Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

• 30 357
  • 300
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Aaa, Raya и аз много харесвам тонове крем  Peace но тук имах предвид, че предпочитам сиропирани блатове пред сухи или малко сиропирани.

# 181
  • Банкя
 Сега идват други именни дни.Антон и Атанас .
 Ще правя торта-Няма как.После бабин ден-21.
После РД на малкия син -30 януари.
Ще се мяркам по често .
Какво ли ще поиска тази година синчето .
Не ми се правят тежки торти.Просто да си похапне човек.Домашна торта.
Миналата година беше муса на Тенита и много го харесаха в работата.Сега не знам какво.Вече толква много идеи си натрупаха за 1 година.Някой дава ли си сметка от къде тръгна и къде е вече форума за тортоправене.
Поздравявам всички които неуморно подкрпят нводошлите , защото те са най-напористи , а не знаеш в кой е таланта. Grinning Grinning

# 182
Албенка - bouquet.....Думи нямам....... Shocked.... Какъв беше тоя блат, какъв беше тоя сироп.....  ooooh!  Това пандишпан ли беше ...... или гъба някаква....... Thinking.... егаааааааати сюнгера...... #Crazy. Как се оправяш с тая купа отдолу, бре жено???? На няколко пъти - аха, да посегна да придържам тортата..... Все си викам: "айде, отиде си тая торта....." Майстор си - няма две мнения по въпроса......
Пепи - благодаря за съдействието!!!
tarlio - искаш ли да пробваш нещо, за което мой`те деца умират. А и не само те....
250-300 мл течна сметана - разбита на пяна
100-150-200 гр. течен шоколад. Разбиваш го с миксер с 100-150 мл. прясно горещо мляко
1 крем Оле шоколад на Йоткер, разбит с 400 мл. прясно студено мляко
1 желатин за разкош, но може и без него.
1 ампулка ромова есенция /аз я слагам в сиропа за блатовете, но може и в крема/
Ако не ви хареса този шоколадов мус, пиши ми на ЛС да ти дам адреса ми и имаш право да дойдеш и  #2gunfire
Обаче ако го излапате преди да е станал на торта..... не отговарям..... Joy Върви на торта, на бишкоти, на бисквити, на плодова салата, на руло, и за директна консумация.

# 183
Албенка,то че си майсторка е ясно Hug,но само би ли ни разяснила тоя номер с преместването
на тортата върху подложката как го правиш newsm78
При това толкова обилно напоена!?!? #Crazy
Ванчето щяла да придържа тортата от купата hahaha,и аз за малко щях да ти "помогна" Joy да не се разпадне #Crazy
Ох,сега ще го мисля цяла нощ това факирско преместване ooooh!
Със сигурност има някакъв трик newsm78 newsm78 newsm78

# 184
  • някъде на юг
Искам да помоля Албена ако може да напише рецептата на тази торта, че и на мен ми стана интересно със сиропирането.Веднъж пробвах с повече сироп и той изтече отдолу в чинията на тортата и хладилника.Явно тайната е блатовете newsm78.Много обичам сочни торти.Благодаря предварително.

# 185
  • София
Ихаааа, нагледах се!!!! Голям кеф да гледаш как някой прави бързо, фино и технично торта и то този някой го "познаваш" - наше момиче, от темата...
Всичките ми въпроси зададени от предходните, цъкащи с език (и то не напразно) - впечатли ме сиропирането, заглажданено, преместването и разтрисането на глазурата....а това с поша.....каква обиграна ръка имаш, Албенче! Хайде кажи все пак пълни ли бяха тези чашки и наистина, не изтича ли нищо от тази торта....Благодаря ти за усилието, на теб и на Пепи!   bouquet

# 186
  • У дома
Да са живи и здрави Албена и Пепи, страхотно инфо!!!   bouquet

Албенче, какъв ти е крема, изглежда страхотно?

Рая, имам тази от първа стр на уебсайта и - The well decorated cake. Има от всичко по малко, най-важните рецепти. Май има и тази, за която питаш. Други нейни книги в библиотеката няма, а аз не купувам.

# 187
Гледах всички клипчета на Албенчето  Hug  smile3501
Страхотно е всичко което правиш!

Момичета, съжалявам, но ще пропусна това предизвикателство.Включих се в един проект, отделно имам и други занимания, които трябва да се подготвят до преди Великден и наред с това и работя...  ooooh! Ето-оправдах се!  Mr. Green Ще ви следя, какви ги вършите и ще критикувам-естествено!!!  Crazy

# 188
ALBENKA I PEPI , NEVEROQTNI STE smile3501 smile3501 smile3501

# 189
  • София
леле Албена колко бързо и спокойно правеше всичко,и наистина кажи какъв е този блат дето не се разпльоква при половин литър сироп. Аз не бих рискувала да сложа тортата  върху паничка, като знам каква поразяваща ръка имам.

И понеже имах питане относно влакчето на Пепи преди време се чувствам длъжна да покажа резултата специално за Пепи и Крисче.

основата на локомотива и вагончетата  е със сухите пасти на 7days, но тези които са без глазура. Много съм доволна. Пробвах и от тези с шоколадовата глазура но не става, тя се начупва и отлепя и покритието седи грапаво. Повдигнах вагончета и локомотива с парче обикн.бисквити за да изглежда че са стъпили на гумите си.

И ето още една тортичка със слона Хортън (жалко само че я направих преди за изгледам клипа на Албенка). Онова нацвъкано нещо в тревата за да не се чудите какво е, то се получи при скъсването на найлоновия ми "пош".

# 190
sillsav , много изпипано влакче...жалко,че аз няма на кого да го правя 
И слончето е супер,

Пепи,Албенка,благодаря за старанието и отделеното време!   bouquet   
Присъединявам се към всички въпроси преди мен,но най ми е интересно какви са тези блатове,които поемат тоооолкова много сироп...аз също обичам мекички и сиропирани торти,но никога не съм посмявала да сиропирам толкова...   

# 191
  • Пловдив
Момичета, Албенка не веднъж е писала за блатовете. Всеки от тях е пандишпан с 4 яйца. А крема на тази торта мисля, че е ганаш.

Цитат
На едно яйце (средни по голевмина)лъжица и половина захар с куб и толкоз брашно пак с куб,като по някога не се поема цялото брашно ,в зависимост от големината на яйцата.

# 192
  • София
sillsav Много добре си изпипала вбакчето, а за Хортън съм впечатлена. С желатин ли го прави и как беше Simple Smile

Албенка  bouquet мъжа ми беше възхитен от обиграната ти ръка Shocked
 но и на мен ми се стори малко кремчето което слагаш, може би затова компенсираш със сироп newsm78

# 193
  • София
Да, давала е рецептата , сега се поразрових из записките, ето това съм си записала от нея, сега остава да се включи да потвърди дали е това.
Цитат
За кръглите за един блат:4 яйца,към белтъка 3с.л.захар,към жълтъка2с.л.захар.След разбиването им се смесват с дървена лъжица и се пресява 5с.л.брашно направо в съда,като се бърка внимателно ,за да не спада. Поставям в тава с хартия и кръглата форма.Печа на 200 градуса 10мин. Ако е шоколадова вместо 5 с.л. брашно слагам 4 и една с.л.какао.

Дестини, с оцветена кристалина го правих, по-лесно и красиво става отколкото със оцветен бял шоколад, поне според мен де. Рисувах върху подложка от моделираща маса, защото нямаше да се забелязват цветовете върху кафявия кувертюр.Та не еточно трансфер.

# 194
Silsav Hug Hug Hug Влакчето ти е наистина перфектно изпипано. Като си знам мойто с какви кръпки и чупки е... мани мани. И линия и трева и всичко ти е чудесно..... Много ми харесва Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт