Тихо сняг навън вали, Юлче пред прозореца седи

• 13 660
  • 297
  •   1
Отговори
# 30
Вай, Буути, искрено ме разсмя с долните гащи, макар че не е за смях  Rolling Eyes. При нас както каза Рени битката е виртуална, обаче не по малко оспорвана. Миналата година системата се скапа и известно ввреме не приемаше софийски айпи-та. За първи път провинциалните баби се оказаха предимство, тъй като от други градове системата се достъпваше без проблем, а от София- йок.
Нашите нали и двамата са на "ти" с интернета- предимно за четене на вестници и проверка на тотото, ама кой ти гледа толкова- та мисля да ги включа и тях в надпреварата.

Водихте ли децата на снега? Аз помъкнах и шейна, и шапки, и шалове, а малкия мармот взе че се тръшна, искаше да седи само в колата и да върти ключа:( Рев, рев, не мога да го измъкна и накрая отседяхме половин час в колата, блъска мигачи, чистачки, стартера и накрая го прибрах да спи. А шейната обратно в багажника. Ще се пробвам пак следобед , пък да видим. Уж й се беше меракландисал на шейната, като му я подариха цяла вечер седя в нея в средата на хола, а сега какво му стана...

# 31
Бути, Честит Рожден Ден на патеричка   bouquet Дано не се разболеете и да успеете да се запишете. Много глупаво с тая липса на места. Човек въобще не е спокоен. Рокси, а нали тази година нямало да бъде по време, а някаква точкова система щяло да има  newsm78
На мен снега много ми харесва, Мимко като шерп минава през него  Laughing Беше само за снимки, но забравих да си взема фотоапарата.
Мариян е 12 кг. и към 80-82 см.  Grinning
Янче, аз съм забелязала, че с приятелки, които нямат деца вече по-малко неща ни свързват и по-трудно върви диалога. Просто са ни различни и интересите и приоритетите.
Вчера купихме легло за Мимко и днес го докараха. Ама не е детско, а такова от ъгловите/единично/ и съм намислила да го долепим до нашето и там да спи, защото ми писна вече да спи м/у нас  Naughty Rolling Eyes Пък да видим.... Grinning

# 32
Ние ходихме на рожден ден сутринта до Приказка, пеша, това ни беше срещата със снега, ако не вали следобяд - може и още, ако вали ще ходим до мола. Един от подаръците на рожденника беше малка черна дъска (20x20 см примерно) с тебеширчета и пастели (от тези безвредните, които в Ориндж ги продават) и една гъбичка за триене. Голяма игра падна, Ще взема такава. Ние искахме да купим за подарък за този рожден ден конструктор малките хора, обаче в Джъмбо беше останал само розовия. Имаше един конструктор във влак там и Десо се заинати да вземем него. Аз му казвам "боклук е, не го ща", а той ми вика"може и да не е чико играчката и пак да е качествена"...добре, взехме го, само че на касата се оказа, че е без бар код и пратих Десо да го смени. Сутринта тръгвам да го опаковам и гледам пластмасата отзад на влакчето се счупила. Казвам му тогава "ела да видиш качествената играчка"...той ми мълчи. Сложихме му на детето парички в едно пликче и казах на майка му да му купи малките хора...а конструкторът заминава при свекитата

Когато е само ясла и в София се подават молби, но не знам дали е същата истерия. Хората май предпочитат в ОДЗ-та (нали така се казваха) да си записват децата, за да продължат след това в групите

# 33
  • sf
Гадория- сняг до шия  Sick
Добре,че снощи дойдоха едни приятели с преспиване, та се разнообразихме. Сутринта оставихме всички деца на свеки и ходихме в Метро на пазар.
А мойте в момента са ей така, а ние с мъжо на топло  hahaha
http://picasaweb.google.com/donsyy/Atanasovi#5287415463206176306  от тази снимка нататък

# 34
Вики, като отминат празниците и се стопи снега за какво ще мрънкаш?

# 35
  • sf
По принцип мисля,че не съм от мрънкащите. Ама знам ли, ще взема да си прегледам публикациите,че явно не е така.

# 36
Хихи,Марти ти ме разби!Представям си какво е при бабите,склад за отхвърлените играчки.Добре,че го имаш тоя вариант.Но да знаеш,че като дойде второто дете и покрай него ще натрупаш много,особенно ако е друг пол.Не разчитай,че ще играе само с играчките на склад.А другото е,че на пазара излизат нови и нови и изкушенията са големи.Като си гледам играчките,все едно детска градина имам.Почерпих идеи от теб и съм спретнала една купчинка за у свеки.  Wink
честито легло,Мимозка!И аз се чудя какво да измислим,че Никола взе да се катери от кошарата на повивалника,а и висок стана като се наведе и аха да тупне долу.Надявам се да избутаме така до пролетта.
Бооти,тва си е кошмарно направо!Стискам ви палци!Но ситуацията е просто абсурдна!По старата система бях пуснала молба за Надина още когато беше на годинка,но от градината ми се исмяха и ми казаха,че едва ли не още с раждането и записване.  Shocked Класира се чак когато беше на 2год. и 9мес.Сега съм пуснала на Никола в нета данните,надявам се да нямам проблеми че се води с предимство.

# 37
  • На края на вселената!
За много години! Да сте живи, здрави и винаги влюбени!

Ние се прибрахме от Гоце Делчев вчера, но децата са все още болни и утре сме на лекар. Ако остане време ще ги премери и претегли и двете и ще се похваля с новите грамчета. Но преди около 3мес Катето беше 7500гр и около 74см. Мисля, че сме в категорията суперлеки  Laughing

За записването в детските заведения в Сф - за яслите, които са само ясли, се подават молби на място от първия работен ден, т.е. утре, като обикновено чакането почва от полунощ. После за градината пак се подават заявления, но вече в нета. При ОДЗ (обединено детско заведение) има яслени и градински групи. Тези деца от яслата преминават директно в градинските групи, ако родителите потвърдят с декларация, че желаят това. Така за 1група в градината в ОДЗ почти не остават свободни места - всички се заемат от ясленчетата. Ако в района има повече ЦДГ (целодневна детска градина), което си е само градина, то тогава има повече шанс от самостоятелните ясли да бъде прието в градина. Между другото и сега може да се подават заявления в нета - но в последствие ще искат да се попълнят други данни, свързани с критериите по които ще класират. Възможно е пак да го има фактора време за деца с равни точки борещи се за последно свободно място. Но може за тези деца да решат и лотариен принцип. Ако някой го интересуват критериите мога да ги копирам, но те бяха само проект и не са приети мисля още.

# 38
  • Варна
Аз съм пак на отчет  Laughing
И при нас е горе долу така, както е описала Томасе, но и за ясли и градини и ОДЗ-та документите се подават на място и става с чакане. И ние си мислехме, че е от полунощ, но се оказа, че е от предната сутрин.Само, че за Варна има една малка и съществена разлика.Всяка година подаваш наново документи за детето си независимо дали е било в яслата и иска да премине в детската градина, която да речем е на горния етаж, както и независимо дали премнава от 1-ва във втора група на детската градина.Разбирайте, че аз трябва да подам до 10.05 и документи за Преслав,нищо , че той ще бъде последна/предучилищна/ група.Както виждате страхотна картинка.Да не си помислите, че Варна са само красивите коледни украси  Crazy
Иначе ний сме 6-ти в списъка и са разбрали да се редуват там през няколко часа.Дано удържим до утре сутринта този номер.Горкия Милко прилича на Дядо Мраз  WinkРазправя, че имал един татко, който от сутринта стои на пост със скиорски костюм и те го питали що не си ходи, нали се редуват, а той: Вий ма пускате, ама жена ми -не.Не мога да се прибера вкъщи. hahahaТо не е смешно, ама мен вече ме избива на истеричен смях.
За протокола, мойто момиче е 11 кг и около 82 см. Аз си мисля, че напоследък хапва добре и тъй като гледам бая понастигнала другите.

# 39
Booty,успех!
Мими,нещо неразбрах.  newsm78 Като питах директорката нужно ли е за Никола друго освен да го пусна в системата,тя ми отговори че засега не е нужно друго.Но очаква някакви промени в последния момент.Ти знаеш ли,нужно ли е да правя нещо в момента?

# 40
  • На края на вселената!
Яна, ако си го регистрирала в системата, това е достатъчно за момента. Когато си уточнят в общината критериите и какви точки ще носят, ще е необходимо да влезеш и да попълниш изискваните данни във вече направения профил на Никола.
А за другите софиянчета, не чакайте някакъв старт на системата, ами още сега регистрирайте мъниците, ако искате да тръгват септември 2009. Вече би трябвало да е разрешено и предварително кандидатстване - сега да се подаде за 2010 за 1група, като ще стане валидна регистрацията догодина.

# 41
Аз днес направих регистрация на Или, обаче не ми дава да кандидаствам още сега... Или аз нещо не съм разбрала пак  newsm78

# 42
  • София
Аз пък не разбрах защо сме номер 127 при положение че сме с предимство бяха приети за септември 2008 но се отказах,има ни в системата като чакащи

# 43
  • sf
На сайта пише,че записването е от 05.01. - може би за това още не дава да се кандидатсва.
а миналата година записването беше от 04.02.08г.
Кои от вас въобще няма да ги дават на ясла, а чак на градина? Има ли такива,които ще пропуснат и градината?

Иве, ти нали нямаше въобще да ги пускаш?

# 44
Явно е имало проблем през деня. Сега отново опитах и успях да кандидаствам, но като гледам как сме с номерата (най-малкия е 281), ще си го гледам май до 3 години. Ако не го приемат май няма да го пускам в частна, защото да давам пари колкото получавам и да ми боледува непрекъснато ми се вижда меко казано тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт