Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя блат с орехи?
Как се темперира шоколад за моделиране на рози и фигури?
С кои видове захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя блат с орехи?
-
Как се темперира шоколад за моделиране на рози и фигури?
За да темперирате шоколад за моделиране на рози и фигури, важно е да поддържате постоянна температура както на шоколада, така и на глюкозата. Това може да се постигне чрез разтопяване както на шоколада, така и на глюкозата в двоен котел до еднаква температура. След това сместа се оставя да стегне в хладилника за кратко време и преди употреба се загрява леко в микровълнова печка. Дори ако изглежда мек, оставете го да изстине малко; той ще стегне отново.
-
С кои видове захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
-
Каква е рецептата за тесто за моделиране на бял шоколад?
-
Как се залепва вафлената плака към тортата?