През Новата година пак на детска градина! - 17 част

• 17 821
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Красавице, ти ли беше писала за слагане на ракия в ушите при простудни заболявания? Нещо не се справих с търсенето в предишната тема.

Аз бях го писала. Ама за тебе! На детенце недей  Stop На мен много ми помага, аз даже и в носа си слагам тампони с ракия. Гадно е, ама е по-кофти със запушен нос  Peace

# 136
А разрежда ли се ракията и по колко време трябва да останат. Става въпрос за мен, не смея на детето.
То тази тема е - "Мама стана чичо доктор"

# 137
Днес ме сюрпризираха, че нещо щели да им спират парното прези деня, но и те сутринта разбрали....ама нашия е с тънки дрешки. Не можах да  го убедя да сложи едно тънко елече и това е Tired. Казах им ако стане студено да му сложат още една тънка блузка отгоре и така да кара. Иначе се бяха приготвили -калорифера беше включен.
Аз съм много притеснена с тази газова криза, пък и казаха, че тази сутрин  са спрели доставките към Бг. Градината им е газифицирана, както и цялата ни къща. Не ми се мисли какво ще стане. За щастие имаме във всяка стая климатик, ама топла вода от къде Thinking...лоша работа.

# 138
А разрежда ли се ракията и по колко време трябва да останат. Става въпрос за мен, не смея на детето.
То тази тема е - "Мама стана чичо доктор"

Аз не я разреждам, но като потопя памучетата в ракията и после ги изцеждам много хубаво. В ушите много добре загрява главата и явно това е което помага, а като сложиш в носа - ти го отпушва за нула време.

Другото, което правя като се разболея е да пия лимони, изцедени с мед. Около кило лимони за 1 ден. Последния път мисля, че благодарение на лимоните се оправих толкова бързо. И още нещо - като ги изцедя лимоните, половинкинте не ги изхвърлям, а ги слагам във вода да се киснат ок.1-2 часа, след което водата я стоплям в МВ и слагам мед и пия. С тези лечения много си помагах докато бях бременна - без лекарства - и сега продължавам така да се лекувам.

# 139
Благодаря, Симба! МерСедес - бойлер  Joy или слънчев колектор ( по-точно и двете).
Аз пък корите от лимоните и портокалите ги нарязвам на ситно, заливам ги с вода и престояват 24 часа. После използвам водата вчесто почистващ лосион. Хайде сега темата е "Красива мама". Сори за спама.

# 140
  • На планетата Земя
Симба, това с лимоните е страхотна идея. И аз ще опитам, малката малко им се цупи, но ще свикне.
Страшен вирус изкара, още има остатъчно покашляне сутрин, затова и тази седмица няма да я пускам на градина.

# 141
  • Пловдив
Привет и от нас  Hug
Ние вчера 2,5 часа по лекари бяхме, в 8 вечерта се прибрахме. Личната лекарка на Стелла само с една слушалка на гърдите отсече - бронхит. Съответно - Клацид. Да, ама аз Тома неверни, заведохме я при частната педиатърка. Ами слуша я жената обстойно и продължително - отпред, отзад, отстрани, почуква гърдите, гръбчето - няма такова нещо. Има обострено дишане заради храчки, но хрипове за бронхит - не. Повярвах й, тя е наистина добър педиатър. Сега пие сиропи разни, отделно бабешки лекове... Направо у нас сме Горската аптека - варя всякакви неща, каквото чуя и прочета  ooooh! Искам да питам някоя от вас правила ли е черна ряпа издълбана с пудра захар в нея. Аз снощи уж издълбах, сложих пудра захар вътре с идеята днес да пие течността и да досипвам... Да, ама течноста изтекла в купичката, а в самата ряпа нищо нямаше. Да взема да я рендосам и да изцедя сок дали ще стане?
gerygirl, съжалявам, че е плакала малката Sad Там се е успокоила, не я мисли  Hug И браво за голямата нужда  Peace
jmoto, с шейна на детска градина звучи ... страхотно  Hug
МерСедес, супер удобно е да ви е топло навсякъде у вас (и в градината), съжалявам, ако ще трябва други алтернативи да мислите  Heart Eyes
Айде малко Красива мама и от мен - лосион за почистване на грим и лице - 80мл розова вода + 20мл масло от жожоба. Невероятен почистващ ефект  Peace
Аз ще си крадна рецептата на Симба с лимоните, че цяла нощ от кашлица не съм спала. А за днес имаме задача от частната лекарка да пием чай на всеки час и двете с малката и довечера да й звъня да кажа как сме  Crazy

# 142
Бубето, аз лекувам кашлицата на Гергана с ряпа и мед. По празниците така се оправи за около 4-5 дни. Изрязваш капаче от горната страна (там където са листата), издълбаваш като купичка, слагаш мед (или пудра захар). Самата ряпа поставяш в купа с вода, за да не увяхва бързо. Става страхотен сироп за кашлица. Не съм цедила сок от нея, може и да стане. Много по-удобно е така, ползваш 4-5 дни една ряпа. Вечер добавяш още мед, за да се напълни пак със сироп за следващия ден. Да не би да си я издълбала много и ряпата да се е цепнала някъде?

# 143
  • Пловдив
Дю, ами уж така я издълбах, ама е изтекъл сока и беше в купичката Sad А с мед идеята е по-добра, благодаря  Hug Пак ще пробвам, отивам още сега  Heart Eyes

# 144
Хайде успех! Не дълбай много дълбоко.

# 145
Здравейте момичета!
Аз разбрах,че целият януари ще бъдат сборни групи ,защото половината от учителките излизат в отпуски.

МерСедес ,и ние сме в къща ,на локално парно,но газификацията не е стигнала още до нас.Надявам се тази година да стане и естествено тази газова криза да се реши.Иначе имаме климатици ,но само в 2 от стаите,но май само лятото ги използваме.

Това с ряпата не съм го чувала,но си го записвам ,че моята като тръгне на градина и започва да кашля (без друдо) и дано помогне.
Чувала съм и за много ефикасна резепта срещу кашлица с лукчета.Нещо се варят ,ама не я знам точно.Ще разпитам

# 146
  • Пловдив
Дю  Hug
Nataliq_, аз оня ден варих следното - глава кромид (с обелките, добре измита и срязана на няколко части), 7-8 лукчета, 6 ореха с черупките начукани (измити добре с гореща вода), вътрешности на дюля, 1-2 ябълки (със семките, нарязани на парчета). В 1л вода се вари докато остане наполовина. Като се изключи от котлона се слага чаена лъжичка босилек и се прецежда след като изстине. А, да - подслажда се с мед. Стелла и аз го пихме, не е лошо хич, по кафена чашка 3 пъти дневно. Днес пак ще сваря, но и кутия локум ще сложа  Crazy Така четох... А за подслаждане става и небет шекер  Peace
Имам и рецепта на домашен сироп Мукоплант, с теснолист живовляк е, ако има интерес и нея ще пусна  Crazy От една форумска мама е  Peace

# 147
  • Враца
Здравейте от нас и честита нова година на патерица.
Отдавна не съм се включвала в темата.
Имам въпрос към майките на момиченца.
Иска ми се да пробия ушите на Марина март месец и се чудя дали ще има проблеми в градината? В смисъл като ги гледах децата са доста груби едни към други и малко се притеснявам.

# 148
  • София
wa_wa, може би, ако обичките не са висящи, няма да има проблем.  Peace

# 149
Здравейте, честита нова година  Grinning
Имам проблем с препарата, с който чистят в градината. Съсипаха половината дрехи на малкия. Все едно съм ги пръскала с белина  ooooh! Търсене ми е да го пускам с тези "петнисти" панталони, но нямам избор, ако искам да му останат и читави дрешки  Tired Директорката е неоткриваема, чудя се какво да направя, дайте някаква идея моля

Общи условия

Активация на акаунт