪС ЗДРАВЕ И УМ!
  Момичета , като ви чета режимите  отчитам , че всяко дате си е уникално и има свой собствен стил на хранене. Моят Ици сравнен с наякои дечица   яде малко , а пък сравнен с други нормално или дори много. Нашият режим изглежда така:
6.00- кърма - 150 грама.
9.00- попара от зел. бульон със зехтин и сухар- 80-100- грама./Често пропуска това хранене/
10.00-кърма-150 грама.
13.00- месно пюре около 150-190 гр.
15.00- кърма-100-120 гр.
18.00- 150 гр. зеленчуково пюре+30 до 50 гр. плодово или настъргана ябълка или 30 гр. плодов сок.
21.00- кърма-100 гр.
23.00- кърма-100 гр.
03.00 -кърма-150гр.
 Това е , като има 30 - 40 минути колебания в часовете за хранене. Ици не обича плодове , попара с чай и каши , алергията към белтъка на кравето мляко пък ни налага ограничения в менюто.
 Детето ми яде малки количества храна , но на често . Опитвала съм да правя по- големи интервали м/у храненията , за да яде повече и по- рядко , но се изнервя и яде  още по -малко.Има дни в които минава само на кърма и пак не повече от 150 грама на прием.Мисля си, че щом той си е създал този режим , значи от това има нужда. По отношения на количествата отдавна съм претръпнала . Според общоприетите грамажи , каката вече трябваше да е умряла от глад . Тя все още хапва по половин филия хляб с нещо си на закуска.Но ето че израсна в отлично здраве и преобладаващо добро настроение.
Марти , разбира се , че ще се справиш с отглеждането на двете бебета. Човек в критични ситуации се мобилизира и може всичко. Не се връзвай на приказките , че ще е трудно. Трудности ще има и ако разликата м/ у децата ти е и по - голяма.Погледни го от хубавата му страна , двамата ще израстат заедно , ще имат общи интереси , ще се заиграват , ще са си близки. Ти ще се отърсиш от веднъж от бебчовци след 3- 4 години и ще разполагаш с време да съсздадеш , кариера , да се отдадеш на себе си , да се развиваш.
 И накрая да ви споделя , че при нас е кучи студ . Вчера сутринта беше - 15 гр. , през деня -8, днес е минус 5 и е направо жега.

Общи условия

Активация на акаунт