Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

  • 30 359
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 1 965
Ама, много ви благодаря на всички за поздравленията, картичките и музикалния поздрав!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Вчера дори не съм отваряла темичката!!!
На патерички искам да поздравя адашите и специален поздрав за РД на Милена!!!! Желая на всички ви здраве и усмивки.   bouquet  bouquet  bouquet Чантичката е като истинска!!!
2в1 - Честита ви годишнина!!! Желая ви още 3 пъти по толкова съвместен живот!!! Много лИбов и разбирателство!!!  bouquet Много ми хареса тортата. Изпипана и изобщо перфектна.
По план-график, торта не се очертаваше, но в крайна сметка довечера ще трябва да сътворя нещо, защото по дългогодишна традиция компанията ни се събира за Ивановден /във всяко семейство имаме празнуващ/. Та.... за пореден път ми излязоха  с номера, че никой не правел капама като мен и торта естествено са поръчали...... Rolling Eyes  И искам-неискам, довечера ще правя торта. Но незнам дали ще я украсявам за да я направя достойна за показване....
Пепи - Арсеналската торта е  идеална. Поправителния ти изпит е взет с Отличен!!! Айде, давай следващата!
Елена - Три броя!!! Браво на тебе!!!Много ми хареса тази с коледните звезди.
ai-ai - Тортата ти ме грабна!!!! Много е нежна.
Аз да се похваля с какво ме изненада моя мъж снощи. Наред с останалите подаръци получих един нож с 24см-трово острие. По принцип се води нож за колбаси, но идеята е да го ползвам за заглаждане на торта. Отдавна искам такава шпатула, ама все ми се свидеха парите. И човека ми купил този нож, с идеята ако реша да пека блатове  newsm78 newsm78 newsm78  да си ги режа с него и да си заглаждам. Много съм доволна и ще го пробвам още днес или утре, защото ще правя сметанова торта. Party... Е, похвалих се, сега ще работим малко......

# 166
  • Мнения: 137
2в1 Честита годишнина!!!!Тортичката е много хубава,но съм любопитна с какви боички постигна тези наситени цветове на завивката и възглавниците.
Хайде Ванче,чакаме тортичкаааааа!!!!!
За Пепи няма какво да кажа,както винаги перфектна!

# 167
  • Мнения: 7 963
Благодаря ви момичета,трогнахте ме  newsm03  love001 .Ако и вашият семеен живот е като моя,значи сте едни щастливи и доволни жени  Wink .

ai-ai ,боите са геловите на Уилтън.А завивката и възглавниците са направени от разни остатъци,но много се замазаха докато разточвах,че исках да е много тънко (то си и личи,де,даже се е накъсало при самото съхнене  ooooh! )

# 168
  • Мнения: 359
2в1, честито и от мен. Най-добри пожелания за приказен семеен живот още много по 20.

Тортата е много хубава.

# 169
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Rumya, raya_usa благодаря.  bouquet Мисля да направя само свръзките така, опашка, крака врат. Ще видим какъв вид крем ще използвам още не съм решила. Но имам време още.
2в1 тортичката е много хубава, да ви е честита годишнината. Най ми харесват възглавничките и одеялото цветовете са много свежи.

# 170
  • Мнения: 1 550
Оранжевка, краси.мира, Албена, Rumya, svetlane, Estell, ai-ai, Анда, Пепи, Blue Jay, Dot, raya_usa, Atalanta, Диме, irinka29, destini, Ванче, благодаря ви за поздравленията и хубавите пожелания за моя РД! Hug Както и за похвалите!

За чантата- малка е като размери: дължината на основата е 15 см, като горната страна на трапеца е 10 см; ширината на основата е 7,5 см (толкова ми е висока тавата); височината на чантата е 20 см (тавата ми е квадрат 20 х 20 см). Всъщност една от страните на блата играе ролята на основа. Като по този начин вече разрязах тортата за пълнежа.
Пандишпанов блат, шоколадов маслен крем и марципаново покритие. Няма подпори вътре в тортата, а за дръжката използвах 2 от металните телове за цветя.
Всичко останало е вече въпрос на мерене и рязане, включително и на марципана вече при покриване на тортата.
Поради липса на време не чаках да се стегне пълнежа и тогава да намажа отвън с масленият крем, оттам и чантата се килна малко. Оттам и по- дебелата дружка, с която се опитах да компенсирам за това килване. Получи се успешно, но дръжката я бях замислила по- малка по принцип.
Довършителните неща бяха назъбено колело, с което да докарам шевовете на чантата. Разтворих малко sparkle dust в лимонов сок (по принцип разтварям боите в лимонов сок) и минах с четката навсякъде за блясък. Цветето е ясно как е направено, като него боядисах най- накрая.
Такъв вид торти чанти съм виждала, че го правят с вътрешни подпори, но вече става дума за много големи торти. За моята торта ми трябваше тава с размери 20 х 20 см и височина 9 см. Така тава не намерих, а колкото по- широка е основата, толкова по- голяма е опората на основата.

2в1, поздравления за годишнината ви  bouquet Чудна тортичка!

ai-ai, много нежна торта, поздравления за плетката на кошницата!

Пепи, много изпипано лого yes

Ако съм пропуснала някой, моля за извинение, но нещо зомбясахме с малкия последните 3-4 нощи и кафето никак не ми помага Tired
Във всеки случай е много стимулиращо да преглеждам темата Heart Eyes, че на моменти ентусиазмът ми за торто- правене намалява.
А за мен всички, които правят торти заслужават похвала за вложеното време, старание и усилия Hug

# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Мили дами, подканям тези, които не са видяли, а имат желание да заявят участие за предизвикателството февруари.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361672.0

# 172
  • Мнения: 592
Здравейте zаписвам се в темата с две много подобни торти, които правих zа коледа и zа нова година.
И двете са подобни zаЩото исках да  й свикна на Шоколадовата zаливка да е е  мека еднакво дебела и да не  се 4упи.
Кремове zа пслнеж гана4е и ванилов без варене, пестеливо сиропирани.



пар4е

# 173
  • Мнения: 634
За бързо влизам 2 в 1 честита годишнина   bouquet.
Николитка много ми хареса първата торта,това разливане ми взе очите Hug
Показвам ви какво правих днес ,а утре вечер ще ви чета на спокоиствие

# 174
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, а от мен клиповете на Албенка:

Мазане и заглаждане на торта с крем

Заливане с глазура

# 175
  • Мнения: 359
Благодаря и на двете...

Впечатли ме техниката за сиропиране и колко мтого пои горния блат.

# 176
  • Мнения: 634
малко пояснение.Долният блат сиропирам с една 4а6а по малко.Клипат го запо4нахмме когато  бе4е бях сиропирала долният  блат..Благодаря ти Пепи newsm10 smile3525

# 177
  • Мнения: 1 491
Албенче, Пепи благодаря ви момичета, че толкова бързо откликнахте на молбичката ми   bouquet   bouquet   bouquet  Hug  Heart Eyes И мен ме впечатли изключително много коооолко много и обилно напояваш блатовете... Гледам те Албенче как заглаждаш, и аз уж правя по същият начин, но защо не ми става гладко като стъкло като на теб, хич не ми е ясно  Thinking  Трябва нещо да съм скарана с дозата натиск, който се оказва ...  hahaha

# 178
  • София
  • Мнения: 2 671
 Пепи, благодаря и аз!   bouquet
Ухааа, ето такива сиропирани торти обичаааам! Албена, даде ми кураж да пробвам следващия път смело със сиропирането. Все имам чувството, че ще ми се разпадне блатът и я карам доста по-поестеливо от теб, но явно трябва да пробвам! Много ти благодаря пак за споделения опит!   bouquet

# 179
  • Мнения: 1 173
Ехе , на това му се казва сиропиране( то направо като реване). Албена колко са дебели тези блатове , на мен доста големички ми се виждат. Ти нарочно ли не разрязваш на две  newsm78 (понеже толкова дебели блатове спокойно може да се разрежат).Но предполагам след като сиропираш много- блатовете трябва да са по-дебели за да са стабилни.
 На торта която ще покриваш със захарно покритие пак ли сиропираш така ?
Пепи, благодаря и аз!   bouquet
Ухааа, ето такива сиропирани торти обичаааам!
Аз пък точно обратно- предпочитам да има повече крем тортата отколкото сироп  Wink
Аталанта ти коя книга на Тоба четеш? Има ли рецепта за спайс кейк , че нещо ми се ще да го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт