Израел 19

• 15 927
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
ЕЕее,какво е ставало пак тук?И единствения ни мъж в групата с БАН.Ами така е - като попада в женски колектив - ЖЕНИ WhistlingЩе ми липсват Боряна и АНДИ - макар и за 3 дена.

# 211
  • T"A
Паднали са Катюши на север, в близост до Неария.

Накратко - 2 Катюши, изстреляни от Ливан, смятат, че е инцидентно (некудати казаха), т.е. че няма да има повече. Едната е попаднала в открито поле, другата - в дом, в който семейството тъкмо е сядало да закусва.

Двама леко пострадали, населението в района на западен Галилей е призовано да стои в близост до убежищата (мамад - "защитените пространства").

Боряна не е чула нищо, надявам се, че така и ще си остане. За ориентация - тя е на юг от този район.

Поправка: по телевизията казват, че Катюшите са били 4... И аз не знам вече дали 2 или 4...

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 10:36 от Mentha

# 212
няма инфо тук за това още, моля те пиши по-късно  Hug

# 213
Момичета,защо когато иам такива теми не открием тема в клюкарника,не че там няма правила,но все пак предполагам,че е по свободно за писане и различни линкове.

# 214
Добър ден,мацки!
На наградените,честито Mr. Green,и бързо да минават три дни!
Петя,смях се сама,като луда с твоите дечица,да са ти живи и здрави!
Mentha,Неария,близко ли е до вас,и има ли жертви?
  Хатули! Рак матконим !  chef

Армията предупреди тази вечер палестинците живеещи до един от подземните тунели 'Филаделфия" между Египет и Газа ....Та  до утре  сутрин да са се евакуирали, че ще бомбандират тунела .

От армията съобщи, че Гилад е жив и знаят кой го държи.

Правят доставки на покупки до дома за живеещите  в опасните зони.

На много от местата не се чува сирена  а "Цева  адом"  (червен цвят) ..... Разни имена има ...По едно време беше "Шахар  адом" (червена чайка) ...

Отивам да гледам журналиста как влязъл с  войниците  навътре.... В 11 тази вечер ....

Моля ви, това е български форум, пишете на български език.
Петя,били разяснила,за незнаещите като мен за Цева адом.

Mentha,отговорила си,докато съм писала.

# 215
  • T"A
няма инфо тук за това още, моля те пиши по-късно  Hug

Зная, че се тревожиш за положението в Хайфа... Доколкото разбрах, извънредното положение е обявено на север от Хайфа, за самия град не чух да има предупреждения  Peace Имаш ли връзка със съпруга си?

Наина, "цева адом" е нещо като парола. Означава "червен цвят" и по този начин съобщават в Сдерот за опасност от ракети. Идеята е до 15 секунди да се влезе в защитена зона.
До преди няколко години сигналът беше "шахар адом" (червена зора, сияние...), не знам защо го смениха Thinking

# 216
Цитат
Имаш ли връзка със съпруга си?
да, веднага му звъннах, тъкмо ставаше от сън, не знаеше нищо.  Hug за инфото

# 217
  • Sofia - TelAviv
Наина, "цева адом" е нещо като парола. Означава "червен цвят" и по този начин съобщават в Сдерот за опасност от ракети. Идеята е до 15 секунди да се влезе в защитена зона.
До преди няколко години сигналът беше "шахар адом" (червена зора, сияние...), не знам защо го смениха Thinking

Допълвам само, че това е сирена на фона, на която се казват тези думи. В зависимост от зоните, а те съответно се делят според отдалечаването им в километри от Газа, хората имат различно време, за което трябва да влезат в убежищата. Това време е изчислено приблизително наполовина на времето за което ракета изстреляна от Газа може да достигне съответния район. Тези 15 секунди, за които Мента казва, сигурно са за най-близките райони до Газа, защото при майка ми в Ашдот е 60 секунди времето за което трябва да се скрият в убежището.

Никога не съм симислела че ще пиша такива неща  ooooh! Sick

# 218
  • T"A
Аз бях забравила телевизора включен цяла нощ и тази новина ни събуди.  Stop Иначе не го пускам преди обяд.

Погледнах сайта на пикуд а'ореф - все още не са сложили съобщение на чужди езици, на иврит туко що публикуваха: http://www.oref.org.il/629-3083-he/PAKAR.aspx - за сега няма промяна относно посещение на работа, училище; няма инструкция да се стои в убежищата, но в близост до тях и да се проверят и отворят за всеки случай. Peace

За разлика от това - за южен Ливан съобщиха, че са отменили учебната дейност... Confused

Карол, да, мисля, че и преди беше ставало дума... за зоната от 40 км времето за достигане на убежищата е 60 секунди, и в Беер Шева е така (тя е в същата зона като Ашдод). За 10 км зона, където е и Сдерот, е 15 секунди; за 20 км зона (Ашкелон) е 30 секунди,  Thinking за 30 км - мисля, че беше 45 сек... Sick
А в Ашдод "цева адом" ли съобщават? В Беер Шева е сирена май само  newsm78

# 219
http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1264173
аз оттук разбрах за Ливан и си помислих за Боряна,дано не се шашне

# 220
Момичета,благодаря за отговора  bouquetЧестно да Ви кажа,направо тръпки ме побиват,от това което прочетох.Страшно е!
marisasav ,дано всичко при съпруга ти да е окей! Praynig
А с Боряна,някоя от Вас поддържа ли връзка?

# 221
   Добро утро , ето ме и мене .Сега сядам .

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3652649,00.html - За ракетите от Ливан на английски  от Ynet

Тази сутрин излязох да водя  Саги на градина и гледам залепили са на вратите на входовете нещо от  сорта на предупреждение  да си разчистим бункерите и да са  в готовност за използване.

Гледам на въпросите е отговорено , информация  е поднесена . Не се тревожете от БГ !И това ще мине ! Hug

Криси , за какво говориш? Тези неща са си за тук.Така живеем  в момента , за какво да си говорим ? Спазваме  добрия тон колкото можем и който може .Има и модератори за някакъв контрол. Споровете не ги одобрявам - за глупости нямам време и енергия  при  нашата реалност. Имаме  близки , съпрузи и приятели на фронта - това не е за тема в клюкарника , а си е точно за тук.Когато някой от нас няма какво да каже , може просто да си чете - добра идея понякога наистина .

Големи хора сме - можем цивилизовано да общуваме надявам се  - към всички! Така и така са трудни времената .В този момент  аз  считам за приятел  този ,  който  ме пита  аз и семейството ми как сме и проявява загриженост   , а не  ме използва за спорове , защита на държави и обяснение на военни действия САМО. Та така  ....онова болното общуване , нападките,  грубостите и  агресията .....не  са  за тук ....не и за мене.

# 222
  • T"A
Те, милите, в Неария - и те са свикнали на ракети  Sad

# 223
  • Sofia - TelAviv
А в Ашдод "цева адом" ли съобщават? В Беер Шева е сирена май само  newsm78

Незнам, Ментуш , ама майка спомена че казват нещо. Вчера при тях са паднали 3 ракети.  ooooh!

Пете, не им обръщай внимание на нахлулите гости, никой който не е бил в такова положение  няма да разбере какво е и не прави чест, на този който бивайки далече от реалния, а не ТЕОРИТИЧНИЯ проблем коментира. На теория е много лесно, политици хиляди които са изписали ромати на тази тема, ама интересно, като са толкова умни що проблема не е решен 60 години.  #Cussing out

# 224
 Аз към всички се обръщам , Карол .... От  чоплене файда няма .... От подстрикателства накрая  ето на - 3 човека с бан.

Мента , такъв  е живота! АМи  вашата къща като няма бункер не сте ли мислили за някакъв  вариант ....Публичните са далече.... Ако бях сама нямаше да помисля за бункери, но с децата е друго. Все пак не мисля , че ще ги използваме ...Дано не греша.С гтая бележка на вратата  долу - колкото и да знам , че  е  стандартна процедура ... ...

Трудна работа е да се обяснява на 4 г. дете  (на една приятелка) що е война и че не всички араби  са  лоши и искат да ни убият .... Добавям , че  забравих .... Какво е да умреш .... Къде отиват умрелите и т.н. Моите са малки още ....Нейният  син е изтормозил баща си вчера бая  с въпроси.... 

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 12:03 от petia911

Общи условия

Активация на акаунт