Малък МАЙчо се налага в проходилка да го слагат (23)

• 14 429
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
Lady Frost , Shocked много яде това дете.Защо даваш и 00;00 часа и на 5 часа няма ли да издържи?
Много и твърда храна и задължително даваш АМ

Ама щом яде детето,моята не можеш да я накараш да яде толкова често.Яде си хубаво на 5 часа и по 190 нещо в бурканче(плод или зеленчуково,или месно) а АМ по 210 и последно яде в 20;30

# 286
И ние днес бяхме на ДК. 8,700, 72см. Казах, че зъбките много го тормозят и не може да спи, но не ми препоръча нищо друго освен Дентинокс (който не ни помага) и ако много плаче Панадол. Но той не плаче. Просто се буди през половин час и не може да спи нормално. Дали да не му давам на моя глава Chamomilla 9 CH? Може ли да навреди???

# 287
  • ул. "Мечтание"
Онче, смятам, че му е рано да мине на 4 хранения, въпреки че може да си издържи без проблем. Млякото си му е просто перфектно като количество! На тази възраст трябва да приемат минимум 650 мл мляко на ден. Най-добре 0.800-1.0 литър. Естествено не винаги изяжда всичко, но ако нещо му давам по-малко то обикновено е твърдата храна, а не млякото! Мисля да има безмлечно хранене като стане поне на 10 месеца. Тогава мисля да му въведа и четвърто твърдо хранене, но като дойде момента ще го мисля. Ако вървят нещата, както съм си ги планувам, няма да има безмлечно хранене преди да стане на годинка! Peace Все пак до тогава млякото е приоритетно!
Разбира се, не всяко дете може да изяде подобно количество (което според мен си е съвсем нормално), но има и далеч по-фрапантни случаи, където дете на възраста на Божката яде значително по-големи количества храна! Всеки си преценява според детето! Wink

mu6muro4e, моята педиатърка ми каза, че ако хомеопатията не му помогне, то поне със сигурнуст няма да му навреди!

# 288
  • София
Алекс яде на 4 часа, 4 пъти на ден. Пие по 260мл АМ.

# 289
  • ул. "Мечтание"
Алекс яде на 4 часа, 4 пъти на ден. Пие по 260мл АМ.

Още ли не си го захранила?  newsm78 (че съм изтървала май)

# 290
Аз давам сутрин като се събуди мляко,след 5 часа се пада около 11;30 и е пюре-месно или зеленчуково,следобяд към 16;30 е плодово,каша,кисел и вечерря 20;30 мляко.
Педито ми каза,че трябва да има задържително поне едно ядене заместено от нещо друго и ако давам и АМ много се натоварва протеиново.
Незнам,и аз смятам да давам мляко до 1 годинка поне и то вечерното ще остане преди заспиване.
Педи каза че захранване е докато замести цяло хранене.
Lady Frost ,а пробвала ли си да дадеш цяло бурканче от 190 гр от нещо например месно пюре и да пробваш колко време ще ти издържи.
Месно пюре и АМ ................ newsm78  всеки си знае
А когато вкл и жълтък към зеленчуковото пюре и АМ.

Кой ти препоръча това хранене?

Питам,че моята педка не е мн в час и да не ни изиграе лоша шега на контролните изсл на годинка на ПКК да се окажеме с анемия

Кажете мнения захранените мами

# 291
  • ул. "Мечтание"
Виж сега, Онче! Че ще го изяде, ще го изяде, не се и съмнявам! Но не мисля че е нужно! Плана по който го захранвам, аз съм си го правила като се информирах стабилно относно детското хранене и като го съгласувах с педиатърката си! Като нейното участие до момента е, че ми даде идея да започна с оризова каша, а не с пюрета. Което му се отрази отлично. От там нататък само се е съгласявала с моите методи и ги е подкепяла, като ми каза, че съм избрала доста добра схема за захранване. Приветства горещо идеята ми да не го оставям без млечно хранене поне до 10 месеца. Тя всъщност ме посъветва, че ако спазвам това до годинка ще е още по-добре. Естествено, държа да отбележа, че под млечно хранене имам предвид не само да му давам АМ. Когато въведа млечните продукти е възможно някои от дажбите АМ да отпаднат.
С жълтъка не бързам особено много, защото той все пак яде месни пюрета и не е нужно да го въвеждам все още. Мисля да го въведа в менюто му някъде на 9 навършени месеца. Още не съм планувала по-конкретно.

Относно до кога е захранване... според мен захранване е до момента, в който всеки тип храна си му я давам по схема или докато не започне да яде преходна и обща храна.  Peace По научно му не знам точно как е!

# 292

Общи условия

Активация на акаунт