И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 573
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Привет! Хелън, Ласи, много благодаря за инфото за тези Декларацийки. Онзи ден ме привикаха и мен в работата, но не бяха наясно, че майчинството е увеличено, та смятам да ги вкарам малко в час лелките  #2gunfire! Хелън, ама как така Еличка плачка нощем  Shocked, пробвала ли си да не е жадна, гладна, да и е топло, въобще да изключиш всички тези възможни неща.....Направо се притесних.
Малката днес яде супа от пуешсо с моркови и картофси, а утре съм поръчала храна от частна детска кухня, ще докладвам резултата. Ясмина, да има при нас опашки и за ДК и още как!!!

# 211
здравейте момичета
Благодаря за Емата ,че е дала инфо за нас и на всички други загрижени също   bouquet Ваняиван специални благодарности към тебе   bouquet
нашите проблеми все още не са свършили ......Сашко е малко по-добре от вчера и двамата не са на антибиотик вече обаче изринах Стефко с едно сирене и сега сме на антиалергично + вентолин и ако не се подобри в неделя трябва да купуваме нов антибиотик  Confused
затова и не пиша то нищо ново при нас само за болести да приказвам и обсъждам не върви ...
по -коледа се видях с Барби и тя ви поздравява всичките !
пращам ви целувки и бъдете здрави   bouquet

# 212
Хелън, ние първите две сме ги подавали вече и няма нужда пак. Тъй като сме заварено положение, трябва само последната молба-декларация. Ето тук са разясненията.

# 213
Блонди , ти мене не ме мисли Grinning Аз имам мъж кулинар...за какво мислиш,че не си давам много зор Flutter широко ми е около врата!
Ласи, махни го от списъка моя Даниел!Като се има предвид майка му и баща му колко са високи  Whistling На твойта Ема й трябва някой по-снажен Grinning
hiksitооо...мамо патке, какво направи ти бе жена  ooooh! голямо писане,голямо нещо!Викаш Стефчо гризна дръвчето Mr. Green
cow , при нас поне за кухня не се редим да чакаме... за ред имам предвид,защото на тази в моя квартал се чака на километрична опашка за да ти сипят храна Twisted Evil

П.П. Гледахте ли новините по Нова?За родилката в Окръжна болница,която загубила бебето си ConfusedСкочев-завеждащия отделението /който ме изражда/ даваше изявление,че вината не била в екипа ,а в късата пъпна връв,която е задушила плода!Близките на родилката казаха,че усетила силни болки към 21 вечерта,тогава и започнали да падат тоновете на бебето,а чак в 22:30 са я оперирали..и вече е било късно!Много ме натъжи това...

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 21:03 от *Сиска*

# 214
Забравих да се похваля че сме на кухня вече  Laughing Вчера беше бъркоч който никой не яде, но днес имаше яхнийка праз , пасирах го и детето отваря устата и не протестира! Така че ние окончателно ще се захраним от кухнята  Sunglasses  Кремове и прочие не кусва, само кис. мляко с бисквити!
Пък аз нали бях болна и като го ударих на плюскане... и без да излизам... и така се освиних... не е истина! Ама здраве да е, ще отслабвам напролет!

# 215
Хихи, ех, че весела дружина, прашки, работи, Хелънче  Hug

Хиксита, добре завърнала се  Hug Много се смях на поста ти:) И ние сме горе долу така, само че може би малко по-лошо, защото не пълзи, а само иска да го водя и търчи като луд с мен с една или 2 ръце.

Пете, дано бързо се оправи всичко и не трябва нов антибиотик.

Сисе, другите новини гледахме и сме пропуснали. Много лоша и тъжна новина.

Аз купувам готови пюрета и каши (изпари ми се ентусиазма след като Марти ми повърна първата манджа Confused), но ми е много интересно какви са техниките на приготвяне. Тиквичка, пиши ги във форума, не само на лични, плс  Hug

А сега малко отчет от нас - 11 100 (+300 гр,) и 76 см. (+1 см.) За храненето да въвеждам и да съм по-настоятелна със сиренето, започваме кисело мляко, посъветва ме био да купувам, като да не купувам готови йогурти, а аз да правя, като просто намачкам плодче към млекцето. Може и бисквити да се добавят (препоръча Ревю марката). Казах й, че Марти трудно възприема (демек хич не възприема) пюретата с по-големи частички и педката препоръча да тренираме с дъвчене на коричка, като той сам си я държи. Аз по принцип му давам бисквитка да си дъвче, парченца банан да си гризка, днес и с коричката се справи. Относно "интелектуалните" умения - каза да не се притеснявам и че той се развива много бързо двигателно и сега му е интересно, че може да се придвижва що годе сам, а другото щяло да дойде после (Сисее, от една порода са диванетата;)). Твърде било вероятно до месец да проходи, ама ще види, аз не бързам.

А да, каза също манго да давам, да излизаме навън без ограничения (ок, ама как да се придвижваме в снега Confused). Май е това  Hug

Сетих се последно. Питах за кус-кус дали да давам и какъв и ме посъветва да купувам някакъв черен, ако намеря, защото в обикновения имало прясно мляко newsm78 Млечни каши евентуално от другия месец.

# 216
  • София
Брей, голяма лудница с тия документи за майчинство  ooooh!. А аз не мога да се свържа с нашия от Човешки ресурси, отпуска ли е, болен ли е не знам, само дано няма срок за подаване, че моите 315 дена изтекоха на 28.12.2008 .... Аман от тия бюрокрации  Crossing Arms

И Велин днес яде спанак със заешко и ориз  Peace. Присъединявам се в отбора на НЕготвещите, горкото ми детенце   Embarassed. Започвам да проучвам въпроса с частните детски кухни и евентуално ще поръчвам диетично меню, защото не съм давала никакви млечни още  Thinking.

Ласи, много готино линкче си дала за професията майка. Сигурно 90% от изброените неща се отнасят и за мен, включително и чуденката дали не е трябвало да изчакам още 1-2 години с майчинството  Embarassed

Не съм гледала новините, но е потресаващо това, което се е случило  Cry.

# 217
Хриси-Писи - дори и в най-обикновения кус-кус на Стела, който имам (а аз давам от Плазмонския) - съставът е 100 % твърд пшеничен грис! Но си права, че трябв ада се гледа - нали мой Иван е вманиачен в състава на храните...в някои макаронени изделия има яйца, яйчен прах, белтък, жълтък и пъдпъдък дори:) И мляко съм виждала, че има - така че не е задължително да е черен, но гледайте какво съдържа...То пък и в черния може да има пак мляко!
Ласи - моля ти се - сигурна ли си?  ooooh! Значи аз много хора подведох с тези моите 3 документа - но моето счетоводство ми ги поиска и трите - ние сме ги подавали, но до 315 дни - сега нали са увеличени...и аз не знам! На мен ми искаха и трите - ако е така, извинявам се на Никито, Вени_б, Емма, Бъни ooooh!
Пете, мила - какво ви имаше? Гърла ли? Или нещо по-сериозно? Стискам ви палци! Praynig
Стефанийо - ти са смейш, ама ако не спиш по цяяяяяяяла нощ - всеки пацул ще ти идва нагорнище Joy Кау - не го знам що пищи нощем туй чаве - денем почти не плаче - хич даже...всиииичко съм пробвала - по-завито, по-отвито, нахранено, гладно, чай, вода, АМ, кърма, друсане, брусане...дори и кошарата въртях по Фън-шуй ли, кво са казва...писна ми от догадки що реве...споре мен нещо сънува! Айде, лека и таз вечер, на нецъфналите като мен - една лИбовна нощ ви пожелавам!!!

# 218
Ехо, колко много време сте разисквали

Аз да ви кажа, че Боянски, не е ял спанак, но пък сме солидарни с Елицата на Хелън - цял ден ака на час по лъжичка  ooooh!

Мама ми е на гости за 2-3 дни и ми помага с Боби и се чуваствам като нов човек  Mr. Green По въпроса с готвенето - хич ме няма, ама мама ще ми направи и изпече домашна каша, която аз после само ще разбърквам с малко мляко, масълце и плодче  Laughing Ние сме яли такава като малки - аз даже си я спомням, защото беше много вкусна и дълги години си хапвахме такава - от печено брашно, как мислите, след като е захранен с  глутен, дали може Бобката да яде такава  newsm78 Абе ще го пробвам - и ще следя за рецептата, ако има желаещи после ще я публикувам  PeaceБоби вече закусва попара - много му харесва, скоро ще мисля и за други варианти - сега ви следя много детайлно и си набелязах вече финните овесени ядки на Николов и черния кус - кус  Party

Захранването ни потръгна бързичко - въведох пилешкото и  в тази връзка, някой беше питал - давам по четвъртък жълтък през ден със зеленчуково пюре, а на следващия ден с месо. Така ми е казала педиатърката, за сега няма проблеми  Peace

Ценителке, много съжалявам, че още сте с проблеми  Confused

Ласи, това за професията майка е супер  Wink Почти всичко важи за мен - най-вече това, че все се чудя, ще мога ли да обичам второ дете, както Боби, че не си и помислям да целувам дете по ръчичките и лицето и изпитвам ужас от кихащи и кашлящи хора  #Cussing out

Искам още да пиша, ама ако продължа няма да има кой да ме прочете  Wink

# 219
На мен от нашето счетоводство вече ми изпратиха необходимите документи. 2 са:
1. ДЕКЛАРАЦИЯ за промяна на обстоятелствата за изплащане на парични обезщетения и/или помощи от държавното обществено осигуряване
2. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание
чл. 50, ал. 1 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни.

Моите 315 дни изтекоха на 30.12.2008, и онзи ден като са ходили в НОИ са им казали да си попълня тези документи и да ми ги подадат с януарските заплати, т.е. началото на февруари.

Много сте писали, връщам се да чета.

# 220
  • Бургас
На мен ми казаха, че единствено трябва да подам променената декларация, която беше преди до 315 дни, а сега е до 410 - нищо друго newsm78 Пак навсякъде май кой, каквото разбрал ooooh! Днес два пъти сме звънили в НОИ и аз, и касиерката Rolling Eyes
Ужасно е това с родилката, просто нямам думи Cry Нещо зачестиха подобни случаи Tired
Коалката, щом са ти изтекли декември, трябва да се подаде декларацията с документите на фирмата за декември месец,
примерно при нас това става към 25-ти януари Thinking
Хриси,  не във всяка марка кускус има мляко, ориентирай се по надписите на пакетите Peace
От мен лека нощ, Димата отдавна заспа Wink

# 221
Понеже много от бебетата ни са с АД искам да ви покажа една статия Peace

http://www.d-rmario.com/statii_detail.php?id=183

# 222
Здравейте  момичета!
Мони вече е по-добре поне според мен ,но все още му хъркат гърдите и му се запушва нослето.И аз да похваля аспиратора за нос с прахосмукачката.Господ здраве да му дава на този,който го е измислил newsm10
Лурдес попарата я правя с 2 -3 сухара,сирене колкото кибритена кутийка ,масло кафена лъжичка и топла вода на око.Сол на нищо не слагам.
Акварел ми харесва повече.Малко със закъснение отговарям
1.Кус куса е плазмон най-дребните фигурки.Добавям сирене,масло и тръстикова захар.
2.Спанак до сега съм правила само пресен,но и замразен да е няма проблем .
3.Домати до сега не съм слагала.Незнам какво има в консервите и дали може да се вярва на етикета със съдържанието.Ако е домашно  ок.
Тифани и аз като повечето мами давам фини овесени ядки.В 150 мл. вряла вода слагам 3-4 мерителни лъжички от АМ за 2-3мин.Добавям 1 настъргана ябълка и пасирам ако трябва.Тази рецепта е от Бибобибо chef Hug
Ценителката  Praynig да оздравявате.Дано не се налага друг антибиотик.

# 223
  • В събота
Добро утро  Grinning

Ето и рецептата за моите каши:
Купувам зърна ръж, пшеница, просо, елда, кафяв ориз, каквото ви скимне, може и овес, амарант и киноа. Повечето зърна ги има в хранителните магазини, аз лично пазарувам от един диетичен магазин, защото има всичко накуп. Само внимавайте да не са бланширани. Обикновено са пакетчета по 200 г. Измивам и изпичам зърната за час и половина на 80 градуса. После ги смилам в кафемелачка и си ги съхранявам в буркан или кутия. Като реша, че ще ядем каша, от предната вечер накисвам колкото лъжици е необходимо (според колко яде детето е количеството) и сутринта само заварявам. Това с накисването не е задължително, но така се извличат повече от ценните вещества в зърната. После добавям пасиран или настърган плод, или пък малко плодово пюре и воала  Laughing
За тези които искат да правят каши от препечено брашно искам да поясня, че колкото е по-бяло брашното, т.е. колкото му е по-малък номера (тип750, тип 500, тип 350 и т.н.), толкова е "по-неполезно". Това означава, че всички полезни частички от зърната са отстранени и е останало само сърцевината. Колкото по-голямо е числото, толкова повече частици от външните слоеве има (затова се и казва пълнозърнести), в които всъщност се намират витаминитие, минералите и ензимите. Такива са брашната тип Грахам или с число по-високо от 800. Да не говорим, че за да докарат що-годе качествено брашно производителите му слагат много добавки.

Последна редакция: сб, 10 яну 2009, 08:01 от Tikvichka

# 224
Ха добрютро!

Да поясня пак за докиментите:

Bibobibo, при теб са два докмуента, защото 315 дни са изтекли преди 02.01.2009.
За тези от нас, които към 02.01.2009 са още в тези 315 дни се подава само променената декларация - прил 2, както са казали на Голди.
Но за всеки случай днес съм поръчала на сестра ми (която работи в НОИ) да иде при тези, които отговарят за майчинството и да изиска подробно и точно инфо, та ще докладвам после!

За брашняната каша - не знам как да се изразя, ама това е храна "на баба ми от времето" Сега нали имаме претенции как здравословно   си храним децата, захранваме бавно, тревожим се за глутена и прочие , а накрая бам - пак стигаме до брашняната каша Joy Аз таквоз нещо няма да дам нивгиш - нищо полезно не виждам в това да тъпча детето с препечено брашно с масло  При цялото разнообразие от пълнозърнести каши ! Напомням, че старата слава на кашите как напомпвали бебетата се дължи точно на тези брашнени чудеса.  Сега остава да извадим от долапа и винената попара (Хелън, това на теб може да ти свърши чудна работа hahaha) Joy

*Сиске*, честито ти ново заглавие Laughing

Общи условия

Активация на акаунт