?Въпроси всякакви?

• 1 875 272
  • 5 381
  •   2
Отговори
# 2 475
Здравейте:)Препоръчайте ми сервизен техник за климатик, че в тази жега не се издържа, а климатика  умря нещо:)
                             Изтече ви гаранцията?

# 2 476
може ли да ми кажете как мога да направя снимката или картинката на презентацията си /POWER POINT / да бъде на цял екран и в/у нея да се изписва текста newsm78

меню Format -> Background

# 2 477
  • В голямото море...Живот
Болните пенсионери имат ли право на гледачка от социалните - нещо от рода да им носят храна,да ги къпят...неща от този род?
Къде мога да проверя това?

# 2 478
в социални грижи се подават документи...и ако те одобрят идва социален работник ...другия вариант е личен асистент Hug Hug Доре

# 2 479
МАрче тенкс  Hug
Сега кажи тез социални грижи къде да ги търся  Praynig

# 2 480
..ми по район където е регистриран пенсионера...в Пловдив ги знам,ама другаде...виж Гугала или питай в общината...ако пенсионерите имат ТЕЛК нещата са по- лесни

# 2 481
Единият има,ама другия не - от 5 месеца чакаме писмо  ooooh!
Намерих ги социалните по район  Peace

# 2 482
 Shocked...много време 5 месеца,срока е максимум 2 месеца

# 2 483
Е да,ама не  Confused

# 2 484
Shocked...много време 5 месеца,срока е максимум 2 месеца
                           Май временно имаше затишие там, сега нещата би трябвало да тръгнат. Съвсем косвени са ми... даже не са наблюдения  Crazy.

# 2 485
  • София
 Поради липса на места за паркиране, вчера мъжът ми спря колата пред входа. Днес е на работа без нея, а някакъв комшия си кърти от 8я етаж върху колата и я очука с камъчета и мазилка, под предлог, че не я е видял. Shocked Всъщност няма нищо счупено, за да претендирам, но какви са неговите задължения и моите права в случая?

# 2 486
  • Mediterraneo
в социални грижи се подават документи...и ако те одобрят идва социален работник ...другия вариант е личен асистент Hug Hug Доре

Бройката на личните асистенти е сведена до минимум. Много хора останаха без такива тази година. А социален работник, който ходи по къщите, трябва да е от социалния патронаж. Но те само разнасят храна, доколкото знам, не обгрижват иначе.

# 2 487
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Имам свекър с 95% инвалидност, който живее сам и доста съм разучила нещата със социалните. Подаваш си молба за социална оценка и идва отговарящия по район на местоживеене, за да я направи. След това ти дава становището (процедурата е около 1-2 месеца поради бюрократизъм) и нещата, на които има право (пари за лекарства, карта за транспорт за него и/или придружители, социален патронаж. Ние не сме ползвали патронаж, но напоследък се заинтересувахме - освен че носят храна всеки ден, веднъж седмично ходи жена да почиства помещенията, които се ползват от възрастния и от скоро има медицинска сестра, която периодично ходи да мери кръвно, взема проби за изследвания, ако трябва и ходи до личния лекар с рецептурната книжка. Има и социален работник, който също наминава и ходи да пазарува дребни неща по поръчка. Не знам доколко функционира на практика, но от социалната служба така ни го представиха.

# 2 488
Поради липса на места за паркиране, вчера мъжът ми спря колата пред входа. Днес е на работа без нея, а някакъв комшия си кърти от 8я етаж върху колата и я очука с камъчета и мазилка, под предлог, че не я е видял. Shocked Всъщност няма нищо счупено, за да претендирам, но какви са неговите задължения и моите права в случая?
Имаше такъв случай скоро пред нашият блок. Човекът,който си прави ремонт беше обезопасил с лента долу пред входа и мисля че това е задължително. При нас случая беше,че човека тъкмо си опъваше лентата и една жена дойде да паркира,но не искаше да си дръпне колата,паркира му под носа и той не успя да загради. След малко обаче като къртеше част от мазилката падна върху колата и счупи предното стъкло,жената се обади във полицията веднага и въпреки че си беше виновна полицаите глобиха майстора.
Според мен се интересувай къде може да се заведе щетата и незнам дали ще трябва каско за да я покрие,но според закона той е длъжен да обезопаси района с червена лента.

# 2 489
Търся координати на добри брокери...

Общи условия

Активация на акаунт