?Въпроси всякакви?

• 1 869 405
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 3 540
за домашния молец - този който си хапва вЪлна, когато не се ползва и онея от шкафовете за храна - дали са едни и същи или различни видове молец - това вече не знам

# 3 541
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Май са едни и същи молците, които виреят в храните и в гардероба. Започна се от кухнята, изхвърлих сума ти продукти. После се прехвърлиха из гардеробите. Става дума за къща на село. Сега обаче откривам, че съм си ги пренесла и в апартамента, което няма да понеса.
За лентичките - опитвах всички варианти, евтини и скъпи. Слагат се в шкафовете с продукти и обират десетки молци, нямате си на представа как нищо не лети видимо, а колко гадинки се налепват по тях. Но не изчезват.
Нафталин не слагам, опасно е. Наредила съм в всякакви закачащи се и други лентички, флакони, мускалчета против молци. Сума ти пари потроших. Реално не летят и не се виждат молци, , откривам щетите когато е късно. Но онзи ден открих изядени два вълнени елека, между които бях сложила стръкове лавандула. И лавандулата я бяха изяли и накълцали на сол, което преля чашата. Станали са мутанти и не им действа нищо.  Mr. Green
Затова търся фирма, която да ми гарантира изчистване. (ох, от стана като телефон на доверието, но трябваше да обясня)

# 3 542
Срещу молци ползвам диви кестени. Точно сега е времето - събирам двайсетина кестена, оставям ги да изсъхнат и после слагам в гардероби, скринове, като махам миналогодишните. От 20-ина години правя това всяка есен и нямам никакви молци.

# 3 543
Срещу молци ползвам диви кестени. Точно сега е времето - събирам двайсетина кестена, оставям ги да изсъхнат и после слагам в гардероби, скринове, като махам миналогодишните. От 20-ина години правя това всяка есен и нямам никакви молци.
само ядките ли или и корите изсушаваш ?

# 3 544
в хранителните ми шкафове - ако не намеря от къде са тръгнали и да изхвърля всичко до което са се докопали, няма оправия.
Ако се съмнявам в продукт, но не  виждам молците - вкарвам го във фризера за 1-2 денонощия.

а тези едновремешни - лавандула, листа от орех.. какво беше още. При мен не помагат.

В дрехите слагам от Globol. Спазвам точно указанията за обема на гардероба или помещението. Тези ленти не стават за хранителни шкафове. За там вече казах какво правя.  Peace

# 3 545
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Благодаря на всички за съветите. Бо, това с фризера е страхотна идея, не съм се сетила за нея за храните.  Hug
От препаратите не съм пробвала точно този Globol, прочетох в нета за него и ще го потърся. Това е първият продукт, за който чета, че унищожава ларвите и точно това е нещото, което търся. Именно ларвите са големият проблем - те се загнездват в дрехите и ги унищожават; когато порастнат и почнат да летят в познатата ни форма на молец, вече не нанасят толкова вреди.

# 3 546
само ядките ли или и корите изсушаваш ?

Само ядките - ох, да не те объркам: кафявото обло нещо, което излиза, като се разтвори зелената бодлива обвивка  Simple Smile Тоест самите кестени - така както са изскочили от разпукалата се обвивка. Гледам да са скоро паднали, че да са по-чисти.

# 3 547
  • София
   Как се отваря дистанционно за телевизор?Никъде не виждам винтчета.Внука си разля разтворимите витамини върху двете дистанционни... Shocked

# 3 548
  • София
Тайна, дай да ти ги изпусна, щото май така се отварят, аз батисах две  ooooh!!
Иначе мисля, че пластмасата е залепена и вътре има едни крачета, които влизат в нещо като улейчета. Ама всичко това се вижда след изпускане...
ПП: веднъж изпрах дистанционното в пералнята. Вече беше счупено и за да не се разпадне, го държахме закрепено с едни такива дебели ластици. Е, разделих двете части и платката и ги изсуших много хубаво на една духалка - още работи, нищо, че няма вид на изглед.

# 3 549
  • някъде ... тук ...
дали няма винтчета под батериите newsm78

# 3 550
  • София
    Сега ще видя, отгоре опитах да отворя, отваря се донякъде и повече не ще!А капе вода отвсякъде. Страх ме е да го суша, защото парата може да стигне там,където водата не е успяла.

Няма никъде винтчета!

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 14:28 от Тайна

# 3 551
  • Italia
Taйна, дистанционните се отварят с нож/тънка отвертка. Зависи от модела. Ето два начина:

http://www.youtube.com/watch?v=xwzsNeoMSgk

# 3 552
  • София
Taйна, дистанционните се отварят с нож/тънка отвертка. Зависи от модела. Ето два начина:

http://www.youtube.com/watch?v=xwzsNeoMSgk
Опитвах и с нож, от горната страна се отварят,някъде до средата, надолу не искат. Страх ме да ги насиля, да не ги счупя съвсем.

# 3 553
Няма да се счупи. Така се отваря.

# 3 554
  • Italia
Тайна, така както е тръгнало дистанционното ще изсъхне преди да го отвориш Simple Smile)
Вадиш батериите, изправяш го някъде вертикално и чакаш съпруг/син/дъщеря да се приберат и да го отворят.

Виждаш ли пластмасовите зъбчета? Картинка точно с тях не можах да намеря, но ако ги виждаш, можеш да опиташ да ги натиснеш/избуташ с отвертката и да освободиш капачето.

рони, зависи каква сила ще приложиш, аз съм чупила зъбчета.

Общи условия

Активация на акаунт