Малък МАЙчо се налага в проходилка да го слагат (23)

• 14 429
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте.
Онче, много хубаво, че твоят се е стреснал, дано само да продължи в същия дух Hug
Петя също има два имени дни, ние празнуваме на Петровден. Тя се роди на 12.06, а Петровден е на 29.06, значи беше на две седмици на първия си имен ден. А пък това с непразнуването на първия рожден ден за мен е голяма глупост. Детето ти само  веднъж става на годинка и да не го празнуваме заради някакви суеверия. На Петя и го направихме заедно с кръщенето, точно на датата.
Взела съм й бишкоти на Плазмон, ама още не съм й ги давала. Ще ми се към средата на месеца да я захраня с глутен, та да мога от 8-я месец да почна с попарата. Дано да яде, досега нямаме проблеми. Давам й сега каша от елда, ама нещо не и харесва много много.
Честит имен ден на всички, които имат днес!
Честити месечинки на порасналите бебчовци!

# 46
ДОБРО УТРО И ОТ НАС МОМИЧЕТА
Както всяка нощ и тази не спахме. То беше въртене, сумтене..и какво ли още не. Спрях парното в наща стая сега спин на около 18 гр., само гърдата го успива. Така сме цяла нощ- на гърдата ми.
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС. ДА СА ВИ ЗДРАВИЧКИ ДЕЦАТА И ПО-МАЛКО ЯДОВЕ.

Аз имам две въпросчета , ако може да ми отговорите  newsm78
1. Не мога да си направя справка за изплатеното майчинство в страницата на НОИ. Дава ми някаква грешка. А до скоро можех. Какво става незнам. Имам си код - не е това.

2. Дали бих могла да започна работа като навърши малкия 9 месеца и да прехвърля майчинството на майка ми, която в момента си е вкъщи?

Предварително БЛАГОДАРЯ

# 47
Здравейте Flutter
Честит рожден ден Призмо.Бъди здрава и много щастлива newsm51

Аз също имам повод за празнуване-мъжа ми днес е рожденик.На 34 стана Whistling.Да ми е жив и здрав и още повече да ме обича   Mr. Green.Наздраве Wine Glass

Честит празник на всички именици baloni
Честито кръщене и имен ден на Божидар baloni

Пак ударих на камък с попарата.Дори пасирана не я иска Crossing Arms.Мисля да не давам повече,след месец пак ще пробвам

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 11:21 от greta.kr

# 48
didolinca, вече е до една година на детето платено майчинство. т.е. 410 дни общо с тези преди термин на 90% от зплатата, вече след като ти изтекат тези дни ще можеш да прехвърлиш майчинството и да се върнеш на работа. Доколкото разбрах трябва пак да подаваме деклараци за остатъка от 315 до 410 дни, щото сме заварено положение.
greta Честит ти рожденик, нека ти е жив и здрав имного да се обичате  bouquet
Честит рожден ден на Prismo Нека от здраве да не се отървеш, много любов и семейно щастие  bouquet

# 49
Алабала,не е на двайсет и,а е на трийсет и 1,но той играе от 27-29 годишен и веднъж ми сподели 4е той никога не е имал тв игра,защото са били по-бедно сем и сега му се струва страшно интересно и затова с приятели ходеха на "нощна" по цяла нощ,в почивните дни.
Това е 4е всеки си има комп и затова няма как да го ограничавам.
Има шанс според мен.

Имам сериозен въпрос относно празниците на децата ни.

Вярно ли е ,че преди навършване на 1 год на детето НЕ СЕ празнува ИМЕННИЯ ДЕН  на самото дете?
Това ми го казаха др майки,от квартала.И веднъж казаноо сега няма да празнуваме Иванов ден на Ивет.Баща ми Иван го няма..........така че няма никой в къщи.

А по някой крйща на България дори не празнуват и 1 рожден ден.

Защото на тортата се слагало 1 свещ  newsm78 както се палело ещ на гробища.
Да ама аз веднага отвърнах ,че 1 свещ палиш и когато се молиш в храм наприимер.  newsm78

Рожден ден че ще има детето ми,ще има,може да няма свещичка или от тези цифричките,например,
но за именния ден ,как е?
празнувахме
НИе
Вярно ли е ,че преди навършване на 1 год на детето НЕ СЕ празнува ИМЕННИЯ ДЕН  на самото дете?[/--------НЕ*НЕ Е Вярно

# 50
  • Перник
Честита нова година на всички бебоци, мами и татковци! Simple Smile
Prizmo, честит рожден ден! nbirthday Да си здрава ти желая и нека най-съкровените ти мечти станат реалност!
greta. kr, да ти е жив и здрав рожденика!  newsm67
Lady Frost, честит имен ден на Божката! Да е здрав и да ви дарява с милиони детски усмивки!
Честити месечинки на всички бебоци, които празнуват!  ura
Благодаря на всички за топлите пожелания за новия ни дом!
oncheto, дано потръгнат нещата! Но може да ти се признае, че си невероятно търпелива! Евала! Hug
megelinka, надявам се и се моля всичко да се окаже нещо по-леко! Praynig Съчуствам ти за притесненията!
didolinca, и мен ме вълнува въпроса с прехвърлянето на майчинството. искам просто фиктивно да го прехвърля на майка ми, но аз ще си го гледам малкия. Въпроса е дали може на 9 месеца или сега трябва да изчакаме до 12 месеца? newsm78
ако разбера нещо по въпроса ще ти пиша на лични.
Ние днес си хапнахме кус-кус на закуска. Е, наложи се накрая да добавя малко захар, за да си го дояде, но като за първи път съм много доволна. Общо взето с яденето нямаме проблеми, пу-пу! Всичко съм въвела, с изключение на заеяко, свинско и риба, а от плодовете - мъхестите. Вие давате ли вече пюренца от праскови и кайсии?
За миенето на зъбките аз мисля да взема от тез накрайници и да му мия зъбките само с вода. За да придобие навика просто!
Хайде, че Вануш се събуди... Хубав ден ви желая! Hug

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 12:34 от mona-bonbona

# 51

1. Не мога да си направя справка за изплатеното майчинство в страницата на НОИ. Дава ми някаква грешка. А до скоро можех. Какво става незнам. Имам си код - не е това.

и на мен ми излиза че има грешка , но натискам   Continue to this website (not recommended)  мисля ,че е средното .

# 52
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!С МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА НОСЯТ ИМЕНАТА СИ.

# 53
  • ВАРНА
      Минавам набързо да почерпя и аз, че днес съм именничка

честито на празнуващите днес!      bouquet   bouquet   bouquet

# 54
  • Някъде по Дунава
Честит имен ден на всички бебчета,мами и други роднини!
Аз се чудя бебка има ли имен ден  newsm78 но май няма.Освен на Цветница-Елица, нали името идва от ела,но както и да е.Поводи за празнуване винаги се намират  Grinning Днес дадох попара за 2 път и опитът беше успешен.Направих малко,за да не се налага да я изхвърля,но на Ели и се услади.Сложих 1 сухар,50мл гореща вода,малко сирене и кр.масло,захар не съм слагала.
Относно характера и тя започна да си го проявява и като мама за първи път се чудя кое е правилно и кое не.Подобно на ончето и аз водя борба всеки път докато сложа памперса и дрехите.Знам че и да се карам не разбира,но неискам да стане като племенника-почти всеки ден яде бой,но продължава да си прави каквото иска.Мисля че е важно родителите да са единни в отношението си към детето,когато го наказват или поощряват за нещо, да са на едно мнение.

# 55
  • у нас
Честито на всички именници - големи и малки, и на рожденниците днес! Да са живи и здрави и много щастливи!  bouquet

Онче, за първи път чувам такова нещо, че не се празнува имен ден преди годинката и за РД. И на двамата съм празнувала преди годинката, даже Нели беше на 2 мес. като  й беше имения ден  Peace

Николаева,
сега гледах и дават за имен ден на Елица - на Цветница, а на друго място пише, че е на св. Константин и Елена. Избираш един от тия дни и празнувате, а може и двата - тамън повече подаръци за беба  Peace

Честито и на месечинките днес!   bouquet

# 56
Честит иман ден на всички именници!  bouquet
За празнуването на именния ден преди годинката за първи път го чувам.Ние си празнувахме на 27.12. newsm78
Аз искам хем да се оплача, хем да се похваля.От дна дни мойта щерка се скъсва да мрънка и да не спи изобщо.Чудих се, маех се, нали е кротка и се ошашавих напълно.Накрая питах една приятелка ми беше казвала лекарство за зъби и го издирих по аптеките/голямо издирване падна/.Накрая го намерих.Хомеопатично е, разтваря се във вода и се дава с лъжичка.Тя продължи да си мрънка периодично, нали не е спала почти изобщо...и сле около час както си седяхме с нея  си гледахме бебешката тв, която се превърна в най-гледаната ТВ вкъщи, клюмна и заспа.Преместих я в креватчето, сега влизах вече 3 пъти-НИЩО!Спи детето и само леко смуче бибата.Ох, ако с това лекарство свършват проблемите, ще съм най-доволната жена на света.Че две нощи тя плаче, аз плача, баща й дундурка, аз дундуркам и няма спане и това е.
Оплаках се, похвалих се, сега отивам да сготвя нещо. newsm64

# 57
Накрая питах една приятелка ми беше казвала лекарство за зъби и го издирих по аптеките/голямо издирване падна/.Накрая го намерих.Хомеопатично е, разтваря се във вода и се дава с лъжичка.

И на мен една зъболекарка ми каза за хомеопатично лекарство за зъбките.Довечера ще излизаме да празнуваме р.д. на мъжа и ще я питам как се казва

# 58
Момичета здравейте! Вероятно сте ме забравили, защото не съм влизала от сто века

# 59
И аз имам повод да почерпя-мъжът ми има имен ден.Да ми е жив и здрав и все така да се грижи за бебо и мен

Честит празник и на всички останали които празнуват днес!Пожелавам ви много усмивки и сбъднати мечти,а на малчовците щастливо детство!

Общи условия

Активация на акаунт