Най-вкусното тесто за пица и мекици, което съм яла!

• 377 093
  • 126
  •   1
Отговори
# 90
Тесто "Боби"[/b][/size]

около 1 кг брашно
1 суха мая
1 ч. л. сол
2 ч.л. зарах
2-3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат в него
1 яйце
прясно мляко на око - около 200 мл

Ще се радвам да ви хареса Grinning

Наистина най-вкусните мекици,които сме яли,благодаря!!!!!!!!   bouquet

# 91
  • Габрово
И за пица и за мекици е страхотно! Досега съм пробвала много пъти да улуча сполочливо тесто за пица и все нещо не ми харесва. От тази рецепта правя половин доза тесто (т.е. намалям брашното и млякото на половина - останалите неща си ги слагам както са дадени в първия пост). Като се омеси тестото в машината веднага деля на две - едната част слагам в съд, покривам с домакинско фолио и слагам в хладилника, а останалото тесто оставям да втаса в машината. След като втаса разтилам на много тънко в тава, мажа с домати, малко зехтин, после импровизация, после кашкавал и слагам в загрята на 170С фурна да се пече 15мин. Става страхотна пица! А на следващата сутрин тестото в хладилника е вече втасало - вадя и ядем мекици! Simple Smile

# 92
# 93
вкусна рецепта

френско тесто

а една от любимите рецепти е

тесто за пица

# 94
Страхотна рецепта, поздравления за авторката! Откакто намерих тази рецепта, пица по друг начин не мога и да си помисля да правя! Получава се много вкусно и от 1 доза правя 2 големи пици. Още веднъж- страхотна рецепта!  Hug

# 95
Още един глас за тестото  newsm74 много е добро

# 96
Невероятна пица стана  Party

# 97
  • Пазарджик/Лондон
И на мен много ми хареса тестото , направих пърленки :

# 98
  • SOFIA
Знам, че има много публикувани рецепти, пробвала съм не малко и аз, но това тесто е просто фантазия. Дано да не се повтарям с някоя предишна, но не мога да не го споделя. Wink

Тесто "Боби"

около 1 кг брашно
1 суха мая
1 ч. л. сол
2 ч.л. зарах
2-3 с.л. олио
1 с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат в него
1 яйце
прясно мляко на око - около 200 мл

Брашното и сухите съставки се разбъркват в голяма тава или купа, правим кладенче и добавяме останалите. Замесваме меко тесто. Престоява на стайна температура около 30 минути. След това може да се ползва за каквото искате - пица, мекици...

Ще се радвам да ви хареса Grinning

Това е и моя фаворит.Само с такова тесто правя всичко-даже пека и хляб. Става като козунак.Фантазия.Единствената разлика е че слагам 4 яйца,единият жълтък е за мазане.Обикновено замесвам повечко и го слагам в хладикника. И сега имам готово и мисля да пека пица за обяд.

п.п.В тестото за хляба може да се сложат малко овесени трици или  пшеничени зародиши.

# 99
навихте ме да пробвам!ще споделя  после....
а иначе за пица знам едно тесто което е доста икономично като продукти и пак се получава страхотно-който иска мога да му кажа на лични  да не спамя темичката

# 100
Изглежда страхотно, но за съжаление не мога да меся. Утре майка ми ще ми е нагости и ще я навия да го пробваме. Тя е страшен майстор на тестата, ама с това сигурно ще я изненадаме.   chef

# 101
 Аелис, дали търленките ти са направени на тефлонов тиган?

# 102
  • Пазарджик/Лондон
RoniBonboni , половината направих на оребрен тиган, а другата половина в контактен тостер - на оребреният тиган ставаха по- бързо, иначе и двата вида бяха много вкусни.Мисля, че и на тефлонов ще станат, но не съм пробвала.

# 103
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
не знам коментирано ли е, но от тази рецепта тестото може ли да се замразява в камерата за по-нататък?

# 104
Вчера правих тестото, от половината доза стана една голяма пица, а другата половина мисля следобяд да я направя на кифлички. Прекрасно тесто стана, уникално вкусна коричка на пицата, мека и пухкава отвътре с приятна хрупкава коричка отвън.. мммммм  Crazy Малко ми сладнеше тестото, затова мисля да пробвам да завъртя кифлички от останалата доза.
Още веднъж поздравления за рецептата! Невероятно вкусно!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт