Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя пандишпан?
Как се приготвя блат с орехи?
Как се приготвя шоколадов кекс?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя пандишпан?
За да направите пандишпанов блат, ще ви трябват яйца, захар, брашно и ванилия. Първо разделете жълтъците от белтъците. След това разбийте жълтъците и захарта отделно. След това постепенно смесете въздушната смес с пресятото брашно. Печете в предварително загрята фурна на 170-180°C за около 30-40 минути. След изпичане, нарежете блата на две или три части и оставете да изстине преди употреба.
-
Как се приготвя блат с орехи?
-
Как се приготвя шоколадов кекс?
За приготвянето на шоколадов кекс са необходими брашно, какао, сол, бакпулвер, сода за хляб, захар, яйца, ванилия екстракт или есенция от ванилия (по избор), разтопено масло или маргарин (незадължително), кисело мляко и силно кафе. Първо смесете сухите съставки заедно в купа. В отделна купа разбийте яйцата със захарта, докато станат светли и пухкави. Добавете ванилията, разтопеното масло или маслото и киселото мляко към яйчената смес и ги разбийте добре. След това постепенно добавете сухите съставки към мокрите съставки, като бъркате внимателно, докато се комбинират напълно. Разпределете тестото равномерно в подготвените тави за печене и печете на 180°C за около 30-40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на кекса, излезе чиста.
-
Как се приготвя белтъчното тесто за целувки и платките за торти?
-
Какви сосове и сиропи могат да се използват за овлажняване на блата?