?Въпроси всякакви?

• 1 869 366
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 3 630
В някакъв форум гледах една хоризонтална пластмасома бутилчица, в която в дупки в двата края са пъхнати крановете на английската мивка. Чудеха се какво е. Нашенец  бе изобретил батерия. По средата от долу има дупка на бутилката, от която тече вече смесена топла и гореща вода. Естествено, без тел за закрепване не става.

# 3 631
  • Перник
  Как да кача снимка в блог, като не ми се показват всички функции?Има само за наклонен текст, удебелен, връзка, задраскан текст и цитат!Гледах едно клипче с обяснения, но тези иконки,които се виждат на клипчето, при мен ги няма  newsm78.С Опера съм!
А блогът в уърдпрес ли е или ...

# 3 632
  • София
  Как да кача снимка в блог, като не ми се показват всички функции?Има само за наклонен текст, удебелен, връзка, задраскан текст и цитат!Гледах едно клипче с обяснения, но тези иконки,които се виждат на клипчето, при мен ги няма  newsm78.С Опера съм!
А блогът в уърдпрес ли е или ...
Писах ти лично съобщение!

# 3 633
  • София
Синът ми учи по Човекът и Обществото. Имат за домашно да опишат кой условен знак от географската карта какво означава. Повечето знаци са описани в учебника или в атласа, но се затруднихме с един - двойна непрекъсната линия. Някой да знае какво означава?

# 3 634
 Shocked Вени, това къде, в УТ ли???
Каква е тази двойна линия??
...иде ми на ума нещо от сорта на ЖП ?? Път на влаковете??
По на Булвест у-ка ли е детенцето?

# 3 635
  • София
Shocked Вени, това къде, в УТ ли???
Каква е тази двойна линия??
...иде ми на ума нещо от сорта на ЖП ?? Път на влаковете??
По на Булвест у-ка ли е детенцето?
Да, в УТ е домашното, учат по учебниците на Булвест. ЖП-то според легендата е една непрекъсната линия, а тия са две  Mr. Green. Не можах да ги открия в нета, знака представлява нещо като по-дълго равно (=). Извадихме една пътна карта на България, но не се оправихме, защото и там го няма тоя знак ooooh!.

# 3 636
знака представлява нещо като по-дълго равно (=). Извадихме една пътна карта на България, но не се оправихме, защото и там го няма тоя знак ooooh!.

Да не би да са искали да сложат знака за проход, но да не са го доизкусурили - той е нещо като това ][ Иначе водоравно разположени двете успоредни линии може да са и за път, шосе.

# 3 637
  • София
Да не би да са искали да сложат знака за проход, но да не са го доизкусурили - той е нещо като това ][
Не, защото си имаше друг въпрос за този знак.

Ще му кажа да попита госпожата, ако не го разконспирираме  Laughing.
Благодаря ви за съдействието  Hug!

# 3 638
Двойна непрекъсната линия в какъв цвят?

# 3 639
  • София
Двойна непрекъсната линия в какъв цвят?
В черен цвят.

# 3 640
  • някъде ... тук ...
път/автомагистрала.
атлас имате ли към учебника?
тъй като не сме закупили атласа, не вървял към безплатните учебници, с Радо ползваме един такъв по География за 6-7 клас.

# 3 641
  • София
Имаме, ЕлиТ, само че път и автомагистрала са указани с червен цвят и с единични линии.

# 3 642
Някой може ли да ми обясни с думи прости какво е ентропия?

# 3 643
Обратното на енталпия.

# 3 644
  • Казанлък of all places
Някой може ли да ми обясни с думи прости какво е ентропия?
Това най  ми ареса :
Цитат
Типичен пример за ентропия е чаша с вода и лед в затворена стая. С течение на времето ледът се топи поради изравняването на температурата на водата и стаята, при което ентропията на въздуха в стаята намалява (той изстива, молекулите се движат по-малко хаотично), а ентропията в чашата се увеличава (ледените кристали са по-подредени от молекулите в течната вода). Сумарно ентропията на цялата затворена система обаче се увеличава.

Общи условия

Активация на акаунт