?Въпроси всякакви?

• 1 863 317
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 5 085
  • София
Как човек да успее да каже правилно  звучната думичка "лайно" ? Очаквам практически съвети/упражнения, които биха помогнали на хората, произнасящи "уайно", да си решат проблема.
Да казва друга звучна думичка "говно" ...  Joy  Peace

Това е проблем на доста хора - комбинациите "ла", "ло", "лу" звучат като "уа", "уо", "уу". Причината е, че езикът застава на друго място при опита да се изговори сричката. Получава се, когато тръгнат да изговорят съответната сричка меко.

# 5 086
Как човек да успее да каже правилно  звучната думичка "лайно" ? Очаквам практически съвети/упражнения, които биха помогнали на хората, произнасящи "уайно", да си решат проблема.

Вместо да свива устни за "уъ" да сложи език зад горните зъби и бързо да го дръпне назад, казвайки "лъ". Това е упражнението. Устните да не участват.

# 5 087
Вместо да свива устни за "уъ" да сложи език зад горните зъби и бързо да го дръпне назад, казвайки "лъ". Това е упражнението. Устните да не участват.

Тренирам в момента и току-що отзад ме питаха "на кой викаш лайно?".
Обаче малко като "ляйно" ми се получава, повече тренировки ще трябват, няма да се откажа.  Mr. Green

# 5 088
Ля - то ти идва, понеже слагаш езика към небцето. Слагай го точно зад горните зъби, почти на края им (даже пробвай мъничко да излезе връхчето под тях) и дърпаш назад  Simple Smile

# 5 089
Ще се справя, Анджи, сега пробвам ла-ло-лу.  Simple Smile

# 5 090
И на мен майка всичко ми лекуваше с живовлек Simple Smile Много помага и на ужилено от уса.

Да питам, някъде в нета има ли уроци по дърворезба? Майка ми се е запалила, иска да се учи сама  Crazy

# 5 091

Устните се разтягат настрани като за усмивка. Майка ми е логопед и така научи голямата щерка.  Peace Wink

# 5 092
Откъде в София части за телефон Сони Ериксон f100i ?Счупени са му двата капака.В два-три сервиза ми казаха че е лимитирана серия и части за него няма. Confused

# 5 093
Устните се разтягат настрани като за усмивка. Майка ми е логопед и така научи голямата щерка.  Peace Wink

Дааа, така било много по-лесно.
И аз тренирам децата Simple Smile

# 5 094
Сигурно за много хора ще е тъп въпрос, но изведнъж се присетих... Embarassed

Имаше нещо, че не трябва да се яде риба и след това кисело мляко. Вярно ли е?
Преди час и половина ядох паниран хек и сега съвсем забравих и изядох и половин кофичка кисело мляко. Мъжът ми ме подиграва тук, че били бабини деветини, но...

# 5 095
Не беше ли за риба и яйца?

# 5 096
Сигурно за много хора ще е тъп въпрос, но изведнъж се присетих... Embarassed

Имаше нещо, че не трябва да се яде риба и след това кисело мляко. Вярно ли е?
Преди час и половина ядох паниран хек и сега съвсем забравих и изядох и половин кофичка кисело мляко. Мъжът ми ме подиграва тук, че били бабини деветини, но...
Не се притеснявай. Няма нищо да ти стане.  Peace
Аз лично обожавам скумрия на скара с таратор.  Heart Eyes Никога не съм имала проблеми.
Не се ядат риба и яйца, че нещо химиите им като се смесели ставало отрова.  Peace

# 5 097
  • Пловдив
А риба как се панира тогава? За пането се използват яйца. Със сигурност.  Mr. Green

# 5 098
Да. Но се слагат малко яйца на много риба. Не се ядат, примерно 3 сварени яйца с една скумрия. Не се умира де.   Wink Аз се изприщих, но ми мина.

# 5 099
Преди във ФБ имаше опция да видиш връзките, които ти си публикувал (клипчета, линкове..), сега къде се намира тази опция, ако още я има, че с този нов облик... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт