Тихо сняг навън вали, Юлче пред прозореца седи

• 13 651
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
  • София

ДУ

# 61
ДУ
Аз питах като е само ясла как се кандидатства,дали трябва копие от акта или само молба,4е 6те пра6там ба6та ми да виси там .

# 62
bubulechkata за ясла е копие от акта за раждане и молба в свободен текст /на мен ми дадоха бланка за молбата от яслата/ май си зависи от яслата  Peace

# 63
# 64
  • Варна
Добро утро!
Живи сме,за  здрави е рано да се каже.Милко даваше нощни дежурства , а аз отидох след 5ч.Документите са подадени.Уж бях номер 6, но системата била единна за Варна, та докато вляза да подам станах номер 60  Rolling EyesКакто и да е ,това все пак е за цяла Варна, надявам се да стане  PraynigРезултатите месец май.
Били, гледам да вкарвам хумор в това , което разправям, защото ситуацията и без друго е трагична. Някой пусна слух, че в друга ясла отишла разгневена майка и накъсала списъка на парчета и познайте какво стана с нашия -  цяла вечер на топло в един мерцедес със запален двигател. Wink

# 65
  • София
Добро утро!
За много години, да сте много много здрави вие и всичките ви близки! Бебчета на който си е пожелал!
Честити рождени и именни дни на всички, които празнуваха в изминалите дни!  bouquet
Черпя, защото и моята свекърва днес е рожденик.

Аз си мислех да стана рано да ходя до една ясла в квартала, която харесвам, но снощи Кая заспа след два часа и чак сега преди малко успях със зор да се надигна. Чудя се дали да ходя изобщо. Ако има опашка хич не ми се виси в този студ.

Томасе, много благодаря, че си постнала тук критериите, които се обсъждат, тъкмо мислех да се ровя да видя какво е положението за тази година. Ей сега се зарадвах, че малко преди да родя си смених регистрацията и сега съм си на адреса в този град и квартал. Значи ако съм кандидатствала за определени ОДЗ миналата година и съм в списък на чакащите, сега това продължава да си важи, така ли? Или не е ясно още? На сайта нищо не пише по въпроса (или аз не открих).

леле, Бути, ще падна от смях ама то си е за разгневяване, де  Joy В кой век живеем, че така да се кандидатства? Голяма простотия!

Ние изкарахме добре на Нова година. Кая обаче беше почти само на кърма, не иска да яде друго. Мисля да започвам да я отбивам по този повод. По цял ден само това видим, като ме гушне, и веднага започва да вика "макоо, пакооо".

Много хубави нови аватари имате с порасналите дечица. На Бути е особено сладък. Рени, като гледам и вие май имате книжката "При животните на село". Кая я получи за Коледа, много я харесва, бикът й е любим, постоянно го търси, като повтаря "бика, бика", и като го намери, го целува.

Гери, много ми хареса и на мен твоя разказ, чакам продължение, когато имаш време и вдъхновение. Аз съм чувала от познати как в Куба са плували с делфини, представям си какво е.

Интересно за памперсите. Кая е с либеро 5, от около една седмица сутрин винаги, а понякога и през деня, като я преобувам ръбчетата на бодито около крачетата са навлажнени. Преди много рядко ми се е случвало.

# 66
  • sf
ДУ
Кико се разрева сутринта, още на вратата се запъна. Сега ми е тегаво, все за него мисля.
МИсля да оправя из нас и да се метна пред  тв-то с гоблена  Mr. Green

Странно е,но сутринта го нямаше обичайното понеделнишко задръстване. А се бяхме настроили за екшън.  Thinking

# 67
  • София
Забравих да кажа, че Кая е около 9.700 кг. и 80 см. Аз по дрехите и според последната консултация си мислех, че вече е поне 82-3 см., но снощи я мерихме вкъщи и се оказа, че е 79-80 см.

# 68
  • На края на вселената!
ayka, не забравяй, че тези критерии не са окончателните. Само мислиха по тях да е нещо такова.

Иве, пусни ми да огледам профилите им.

# 69
Добро утро и от нас,

Галена, на Или също му е любим бика. И защото обяснявам кое е мама и кое е тати на всяко животно, което има такова, та той само отваря и вика - бик, бик, тати тееето  Mr. Green А нали на огледалната страница е магарето и за него е гаррре, гаррре. Обича си буквата р  Heart Eyes На общите картинки с куп животни ме кара да обяснявам кое какво прави. Та, много любима книжка е просто.
Да ти е жива и здрава свекървата, и много да ви помага!
Бути, честито ви Simple Smile

# 70
  • София
Мими пълна ти е кутия

# 71
Туй попрочетох какво сте писали
За килограми и височини  - Ина е в категория гигант  Mr. Green към 12 кг и е висока около 90 см /то и майка и е в тази категория hahaha/
За градините - обърквацията е тотална  ooooh! Такава галимация няма просто  #Crazy Аз подадох молба в ясала до офиса още преди Нова година - говорих с директорката и тя ми прие молбата, като директно ми каза че реален шанс за влизане има към април - май. За ОДЗ ще си чакам регламента та да видя дали изобщо ще има смисъл да кандидатстваме  newsm78
връщам се на работа Crazy

# 72
Цитат
Кои от вас въобще няма да ги дават на ясла, а чак на градина?
аз, направо на градина като стане на 3 г. Предпочитам на държавна, ако не стане и на частна ще го запиша, но не искам да НЕ ходи въобще на градина...въпреки че има кой да го гледа

От 2004 г. неплатеният отпуск за отглеждане на дете не е 1 г, до 3-годишна възсраст на детето, както беше преди. Сега майката има право на 6 мес неплатен отпуск до навършване на 8 г на детето и бащата има право на 6 месеца. Този отпуск не може да се прехвърля от единия на другия родител. Целият отпуск в размер на 12 месеца може да се ползва от единия родител само в няколко случая...казвам това, защото с тази уредба майкат не може да си гледа детето до 3 год, освен ако не напусне работа или не и се е събрал доста платен отпуск

# 73
  • BG
Добър ден и от нас!    bouquet

Днес като първи работен ден след толкова празници всички колеги се оплакват, че още не могат да се настроят за служебните задължения!  Wink

Гери, страхотен разказ!!!! Много ще се радвам и аз да чуя повече!  Hug

Напълняла съм с 5 кг и сега направо не мога да гледам  ooooh! Ама то беше едно ядене, едно чудо  Blush

Детето Етко извеждаме за по половин час на ръце навън и той много се радва на снега, а когато му попадат снежинки по очите и мига учудено  Heart Eyes

Само да допълня, че прочетох, че годината на Бика започва на 26 Януари 2009.

# 74
А за времето, в което си била в майчинство ( до 2г на детето) се полага платен отпуск, нали?

Стефи, представям си го как мига:))
На малкия шапката хем му е голяма, хем с козирка и нищо не му пада по лицето, то има място за още половин глава в тая шапка. Но единствено нея иска да носи, купила съм поне 5 шапки  ooooh!.

Общи условия

Активация на акаунт