Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ, да поговорим... - 6

• 78 210
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 360
Татко Барба, мога да ти кажа каква е самата процедура. Моите инсета бяха стимулирани с клостилбегит, но то е горе долу съЩото като при нестимулирани. На 10 ден от цикъла бях на първи преглед да се види колко фоликула са се обраzували и колко са големи. Ако цикълът на жената е по къс се ходи по рано на първи преглед. Според големината на фоликула/фоликулите ме викаха на оЩе един преглед. Когато има поне един достатъчно голям фоликул (при мен беШе между 18 и 20 мм) се поставя прегнил или овитрел и 36 часа след инжекцията се прави инсеминацията. При мен и двата пъти фоликулът не се беШе спукъл, но при първия път имаШе оплождане, но не се zадържа.  Sad Понякога фоликулът е спукан, но това не е лоШ приzнак. Самата инсеминация е като преглед. Втория път даже не усетих кога е станало, док стана и каzа готово.  Wink Първо се промива влагалиЩето и после се поставя катетърът с плувците и се впръсква. Първия път имах много лека болка, наподобяваЩа менструалната, а втория път наистина ниЩо не усетих. Продължителност има няма 1 минута. Мъжът ми даде материал час и половина преди инсеминацията.

Успех   bouquet

# 361
  • Пловдив
Татко Барба,това не е д-р Димитрова.А иначе и аз така знам,че вече именно тя прави инсетата.Когато ние правихме ИКСИ-то лятото,все още д-р Владимиров правеше инсеминации,но и д-р Димитрова беше започнала да прави.Сега явно той е много натоварен и прехвърля "по-леките" манипулации на нея.

# 362
Току що ми се обади Юнакова,  
Sessile и аз съм при нея и съм много доволна.
И и казах че ми е дошло и я питоах за програма. тя ми каза че най-вероятно от средата на март ще имат вече информация за програмата ин-витро. Тогава я попитах по какви критерии ще избират и аз дали влизам в теди критерии- отговора беше категорично ДА.
Но забравих да я питам дали като ме отговарям на критериите и приемат документите, дали ще бъда и одобрена?  newsm78. Но това ще я питам март месец.
Татко Барба нищо като не се е получило сега има толкова много методи и пак ще стане. Но наистина е много трудно.
pepa_25  дано това да ти е късмета. Но само ще ти дам съвет, който всички го дават и казват. След инсето не го мисли ама ще стане ли или пак ще се тормозя с този цикъл. Просто се оставаш на течението. Аз бях така и ми беше много по-леко като ми дойде понеже някакси бях адски спокойна.
Стискам палци на всички и на теб Тате само напред  Hug

# 363
Tатко Барба, виждам, че другите момичета са ти отговорили, но да се включа и аз.  Blush Значи действително д-р Димитрова е поела по-леките случаи - аз при нея правих и 2те си инсеминации и тя ме следеше, като и при двата цикъла Владимиров ме преглеждаше преди инсеминацията. Аз лично съм доволна от нея по две причини - много е внимателна и обстойна и при нея почти не чакам за преглед, а тъй като съм на работа, това си е фактор. Simple Smile
Аз малко негодувах в началото, като Владимиров ми каза, че тя ще ме следи и ще прави инсеминациите, но после се замислих, че нали точно това искаме - повече добри доктори, по малко чакане пред кабинетите - ами то само така може да стане. А действително инсеминациите са лека процедури, виж за ИКСИто следващия месец ще настоявам да съм при Владимиров, защото пункцията не е шега работа...
Стискам ви палци да успеете от първата инсеминация!   Peace
Аз сега си пия противозачатъчните и чакам гадната зла киста да се махне и дай Боже от другата седмица да почваме стимулацията за ИКСИ...  Praynig
На всички много успех и стиснати палци! Hug

# 364
Татко Барба и моето 1-во инсе беше при д-р Димитрова, Дечко ти е писала, че Владимиров преглежда, а тя извършва манипулацията. Много мил и спокоен човек, и е внимателна. Аз както и Миле, не усетих почти нищо. Вие на естествен цикъл ли ще пробвате?

Успех на всички Hug

# 365
Здравейте всички, Татко Барба аз съм при друг лекар, но процедурата е съвсем същата, както са ти я описали. Усещането е като при преглед, нищо страшно. Аз първия път се притеснявах много от процедурата, но всъщност най-лошото е чакането после. Желая ви успех и да няма втори път  Praynig
Вчера вечерта ми биха Овитрела и утре на обед е инсето. Не знам дали да правя коремни преси или не. Някъде прочетох, че е по добре да се пукнал фоликулът а другаде , че не е. Ние сме със сериозен мъжки фактор и според Юнакова правим инсетата само защото съм млада (28 ) и са по леки като процедура. Може би ако имах парите щях да настоявам направо за ин витро.  Sad
И още нещо забравих да попитам, след инсето как стои въпросът с кекса  Embarassed че миналият път от страх се въздържахме 2 седмици и съпругът ми хич не беше доволен #Cussing out
И така.. знам че каквото зависи от мен съм го направила, но пак ме гризе
Освен на Миле и Татко Барба на кой друг му предстои? Дано този месец имаме повече късмет. Hug

# 366
  • Оранжевата стая
Sessile - на мен лично доки ми каза - правете кекс на воля - може и  веднага след инсето  Laughing

# 367
 Sessile , аз лично секс не правих защото си слаах вагинално утрогестан и нямаше как понеже той изтича през цялото време на денонощието и си бях непрекъснато с превръзки. Но както си прецените. секса не е забранен след инсето така че давайте на воля.
Стискам палци да имаш много добри плувци и накрая добър резултат. Всичко ще е наред.
Татко Барба на вас кога е инсето че нещо не разбрах? newsm78

# 368
здравеите на всички аз съм в клиника малинов за сега съм мн доволна от всички и всичко проблемаа е  че още не става  но тзи месец опитвахме по нормален начин   от тази вечер спирам дуфастона  и  след като ми доиде  червената напаст триабва на 3 тия  ден да ходя да си пустна  хурмони и да видим какво ще правим дали инсе или  от друго идва пролема аз съм  пускала само  за щитовидна  жлеза незнам вече  мисля да спра да се тормозя каквото стане   а на  татко брарба и  на всички останали успех  аз вече се тчаивам  и  знервям незнам дали ще имам някога дете newsm78 Thinking newsm78 :

# 369
Здравейте момичета,

Благодаря Ви за предоставената информация.

Билянче,
На 17.02. трябва да отидем на преглед за да види Владимиров колко е нараснал фоликула, така че все още не знам точната дата на инсето (на естествен цикъл) . Съпругата ми принципно прави много големи фоликули - към 30 мм. са ставали  #Crazy
Ти защо ползваш утрогестан - за задържане ли ? И това препоръчително ли е или лекаря определя дали имаш нужда от него ? Питам защото съпругата ми при първата бременност е имала проблем със задържането, така наречения симптом на "изтичащия близнак" и е лежала в Шейново за задържане. Може би трябва да го припомня това на Владимиров.

Алекс_свой,
Не я познавам тази д-р Димитрова, но принципно не ми харесва, че сме пренасочени към нея. нямам нищо против нея разбира се, а просто искам да съм при лекаря, към който уж съм изградил доверие. Въпроса е принципен. За мен/нас не е важно толкова, че ще спестим някой час от чакане защото искам да си спестя всяка секунда, с която се удължава този процес, така че в тази връзка предпочитам да почакам 2 часа, но манипулацията да се направи от лекаря ни. Очевидно това, с оглед практиката, няма да се случи, та ми остава само да се моля д-р Димитрова, след толкова манипулации, да е овладяла най-добрата техника на впръскване. Исках да те питам и колко време те оставиха да лежиш ? Струва ми се, че 20-ина минути са крайно недостатъчни, предвид факта, че в този период се получава втечняването на материала, т.е. много лесно ще изтече, когато жената се изправи - не е ли така ?

Xlora, Sessile,
Кекса има смисъл за бебеправенето до 3-тия ден от овулацията. След това си е за кеф  Blush  Да си призная и ние се въздържаме след ову от страх да не би в стихията си да го откачим  Embarassed
Супер тъпо е - знам, ама то нали знаете - страх лозе пази. Може и с нищо да не навреждаме, ама като не сме на 100% сигурни се въздържаме.
Аз за това съм и на мнение,че колкото по-бързо този процес приключи толкова по-щастлив ще са и двамата съпрузи - и не само толкова от факта, че ще им се смейка едно/две сладки бебчета, а и защото ще си възвърнат живота, такъв каквото е бил преди - без пресмятане на овулации, секс по календарче и т.н.
Ние лично се спряхме на инсе само защото д-р Владимиров настоя да е инсе, а не витро, т.к. сме физически здрави и без обяснима причина за стерилитет, а и защото много уважавам мнението на Хоуп  Hug, която също ме посъветва за това.

Стискам ви много палци на всички  Peace Peace Peace и дано през месеца на любовта (нали на 14.02 е Св. Валентин) всички да видим резултата от любовта си  Hug Hug Hug

# 370
TATKO BARBA ами след инсето док. ми предписа вагинално утрогестан и през устата дуфастон + фолиева киселина и вечерно време аспирин протект. При всяко инсе тие хапчета ми ги предписваха. И аз бях на естествен цикъл понеже си образувам винаги фоликули един или два но са добри с годни яйцеклетки.
Ще ви стискам палци щом на 17 е прегледа значи може и на 19,02 да е инсето, но док. си знае работата.
mimonzinq  тука вече ще се караме. Как може да си помислиш такава глупост. То е нормално да дойде момент на отчаяние, но не и па чак толкова. Всичко ще се оправи само си вдигни малко главата нагоре и бъди със самочувствие. Всички изпадаме в такива ситуации и си викаме защо на мен се случи? Бъди силна както сме и ние силни и всички заедно с общи сили ще успеем Hug

# 371
опитвам се bilyana44  ще се оправя извинява се ако сам ви досадила с моите  мрънкания  малко време само да мине сега триабва да ходя  пак на иследвания   на 3 я  ден от цикала  ми дано всичко да е наред  а на теб мила силно стискам палци вие до каде стигнахте и   мерси  за  подкрепата

# 372
Здравейте,
за пръв път пиша тук.
Ние също имаме проблем с бебеправенето. От 3 год. опитваме и няма резултат. Тази година си запазихме час при д-р Александров в АГ Варна и започнахме изследванията - всичко е в норма.  Днес си направих цветната снимка при д-р Ковачев - наред е. Следващия месец ми е първата вътрематочна инсеминация и имам много въпроси. Днес д-ра беше много зает и не ни обясни почити нищо то и аз не го питах много много - бях толкова щастлива че снимката е наред че не мислех за друго. Може ли да ми обясните какви лекарства се вземат, колко струват, каква е процедурата и .....................
Благодаря предварително.

# 373
Sessile , моят лекар ми каzа да си живея ежедневието точно както до сега. Събото се отнася и до секса. Беz ограничение. Друг е въпросът как се чувствате вие. ЗаЩото на мен лично не ми е много до секс.  Rolling Eyes

TATKO BARBA, материалът е обработен и втечнен.  Wink Сигурна съм в това, zаЩото на мен и двата пъти ми покаzаха епруветката, zа да видя дали отгоре е написано името на мъжа ми и да се убедя, че не сбъркан материалът.
АЗ лично лежах между 5 и 10 минути. 

# 374
Татко Барба, както ти е писала Миле, материалът е напълно обработен. На мен ми казаха да полежа около 20 мин, но сякаш бяха повече. Беше спокойно в този ден и може и заради това да ме оставиха повече да полежа. И на мен д-р Димитрова ми изписа Утрогестан-вагинално, за задържане. В анкетният ми лист споменавам за спонтанен аборт преди години и навярно това е причината. И на нас Димитрова ни каза да забравим, че сме били при нея и да си продължаваме по старому. И си мисля, че това е правилното решение Peace

Успех и пиши как се развиват нещата Hug

Общи условия

Активация на акаунт