През ДЕКЕМВРИ резултатът ще е ясен - по-многоброен е отборът на момите или на мо

• 14 765
  • 315
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Елмина, Геви много са ви сладички принцесите пу-пу да ги нацелувате по бузанките! Heart Eyes

Еми, аз като ползвам мляко (АМ) съм се спряла на Лактана Био, ако не си го чувала има доста инфо за него в форумите Simple Smile Водят го за едно от най-добрите защото било с истински био продукти! абе каквото и да е пак е адаптирано и не е като кърмата , аз лично съм го купувала от "Щъркел" ама го има и в няколко магазина в нашия квартал,ако се спреш на него кажи и ще ти напиша откъде да го купиш Wink  Hug

# 122
  • София
Жени, ние ядем по 100 мл кърма на хранене по съвет на педиатърката. Явно му стига, защото се буди на 3-4 часа. Но аз не успявам да изцедя толкова, до сега успявах все пак с доста усилия, но тази вечер може би ще се наложи да давам АМ  Sad Тъй като в родилния дом бяхме на АМ на Хип, като се прибрахме вкъщи бяхме взели такова, така че от него ще давам. Но отзиви не съм чувала.

Относно оригването - аз го държа с гръбче към мен и с едната ръка под дупето, а другата под гърдичките. Слава Богу, бързичко се оригва и то доста силно  Simple Smile От скоро дори прави междинно оригване по време на хранене. Но ако не се оригне, го държа известно време и го слагам да си легне.

Вторият ден след изписването Мартин яде вечерта в 1 и спа до 6 и аз реших, че така ще бъде. Да, ама не  Simple Smile Буди се обикновено към 4.30 ч. и така. Но храненията все пак са 7, само два дни яде 8 пъти. Не мога да го отуча да се буди нощем. Опитахме една вечер да даваме чайче, обаче той не го признава. Пие доста и след това надава такъв рев от глад, че трябва задължително да се нахраним.

С къпането се справяме доста добре. Изкл'чително много ми помогна училището, което посещавах. На лекцията за къпането бяхме двамата с мъжа ми и сега ни е доста по-спокойно.

Кока, честита месечинка на Теди   bouquet

Мира, Краставичка, успех, стискам палци  Simple Smile

А, исках да ви попитам от кога бебетата се слагат по корем, за да упражняват вратните мускули?

# 123
Здравейте момичета искам да чистетя на новите мами и стискам палци на тези които все още не са се видели с малките човечета!
Аз искам да споделя с вас някои мой проблеми - пием Инфакол капки, чай от копър на Хип но следобед и вечер колките са страшни. Дайте съвет как да успокоя малкия лакомник защото той като плаче и аз плача с него направо незнам какво да правя разхождаме се из апартамента, но нища не помага.
Ние сме на кърма и дохранване с Аптамил 1, защото аз нямам много кърма и доникъде не му стига на маника. За сега проблеми с акането нямаме. 

# 124
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСА НА МАМА ЙОАНА! ДА РАСТЕ ЗДРАВА И ПОСЛУШНА!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ПРАЗНУВАЩИТЕ БЕБОЦИ!

На Криско днес оченцето му е по-добре, явно има ефект от кърмата. А относно храненето- аз му давам когато се събуди- понякога на 3, поняога на 4 часа. Сърце не ми дава да го държа гладен през ноща, макар че и нашата педи така ме посъветва, но като и казах, че нямам намерение да го правя, тя каза , че като попорастне ще си спинка без да се буди.

Да разкажа и аз за моето раждане, макар че не ме бива много в разказите.
На 18ти в 3.00ч. се събудих от доста силна болка.Запчнаха контракции на 8-10 мин. Отидох до тоалетна и видях че бельото ми е мокро, но все си мислех, че това не са води дори като по-късно продължаваше да изтича нещо  Laughing Мъжът ми ме гушкаше  през контракциите, че да ви кажа доста си ме болеше. Към 5.30ч. тръгнахме вече към болницата. Приеха ме с 4см. разкритие, контракции на около 5мин. Последваха стандартните процедури, а клизмата никак не е толкова неприятна колкото си я представях. В предродилна зала започнаха едни смс-и с мъжа ми които ме разсейваха и даже ми се подремваше, ноо...и аз си получих системата с окситоцин и тогава вече стана малко по-страшно. Едно майче много се разпищя в същия момент и аз като я чух си помислих "После става още по страшно, край, няма да мога да родя" ,оказа се че някои наистина май повечко викат от колкото ги боли Joy Изражда ме др.Кичукаова- много имам да и благодаря на тази жена. Седна до мен на леглото още по време на контракциите и ме остави чак когато всичо свърши. Та взех и аз да пускам гласец по някое време, къде от страх, къде от болка... Joy Опитах се да се сдобия с епидурална упойка, но получих само боскулизин.От него ми се замая главата и вече стана проблем- не мога да чета и да пиша смс-и вече, а докторката ми се смее hahaha Започнаха и напъните а аз въобще не слушам какво ми се говори, но само като чух  "Илианка, не напъвай, че ще се разкъсаш" и наострих уши  Mr. Green и от тогава стриктно спазвах всичко което ми казваше докторката. След известно време и серия успешни напъни излезна малкия човек. Момента в който го усетих как излиза беше невероятен! И се надигам и питам имам ли епизиотомия(не знам така ли се пише), а някакъв доктор се мотае около мен и вика "Абе нямаш , ама ако държиш ей сега ще те резнем!"  #Crazy Joy  Всички запчнаха да се смеят и ме поздравиха че не съм викала ( а аз от напъване не ми остана време Joy) и че съм слушала наставленията и всичко за това е станало бързо и лесно. После пак ми се смяха хората като им казах, че искам да си видя плацентата Embarassed Единствено останах разочарована, че бяха пропуснали да покажат гордоста ми на таткото. А да ви се оплача, че отношението на персонала в "детско отделение" в Св.София(Т.Киркова) е ужасно, направо не ми се коментира, че пак се ядосвам.

# 125
Здравейте, моми4ета, кога ли ще се наспим (ритори4ен въпрос.... ).... моето коте е още само на 8 дни и няма колики, но моля, споделете кога се появава таз напаст? Около 10-дневна възраст или по натам..... ве4е не помня, но помня 4е сина ми имаше бая колики нощно време 4аак до края на третия месец и о4аквам и Алиса да има...или е вярно, 4е моми4етата минавали гратис понякога newsm78 т.е. по4ти без колики......
Другата ми 4уденка е дали да и давам витамин Д на капки - аз съм в САЩ, тук не предписват, но приятелка-педиатърка от БГ ми изпрати Вигантол с изри4ни инструкции колко е важно да се дава на бебетата през зимата...... вие какво мислите по темата?
Доскоро, бъдете здрави и се усмихвайте на малките съкровища, другото ще мине.....  Hug

# 126
Благодаря ти Орлина аз попитах предимно защото много майчета се оплакват от запек, аз за сега давам НАН хипоалергенно и съм доволна не се запича и не виждам да са му се увеличили коликите. Иначе за Лактана съм съгласна също е много добро, бих го сменила с него ако нещо не ми харесва или пък с Аптамил  Peace

maigto ние го слагаме от самото начало вечер след баня.

virany коликите нямат срок може и от болницата да тръгнат или на 5-10-14 ден или по нагоре. Зависи от детето Крис почти няма а вече е на месец.

# 127
Честито на всички момичета който са станали вече мами, пожелавам ви здрави и послушни бебенца които само да ви радват Wink
Моето съкровище Йоана се появи на 18.12. - 10.15ч. с планово секцио в Токуда - 51см и 3340, всичко мина по план и вече сме си в къщи и сме добре.
Още в болницата малката мързеланка свикна с биберона и категорично отказа да засуче от гърда, когато се прибрахме започнах да се цедя с помпа, но кърмата започна да намалява и сега изцеждам едва по 10-20гр от  2-те гърди затова сме на АМ. Давах и аптамил 1, но много се запече, затова смених нa HIPP розов от вчерта и засега съм много доволна 3 пълни памперса. Давам и капки за колики, но вече се съмнявам дали това напъване не беше от запека, защото днес не съм давала капки а тя е много спокойна и не се напъва. Давам Еспумизан, мога ли да и навредя по някакав начин ако от време на време и давам капки а тя няма колики?
Качила съм снимки на Йоанка в албума
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307490&pid=9756968

# 128
Sisi_87, и аз се питам същото за Еспумизана, но доколкото четох на листовката не би трябвало да има проблем. Във вторник съм на първата консултация в Токуда и ще питам.

Илианка, ти ис герой   bouquet Браво на теб как си издържала!

Орлина, благодаря, ей сега ще я нацелувам!

Велизара, бебока е страхотен!  Heart Eyes

Момичета, всички ли давате витамин Д (или каквото там трябва) против рахит? На мен никой нищо не ми каза да давам...

# 129
Аз искам да споделя с вас някои мой проблеми - пием Инфакол капки, чай от копър на Хип но следобед и вечер колките са страшни. Дайте съвет как да успокоя малкия лакомник защото той като плаче и аз плача с него направо незнам какво да правя разхождаме се из апартамента, но нища не помага.

Кабзи, когато се усилят коликите, освен капките, по съвет на педиатърката ми слагаме и топли кърпи(таткото ги топли с ютията) на коремчето, много го успокояват и заспива.  Wink
Четох , че обсъждате АМ. И моят Александър беше запечен в началото. Но за щастие, поръчахме на едни приятели Фризолак и Фризовом от Холандия. Сега бебо си ака по 3, 4 пъти на денонощие. Огромна е разликата с тукашния Фризовом.
Иначе за Аптамил чух добри отзиви, Миленче може да опитате, но трябва постепенно да се смени АМ.
Честито и на новите мамчета, много са ви хубави бебоците  ylinfant smile3504

Целувки на талисманчето ни Алекс  loveuuu

# 130
Ели Вигантола се дава след 20-тия ден, ние в началото давахме по 1 капка сега даваме по 2 защото той много бързо расте и фонтанелата му се е разширила вместо да намалява Thinking. Дава се профикатично против рахит и за затваряне на фонтанелата. Педиатърката ви би трябвало да ви каже?! Питай в Токуда като ходиш, между другото ние също сме във вторник на втора консултация от 2:30ч.  Simple Smile Hug ще е супер да се засечем Party

# 131
  • Бургас
И ние не можем да се оригнем. Понякога се оригва, друг път и 10 мин. да го държа ефекта е нулев. Държа го или с корем към мен или с гръб към мен. Спи на една страна. Понякога повръща по мъничко.

Вие защо изцеждате и давате от шише кърма? Бебето като цока нали изсмуква повече от гърдата?

Още се къпем като го държа в ръка и таткото полива, но вече май трябва да го слагаме във ваничката, а ми се вижда страшно, свикнах си на ръка, но вече порастна и не мога да го държа като хората.

Може ли да има Вальо запек? В 12 и в 15 ч при смяна на памперса имаше няколко капки само, а в 18 ч беше омазан до ушите, дори и докато го преобличахме се наака 2 пъти. Иначе между храненията се напъва и пръцка, проплаква.

Като се кокорят бебетата  какво ги правите? Как се забавляват?

И ние се храним по 8 пъти, вечер между 2-4 часа. Събужда се през около 3 часа. Кърмим се на поискване. Вода отказва да пие, мръщи се и плюе биберона. Бибирона-залъгалка поне го поема и се успокоява с него. Grinning

Ето ни и нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307490&pid=9759195
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=307490&pid=9759319

# 132

Може ли да има Вальо запек? В 12 и в 15 ч при смяна на памперса имаше няколко капки само, а в 18 ч беше омазан до ушите, дори и докато го преобличахме се наака 2 пъти. Иначе между храненията се напъва и пръцка, проплаква.
Като се кокорят бебетата  какво ги правите? Как се забавляват?
bubabo
Бебенцата имат запек, ако не са акали 2, 3 дни . Така че, спокойно,добре си е  твоят юнак.
Ах като ми се кокори  newsm09, започвам да пея   Joy(леле много фалшиво) и му говоря постоянно, каквото ми дойде на ум. Голям цирк сме Joy

# 133
Благодаря ви за комплиментите  Hug
Елмина и ние не пием още капки за рахита, но мисля, че ще ни кажат на първата консултация за тях. Еми мисля, че е права след двайстия ден май се дават.
Нашата бузанка ака наред тъкмо я преобуя и вече ще почваме да се храним и се чува някакъв странен шум от към памперса и айде пак наново Joy И нашето ако е зелено, но педиатърката каза, че е нормално, защото се е чистила все още пък и тя 7 дни беше на антибиотик заради инфекцията, която получи при раждането и можи и от това да е.
От както се е родила съм я чувала да се оригва точно 3 пъти. Вече не знам какво да правя.
Илиана голяма раждане е падало  Laughing  Hug А за отношението на персонала от детските отделения май навсякъде е така и аз не съм доволна.
Велизара, Сиси, Бубабо страхотни сладурчета  Hug Heart Eyes
Моята кърма е много малко, но въпреки всичко я карам да суче през деня, а вечер след баня я храня с АМ за да я държи по- дълго време. Защото с кърмата огладнява бързо, бързо. А и тя заспива докато суче и незнам дали се наяжда или се измаря. Абе още сме доста неорентирани, но се надявам скоро да влезем в ритъм.

# 134
Моята мома е на кърма и няма проблем с акането, дори ми се струва, че по 5-7 акани памперса на 24 часа са много. Не мога да преценя колко са напишканите... Embarassed Няма часове с храненията, а когато ревне я слагам на цица и това е. Вече не ги броя, но се застоява повече - може и 40 минути да откараме. С оригването в началото нямах проблем, сега ми е все по-трудно, не всеки път се оригва. През нощта не пропуска хранене в 3-4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт