Тихо сняг навън вали, Юлче пред прозореца седи

• 13 656
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
Яна, искренно ти желая нещата при теб да се развият точно както си ги представяш и желаеш. След оглеждането на двете дечица заслужаваш и време за себе си Hug
Забравих да кажа, че и аз взех Либеро 6, защото петицата липсваше и тази сутрин дупето на Дели беше зачервено, което досега много рядко му се е случвало. Намазах го с крем, но пак сложих от тях. Като се събуди ще видя дали се е успокоило, ако не е, ясна е работата- няма да ги ползваме.

# 76
много странно с тази 6-ца. Аз се канех да взимам от тях защото петицата му стяга на тумбачето, но ще пропусна

Цитат
А за времето, в което си била в майчинство ( до 2г на детето) се полага платен отпуск, нали?
да, основния платен годишен отпуск  Peace

# 77
  • София
здравейте момичета Hug
попрегледах ви макар и на диагонал
отново честити празници

бути, честито 60то място, много е сбъркана системата с кандидатстването дори в сф според мен, но това е заради недостига на места. явно държавата е решила че българите ще се затриват а няма да се възпроизвеждат след като е такова масово явление  Rolling Eyes и чрд на голяма патерица!

иве, коки не сме го водили от 3 месеца някъде на консултация, но е според дом кантар към 11,5 кг а за см не знам... може би е над 86 съдейки по дрехите, тия дни ще знам вероятно.  Peace
той е болен от събота, не знам от какво, чакам педиатърката днес да се произнесе. поддържа висока Т и едва я свалям. порвъща от хексалгин и почти не приема друго освен под формата на свещички. Т свалям с вода и оцет, чаршафи, кърпи и чорапи...абе голяма драма. а днес съм на работа също така и ицо го гледа....

Рокси да, марти ти е писала, полага ти се отпуск- платен годишен.

коки е с либеро 5тица, бяхме на 6тица но му стоеше като торба, а с 5тицата му е мн добре Peace

марти пиша ти на ЛС защото ми пада батерията, имам въпрос Peace

вики и аз очаквах задръстване ама нямаше, но пък трамвая 20ката беше фул до козирката.  Confused

стефи, целувки на етко. а за годината на бика- червения цвят в тоалетите само за новата година ли е или за цялата година? че имахме тука един спор с наши приятели  Laughing

# 78
  • София
Привет и от нас!

За ясла съм заложила почти всичко на една самостоятелна ясла. Ако не стане не виждам кой ще ми го гледа като се върна наесен на работа. Почти сигурна съм че няма да ми позволят колегите да си ползвам платения отпуск / който е много/. Трябва ми съгласието на всички, а те пък физически не могат да покрият моята работа. Две години с едното, две с другото и.... не мога да прекалявам с търпението им. Сложна ситуация. Бабите са надалече, предимство не мога да ползвам / Гого е в ЦДГ/, а в кварталните ОДЗ-та е почти невъзможно да го набутам. Само от входовете на нашия блок може да се сформира една яслена група.

Заточението ни продължава. Педи дистанционно потвърди диагнозата, каза че няма смисъл да идва в къщи. На Виктор отлагаме МПР ваксината, докато се види при него кога ще  или не ще се прояви болестта, т.е до след 21.01.
Детската ни кухня днес е аварирала. Две седмици се чудех какви неща да готвя, че да яде Вики и днес вече се радвах на кухнята - пък тя не работи. Confused Каквото и да сготвя не мога да му предам мириса и вкуса на столова манджа, а моето това иска.  Дано утре да работи. Вкъщи всеки има различни вкусови предпочитания и менюто ми е проблем. Thinking

На консултация не сме ходили от юни месец. И представа си нямам колко тежи и колко см е.  Rolling Eyes

# 79
  • София
ува, съжалявам... дано по-леко я карате Peace
забравих да кажа че гледах снимките на рокси и елчето- много са хубави а мъниците са големи сладури! Hug

# 80
  • София
Eли много прегръдки за Коки,да отминават тези болести,Ува  Hug

# 81
  • София
elpet, бързо оздравяване на Коки. Hug

Погледнах в нашите деца, почти всички теми са ясла №..., документи за ясли, градини, кандидатстване. Отказвам да се поддам на масовата истерия. Crossing Arms
И точковата система е абсурдна, надявам се да не я приемат. Peace

# 82
Честита нова 2009 Година и от мен ,момичета HugНека да е шарена и красива годината ни и да са здрави и румени децата ни  !

Ние много приятно и весело посрещнахме новата година.Ники спа като къпан от 10 до почти 10 сутринта,нито фойерверки го събудиха,нито нашите танци и викове ,ангелче ми е детенцето  HugМама и тати и гостите си посрещнаха без проблем и си празнуваха и на другия ден  всички доволни и щастливи ,подадохме гърбове и ни натупа той със сурвачката ,спечели си малко парички и изяде доста от пуканките с които бяхме я украсили  hahaha

Дано получите места в яслите ,мамчета,голямо улеснение е това  Peace И да оздравяват дечицата !

И аз се замечтах за екскурзия до Куба ,ще го пиша това в късметче за следващата новогодишна баница  Joy

# 83
  • София
мдааа, и на мен не ми се струва много справедлива тази система от критерии.

Не съм чела дискусиите във форума по тази тема, не знам какви други предложения има, но ако трябва да съм честна, на пръв поглед нищо не мога да измисля, което да по справедлив и цивилизован начин да разреши проблема с кандидатстването при такъв недостиг на места, който така или иначе е факт.

Да ви кажа, засега мисля да се връщам късната пролет на работа. Обаче просто не мога да си представя лятото - хубаво време, порасналото ми детенце си ща/ъпука навън, изобщо всички условия за прекрасно прекарване на времето и безкрайни безгрижни разходки, а аз да съм на работа и да я гледа някой друг...много ми е мъчно. Това май наистина е най-щастливият период от живота. Нищо, дай Боже, ще имаме и други дечица и миговете ще се повторят, а може би бъдещето крие различни радости.

отивам да прахосмуча, че ако се събуди и съм пропиляла следобедния й сън на компютъра, няма да изпитвам такова умиление към майчинството и себе си.

# 84
привет  Grinning
водих Ева при Масларски, защото продължава хремата и леката кашлица, напаредък е само че вече си духа нослето и много секрет не попада в гърлото та кашля по-малко.Давам вече трети ден капките на Дунди и той каза че е добре да продърлжа с тях 10 дена по три пъти в деня.Видя леко уголемена трета сливица ,оттам идва всичко, както й предполагаше човека още в началото на нашето запознанство.Няма болно гърло, гърдите са чисти , само обилна хрема , хъркане  и спане с отворена устичка рядко.Засега всичко е в начален стадий, не каза нищо за преглед при УНГ специалист, според него още е рано и засега не е кой знае какъв проблем.Често излизане навън и проветряване вкъщи......И пак не ни взе пари за прегледа , направо се чувствам неудобно Embarassed
Ели, бързо оздравяване на Коки, много ми стана мъчно , предтсавям си как ходиш на работа и мислиш единствено за него  HugМерси за съвета за капките , мисля че имат ефект засега ,но все още непълен  Hug
За яслата, смятам да я пропусна ,единствено и само ако се доредя до място ,ама без да си двам зор.Фиктивно ще се върна на работа когато стане на 2 малката ,но ще продължа да си я гледам и живот и здраве догодина да имаме сестриче или братче  BlushИначе за градина съм твърдо ЗА
Ева не съм я водила на консултация от 3 месеца, тази седмица ако ми остане време ще я заведа .Тогава беше 10.050кг и 80см, сега мисля че не еповече от 11кг ,но на височина май е дръпнала ,защото панталонките й окъсяха нещо  Heart Eyes Laughing
Ува , дано бързо мине баба шарка  Hug
Мими, (Томасе) , може да ти звънна за малко инфо за третата сливица и т.н  Hug

# 85
  • sf
И Кико е със сополи и кашлица от незнам си кога вече. Затихват, после пак и така. И при него има съмнение за уголемена трета сливица. Масларски даже ни прати на УНГ, но тя каза,че на тази възраст нищо не се прави. Ходи обяснявай в яслата,че нищо му няма при тия сополи и кашлица  ooooh! 
И аз няколко пъти вече не го водя при Масларски при дребни оплаквания,щото знам,че няма да ни вземе такса, а вече ме е срам. Явно не зависи от оборота  hahaha туй на майтап

Мъжо отиде за Виктор- нямам търпение да го намачакам. След 20мин и поредната беля едва ли ще мисля така,де  Mr. Green

# 86
  • На края на вселената!
Иве, съжалявам, че така е станало. Но ми пише, че е запълнена на 40%. Чудна работа  Thinking

Сега четях новините в сайта за градините в Сф, пише че до края на януари ще го предадат за разглеждане на столичния общински съвет, а до края на февруари ще го приемат и обнародват. Ще имало класиране по точкова система и няма да влияе времето.

Вики, и аз като ти видя юнака искам да го намачкам. Моето клече е 77см и неизвестно колко кг. Беше сърдита и я мерихме с дрехи, обувки и целия кофраж, та излезе към 8 и нещо 8,500кг, но не зная със сигурност.

# 87
  • sf
Миме  Hug

я да ви питам- какво мислите за това http://sportni.bg/?tid=40&oid=2513069

# 88
  • София
аз може би съм малко крайна, но това си е ЛМ.
харесвам и двамата ни фигуристи, беспорен поклон пред постиженията им, но точно тези хора, които са пример за обществото нямат право на подобни грешки и не е редно да им бъде смекчавано наказанието за сметка на обикновените хора, в случай че се провинят. и това не го казвам следвайки максимата че българите в казана в ада никой не ги пази, защото те сами дърпат другите надолу, а напротив- те (той) като публична личност има и ангажимента да спазва всички правила установени за останалите хора стриктно, а не да му бъде предоставена възможност като на известен и успял българин да не получи своето наказание.
въпреки всичко това не връща живот, но въпроса за мен е принципен. така или иначе за тях кариерата е приключила, въпроса е дали ще успее да си изчисти името някога.
тази присъда не е окончателна- може да се обжалва отново пред ВКС.....

# 89
  • Асеновград
Много странен ден ми е днеска , не съм се настроила за работа , правихме първа копка на един обект , пийнахме , после трябваше да работя и главата разбира се вече ме боли.
Галена  Hug, не го мисли така , лятото е най-лесно , защото през деня е много топло и така или иначе разходките са надвечер.Аз това лято , че и есен , веднага след работа грабвах Тедо и тръгвахме по улиците , прибирахме се по тъмно.Сега в студеното е по-кофти , че не мога да го изведа и вкъщи някакси не мога да му обърна толкова внимание , въпреки , че се опитвам , все имам нещо да свърша.
Да ви кажа ли Тедо колко килограма е ?Малко ме е срам  Embarassed , ама е 15кг с дрехите.Сигурно няма по-дебело юлче , а за височината не знам , не сме го мерили скоро , а на консултацията го мерят прав и не им вярвам , той прикляка като го натиснат да го измерят.А странна работа , не изглежда дебел , къде са тия кила да се чуди човек newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт