Януари дойде нека здраве и щастие си пожелаем

• 29 405
  • 691
  •   1
Отговори
# 570
krasi5, честит празник и от мен  Hug
Светле, ако знаеш и аз колко съм зле със счет.въпроси  ooooh! С моето инж. мислене чета нещо 5 пъти и го разбирам по 5 различни начина  Embarassed Това, дето са го казали по БТВ е така, щото и моята приятелка точно там е чула. Ама аз вярвам на Аничка  Wink Даже като се замисля едва ли е така, защото става въпрос за доста голям брой майки, които евентуално може да се възползват  Rolling Eyes
Аги, ти как се водиш в момента, след като Лъчи е навършил 2 годинки?
Извинявайте, че ви занимава, всяко мнение и препоръка ми е от полза  Blush
исеписе, дано ви приемат. Голям зор, голямо чудо с тия градини и ясли. За яслата изкарахме някакъв луд късмет просто...И то най вече нещата с яслите са по лесни към момента, защото децата навършили 3г. по закон ги освобождават и следователно става още по трудно за градините... Но пък в яслите през цялата година се освобождават места, защото съответно някое детенце навършва 3г. А дали е прието на градина това детенце никой не го интересува... Мисля, че няма значение това, че си подала молба мин.година  Rolling Eyes Аз ходих в една градина и ми казаха, че нямало смисъл, защото се подава в годината, в която детето навършва 3 години т.е. при нас 2010. В друга пък градина ми взеха молбата, ама номер не ми дадоха  Rolling Eyes В трета се отказах в онзи момент да ходя. И въобще пълен хаос е . Всяка ясла и градина със собствени правила. В Пловдив положението е още по неуредено... Мисля като остана по свободна да проуча всички градини в квартала и да си занеса документите, пък да видим  Crazy
Лили сега те прочетох. Значи засяга родилите след януари 2008  Rolling Eyes Аз лично с нищо не съм запозната, откакто съм родила новините дори не съм гледала на спокойствие... От работата нищо не ме уведомяват, просто щото не знаят /не ги засяга, централния офис е във Варна/

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 13:33 от cher

# 571
  • София
ЧРД, Краси5! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА ИЗПЪЛНИШ МЕЧТАТА СИ!  bouquet  bouquet  bouquet
Шер, като стана Лъчи на две години си взех платената отпуска. Лошото е, че не пожелаха да ми актуализират заплатата и ми я изплащаха по старата заплата, която в момента се сещаш, че е почти нищо. Сега съм в неплатен отпуск. Той е 6 месеца, както са ти казали. Има една подробност, от която можеш да се възползваш /да не се налага, но../. Ако Вики боледува /пак казвам, дано е здравичка/ можеш да взимаш болнични. По този начин прекъсваш платената или неплатена отпуска и излизаш в болничен. Той като свърши пак се връщаш в отпуска. Само се подава една молба за прекъсване на отпуск всеки път като си в болничен. Болничните ти се изплащат от НОИ в рамките на 1-2 месеца. Това е абсолютно законно и така можеш да разтегляш отпуската си във времето.

# 572
ЧРД Краси5.Нека всички твои желания се сбъднат  bouquet
И аз вече ползвам неплатеният отпуск на баща му,защото моят свърши.А виж това за болничните не го знаех.
Фивче и ние сме семейно на диета-ДЮКАН.Мъжо вие врат вече ама ще стиска няма начин Mr. Green
cher аз не съм ходила в градините,а го регистрирах в прословутата система по интернет.Той навършва 3 през март,тъй че сега му е времето за записване,но дали ще го приемат бог знае.

# 573
Аги   Heart Eyes Аз също така го измислих днес  Laughing - платена, неплатена и после ще го мислим като му дойде времето. Дай Боже да намеря бързо работа. В моя случай също ще е почти нищо, защото ме осигуряват на минимално допустимото за длъжността на която съм назначена... По тая причина и от 315 дни нищо не разбрах... Затова не искам пак да съм прецакана, макар че работодател трудно може да преметнеш...
исеписе, не се сетих, че при вас е така. Тук в дълбоката провинция още няма такава услуга  Grinning

# 574
Здравейте отново! Няколко пъти си редактирах предния пост исках да сложа линк към Декларацията, но не се получи. Надявам се да сте ме разбрали къде се намира и за какво става въпрос.
Аз лично с нищо не съм запозната, откакто съм родила новините дори не съм гледала на спокойствие... От работата нищо не ме уведомяват, просто щото не знаят /не ги засяга, централния офис е във Варна/
Аз пък "се поддържам във форма" поне за нещата, които ме касаят. Племенника ми навърши 2 г. а ще го вземат на ясла чак септември и сега кандидатстват по програмата "В подкрепа на майчинството", където може да си избереш роднина безработен или пенсионер да гледа детето /от 2 до 3 години/ или от по-рано/от 1 до 3 години/ срещу минималната работна заплата за страната. Но ако е пенсионер и МРЗ е добре дошла. Така че ако има въпроси...
 Hug

# 575
Аз също така го измислих днес  Laughing - платена, неплатена и после ще го мислим като му дойде времето. Дай Боже да намеря бързо работа. В моя случай също ще е почти нищо, защото ме осигуряват на минимално допустимото за длъжността на която съм назначена... По тая причина и от 315 дни нищо не разбрах... Затова не искам пак да съм прецакана, макар че работодател трудно може да преметнеш...

cher   Hug
И аз мислех така да те посъветвам поне по отношение на напускането на работа ( за другото - за 315 дни не съм сигурна, че мога да съм ти полезна, но ще се поинтересувам и в НОИ). По-добре да те освободят по инициатива на работодателя. По взаимно съгласие получаваш обезщетение само 4 месеца - минимума - 120 лв. При съкращение или по инициатива на работодателя периода се определя от общия ти трудов стаж, а сумата - 60 % от средноосигурителния ти доход за 9 месеца назад ( не по-малко от 120 лв. и не повече от 220 лв.)
Не бързай с напускане по взаимно съгласие, с работодателите  е трудно човек да се разбере, когато трябва да ти изплащат обезщетение за неползван отпуск, още повече, ако съкращават мястото на което си ти, ти дължат и обезщетение за оставане без работа до 1 месец от освобождаването, ако не започнеш на друго място разбира се - което е пак доход за теб и осигуряване. (т.е. по-добре е да те съкратят)
Май стана дълго и объркано, но искам да съм ти полезна - работя в Бюро по труда - ако искаш да се консултираш за нещо, ще се радвам да го направиш.

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 20:39 от Inche_L

# 576
Здравейте Hug

ЧРД, Краси5  bouquet

Колкото до майчинството ще получавам до 01.03.2009 тъй като се броят 410 дни, и съм родила преждевременно и 45 дни преди раждане съм си ги взела след като родих.Т.е. имам 45 дни повече след навършване на 1 година на Дари.Ох , дали ме разбрахте?

Онзи ден водих Дари на консултация и е 6840 гр. и 70,5 см.Въпреки 3 те седмици разстройство е натдала 380 гр. и 2,5см.Разбира се това се дължи на лошата и майка,която я тъпче като за последно.

Приятна вечер

# 577
Шерче, моето търсене на работа е до под едно красиво овощно дърво с неправилна форма  Mr. Green

Засега съм се заела да наводнявам пазара със CV-та, правя го от една седмица и чакам някой да се обади за интервю, но дали ще дочакам е друг въпрос. Не ми се връща на старото място, дори на цената на няколко месеца без доходи, защото парите не са много, а напрежението е огромно - и аз вършех работата на поне 2 човека. Толкова назначиха аз като излязох в майчински, де.

За ясла ще мисля като се разбере ще работя ли или не скоро - иначе само притеснения без основателна причина. Тук има и домашни ДГ - една майка гледа своето и още 3-4 деца - може и това да е вариант.
 Hug

# 578
SLADKA MAMA браво на сладката Дари.След такова продължително разстройство направо е много добре.
polar_bear на тебе ти пожелавам успех в търсенето на работа.
Нещо много мами ми се губят-не се разписват.Ще пишем отсъствия Mr. Green

# 579
мече, пак е нещо. Аз дори не мога да харесам нещо подходящо, че да си пратя СV.  Confused Иначе и при мен положението беше такова - върша работа за двама, получавам по малко пари от другите дето цял ден чатят в скайпа  Tired И като цяло исках да си сменя работата, но както е писала Аничка - добре беше да вляза в трудовия ритъм на старото място и междувременно да търся. Най странното е, че аз когато излизах в болнични през октомври 2006, бях убедена, че за мен в тая фирма всичко е приключило. Вътрешно усещах.
Този вариант за гледане на дете не е лош, наистина. Особено ако познаваш майката  Peace Вики много е свикнала с приятелките ми от парка и мога да я оставя примерно, но да са вкъщи. Защото в парка е трудно с 1 малко дете, та какво остава с две и повече  Crazy  И аз съм гледала за час чуждо детенце и мога да кажа, че ми беше притеснено. Даже пренебрегвах откъм внимание моето, за да е добре другото детенце и да не почувства липсата на майка си. Но мисля, че това е по добър вариант от детегледачка. Нещо съм предубедена аз лично към тях  Rolling Eyes
Inche_L, много ти благодаря. За сега така ще действам. Ако имам въпроси ще те питам  Hug

# 580
  • София, "Младост 3"
Аги   Heart Eyes Аз също така го измислих днес  Laughing - платена, неплатена и после ще го мислим като му дойде времето. Дай Боже да намеря бързо работа. В моя случай също ще е почти нищо, защото ме осигуряват на минимално допустимото за длъжността на която съм назначена... По тая причина и от 315 дни нищо не разбрах... Затова не искам пак да съм прецакана, макар че работодател трудно може да преметнеш...
исеписе, не се сетих, че при вас е така. Тук в дълбоката провинция още няма такава услуга  Grinning
аз бях като теб - 1 ден преди да се върна шефа каза "не може"
след като години наред и последните 3 месеца се обяснявахме в любоФ
казах, че няма да напусна по свое желание и да ми пуснат да текат платената отпуска за 4г...и намерих за две пускания работа...не е нещо особено но имам време да взимам децата, спазват празници и болнични....проблема е,че парите са малко...но за толкоз работа - толкоз пари
за 1 дете се полагат 6 месеца неплатена отпуска - само толкова и само на един от родителите - можеш да прехвърлиш част на др родител, но не е по 6месеца на родител
иначе Аничка ти е написала - не могат да те уволнят до 3г на детето под никакъв начин - не могат и да те съкратят, освен по провинение, но това е тежка процедура
ако имаш 5г трудов стаж си струва да се бориш да не е по взаимно съгласие, щото тогава губиш 4 месеца от борсата...и оставаш на 4 месеца при взаимно съгласие на трудовата борса...
иначе щом си на мин заплата осигурена това дали по взаимно или др начин - за трудовата за обезщетението няма да ти повлияе...щото ако те осигуряват на висока, си струва да не е по взаимно, щото при взаимно минаваш на мин обезщетение за безработица

това са основните положения - като моя съвет от личен размисъл - не си струва щото те не могат да те уволнят и ти не искаш напр да напуснеш по взаимно, да се съгласяваш да си в НЕПЛАТЕН - той ти важи!!!! до 6г на детето
като почнеш работа винаги ще има случаи с малко дете да ти трябва отпуска - не си хаби тези резервни патрони и ги пази за всеки случай!
щото тези 6месеца неплатен, който ти се полага до 6г е прекрасна възможност когато нямаш друга и е ОБЩОВАЛИДЕН за ВСИЧКИ бъдещи работодатели - нямат право да ти откажат тази отпуска!

успех!
п.п. горото го знам поради личните си перипетии като теб и мислене по въпроса...може и да бъркм в някои части все пак

# 581
Здравейте.Много съм притеснена за Хриси-5ден сме на АБ,а от вчера така жестоко кашля,чак спазми прави.Дали е възможно да кашля така при положение,че е на АБ.Ама всъщност,какво се учудвам-астмата си казва своето.Утре следобяд ще го водя при доки и ще я накарам да му направи снимка.Ох дано няма нищо,защото ще се побъркам.
Лека седмица на всички- Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 08:58 от isepise

# 582
Исеписе, а защо ще чакаш до утре следобед? Бързо да се порвя мъникът, че като знам Вики как се мъчи от тези кашлици  ooooh! Стискаме палци да са чисти гърдичките. Peace

Лека седмица и от мен на всички! Hug

# 583
Здравейте на всички.
Не съм писала известно време ,затова най-напред искам да кажа колко се радвам,че са се появили още бебчета.
Честито на Силви,Емски и Алина.Да са им живи и здрави бебоците ,да им носят много радост и усмивки.
Сега ще се върна назад да чета ,че много сте изписали.
Успешна седмица и от мен на всички и по-малко проблеми. Hug Hug Hug

# 584
Moмичеата много съм притеснена. Cry
Вчера преди къпане тръгнах да събличам малката и краката и бяха адски отекли (доста подпухнали) и толкова се притесних.Каква причина може да има ако изключим бъбреци?Мисля че е от чорапките защото бяха стегнати но цял ден беше с тях (много беше кисела през деня и даже не яде като хората) но само вечерта и бяха подпухнали, преди това на предните преобувания не са и били така. Sad Може ли да е някаква реакция от Пентаксима която я бихме на 22.01 или не.Божее толкова ме е страх да не е нещо с бъбреците. Praynig Казах на педи и днес ще пуснем урина.Тя каза че до сега не е чувала целите крака да отичат от чорапи, което още повече ме притесни.Макар че след като свалихме чорапите и я изкъпахме и минаха , не бяха отекли.Уфф не знам само стискайте палци да не са бъбреци.После ще пиша като вземем резултатите от уринат. Cry

Общи условия

Активация на акаунт