Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях 65

• 30 300
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Момичета, супер сте всички. Не мога да ви изброя поименно, че нямам време и съм разкапана. Нещо напоследък не съм във форма. Многото празници ми дойдоха в повече.
От мен една торта, която никак не харесвам и която заради малкия не успях да снимам Sad

# 121
Мили дами,крема на плодовата пита на неделя е гръцки Дриим крем се казва и е инстантен,а желето ена същата фирма топло желе ,някои използват такова на прах от Ил4овски  a вапросната фирма е Helas Hem

# 122
  • пловдив
mam4e79, много ме развесели коледната ти торта от галерията!
Mерси,мила  Blushно идеята не е моя,взета е от нета

# 123
_Пепи_, колата е страхотна   bouquet! Направо си прилича на истинска играчка!

Спящата красавица на Анда е много оригинална! По обясненията ти личи, че доста си се постарала и си е заслужавало!

Албенаsmile3501! Много весели торти!

Леле,  Fior, много готини фигурки, голяма си майсторица, завиждам ти на търпението да знаЙш   bouquet!

Destini, Silrai, Petia_tag, благодаря за окуражителните думи! Destini, мислех си аз да сложа Снежанка между дядото и еленчето, но трябваше и сутиен да й слагам  Wink...

# 124
  • У дома
_Пепи_, колата е страхотна   bouquet! Направо си прилича на истинска играчка!

Спящата красавица на Анда е много оригинална! По обясненията ти личи, че доста си се постарала и си е заслужавало!

Албенаsmile3501! Много весели торти!

Леле,  Fior, много готини фигурки, голяма си майсторица, завиждам ти на търпението да знаЙш   bouquet!

Съгласна  Simple Smile   bouquet

# 125
Момичета имам въпрос: как се прави по стените на кръгла торта шоколадов пръстен. Ще съм много благодарна на всякакво инфо...
Много хубави тортички видях, повечето с страхотно изпълнение.Поздравления! Записвам се и аз с една тортичка, на която ме домързя да пресея пудрата захар за фондана и нещо не се получи както трябва..

# 126
Мили дами,крема на плодовата пита на неделя е гръцки Дриим крем се казва и е инстантен,а желето ена същата фирма топло желе ,някои използват такова на прах от Ил4овски  a вапросната фирма е Helas Hem
И аз имам подобна информация, макар и не толкова подробна. От няколко човека знам, че във веригите сладкарници нямат право да работят с яйца и прясно мляко, тъй като изискванията на ДВСК по въпроса са страшни. Навсякъде се работи със сухи смеси и сухо мляко. Не напразно големите фирми, които продават на едро продукти имат разфасовки по 10-20-50 кг. А и не ми се вярва, да седне някой сладкар и да бърка на водна баня крем в продължение на 1 час. #Crazy. Сами знаете колко излиза като пари един такъв домашен крем барабар с тока и яйцата...... Със сигурност знам няколко големи вериги които работят със сухи смеси. не искам да ги изброявам поименно, защото инфото е все пак подадено на ухо. Но знам откъде зареждат и какви продукти ползват. Wink Естествено че като отиде някой майстор на гости в някое предаване и ще даде рецепта за домашно ползване. Я, си представете да започне да обяснява в ефира: "1 чаша сухо мляко, 1 чаша еди-какъв си сух сладолед, 2 лъжици белтъци на прах, емулгатор №някой си, стабилизатор №някой си, оцветител №едикой си......"............ Страхотна реклама ще си направи, нали???   Party
Пепи - не искам да съм гадна, но тая кола все едно не е правена от теб..... Почини си малко душичко, и продължавай напред!!!! хубава е, не казвам нищо, нооооо....... то е ясно какво имам впредвид...... Като ти знам автопарка с автомобилите, тая си е направо....... втора употреба...... ноооооооо...... ти си знаеш причините......
Blue Jay - Леле!!! добре че си ги завила тия двамата..... Щяха да те обвинят във светотатство ако беше ги оставила такива голички.... А пък ако беше сложила и Снежанка....... сигурно в новините щяха да те дават с тая "шведска тройка". Забравих да ти похваля тортата.... Много се смях!!!!! Стахотна е, няма значение откъде е идеята...... важното е изпълнението....
Фиорчеееееееее - Фигурките са супер!!!! Подпали ме и мен да си поиграя, ама няма време а и се чудя какво ще ги правя....... От какво ги моделира????? Супер гладко изглежда......
Dot - Точно да публикувам и ти виждам Мухуморките..... Много готини!!!! Какви са тия гъби посред зима???? Повода какъв е???? /аз съм малко "гъбарче" по наследство, та не ми се сърди че ти обидих гъбките/ Няколко страници назад, има дебат с Бъни по темата с шоколадовия борд. Има и една препратка към моята папка там има идея СТЪПКА ПО СТЪПКА за една шоколадова кутия, правена на тоя принцип. Дано да ти е от полза.

# 127
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета някоя от вас ползвала ли е този фондан? Той може ли да се разточва, като моделиращата маса и каква му е цената? newsm78 newsm78 newsm78
Ляскова фондна не става за разточване!Не става и за моделиране на фигурки...

Честит имен ден на Ванчето и всички празнуващи!

Последна редакция: ср, 07 яну 2009, 09:54 от Mimito

# 128
Ванчеее,Честит имен ден!
Бъди здрава,щастлива и още дълги години да носиш името си!!!!

Поздрав!!!

destini,Blue Jay,sillsav,Atalanta,Ванче,благодаря ви!!!  bouquet
Ееее, направо ме карете да се  Embarassed Embarassed Embarassed
Не съм съвършенна,има какво още мноогоооо да се желае,но трябва и време. Naughty
Ванче,всичко е правено с ГММ.Днес (ако не ми мине котка път Praynig) имам да правя още и ще показвам.
А ти не се услушвай така-чакаме тортата!!! Wink

# 129
  • Пловдив
Пепи - не искам да съм гадна, но тая кола все едно не е правена от теб..... Почини си малко душичко, и продължавай напред!!!! хубава е, не казвам нищо, нооооо....... то е ясно какво имам впредвид...... Като ти знам автопарка с автомобилите, тая си е направо....... втора употреба...... ноооооооо...... ти си знаеш причините......

Ванче, напълно съм съгласна с теб мила. Е вярно, че не можех да и сложа очички и се дразнех, че трябва да прилича на определен модел фиат, но каквато- такава. Сега седя пред РС-то и още дремя, а имам да довършвам пак торта. По-скоро не трябва да си почивам, че губя тренинг и ритъм.

На теб мила, честит имен ден! Носи си името с много здраве!

Честото и на всички имащи повод да празнуват днес!

# 130
Ванче,честит имен ден ,да си здрава и все такава весела,засмяна и да ни радваш с прекрасните си торти.
А пък аз благодаря на Пепи,че ни поздравява,нас,тези,които също празнуваме днес.

И от мен ето последните ми торти:

А това е част от усилената работа по празниците:

# 131
Здравейте, момичета!
Честит имен ден на всички с това име, живи, здрави и непресъхваща муза ви желая. Черпя ви с моя първи опит във вашето изкуство за имения ден на моя мъж. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=327216&pid=9858169
Ето какви несполуки претърпя моя първи опит: Излишно е да казвам, че адски много ми харесват нещата които правите, чак ми се струват извънземни и се чудя дали ще успея да направя такова нещо някога.
От малкия ми преглед на форума, си избрах да направя торта Татяна, при нея нямаше кой знай какви проблеми, но при изваждането на блата от тавана срещнах трудности, т.е се начупи, едва на третия установих че трябва малко за изчакам да изтине и тогава резултата е по-добър.
Разстопих един шоколад с 2 л. мед за фигурки, но тестото стана много лепкаво и бързо се скапваше затова направих сърчицата от него. Бях решила да направя шоколадов фонтан и да я облека , ама не разполагах с какао и сложих карамелено нишесте, като смес се получи ама цвета стана телесен и много гадно, добавих и брашно а не пудра захар, така че имаше вкус на сурово тесто. в крайна сметка не го сложих и разбих белтъци с горена захар. По принцип как да направя фонтана да е по-вкусен, и при слагането на тортата ако се сцепи, какво да правя?
При шоколадовата смес какво трябва да направя, че да не лепне, слагах пудра захар ама без резултат? Още при самата рецепта не ми беше ясно какво е шоколад 85% това е какаото или количеството? И как да направя розички, от коя смес ще станат? и последен въпрос готовия фонтан мога ли да го оцветя с нещо, че така е неизползваем, и като направя фигурки, как трябва да изсъхнат?
Извинявам се за дългия пост, дано не съм ви досадила.

# 132
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВАНЧЕТО И БАРЧЕЛА!!!  МНОГО УСМИВКИ В ДНЕШНИЯ ДЕН ,И НЕ САМО, МНОГО ЗДРАВЕ,ЛЮБОВ И НЕПРЕСЕКВАЩО ВДЪХНОВЕНИЕ ЗА ОЩЕ МНОГО ТОРТИ!!!   

barcela , чудесни торти,ама какви са тия кексове...толкова много...

Dot , много цветна и създаваща настроение торта,особено в тези мрачни зимни дни...

От мен торта за вчерашния Йордановден...не съм доволна,направих покритието от ММБ и не ми хареса ...но за един следобед толкова,добре ,че имах розички готови...

# 133
Честит имен ден на всички с поводи и без  Mr. Green  Ванче, barcela, на stasi76 половинката и всички други които се криете под никове бъдете живи и здрави   bouquet

# 134
Ванче - честит Имен Ден ! Да ти е сладък живота, както ти е хубаво името!!! Много вдъхновение за торти и нови изобретения!   bouquet

ramatahata - добре дошла. Аз редовно следя в темичката за "Рисуване върху стъкло" твоите (и на другите момичета) произведения и страаашнооо ми харесват! А за шоколадовия фондан - най-добре да ползваш тази рецепта, от тортената библиотека. Ванчето е написала цяла "дисертация" по въпроса. Възползвай се от нея, има много полезни неща. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт