?Въпроси всякакви?

• 1 865 838
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 4 740
  • Italia
Танцуваща с вълци, сега съм на Вистата, в ХР определено е по-лесно Simple Smile

Отваряш command prompt и пишеш вътре regedit и натискаш ентър. В прозореца, който се отваря в левия панел отваряш HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ FileExts \ .lnk \ UserChoice . В десния панел трябва да има два записа (Default) - Value not set и запис Progid. В това поле ( Progid ) под Data трябва да пише Internet Explorer. В случай, че до тук всичко го намираш, цъкаш с десен бутон на Progid и delete. Стискам палци, да се оправиш Simple Smile

# 4 741
Имам нужда от помощ.
Вчера една приятелка влезе от моя лаптоп в нейният facebook,и сега аз не мога да вляза в моя facebook.
Постоянно ми излиза нейният профил,опитвах да вляза в facebook login за да си вкарам моя имейл и паролата,но не ми позволява,само нейният профил ми показвааааааа  #Cussing out
Какво да направя?

# 4 742
  • Германия
Кликаш в горния ляв ъгъл на “настройки“ и после на “изход“.  Wink

# 4 743
Оправих си проблема  Crazy.
Всъщност трансформираните файлове бяха с разширение лнк /на латиница, разбира се/, което аз разбирах като линк-файл, и е възможно да съм ви подвела. Гугълнах лнк-файл и прочетох първия резултат на български - някакъв потребител в някакъв форум имаше същия проблем, последвах стъпките, които са му дали и чудото стана. Уточнявам, че почти нищо не разбрах от това, което най-вероятно личи и от изказа ми  Crazy

# 4 744
Ех и аз да се включа с един въпрос за запознатите с техниката мами  Grinning Наскоро се сдобих с нов телевизор, LCD, радвам му се много и често често гледам филми на него вместо на компютъра защото разбира се качеството е по-добро.  Гледам ги от флашка защото не ми се свързва с кабели към лаптопа и т.н. (всъщност дори нямам кабел  Blush) Е както и да е всичко точно, но имам следния проблем : не ми се отварят субтитри. Качвам ги в папката с филма, и двете (филма и субтитрите са с еднакви имена), но не се зареждат. Пробвам да ги пусна и с копчето което зарежда субтитри но ми се появява съобщение 'Субтитри не са налични'  Thinking Е справям се с английския добре, но не бих възразила и да ми се появяваха субтитри. Моля ако някой знае как да се справя с това чудо да сподели  Hug

# 4 745
При мен ако кача субтитрите с разширение .sub не тръгват! Но ако са с разширение .srt нямам проблем!  Grinning
Ако е от значение марката на ТВто е LG.

# 4 746
Ъх не е много обнадеждаващо за сега  Grinning Телевизора е sony

# 4 747
Кликаш в горния ляв ъгъл на “настройки“ и после на “изход“.  Wink
Мерси ,много  bouquet,оправих го.

# 4 748
  • София
Някой има ли актуален правописен речник?
Много ми е важно да се провери кое е правилно:
лайсна или лайстна.
Благодаря.

# 4 749
Според моя речник лайстна.

# 4 750
Според няколко интернет речника се изписва лайсТна, колкото и глупаво да ми звучи Tired

# 4 751
  • София
Да.
Винаги съм си мислела, че е "лайсна".
Очевидно на немски е leiste, явно поради тази причина всъщност е "лайстна"
(изживявам втори екзистенциален шок след "отвертка").

Аз затова питах за актуален печатен речник, да се види дали не е дублетна форма.

# 4 752
Имам питане за проверка на здравноосигурителния статус.
Защо в сайта на НАП, информацията е само за периода ЯНУАРИ 2000 - СЕПТЕМВРИ 2007?

ТУК

# 4 753
На мен ми излиза че нямам достъп до услугата!

# 4 754
А така:
Първо: https://inetdec.nra.bg/freesrvinfo.html
После клик на: Справка за здравноосигурителния статус

Общи условия

Активация на акаунт