Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

  • 30 301
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета да ви кажа намерих подложки за правоъгълни торти точно размера който търсих 35-40см в Новажел. Много съм щастлива ще пратя мъжа ми да ми купи при първа възможност. Само забравих да попитам за пари, ама бях толкова доволна, че има, че съвсем изключих. Не очаквах положителен отговор.

# 106
  • София
  • Мнения: 2 130
Анда, чудесна композиция, леклото и декорацията по него много ми харесаха. Единствено на принцесата роклята би ми се харесала още повече, ако имаще малко повече разкош в нея, или друг съвместим с останалите цвят:))) Много хубава торта!

Смехурко, много благодаря за информацията, нещо не ми се отваря сайта за кътърите, но по-късно ще опитам пак:))  bouquet


Днес има ли именици? Ако да, честито!

# 107
  • Мнения: 17
Здравейте момичета,
Толкова красиви торти видях, че нямам думи, страшни майсторки сте ( но вие си го знаете).
Искам да благодаря на Пепи за разяснената рецепта за руска мастика 2.
Направих я както ми каза и се получи много хубаво тесто, бяли и пластично. Не съм снимала защото нямах възможност.
Сега идвам при вас пак за съвет.
Искам да направя торта покрита с чаршаф, но незнам какво покритие да използвам и кое ще се получи най- ефектно и вкусно.

# 108
  • Мнения: 124
И аз искам да се присъединя към въпроса на Iren-B. От скромния ми опит установих, че не харесвам ММФ и марципан. Искам да пробвам шоколадовото тесто, май за него съм чела най-добри отзиви, ама не мога да си намеря глюкоза  Sad. Моля, споделете от къде си купувате  Praynig

# 109
  • Мнения: 2 708
Глюказа има в почти всички супермаркети, аз си я купувам от Фантастика например.

Анда, толкова е нежна и мила тортата ти, толкова майчина обич има вложена в нея, може да звучи банално, но на мен така ми изглежда. И като си те представих, с тортата, с омаляващи от тежеста и премръзнали от студа ръце, да пазиш тортата ли, да гледаш детенцето ли в клатушкащия се тролейбус...... Как всички майки сме толкова раздаващи се, и не усещащи болката в такива моменти, а само радостта в очите на детето, която ни стига.... Страхотна торта.

# 110
  • Мнения: 373
Момичета някоя от вас ползвала ли е този фондан? Той може ли да се разточва, като моделиращата маса и каква му е цената? newsm78 newsm78 newsm78

# 111
  • Мнения: 124
mam4e79, много ме развесели коледната ти торта от галерията!

# 112
  • Мнения: 634
Честит рожден ден Атланта.Пожелавам много здраве ,късмет и успехи във всяко твое начинание. smile3525
Ласкова много красиви торти си изработила .Капелката много ми допадна. newsm10 smile3501
Анда ,спящата красавица е супер .Страхотен майстор си  chef
Аз ще ви покажа две тортички .Правила съм такива ,но в друг размер .

# 113
  • Бургас
  • Мнения: 636
Ни в клин, ни в ръкав, нооо ...van444eto , какво е бирен картонEmbarassed  newsm78
Аз не съм редовна...ама като никой не ще да яде торти в нас ...а пък аз съм на диета  - така ще е!  hahaha. Поне за рождените дни смятам да си начеша крастата ...
Но си ви чета редовно и събирам знания   chef   bouquet

# 114
  • Мнения: 1 491
Албенче ще ти бъда вечно признателна и благодарна ако някой път като имаш възможност направиш клипче на това как си заглаждаш така тортите отстрани и отгоре. Просто са невероятно гладки като стъкло, а ми се иска и аз да мога да правя такива, но аз ако не видя не мога да си го представя  Rolling Eyes

Iren-B най-ефектно и вкусно за мен е шоколадовият фондан  Peace Като ефектна гладка торта може да мине и такава с готова моделираща маса, но аз лично никак не й харесвам вкуса. В крайна сметка сама трябва да прецениш, разгледай ТОРТЕНАТА БИБЛИОТЕКА

ellyganova освен във Фантастико можеш да провериш и навсякъде където има диабетичан щанд или направо в диабетичен магазин  Peace

# 115
  • Мнения: 1 965
Ни в клин, ни в ръкав, нооо ...van444eto , какво е бирен картонEmbarassed  newsm78
ЕТО ТОВА и следващите няколко снимки. Незнам колко ще се види добре, ама..... това имам. Той е сив, плътен, жилав, пластичен. Като дебелина започва от 2мм и стига до 5 мм. Аз намирам 2мм, понякога ми дават 3 мм. Реже се с макетен нож. Като цъкнах на Гугъл, ми излезе интересна информация, която ще те ориентира по-добре. От бирения картон се правят ЕТО ТЕЗИ ароматизатори....  и картонените подложки за бира.....
Ето и местата на които може да се намери:
http://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0 … ;client=firefox-a
 Глюкоза има в ПроМаркетите, на щанда за диабетици. Има и в повечето фирми които предлагат сладкарски продукти.
Албенка - тортите ти са фантазия.... И аз като ВиолеткатаБлю се ЗАмолвам за видео със заглаждането.... Еййййй, голям тормоз ти хвърляме, ама к`во да правиш...... шЪ ни търпиш...... Heart Eyes

# 116
  • Мнения: 668
Щом сте се замолили на Албенчето - да я питам прави ли торти с шоколадова заливка, и въобще ако на някой му се удава това занимание да направи едно клипче по въпроса? Че съм много заинтригувана да го видя нагледно... И някой знае ли откъде може да се намери кулинарен термометър, т.е. за шоколад и други подобни неща?

Албенка - чудесни са тортите и двете. Поздравления за къртовския труд.
Анда - спящата красавица е супер, само от моя гледна точка 1 кусур - малко е плоска, т.е. можеше да придадеш мааалко повече обем на полата, да е леко по-бухнала нагоре. НО иначе направо мечта, моята дъщеря си поръча такава за рождения ден  Mr. Green

# 117
  • Мнения: 1 486
Привет и от мен!
Май няма именници тук  newsm78 newsm78 newsm78
Е,ако не се представят-нека им е честит празника и да си носят името със здраве!!!  bouquet
Анда,тортата ти е невероятна!Особено леглото как и го изпипала-като истинско!
Албена,отново си на линия с красоти! Hug
Аз пък днес правих малко фигурки-ТУК,на който му се гледа Wink


# 118
  • София
  • Мнения: 618
Лелее Fior що ли ми трябваше да отварям да гледам фигурките ooooh! Това малкото като почна искам това искам торта с онова ooooh! Страхотни са, пак взех да завиждам на сръчността Blush

Относно до заглаждането на тортите със сметана, това което аз знам е: Сметаната не трябва да е много гъста.

# 119
  • София
  • Мнения: 1 170
Анда , Албенка поздравления за тортите. Fior, патето много ми хареса с тая сладка рокличка.

Виждам, че обсъждате подложките -аз си купувам само от Кадемлия. Подложката 30/40 см струва 50ст, а кутията за тази подложка 1,2лв. И аз като ходих скоро бяха свършили повечето, даже си взех пластмасови, защото бяха свършили останалите.

Илиана, заповядай рецептата за плодовата пита, имай предвид че беше коментирано че кремът не седи стегнат и би трябвало да се добави и желатин. Аз лично не съм я правила и не мога да кажа. Рецептата е от една мама в една друга тема, мисля беше взета от едно предаване, в което е гостувал собственика на сладкарниците.

ПЛОДОВА  ПИТА - сладкарници "НЕДЕЛЯ":
Необходими продукти:
          За пандишпанената платка: 6 яйца,6с.л.захар, 7 с.л. брашно,3с.л.олио
          За крема:1л.пр.мляко,2 пр.ванилия,2ч.ч.захар, 4с.л.брашно,4 жълтъка
          Плодове според сезона и желатин
          Приготвяне:Панд.платка:Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци.Белтъците се разбиват на сняг и към тях постепенно се прибавя захарта,след това жълтъците един след друг и се разбива добре с миксер.После бавно се разбърква сместа на ръка,докато постепенно се прибавя брашното.Получената хомогенна смес се излива в намаслена с олио и поръсена с брашно тавичка.Покрива се с тънка хартия и се пече на 220 гр. за около 20 мин.Когато платката изстине,се отделя хартията и се разрязва на 3 равни части.
           Млечен баварски крем:В заврялото на котлон мляко прибавяте захарта и ванилията.В част от млякото разтваряте брашното и получената течност прибавяте на тънка струйка при непрекъснато разбъркване към кипящото подсладено мляко.Бърка се още известно време и се отстранява от огъня.В горещата смес един по един се прибавят жълтъците при непрекъснато бъркане.
            Когато и двата компонента са изстинали, всеки ред платка се сиропира с предварително приготвен сироп от вода и захар/2:1/ и се намазва с крем.Отгоре се подреждат плодове в различни форми,предварително разбъркани с желатин.



Общи условия

Активация на акаунт