?Въпроси всякакви?

• 1 865 791
  • 5 381
  •   1
Отговори
# 4 950
Мерси, Вени Simple Smile

# 4 951
На 17.11. си взех направление за установяване на бременността.Вчера(2.12.) ходих пак,но този път исках направление(№9) за Женска консултация и личния ми каза,че първото направлене важало 45 дни и докато не изтекат нямам право на това за ЖК.Просто системата не пускала друго направление и затова трябвало да чакам до 2.01. като изтекат тези 45 дена да ми дадат друго направление.
Имат ли право да ми откажат такова нещо,защото съм чела,че направленията за ЖК и за установяване на бременност са две напълно различни!?

Не са напълно различни. Това е една и съща бланка (№3), но с различен повод за издаване: тип 1 - остро заболяване, тип 2 - хронично, неподлежащо на диспансеризация, тип 3 - за диспансеризация от специалист и т.н., та чак до тип 9, който е избор на специалист по програма "Майчино здравеопазване" и тип 11 - преизбор на специалист по програма "Майчино здравеопазване".

Твоят личен лекар ти е издал направление с тип 1, най-вероятно, с което гинекологът не може да те вземе на учет. Просто от РЗОК ще му отхвърлят прегледа.

Действително има някакво ограничение на един пациент в рамките на 30 дни да не се пускат две направления към един и същ специалист.
То да бяха 30 дни е добре,ама на мен ми казаха 45 дни.Както и да е,благодаря за отговора.

# 4 952
Здравейте,някой дали може да предложи пожелание за картичка или подарък по повод кръщене(момиче и момче над 20 години).Търсих в интернет но има само за малки деца Thinking

за пожелание - н есе сещам, но за подарък може да е златно кръстче или буквичка със синджирче, което да бъде осветено при кръщението /поне така правихме за баткото, нищо че е малък/...сещам се,че може и някоя икона за дома, ако са семейство

# 4 953
  • Русе/София
[То да бяха 30 дни е добре,ама на мен ми казаха 45 дни.Както и да е,благодаря за отговора.

Правилният отговор е 45 дни от едното направление до издаването на другото за един и същи специалист.

# 4 954
  • Варна
[То да бяха 30 дни е добре,ама на мен ми казаха 45 дни.Както и да е,благодаря за отговора.

Правилният отговор е 45 дни от едното направление до издаването на другото за един и същи специалист.

А защо толкова късно си си взела направление за установяване на бременността?
Обикновено то се взема на доста по-ранен етап и когато стане време за ЖК пак имаш право на направление.

# 4 955
Как да създам страница във Фейсбук на фирма?Такава която може да се харесва от другите потребители.
Но не искам да е от моя профил.
Давам отдолу на началната регистрация и отдолу има за такова създаване,но като напиша,че е напр за местен бизнес ме препраща да създам и профил на нов потребител и създавам профил на потребител,а аз искам група.
Задължително ли някой вече потребител трябва да създаде група или не?? newsm78

# 4 956
За да направиш група трябва да си регистриран потребител.

# 4 957
  • София
Търся подфорум от Готварския, за Барила, ама нещо не го намирам. Thinking Дали в мен е грешката или просто е премахнат? newsm78

# 4 958
Цитат
за пожелание - н есе сещам, но за подарък може да е златно кръстче или буквичка със синджирче, което да бъде осветено при кръщението /поне така правихме за баткото, нищо че е малък/...сещам се,че може и някоя икона за дома, ако са семейство
Благодаря за отговора,точно това сме взели икони.Но ми се искаше отзад да им на пиша нещо по-специално,а нищо не ми идва на ум  ooooh!
В крайна сметка ще напиша Честито кръщене, и ще пожелая здраве,късмет и любов  Crazy

# 4 959
Някое от момчетата ми си  е играло с лаптопа ми. И естествено - не си признават.
И сега не мога да го отключа.
Нито юзера отговорая , нито паролата.
Помогнете ми как да вляза в профила и да премахна пароли и пр.

# 4 960
Има ли шапки за плувци с цвят тен?  Confused
Искам да докарам този ефект ... http://www.kuku-bg.com/product.php?product=2133
В Ку-ку магазина артиклът е изчерпан и няма да зареждат повече.
Или пък, сещате ли се за друг подобен магазин, където мога да проверя за такава "шапка" или идея да си я направя вкъщи.

# 4 961
  • Italia
Някое от момчетата ми си  е играло с лаптопа ми. И естествено - не си признават.

С каква ОС си? Ако компютъра е заключен и за отключване трябва да въведеш паролата - провери дали не си превключила (или момчетата) на кирилица, а паролата да е на латиница. Ако са ти сменили паролата - няма да помогне. При сменена парола сваляш си Erd Commander , буутваш от него и там има опция за смяна на парола на съществуващ юзер.
Пиши когато успееш да влезнеш, ако искаш ще махнем и паролите след това  Peace

# 4 962
Има ли шапки за плувци с цвят тен?  Confused
Искам да докарам този ефект ... http://www.kuku-bg.com/product.php?product=2133
В Ку-ку магазина артиклът е изчерпан и няма да зареждат повече.
Или пък, сещате ли се за друг подобен магазин, където мога да проверя за такава "шапка" или идея да си я направя вкъщи.

В Джъмбо имаше едно теме с очила, можеш евентуално да му оставиш само темето  Laughing , ако няма самостоятелно.

Едно пожелание от мен за Кръщенето:

Смисъла на Христовата Жертва и Възкресение
ни разкрива Светото тайнство Кръщение...
От този свещен миг нека светлина пътя ви да озарява,
и семенцето на доброто в душите посято да покълне, да порасне и да разцъфтява!

ПП Ако искате нещо да се вмъкне или добави, мога да го коригирам, само ми трябват насоки  Wink

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 17:44 от Пумукъл

# 4 963
В Джъмбо имаше едно теме с очила, можеш евентуално да му оставиш само темето  Laughing , ако няма самостоятелно.

Ох, мерси. Утре ще мина да проверя.  Hug

# 4 964
Някое от момчетата ми си  е играло с лаптопа ми. И естествено - не си признават.
Ако си с WinXp, рестартирай и натискай F8. От менюто си избери Safe Mode и след това си влез като Administrator. От Control Panel си изтрий паролата на акаунта. Това е за WinXP - не знам в другите версии дали работи.  newsm78 Пиши какво се е случило.

Общи условия

Активация на акаунт