?Въпроси всякакви?

• 1 875 307
  • 5 381
  •   2
Отговори
# 2 370
Доколкото разбрах, джоджо не е там, така че те може да се самонастанят:)

А като каза подробен правилник се сещам за случай, когато много исках да има такъв на моята месторабота. В нашия правилник пише съвсем точно- "без животни". Обаче в договора с една тур агенция по невнимание или може би копирано отнякъде е записано "без котки и кучета". И една госпожа се запъна, бяха с пакет за няколко дни, тя дошла със заека си и спори, че в договора не е упоменато за заек и без него и тя си тръгва Grinning Настанихме я с уговорка животното да си стои в клетката, но аз все си мислех какво ще правя, ако някой дойде със стадото си примерно, защото и за овце нищо не пише:)

# 2 371
Да попитам дали случайно са спрели хартиените разпечатки на сметките от Мтел? От 2-3 месеца не е идвала фактура на хартия по обикн.поща...Само при мен ли е така и пощальона се е изгубил или и при вас?

# 2 372
  • Mediterraneo
Аз сама се отказах от хартиена фактура още преди година някъде. В замяна получих 100 безплатни смс- а  Laughing Вероятно е съвсем да са престанали да издават хартиени фактури, мислим в зелено вече.

# 2 373
  • някъде ... тук ...
Не са, или поне част от комшиите получават - мотаят се 5-6 плика на Мтел из общата пощенска кутия всеки месец.
И аз се отказах официално преди време.

# 2 374
  • somewhere over the rainbow
И аз се отказах от хартиена фактура отдавна. В замяна не получих нищо Crossing Arms

xtna, да не би да си се отказала по невнимание newsm78 Иначе не са ги спряли, братовчедка ми от горния етаж получава.

# 2 375
  • София
И аз се отказах от хартиена фактура отдавна. В замяна не получих нищо Crossing Arms

xtna, да не би да си се отказала по невнимание newsm78 Иначе не са ги спряли, братовчедка ми от горния етаж получава.

По едно време изпращаха SMS-и да се откажеш от хартиена ф-ра и аз така се отказах, като върнах обратен SMS. Но в замяна на това ако имаш профил в страницата на Мтел можеш да влезеш и да дадеш опция да ти пращат ф-рата по e-mail.
Много е удобно и ти я пращат до ден-два от датата.

# 2 376
джоджо вътрешният правилник си е според хотела, трябва да го има. Има някои общоприети правила - например за час на напускане на стаята (12:00) и настаняване (14:00), иначе един хотел може да забрани животни, друг да разреши и т.н.

Общо взето си длъжна да вкараш в регистър гостите и да си платят, пък ако щат на 1 легло 8 да спят  ooooh!

По принцип гостите се запознават с този правилник при настаняване, понеже на големите хотелски вериги е физически невъзможно, то се оставя в една инфо-папка копие от него, там има и други неща де. Общо взето, ако имаш 4 легла в помещение, настаняваш 4 човека. Ако са 8, наемат 2 помещения. Просто им обясни, че по закон трябва да ги вкараш в регистър с лични данни, да им платиш курортните такси и съответно те да си заплатят за престоя. Вътрешен правилник не ти трябва за това, но иначе напиши един такъв, най-малкото, ако мине проверка, да го имаш.

# 2 377
•ºtreisyº•благодаря Hug
Имам правилник сложен на видно място.
Не сме точно хотел,а се води,,самостоятелни стаи"1звезда.
Но,понеже имам опит от магазина и туристите са клиенти,гледам всичко което мога да спазвам.
Но, много е трудно.
Обяснявам,че няма начин на терасите да има газов котлон или чушкопек,или в стая която е с три легла да спят 5 човека.Но......
Казват,ние сме си платили няма значение колко ще сме ooooh!
Стигнах до извода,че трябва да напиша подробно какво може и не може.
Купих си рамки и ще го сложа по стаите.

# 2 378
Какви кодеци ми трябват, за да тръгнат субтитрите с БСПлеър?

# 2 379
  • София
argun, опитай с тези http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=show&id=421. А сигурна ли си, че проблемът е в кодеците? Ако ти се занимава, свали си gom player или КM player, аз лично ги харесвам повече от bs-а и почти не съм имала проблеми  Peace.

# 2 380
Вени***,
Благодаря. Тъкмо инсталирах БСПлеър, но не ми тръгват субтитрите, затова реших, че вероятно трябва да се инсталира нещо допълнително. Утре ще си дръпна КM player или другия  Peace

# 2 381
Препоръчвам KM player ,а кодеците които са ти дали са много добри,само като ги инсталирваш гледай на всички да имаш отметка. Дори и през плейъра да ти тръгнат субтитрите кодеците няма да са ти излишни,така че слагай ги смело!

# 2 382
  • Пловдив
Бъдете така добри спешно да ми препоръчате дискотека в Пловдив. Да не е чалга.
Тенкс!

# 2 383
# 2 384
Pasha

Мармалад е по-скоро клуб

В Ликьор вече пускали чалга разбрах, за тези се сещам сега.

Общи условия

Активация на акаунт