® Португалия - тема № 9

• 18 005
  • 304
  •   1
Отговори
# 285
Да разбрах разбира се Hug сега остава да си г набавя продуктите...
А по принцип скъпи ли са восъка и клея...как ги купува6 newsm78

# 286
Ами,първия път,когато ходих да търся-даде ми без пари половин пита восък,а прополис си имах от Бг.Но после му поисках 100гр.прополис-взе ми 15 евро- доста по-евтино от Бг/ 8гр. са 8лв!/,а за цяла пита восък ,около 18 см диаметър,5 см дебела, ми взе 3.50 евро  bouquet

# 287
Ха ха и аз за сега нямам нужда от хап4ета Party  самовну6авам си 4е вси4ко е наред....
даже скоро се бях замислила дали съм нормална Rolling Eyes с толкова проблеми напоследък а не мога да се ядосам
За разлика от Жорко...пие6е си ги(оттдавна не е пил) за 6тяло и не6тяло....въобразява6е си разни работи (за здравословни проблеми) и накрая се оказа 4е е на нервна по4ва...пи едни хап4ета един курс и сега не 4е от време на време не е нервак но не е това което бе6е...
Може би го ядосвам с спокойността си Joy

Joy Joy Искрено ме разсмя  Hug Евалата за спокойствието ти, ако не си нормална то нека има повече такива "ненормални". Аз по принцип съм много емоционална и избухлива, но напоследък се опитвам да прилагам тезата че ако мислиш позитивно ти се случват хубави неща, колко успешно не е ясно  Wink

# 288

4естит празник на малките и големи децa

Последна редакция: пн, 01 юни 2009, 12:03 от lozeva

# 289
Здравейте!!!!!

Влизам във вашата тема с молба за съдействие.
През август, живот и здраве,ще пътуваме за кратка ваканция в Португалия. Брат ми е там от скоро на специализация в град Авейро. В момента се занимавам с търсене на най-изгодните оферти за пътуване със самолет и ще бъда благодарна ако някой сподели конкретна информация за компании,цени и качество на услугите. Това ще ми е първо пътуване със самолет и абсолютно нямам понятие от нещата,които ме интересуват. Брат ми пътува с Луфтханза,но билетът му беше купен служебно - двупосочен за 400 и нещо евро,но една позната твърди,че е доста скъпо. Ще се радвам на напътствия от ваша страна,ако имате поглед върху нещата!

# 290
Здравей Amelly
 Тук може да зададе6 от къде за къде и ти излизат евтините компании
и след това сама си прави6 резервациите за всеки един полет...
За съжаление от Бг до Португалия и обратно няма директни полети....а трябва да се правят връзки понякога с разли4ни компании.. .което си е рисковано с оглед на това 4е при отменен полет на едната компания пропада другия полет.....
Може и тук да погледне6
а с тази компания може да  си вземе6 до Мадрид и от Мадрид до Лисабон... но трябва поодделно да ги взима6....
Не знам дали те интересува да е поевтин  newsm78 има и други варианти...
А ина4е за най сигурен вариант но по скъп  е с Луфтханза
Ако о6те не6то те интересува питай Peace

# 291
lozeva ,много благодаря!
За жалост в сайтовете,които ми даваш,не се ориентирам съвсем добре, примерно не разбирам цената,която ми показва ,какво включва,най-вече дали е еднопосочен или дву-, но продължавам да търся и в БГ. Сега получих и ново предложение като най-бърз,сигурен и същевременно изгоден вариант : директен полет София-Мадрид с нискобюджетна компания и от там международен влак,който ,за щастие,минава през Авейро. Сега предстои да го проуча и най-вече да разбера дали мога да направя резервация за влака Grinning

Ще се радвам да чуя още мнения!!!!

# 292
lozeva ,много благодаря!
За жалост в сайтовете,които ми даваш,не се ориентирам съвсем добре, примерно не разбирам цената,която ми показва ,какво включва,най-вече дали е еднопосочен или дву-, но продължавам да търся и в БГ. Сега получих и ново предложение като най-бърз,сигурен и същевременно изгоден вариант : директен полет София-Мадрид с нискобюджетна компания и от там международен влак,който ,за щастие,минава през Авейро. Сега предстои да го проуча и най-вече да разбера дали мога да направя резервация за влака Grinning

Ще се радвам да чуя още мнения!!!!

Цените  са зависимост от това какво задава6...но на нискобуджетните са в една посока обикновенно...
Пи6и като разбере6 за влака Thinking
Но...от мадрид за Порто например може и за 5? да вземе6 билет...в момента те4е такава промоция....Проблема е от Бг за Испания
Там може и  с http://book.wizzair.com/Default.asp?slid=clear&language=BG да търси6
или Еasy jet

# 293
аз бих препоръчала Луфтханза- за човек,който не е пътувал,а и не се оправя с езиците/ такъв извод направих ,сори ,ако не е вярно Peace/, най-добрия вариант е Луфтханза- в София тръгваш от общ чек-ин, в Рим,Мюнхен или където и да е прехвърлянето- слизаш на терминала на Луфтханза и макар и огромен-няма къде да се изгубиш и не дай Боже да си изпуснеш самолета,/ #Crazy ooooh!....случката е с  моя позната !/ И не на последно място-миналата година се сетихме да купуваме билети в последния момент- платихме си за което!, и пак бяха около 400евро в двете посоки!

# 294
  • Стара Загора
И аз бих препоръчала Луфтханза Peace

# 295
Хей 6то не пи6ете newsm78
Дани и ти вмъква6 се само с едно изре4ение и  из4езва6 Thinking
Как издържате в тази жега...е днес се разхлади де но.....
Деси днес на пазара питах една билкарка за невен... Shocked така ме гледа6е....не го познавала....и една сиргия с мнооого билки и там не го знаят...дали няма някакво португалско име а не това латинско...
Ако котка не ни пресе4е път в събота сме в Брага....първо в Сеф ..после на Бом жезу6...да се заредим малко сред цветя и гора
 Hug ви

# 296
http://pt.wikipedia.org/wiki/Calendula
Уикипедия казва календула!Но пък аз не бих се надявала на билкарка на пазара-не се знае колко е грамотна!
Аз всичко търся в билков магазин-там жената си има една дебела книга, търси латинското наименование,ако не го знае,и срещу него е португалското. Почти съм сигурна,че е календула, защото повечето ,които съм търсила досега са си близки/ thyme  е  tomilo -мащерка, ...Anethum  е aneto-копър...и т.н.

Инъче какво да пиша...нервии ...ме тресат, малко сме се изнервили вкъщи,последните дни все за нещо се дърпаме Embarassed
Малките хич не помагат.... само реват, нервничат,на главата ми се качват, ...все мучат и сумтят тия деца ,не можем да се разберем, все нещо искат, а аз не знам какво е  #Crazy #Cussing out а и взех една диета да правя, тя не ми върви...аз все я нарушавам, явно не е за мен,ама да видим докога ще я мъча, а и тя мене Sick

Зойче ,не съм ти писала,че още нямам отговор- няма я от миналата седмица едната в аптеката/ тая ,дето говорих с нея!/ ,сигурно им е оставила отговора на дистрибутора на другите патки / ох,извинявам се за думите   Embarassed ,ама си ги заслужават / ,но те не знаели нищо, и не можели да ми помогнат- в петък ще е на работа, тогава ще знам нещо повече.

# 297
 6те потърся и в ерванария newsm78 дано там да има
А за диетата и аз спрях сладкото и тестяното  Mr. Green
Ядем само месо пе4ено с салати...катрофи от 2 месеца сигурно 2 кг не сме изяли.( само в неделя правя асадо)..и ориз по4ти не готвя с изклЮ 4ение на пиле с ориз на 2 седмици 1 път и познайте #Cussing out Жоро е минус 5 а аз си стоя на съ6тите кг Rolling Eyes   и едва тази седмица по4нах да усе6там промяна Rolling Eyes Страх ме е да хвана ДЮкянската за6тото не мога без салата newsm78....но пък 3 дена мога да изкарам на протеини....абе психологи4ески трябва да се настроя май newsm78...
сега продължавам с месо и салати...да видим Thinking

А за децата нали знае6 4е нервноста при родителите оказва влияние и на тях....стреми се да бъде6 по спокойна...пък и те може да се успокоят Rolling Eyes
 Hug

М@ме май е време за нова тема newsm78 Hug

# 298
М@ме май е време за нова тема newsm78 Hug
Ще пусна довечера  Peace
Да ми купиш риза, щом ме прекръстваш  Mr. Green

# 299
  • В голямото море...Живот
Здравейте  Hug
И аз с нерви.
Не издържам вече  #Cussing out
Искам да си сменям и работата  newsm78 Искам си и в БГ  Rolling Eyes
Откачена работа  ooooh!
Светле,аз на Дюкан изкарах само 7 дни - заради липсата на хляб и сладко.Май повече заради хляба беше де  Whistling Сега като не съм на диета не се сещам за сладко  Mr. Green
Деси Светлето е права за децата,ако вие сте нервни и те са така.Нямаш ли идея да ги пускаш на градина?Няколко часа на ден ще са добре и за теб и за тях - лично мнение.Знам какви са цените  ooooh!
ДАНИМИРКЕ да вземеш да пишеш повече  Naughty Липсваш  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт