През Новата година пак на детска градина! - 17 част

• 17 212
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте от нас и честита нова година на патерица.
Отдавна не съм се включвала в темата.
Имам въпрос към майките на момиченца.
Иска ми се да пробия ушите на Марина март месец и се чудя дали ще има проблеми в градината? В смисъл като ги гледах децата са доста груби едни към други и малко се притеснявам.

Баща ми едно време, когато баба ми искаше да ни пробие и на двете ушите, каза: Господ им е дал дупки, където е трябвало  Joy
Иначе като знам как се тероризират децата в ДГ, аз обици не бих сложила на моята щерка. Навремето бях си разпорила дупката на ухото с един пуловер, така че и в по-зряла възраст гаранция няма...  Thinking Та както си решиш де Wink Мисля Кристина да я оставя да си пробие ушите, когато тя е достатъчно голяма и може сама да решава  Wink Но това си е мое мнение, нямам нищо против пробити уши (моите са такива).

А за "домашните" сиропи за кашлица - аз бях варила 10 лукчета в чаша (250мл) кока-кола, но ефект никакъв не видях. Видях тази рецепта в една тема за "бабешки" рецепти.

# 151
Бубето, Дю ти е писала, ама и аз като "свекърва" да се обадя Mr. Green ряпата издълбай мъничко, така се получава повечко сок вътре. Аз честно казано почти винаги давам сок от ряпа при кашлица иначе благодаря на Дю, не бях се сетила че може в купичката също да сложа вода. А иначе винаги има и малко от самата ряпа изтекъл сок в съда, в който е поставена ряпата, но остава и вътре Peace
Бубето тъкмо сега прачетох и това което си написала, за този  "Чай" това също го правим и то е ефикасно, поне на мен го прабваха едно време Wink
ще напиша и друг лек -  сока на един лимон, се поставя в малко бурканче от детска храна, слага се супена лъжица глицерин от аптеката и се добавя мед  и това се разбърква за да се получи хомогенна смес, изяжда се за два дни Peace дано детенце бързичко оздравее

# 152
  • София
Здравейте, честита нова година  Grinning
Имам проблем с препарата, с който чистят в градината. Съсипаха половината дрехи на малкия. Все едно съм ги пръскала с белина  ooooh! Търсене ми е да го пускам с тези "петнисти" панталони, но нямам избор, ако искам да му останат и читави дрешки  Tired Директорката е неоткриваема, чудя се какво да направя, дайте някаква идея моля

Освен да те поканя тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309908.180 . В края на миналата година СНБМ прави кръгла маса отн. ДЗ и това беше една от темите.  Peace

# 153
Честит Имен Ден на всички именници днес! Да ви е живо и здраво името!      bouquet

# 154
И аз все се каня да питам с какво почистват,може би ще си обясня кашлицата която започва като тръгне на градина newsm78

*Бубето*  Hug

wa_wa ,и аз имам същите притеснения и затова ще я оставя сама да си реши кога да се закичи с обеци.Напълно споделям написаното от симба( да не цитирам)Мисълта на дядото е велика Joy

# 155
simba21, сок от лимони и мед е и моето лекарство  Peace

За сока от ряпа- поставя ряпата в чаша с вода. Така стои изправена и не се разлива.

Бързо оздравяване на всички болни!

# 156
Здравейте, честита нова година  Grinning
Имам проблем с препарата, с който чистят в градината. Съсипаха половината дрехи на малкия. Все едно съм ги пръскала с белина  ooooh! Търсене ми е да го пускам с тези "петнисти" панталони, но нямам избор, ако искам да му останат и читави дрешки  Tired Директорката е неоткриваема, чудя се какво да направя, дайте някаква идея моля

Освен да те поканя тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309908.180 . В края на миналата година СНБМ прави кръгла маса отн. ДЗ и това беше една от темите.  Peace

Благодаря ти  Hug

# 157
Ох, оплаквам ви се, разбрах,че следобед спират газоподаването към битовите абонати Sad. Добрата новина е, че всички климатици са в готовност, оставя и един бързовар да си набавя отнякъде hahaha, че иначе как ще се мием акъла ми не го побира.
Вероятно и затова в градината нещо умуват с парното, може би ще направят профилактика на другите котли, старите, които са работили преди газифицирането.

# 158
Честит имен ден на всички празнуващи1

Аз бях писала също за ракията в ушите - слагам на малката хубаво изцедени тампони. Последните два пъти  така се оправихме.

# 159
Честит имен ден на всички празнуващи1

Аз бях писала също за ракията в ушите - слагам на малката хубаво изцедени тампони. Последните два пъти  така се оправихме.
И на детето ли?
МерСедес, лоша работа и аз чух новините.

# 160
Ох, в най-големите студове това с газта Sad ooooh!
Родителите ми са в газифициран блок,сигурно ще припалят камината....
Как ще бъде с детските градини на газ ooooh!

# 161
Ами нашата е била на локално парно преди това, вероятно така ще се топлят. Навремето родителите са събирали пари в голямата криза97-98 година, за да купуват гориво и да пускат парното в градината, представяте ли си Shocked. Надявам се сега да не е така, нали са на друг тип издръжка newsm78

# 162
Олеле дано не спрат парното в ДГ. Направо не ми се мисли как ще е тогава  ooooh! Вкъщи сме на ток, та не ми е толкова проблема за вкъщи. Ами в болниците... Леллееее  ooooh! УжасТ!

# 163
  • София
Болниците и детските градини с централно парно би трябвало да се с приоритет, така че, докато има газ, да имат парно.  Peace Дано руснаците и украинците по-скоро се разберат, че и на мене не ми се мисли. Иначе и ние вкъщи сме на ток, но ако няма ТЕЦ, електропреносната мрежа ще се претовари в студено време заради включените допълнително електроуреди и няма да има и ток.  Peace

# 164
  • София
Вчера като се прибрах от работа разбрах, че тази седмица в нашата ДГ са сборни групи. И много се учудих. Има ли и други градини със сборни групи?

Да и в нашата градина са сборни, но на моята щерка и харесва да е с по-големите каки, вчера ми пя песента за Червената шапчица, като ми разказа как една от каките я учила  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт