Тихо сняг навън вали, Юлче пред прозореца седи

• 13 646
  • 297
  •   1
Отговори
# 45
Ако не го приемат май няма да го пускам в частна, защото да давам пари колкото получавам и да ми боледува непрекъснато ми се вижда меко казано тъпо.
Peace И при нас ще се получи така, ако не го приемат тази година.

# 46
ЧНГ и от нас! Бъдете здрави и да не се отървете от късмет през цялата година  Grinning

Ние следобеда пристигнахме от Враца, пътищата са ужасни, даже  едно ПТП - верижна катастрофа, ни се случи, за радост без пострадали. Само нашата кола беше без поражения, защото бяхме първи в колоната.

Мими, бързо оздравяване на принцесите  Hug
Ние миналата година луд късмет извадихме с кандидатстването за ОДЗ, регистрирах я Гери с първи входящ номер и още през февруари си знаех, че ще е учениче. Пожелавам ви същия късмет  Hug
А това класиране от 05.01. , за което пише в сайта, е ежеседмично, текущо класиране. Както е писала Мими новият реламент за кандидатстване още не е ясен, най-вероятно през февруари ще е кандидатстването за приема за учебна 2009/2010, а регистрирането може и сега да се направи. Това кандидатстване, за което пишете, не е ли за тази учебна 2008/2009  newsm78

Много ми е кофти, че почивката свърши, утре малката е на градина, а ние на работа  Sad

И, Буути, успех и на вас и ЧРД на патерица   bouquet

# 47
  • София
Вики ако Ради ми е по добре и е надраснал ще ги пусна,незнам на какъв хал ще е всичко с кризата и общо взето се застраховам.Миналия път със сигурност съм зарадвала две майки с предварителния отказ.

# 48
  • sf
В какъв смисъл ако Ради е по-добре? Какво му е?
И в нашата детска наплива е огромен. Добре,че има предимство, поне това да не го мисля вече.

# 49
  • София
Ако не прави бронхиолити,да кара по леко грип настинка.

# 50
  • На края на вселената!
Сега може да се направи и регистриране и кандидатстване. Вярно, че сега се кандидатства за 2008/2009, но тази опашка ще остане и за 2009/2010. Но когато въведат критериите тези входящи номера ще се пренаредят тотално.

Иве, в предимства има близнаци - там излиза ли ти, че има такъв за другия. В братя/сестри вписала ли си другия. За да има предимство Катето, трябваше да въведа Лина в системата и да направя връзка между двете като сестри. Ако искаш пиши ми да помогна да излезе предимството.

Ако кандидатствате предварително за първа група, тоест за учебната 2010/2011, то системата ще ви изпише:

Цитат
Внимание!
Детето не е навършило минималната възраст за кандидатстване в тази градина.

Ако желаете да кандидатствате предварително, моля изберете връзката 'Кандидатствай предварително'. В този случай, кандидатурата ще бъде създадена автоматично при навършване на необходимата възраст. Ще бъдете информирани за това по е-поща.

Кандидатствай предварително

Това е само проект и не е окончателно:
Критерии, определяни с точки, сборът от които дава общия брой точки, необходим за класиране и определящ местоположението на детето в списъка

1. Сираци и полусираци - 20 точки
   2. Деца, на които поне един от родителите/осиновителите или дете (брат/сестра) от семейството е с инвалидност от 71% до 100% - 15 точки
   3. Постоянна или настояща адресна регистрация в София на родител или осиновител

- регистрация до 1 година - 8 точки

- регистрация от 1 до 2 години - 10 точки

- регистрация над 2 години - 13 точки

1. Деца на родители/осиновители, живеещи в района на детското заведение (по постоянен или настоящ адрес) за всички детски заведения в района

- живеещи в друг район на територията на град София - 2 точки

- живеещи в района на кандидатстване до 1 година - 3 точки

- живеещи в района на кандидатстване от 1 до 2 години - 4 точки

- живеещи в района на кандидатстване над 2 години - 5 точки

1. Близнаци - 4 точки
   2. Брат/сестра, родени в една и съща или в две последователни години - 4 точки
   3. Многодетни семейства с три и повече деца до 18 години

-      семейства с три и повече деца до 10 години - 8 точки

-      семейства с три и повече деца до 14 години - 7 точки

-      семейства с три и повече деца до 18 години - 6 точки

1. Брат/сестра в същото детско заведение, които няма да са ученици септември в годината на приема на кандидатстващото дете - 4 точки
   2. Деца, чиито двама родители/осиновители (или един родител, ако другият е неизвестен) са редовни студенти или работещи (социално осигурени) - 5 точки
   3. Деца на персонала от детските заведения на територията на град София - 10 точки
   4. Деца на работещи служители в системата на народната просвета - 2 точки
   5. Деца, посещаващи самостоятелна детска ясла, кандидатстващи за целодневна детска градина (ЦДГ) - 2 точки
   6. Време при еднакъв сбор точки

Катерина ми е с входящ номер 295, а чакащ е №1, но е така вече 4 месеца. Ако някой се откаже, тя влиза.

# 51
Айде и аз .Днес ходихме в парка с 6ейната.но Марти не и е много фен ,даже на връ6тане заспа в нея ,в снега ходи като борец,абе не му е силен сезон зимата.

А за яслите,не ми се мисли... От кога все пак 6те се записваме в нета не мога да разбера.  А за подаване на място на молбите какво искат  newsm78

# 52
  • На края на вселената!
bubulechkata, още сега можеш да се регистрирате в нета  Grinning

# 53
  • София
Мими ами не излиза че има брат а като попълня данните излиза че има вписано дете с такова егн.Когато ги регистрирах  в нета през май 2008 бяхме с номер 620 но като близнаци ни приеха,сега незнам защо така ми излиза.Акто ти се занимава да ти пратя на лични паролите да погледнеш

# 54
Ох, нещо много сложно ми се струва с това кандидатстване. Аз смятам да си го гледам до три годинки, но както Ивето е казала, май ще е по- добре да се презастраховам, че тази годинами се струва доста неясна с тази криза newsm78
Ние днес ходихме на Витоша със шейната. Попързаляхме го Дели и се прибрахме. Вечерта бяхме на кръчме с приятели. Сега, разбира се се чувствам добре Laughing
Бути, успех, няма да ви е лесно на тези дежурства Hug

# 55
Честита Нова Година! Да пожелая само много здраве - другото ще го наредим някак! Peace
Най-накрая да се включа и аз!
Няма да повярвате ама чак сега успявам да се добера до компа! Мъжо се беше инсталирал пред него и изгледа сума филми! Close
Със смесени чувства съм покрай празниците - хем ми беше разнообразие - гостита и по гостита, много подаръци и внимание за Коцето, ама с мъжо толкова време вкъщи, взехме да си лазим по нервите. Разминаване на интересите - той иска да си почива, лежи и да си гледка филмчета, аз пък обратно - искам разнообразие, да излизаме, да ходим насам-натам, което в това студено време е допълнително предизвикателство. Отделно малкият точи сополки вече повече от седмица и се съобразявахме да не го водим на места, където се събират деца, и с приятелите си с деца също не се събирахме по тоя повод. Е, новата година посрещнахме с нашите кумци, които са с момченце с една година по-голямо от нашия, но ги бяхме предупредили и те поеха този риск. До този момент на детето му няма нищо - не сме го заразили.
Най-накрая и при нас натрупа сняг - чаках го с такова нетърпение, изведохме го днес нашия, ама това че е така трудно подвижен, опакован в гащеризон, яке, шапка, шал и ръкавици, доста го поизнерви - ето снимчици ако ви се гледа http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193671&pid=9799184

# 56
Ехоу!
Добро утро!
Леле,станахме рано,рано.Незнам детето как се събуди и тръгна с баща си.Само намек да ми беше направила и щях да я оставя в къщи,но мерака и за градината голям.ще видим как ще излизам днес с Никола,че без шейна останах.Сигурно пеш.Само веднъж съм ги изкарвала тая година по снега,само до колата и обратно го гледаха почивните дни.Нямам желания тая година да мръзна,с тва стоене в къщи се изнежих.И да купя шейна като няма с кой да ида по планините,за 5 дни в годината ще е ползването,а другите ще отвисява на терасата.
Боряна,направо ми бъркаш в раната като ти чета постовете.В главата си точно така си преставям нещата,така ги искам,но уви.Имахе приятели които ни подканваха,организираха такива сбирки и мъжо се навиваше,защото са много добра компания с мъжа,но вече им порасна детето и те тръгнаха сами с други компании.
Елче,много сте сладки с Коцето!  Hug
Хриси,снимките от Варна все едно не са от БГ.В квартала почти нямаше окраса,по града не съм била и така и не усетих Коледаното настроение.И Нико все на кормилото стои в колата,едва го изваждаме.Спрели колата,слезе ли мъжо и ще изкърти коланите на столчето да минава отпред.А и само бучи в колата,явно иска той да шофира,ама много ще чака.Последния път докато чакахме мъжо в колата и Никола на кормилото,върти,натиска,по едно време имах чувството че ще ни подкара верно.
Вики,екста им е на децата!Тва ти е като частен двор направо.  Laughing
Бооти,пиши как сте!

# 57
Добро утро и от мен!
и аз изпратих каката на градина и сега си пия кафето докато Цвети се събуди
Яна и аз се чудя дали с количката да излизаме или пеша
Рени, права си ,че Дани я дразни и просто Цвети чака удобния момент и си го връща.
Снимките от Варна са страхотни.
Бути,успех! Peace
ще трябва да проверяваме и ние как са нещата с яслата,дано лятото да я вземат Цвети,че няма кой да я гледа

# 58
  • Асеновград
Добро утро , вече съм на работа  Sad.
И си забравих очилата , сега ще ме боли глава довечера , ама така е като съм заплес.
И ние извеждахме вчера Тедо на снега , беше му за пръв път тази зима , искаше само да сяда и ляга по земята.
Рокси ,много хубави снимки.
Бути , смешно го разказваш , но всъщност е абсурдно , особено пък това , да си презаписваш детето всяка година , дано сте успели.Ние ще ходим на едни вили - Горски кът , с приятели , аз не карам ски , мъжете ще карат , ние ще се разхождаме по снега и Тедо ще е с нас.Всъщност още не е много сигурно , но е по-вероятно да отидем.

# 59
Добър ден на всички  Hug
Минавам да ви честитя всички празници   Party Time Tada
искам да изчета за да вляза в ритъм  Hug

Общи условия

Активация на акаунт