?Въпроси всякакви?

• 1 875 461
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 1 950
Преди време имаше тема за премахване на едно каренце със съобщение от екрана на компютъра.Доста хора си бяхме оправили проблема тогава,но сега пак се появи това каре ,а аз не помня как се премахваше.Може ли някой да ми подскаже?Съобщението е,че ползвам нелегална версиия.

Аз съм с Мозила, и моят изскачащ прозорец махнах така:

Инструменти > Настройки > Разширени > Мрежа > Настройване > Използване на системните настройки за прокси
Благодаря ти,но аз не съм с Мозила.
Какво е това "каренце"?  Ако е Windows Genuine Advantage търси в гугъл.
Да, ако е Windows Genuine Advantage
Tools > Internet Options > Programs > Manage Addons > Windows Genuine Advantage => Disable.

# 1 951
Въпрос 1: Как да премахна смола от дреха, тъмна на цвят,ако това има значение (мн малко количество, на пипане с ръка не лепне, но и при пране не излиза, естествено)?

Въпрос 2: Трудов договор на изпитателен срок. Срокът изтича и служителя се съкращава, така да се каже. Има ли право на обезщетение при положение, че: е бил на половин щат; изминали са  близо 10 календарни месеца, НО около 8 отработени; преди тези 10 месеца пак е бил на борсата и е взимал обезщетение. А може би някакви хитринки, ако ситуацията е кофти?
Този въпрос ми е спешен, благодаря на отзовалите се!

# 1 952
  • Mediterraneo
И аз да питам. Нужно ли е пълномощно от бащата на детето за излизане в чужбина с майката, ако двамата нямат брак? Дано разбрахте какво точно питам  Laughing

# 1 953
Задължително е - нотариално заверена декларация за съгласие за пътуване на детето с майката, към която е прикрепен заверен препис от удостоверението за раждане на детето.

# 1 954
И аз да питам. Нужно ли е пълномощно от бащата на детето за излизане в чужбина с майката, ако двамата нямат брак? Дано разбрахте какво точно питам  Laughing
Това намерих:

Дете, придружавано от един родител

Единият родител, придружаващ детето, трябва да притежава пълномощно/декларация от другия родител, в което той да упоменава, че дава своето съгласие детето да пътува придружено от него.

Когато посредством съдебно решение върху детето се упражняват родителски права само от единия от родителител, единствено от него се изисква пълномощно/декларация за съгласие за пътуване на детето без придружител или придружавано от другия родител или от трето лице. В този случай е необходимо да се представи копие на самото съдебно решение. Съдебното решение да е преведено и легализирано.

# 1 955
  • Mediterraneo
Благодарско, аз си мислех, че щом като майката се води самотен родител по едни критерии, трябва да важи за всички случаи, ама явно не е така.

# 1 956
Много ми е любопитно кои коли са със сини регистрационни табели, започващи с ХХ ?
На времето бяха на Рент - а - кар, а сега?

# 1 957
  • София
Много ми е любопитно кои коли са със сини регистрационни табели, започващи с ХХ ?
Това е посочено в уикипедия: На автомобилите, собственост на чуждестранни лица, временно пребиваващи в страната се издават сини регистрационни табели във формат XX NNNN. След 2006 г. в дясната страна се изобразява датата на валидност на регистрацията.
Източник.

# 1 958
Това е посочено в уикипедия: На автомобилите, собственост на чуждестранни лица, временно пребиваващи в страната се издават сини регистрационни табели във формат XX NNNN. След 2006 г. в дясната страна се изобразява датата на валидност на регистрацията.
Източник.

Мерси много, Вени !  Hug

# 1 959
Има ли право баба да вижда внуците си,при положение,че майката не разрешава?
Водят се дела в момента,интересува ме законово как стоят нещата?

# 1 960
знаете ли да има фирма, която се занимава с тренинг и обучение по "управление на оплакванията" или " работа с афектирани клиенти". Гугъл ме праща само към една такава фирма за обучения, никакъв ли избор няма?

# 1 961
Има ли право баба да вижда внуците си,при положение,че майката не разрешава?
Водят се дела в момента,интересува ме законово как стоят нещата?
Моля, Благодаря, има право. Ето ти извадка от Семейния кодекс:
"Лични отношения с близки
Чл. 128. (1) Дядото и бабата могат да поискат от районния съд по настоящия адрес на детето да определи мерки за лични отношения с него, ако това е в интерес на детето. Това право има и детето.
(2) Съдът прилага съответно чл. 59, ал. 8 и 9.
(3) Ако родителят, на когото съдът е определил режим на лични отношения с детето, временно не е в състояние да го упражнява поради отсъствие или заболяване, този режим може да се осъществява от бабата и дядото на детето."

# 1 962
# 1 963
  • в Низината
Откъде мога да купя антиалергична възглавница за дете?

# 1 964
Откъде мога да купя антиалергична възглавница за дете?

дормео  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт