?Въпроси всякакви?

• 1 869 435
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 3 570
Как е правилно да се каже - 1. В магазина са влезнали десет клиенти. или 2. В магазина са влезли десет клиенти?
Вариант 1. никак не ми звучи... newsm78

# 3 571
Здравейте  Simple Smile

имам питане....

Може ли някой да ми каже, към коя институция трябва да се обърна, за да направя оплакване от некоректността на един сайт/djagi.com/?

# 3 572
Как е правилно да се каже - 1. В магазина са влезнали десет клиенти. или 2. В магазина са влезли десет клиенти?

Вариант 2 е правилен. Глаголът "да влезна" е диалектна форма, тоест не е част от книжовния български език. Ето една интересна статия от Владко Мурдаров - освен че е специалист, обяснява много ясно  Simple Smile http://www.balgarskiezik.org/lan_culture/moze_li_da_slezna.PDF

# 3 573

Вариант 2 е правилен. Глаголът "да влезна" е диалектна форма, тоест не е част от книжовния български език. Ето една интересна статия от Владко Мурдаров - освен че е специалист, обяснява много ясно  Simple Smile http://www.balgarskiezik.org/lan_culture/moze_li_da_slezna.PDF
Ох, олекна ми. Благодаря!

# 3 574
има ли начин да се види скрит албум със снимки в профил на приятел във фейсбук

# 3 575
Е, как хем да е скрит, хем да искаш да ги видиш..Според мен няма логика и не може да се види.

# 3 576
  • Пловдив
Някой помни ли как се казваха двата опосума от Ледена епоха? "Братята" на Ели?
Краш и Еди!  Hug
Благодаря! Почвам да не понасям анимационните филми, налага ми се да съм специалист и да знам всички герои.

# 3 577
  • София
Някой помни ли как се казваха двата опосума от Ледена епоха? "Братята" на Ели?
Краш и Еди!  Hug
Благодаря! Почвам да не понасям анимационните филми, налага ми се да съм специалист и да знам всички герои.
Не ми разправяй  ooooh!! Гледала съм трите серии 786 пъти, мога да изиграя главната роля на всеки един герой  Joy!

# 3 578
Някой знае ли дали всеки месец превеждат парите на тези,които са на платена борса и след кое число на месеца?
Питам,защото съм чувала,че2-3 месеца не превеждат,а после наведнъж ги превеждали.

# 3 579
  • Italia
има ли начин да се види скрит албум със снимки в профил на приятел във фейсбук

Не точно. Можеш да видиш отделна снимка от албума, ако ти пратят директния линк на снимката.

# 3 580
И май ако общ приятел изкоментира снимката, преди поне можеше, така правехме Simple Smile

# 3 581
Някой знае ли дали всеки месец превеждат парите на тези,които са на платена борса и след кое число на месеца?
Питам,защото съм чувала,че2-3 месеца не превеждат,а после наведнъж ги превеждали.
Всеки месец се превеждат, около 15-то число.

# 3 582
  • France
Иконите на източна стена ли се слагат, или трябва да гледат на изток?

# 3 583
на източната стена

# 3 584
И май ако общ приятел изкоментира снимката, преди поне можеше, така правехме Simple Smile

Това става, ако е дадена видимост от приятели на приятели. Иначе не (май).

Общи условия

Активация на акаунт