Жужа за захранването и аз смятам след 6 месец и затова и започнах да си съставям нещо като план, от прочетено тук и там, вк. и форума.
Извинявам се, че е дълго, ще го пльосна тук, може за някой да е полезно и да почерпи идеи или да ме коригира.
Начало
Зърнени: каши от ориз, ечемик, овес.
Зеленчуци: пюре от моркови, картофи, грах, тиквички, добре сварен зелен боб, карфиол, тиква, царевица, пащърнак.
Зеленчуковите пюрета е по-добре да се купуват готови, освен ако не сте сигурни, че се приготвят с еко продукти, плодовите от пресни плодове, като се предпочитат в началото характерните на нашите географски ширини, тъй като организма е най-пригоден за тях.
Плодове. Ябълки, круши, банани. Добре е да се започне въвеждането им 1 месец след започването на захранването. Дават се като десерт след зеленчуковото или при следобедното хранене.
Сокове след 8-ми месец, разредени с вода 50:50.
Въвеждането на храните става под форма на пюрета, ситно смлени или нарязани на ситно; обработени термично на пара или варени, сурови могат да се дават авокадото, прасковата, папаята, бананите (след 8 месец). Нормално е от време на време в изпражненията да има несмлени остатъци, но ако е редовно, трябва продуктите да се пасират. Разреждат се с преварена вода, кърма, приспособено мляко или бульон от варенето (по късно и с плодов сок или кисело мляко), без сол и подправки, предлагат се с температура на тялото.
В началото се дава по 1-2 лъжички, като всяка нова храна се предлага поне 4 последователни дни. После се прибавя нова храна към вече въведената – 1-2 лъжички. При добавяне на нов вкус, към вече въведен, се изчаква 24 часа за алергична реакция. При въвеждане на плодови пюрета е добре да не се сменя зеленчуковото. Нова храна се дава преди обед, вече въведената след обед.
Нормално до месец се стига до напълно заместване на едно хранене, но темпът трябва да се определя от бебето, бе бива да се насилва да яде твърда храна, дори и да е изяло една лъжичка. Ако едно пюре не се харесва на вкус при двудневни опити, се оставя за по-късно в схемата на захранването.
След или преди млякото да се дават пюретата е въпрос на избор. Например ако детето е много гладно или раздразнено е по-добре да се започне с млякото.
Зеленчуковото пюре издържа 1 ден в хладилник, плодовото 2 дена. Домашно приготвяни пюрета могат да се замразяват, например на кубчета във формички за лед, най-много до месец се съхраняват така. При приготвяне за непосредственото хранене не се топли цялото количество наведнъж, не се бърка с лъжичката в цялото количество храна, а се отделя само за конкретното ядене.

) и озвучава целия апартамент
Мойте още не съм ги качила, но обещавам да го направя скоро и дави ги покажа. 

ве4е сме на 4рка... ако дупето й продължава так да расте и да произвежда, ше тр да й купувам за възратсни

Нощната почива ли след праzниците? Не ми харесва така на мен......
Ох, побъркала съм се, но се притеснявам за детето... и ги редува по цвят - жълто, зелено, жълто, зелено...