Предстои ми ИНСЕМИНАЦИЯ, да поговорим... - 6

• 78 206
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм "бивша" в тази тема, но хвърлям по едно око от време на време.  Wink

Татко Барба, доста подробно са ти отговорили някои момичета, но ето и от мен още малко.

Първата снимка е на катетър, с който се извършва инсеминацията, а втората показва разрез на женските полови органи при самата процедура.
Бързо и безболезнено е. Вагината се разтваря със спекулум като при преглед и се инжектира вече обработения и втечнен материал.
Аз съм имала 3 инсеминации. Неуспешни. Ние се водихме неизяснен стерилитет, като вас. Процедурите правихме в САЩ. Методите на терапия се различават в някои отношения.
Показваха ми всеки път колбичката, като при Миле, за да потвърдя името на мъжа ми и номера на процедурата ни.
Първите 2 пъти правихме лека стимулация с Кломифен цитрат, без никакви последващи медикаменти. Третата беше Фолитропин Бета (рекомбинантно ФСХ) стимулирана с последваща добавка Кринон (прогестеронов вагинален гел), спомагащ имплантацията.
А, да... Тук се лежи задължително 30 мин след инсеминация преди да си тръгнеш. Доста комфортно е, има списания и тв, ако жената е сама. Мъжът може да присъства или не на процедурата.

Личното ми мнение, е че инсеминациите имат добра успеваемост при мъжки фактор, но не и при неизяснен стерилитет. Особено когато има съмнение, че проблемът може би е в имплантацията и първичното задържане на бременността. Знам, че в България масово се изписва Утрогестан и Дуфастон. Аз смятам, че само мускулните прогестеронови инжекции имат смисъл и помагат в този случай.

Кога ще правите инсеминация (не съм чела назад  Blush)? Пожелавам ви успех, както и на всички останали в темата и не само тук!  Hug

# 376
Добро утро, аз уж бях спокойна и не се притеснявах, но снощи почти не можах да мигна.
Реших преди да тръгна да загрея с коремни преси пък каквото ще да става. Ако не за друго поне за тонус  Simple Smile
Странно е, че тук не показват епруветката с името на съпруга, а мен винаги ме е притеснявало.... Както и да е. Отивам да се занимавам с нещо, за да не мисля толкова.  Hug

# 377
Здравейте момичета   bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря за своевременните и изчерпателни отговори.

Sessile,
Успокой се, всичко ще е наред. Знай, че психологическата нагласа е много важна, така че мисли позитивно.

Кюбит,
за съжаление те помня мила. Казвам за "съжаление" защото означава, че от твърде дълго сме в този процес. Радвам се, че при вас се е получило   bouquet

Алекс_свой,
Сигурно и ние трябва да обърнем внимание на факта със задържането и на нас ще ни изпишат утрогестан. Лесно ли се намира по аптеките и каква му е цената ? Вие от къде си намирате Прегнил, и по колко единици ти слагат ? На нас Владимиров ни каза да си приготвим 10 000  #Crazy  Не е ли много това, при положение, че съпругата ми е с нормално ЛХ ? Аз успях да си намеря Прегнил по 38лв. за 5000 единици.

Билянче,
Тази фолиева киселина е като камъчето на раздора. Как пък не се намериха 2 лекари, които със сигурност да потвърдят, че е полезна - всеки има свое мнение - едни я препоръчват, а други отричат - просто ....  #Crazy

Миле,
И моята съпруга много се притеснява за това да не стане някакво объркване и да и впръскат материал, който е от друг мъж. Все ме пита за това, как щяла да е сигурна и т.н. Надявам се, че с оглед изключителната важност на това, с което се занимават екипите в тези клиники да са максимално педантични, че ще е много странно, ако детето се роди мулатче  Joy
Е тогава ви казвам ще чуете за мен в новините в 20.00ч.
Пу-пу, да не дава Господ.

Я дайте да се преброим - на кой му предстои скоро процедура и при кого, освен на Sessile де  Wink

# 378
и при мен както и при Кюбит ми показаха материала който беше в спринцовката с надписа на мъжа ми и лежах 30 мин.
mimonzinq, не се притеснявай да мрънкаш това е нормално и не си досадила. Всичко ще е наред само горе главата. А ние до момента сме до под кривата круша чакаме март месец да видим кога ще приемат док. за ин-витро по пограмата.И сега само си ви наблюдавам и ще помагам с каквото мога. Hug
Татко Барба аз фолиевата киселина я спрах в момента в който ми дойде и аспирина го спрях. Сега ще ви стискам палци и веднага да ни кажеш как е минало.

# 379
Здравейте!
Ние днес ходихме при доки понеже утре мъжът ми не може да отсъства от работа.
И сега стимулацията ще е с Клостилбегит и на 26.02 на преглед да видим дали ще има хубави Ф.

Sessile само позитивно мислене.

За сега това от мен.Много ,много целувки на всички.

# 380
Ето ме отново. Инсето мина нормално. Фоликулът се беше пукнал и имахме 16млн. плувци. Док каза, че всичко е наред и са достатъчно.
Изписа ми Дуфастон и Утрогестан вагинално, и Аспирин Протект, но аз него си го пия постоянно, защото съм с генетична мутация за тромбофилия (хомозиготен генотип 4G4G)
Сега съвсем леко ме наболява, нищо работа. Остана чакането. Прегръщам ви  Hug

# 381
Татко Барба, в тоя случай и на мен ми се иска да кажа: Лошо е, че ме помниш.  Wink
Аз всъщност исках да допиша само, че забременях след ин-витро, а не инсеминация.

Момичета и момчета, успех на всички!  Hug

Редакция:
Сетих да напиша, че моят ТСХ се движи между 2.5 - 3 и това не беше проблем. Противно на всички мнения в България, че трябва да се смъкне до 1. Тук въобще не мислят така лекарите и това е масова практика.

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 20:26 от Кюбит

# 382
леле мила Кюбит  мн се радвам за теб желая ти мн лека и успещна бременост аз вчера спрях дуфастона защото правих 3 теста но са отрицателни още не ми е дошло обаче но лекарката ми каза да го спря сега триабва да ходя да ускам хурмони на 3 тия ден от цикалът  ми за да видим какво ще правим  този месец пробвахме о нормален начин за фуликули после инжекция за оволация всичко бях спукала но тестовете са с една черта сега незнам кога ще ми доиде но да идва по бързо за да действаме  да
видим какво ще каже лекаря  мн прегратки  лека бременост  мила и мн здраво бебенце Party

# 383
Кюбит, ако zнаеШ колк ме zарадва.  Hug Леле, поzдравления. Лека и успеШна бременност ти желая. Пу пу пу.  Hug Hug Hug

# 384
Кюбит, радвам се за теб и ти благодаря, че наминаваш в темата, ей така за съвет, а и за снимков материал. Ти беше тази, заедно с Галка, които ме ограмотявахте с проблемите на щитовидната жлеза  Hug

Татко Барба, утрогестан си купих от аптеката на 1-вия етаж в МЦ"София" около 14лв. е, бяха ми изписали 2 опаковки.Странно ми е за прегнила, нас Владимиров не ни каза, че ни трябва. Той ме наблюдава на 13-ти ден от цикъла и ми каза на 15-ти да отида отново, прецени, че фоликула е започнал да се пука и веднага беше инсето. С всеки явно работи по-различен начин.

Sessile, стискам палци при теб да се е получило Praynig

# 385
Кюбит честито   bouquet
Вчера съм била толкова погълната от исето, че не забелязах  ooooh!

# 386
  • Пловдив
Кюбит,изключително ми е приятно да науча добрата новина!Честито,пожелавам ти прекрасна и незабравима бременност и сладко бебче или бебчета Hug

# 387
Кюбит браво браво браво. Много се радвам че успя. Това е добро начало за всички нас. Много приятна бременност и на септември или октомври д асе похвалиш с мъниче.
Това първо ин-витро ли ти беше?
Сесил браво и на теб и сега се отдай на приятни емоции не го мисли от тук нататък. Материала наистина ти е добър така че ще стискаме палци. Болките са нормални  и са търпими. Hug

# 388
А как щях да забравя. Вчера, преди инсето ми показаха надписа на материала от съпруга ми  Simple Smile Сега съм по спокойна  Hug
Искам да ви попитам имахте ли кръв или зацапване след процедурата. На мен ми казаха че е нормално, но предният път бяха няколко капки кръв, а сега е по-скоро кафеникаво зацапване  newsm78

# 389
sessile  здравей  аз не съм ходила още на исеминация д-ра каза да опитаме  по нормален начин   тестовете  са ми отрицателни сриах  дуфастона  обаче  не ми идва  2 ри  ден  и вече  откачам незнам дали е нормално newsm78

Общи условия

Активация на акаунт