И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 613
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Акварел/така повече ми харесва Grinning/ аз още не съм давала тия неща ,но искам да му поразнообразя менюто и ще следя с интерес кой какво готви.
Въпреки ,че ния трябва да избягваме доста неща ,които дразнят АД.
Сисе и Ритка -на вас казвали ли са ви да избягвате някои храни?

# 151
Здравейте, момичета!
Ех, че снежна виелица се разрази пак - тъкмо се канех наобед да поразходя Емата и като заваля се отказах.

Ехмея, радвам се, че Сами е добре! Да го нагушкаш от мен!
Хелън, аз не съм срещала чисто лятна количка, която да има напълно легнало положение. Те обикновено са обозначени за възраст 6+ месеца и затова са с наклон мин 30 гр.
Milenag, здравето ти е най-важно! Като не си в кондиция не си пълноценна и в общуването с децата си. След като няма близък, който да ти помага, защо не помислиш за вариант в който идва жена за почасово гледане на детенце? Има такива фирми и съвсем не е висока тарифата. Дори и да не спиш, само да се отпуснеш, да почетеш, да се поглезиш, пак ще ти действа ободрително. И се насилвай да се храниш!
Aquariel, и аз да се сложа при опитните  Joy кус-куса не го пасирам, а го оставям да поври около 10 мин (а не както пише на опаковката 2мин), той се разварява предостатъчно и Ема го яде без да протестира. Слагам масълце и сирене само.
Спанак давай смело, не е често срещан алерген (по принцип всяко нещо може да е алерген - аз напр при тестуване давам реакция и към дестилираната вода на контролата Laughing). Колко - колкото искаш (зависи дали ще готвиш само спанак), вариш докато омекне.  LaughingАз още домати не съм готвила - само в готовите пюрета е яла.
Бързо да се оправят всички болни дечица и майки!

Lassi , и мъжа ми все това повтаря - ще наема жена да ти помага. Ама , аз не мога да си представя непознат човек да ми обикаля вкъщи. Смяташ ли , че мога да се отпусна като има непознат у нас. Преди да забременея с Косьо , идваше жена да чисти у нас , ама аз бях на работа през това време. Така става.

# 152
  • Добрич
Акварелче,спанак давам от доста време-готвя го на пара.Кус-кус ядем на Плазмон-и аз го варя по-дълго,не пасирам-вече трябва да ядат и по едри частици(на мен ми коства големи усилия да го науча).Домат още не давам Peace

# 153
Здравейте Simple Smile
Навън е страхотно (добре че сме вътре де Wink )
Акварел, аз също съм "за" Акварел.
Миленаг, наистина трябва да спреш кафетата и всякакви други възбудители, и да се опиташ максимално да се успокоиш, и да си почиваш и да се радваш на децата.Много здравословни проблеми са от нерви. Ето, аз днес най-накрая се сдобих с някаква диагноза за моите болежки - и общо взето излезе, че от напрегнатост ме боли, а от това, че ме боли, аз ставам още по-напрегната..един затворен кръг, не си е работа, а здравето е най-важно..Незнам как ти е ежедневието, но според мен не бива да се мъчиш да свършиш всичко, особено що се отнася до домакинство.Дано по-бързо нещата притеб се нормализират.
За годините на прехода-няма да забравя как аз, като най-малка и съответно свободна висях по опашките-всички бабета ме даваха за пример-веднъж 4 час за тоалетна хартия, хехе, че вода нямало ли е, чудя се аз Simple Smile
Моята количка е на Crago,  лятна, но аз и сега съм с нея (понеже Танкът, Хелън, видях, че и ти си с него, ми дойде в повече). Много е по-добре, лека, става за спане, е малко е по-тясно вътр, но за малко става.
Сиси, аз от сега просто не мога да преценя, по принцип съм за, но има вероятност мъж ми да е по командировки, и тогава ще ми е по-трудно да дойда сама с бебето до търново, та за това, се чудя..
Искам да ви споделя радостта си от тва, че днес пак бях при една директорка на ясла, в която подадох молба още юни, и тя каза, че няма начин, вътре сме! дано, дано...смееха ми се тогава хората, че бебка се е едва що родила ама в бг всичко е възможно.
Мами, имам един въпрос: има ли на някое бебе да са му се появявали лишеи по кожата? дари се е цялата нашарила с такива, някои изчезват, нови се появяват, мисля си да не са студови петна...?
леле, тва стана ферман, извинете ме Simple Smile

# 154
Миленаг и аз чакам с нетърпение каката да си дойде от у-ще  Joy
А тя само мрънка ,че иска да стои на компютъра да чати.
nikitto и вашто ми прилича на дерматит.Дано да не е де Praynig
Кои са любимите храни на вашите бебчета?
При нас обедното- тиква с пуйка
следобяд -каша на фризокрем /ориз и царевица/
Единствено тях изяжда за две минути и чака за още Grinning

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 17:02 от КРИСИ

# 155
Хм, значи не е необходимо напълно легнало...ОК! Мерси! А освен да е лека (лятната количка де), ако някой се сеща за някои др преимущества -   bouquet
А вече вампирясах покрай Елица - нощем пищи туй дете и това си е - по амнайсет пъти нощем и ми писна от догадки защо аджеба реве Елица...Милена_к - нали писа, че си решила да наемеш детегледачка? Е, ами и тя ще ти живее в къщата...докато не се научим да разчитаме на хората - само ние ще теглим - във всичко е това - в работата, в къщи - винаги човек си мисли, че той най-добре ще се справи навсякъде - и по някое време остава без сили. Я наистина намери някоя жена почасово (аз като търсих детегледачка много жени искаха почасова работа - имаше и млади момичета, студентки...), Кау - то не е хубаво от болести да отслабнеш бе, жена...Хриси - Елица заема антиХитлерова поза в ТанкИнгланд - разплува се като..., но пък голям зор с това бутане, не е истина!
Акварелка ( Peace) - нещо е алерген, ако предизвика алергия...искам да кажа, всяко нещо с определена молекулна маса и чуждородност, може да предизвика алергия...В този смисъл - КРИСИ - аз като кърмех за АД ми бяха забранили да ми почти всичко и кърмата ми почти спря...постепенно ги въвеждах и наблюдавах Елица дали ще реагира. Това според мен е най-правилно...Но най-спряганите "алергени" са: ягоди, малини, всички "мъхести" (праскови, кайсии, зарзали - аз хапвах белени нектарини), цитруси (лимони, портокали, грейпфрути), шоколад и шоколадови изделия, фъстъци и подоби ядки (индийски фъстъци, кишу, кашу, шоколади с тези ядки), тирамин-съдържаши продукти (домат, банан!!! това си е направо нелепо според мен! Не съм чувала към дете, алергично към банан!), мед, прясно краве мляко и продукти, съдържаши краве белтък (Елица се зачервява и от кози, и от овчи - просто наблюдавай!), ...
Но пак казвам - аз не мога да лиша детето си от всичко това! Във форумите четох че и морковът е често спряган алерген...Просто детето трябва да се наблюдава! Примерно аз не започнах направо с плод цитрус, а дадох първо плодово пюре, в което имаше малко портокалов сок и така...Успех!

# 156
Само на мен ли се случва .пиша,пиша и изведнъж излезе едно и всичко си изтрива #Cussing out
Хеленче и на мен ми се иска да съм такъв оптимист ,но от тия обриви вече зле ми става.Имахме едни лишейчета по крачетата и като спрях моркова и изчезнаха.А седяха повече от три месеца.След някой ден ще провокирам пак да видим.

# 157
КРИСИ - абсолютно си права! Съвсем възможно е да са от морков! Всичко, което има определено мол. тегло, може да е алерген, така че наистина майката си знае най-добре. МОже да не е алергичен към нищо др освен към морков (дай боже!) - затова казвам, че тези дъъъълги списъци са само списъци с алергени...а иначе, при Елица се позакрепиха нещата и може би затова гледам по-ведро и наистина си представям колко непосилно ти е на теб тоооолкова месеца вече да се бориш с това...Извинявай...Аз ти бях писала - лятото задължително го заведи на море, КРИСИ - на нас много ни помогна! (чистото Егейско море де)!

# 158
  • София
Егати,какво става навън с това време?! ooooh! Излизам на терасата/в качеството си на гадна, мръсна пушачка Simple Smile/и стъпвам в сняг до глезените. Не,че не обичам снега ама.... и по ЗВГ /закона за всеобщата гадост/както няма ни нормално топла вода, ни парно- само се наздявам да не разболея, та да я втасам!
Хеленблонди, тя наща количка /Пег Перего П3/, освен че е тясна,но и тежи 16кг. и това без детето,което е още 8кг и ако към уравнението добавиш и носене под мишница количката по стълби и стана "Дявол на магаре".
Криси, любимите ни храни са печени картофи,пюре заек с броколи и ориз и зеленчуковото пюре на мама Grinning

# 159
Helenblondy, по моя опит лятната количка наистина има основно едно предимство-теглото..ето аз сега съм се принудила да ходя винаги с найлон, който да я обгръща отзад, защото е тотално проветрива, и то точно зад главата на бебка, та да пазя завет. Освен това е тясна и къса за спане...Но аз толкова се бях скапала с танка, че предпочитам тези варианти, и се успокоявам, че ще каля Дари.

# 160
  • София
Здравейте  Hug

Нашият татко от 3 дена е в командировка и, честно ви казвам, вече тотално напълно и абсолютно изперквам  Crazy. А и с тоя студ сме заклещени вкъщи, а заради грипа никой не ни идва на гости, абе не е за разправяне. Тая вечер ще се прибере по нощите, утре пак на работа и чаааак утре вечер евентуално ще ме отмени малко  ooooh!.

Лятни колички не съм гледала, но ще следя обсъжданията и съветите ако евентуално реша да вземам. Засега сме добре с нашата, достатъчно е широка и не е много тежка (с CAM Combi Family съм).

Кус-кус не съм давала, но мисля да взема и аз скоро. На моят хубавец нали му е много деликатна кожата и сега пак са му се появили пъпчици по вратлето и не знам от какво. Тия дни започнах да му давам заешко, дали може да е от него  newsm78.
Точно по Нова година му се възпали ушето, но, слава богу, мина само с капки.
А, да, водих го на дерматолог (ако се сещате, бях писала, че има лишеи по кожата). Ми какво да ви кажа, нищо конкретно не каза жената, някаква атопия било, ама от какво, що, не се знае. Изписа един крем - Ксемоз, някаква френска медицинска козметика. Най-възпаленото лишейче го мазах с Локоид няколко дена, а крачетата с Ексипиал Липолосион и съм много доволна. Въпросният Ксемоз го взех оня ден след поръчка в аптеката и сега му мажа само лицето, но май няма абсолютно никакъв ефект.
Извинявам се, че съм като Мара-подробната, но аз намирам много отговори на въпросите си тук и затова ако мога да помогна на някой с перипетиите си, ще съм много щастлива  Hug.
Признавам си, че не съм навестила още темата за срещата, но ще се постарая тия дни  Blush

# 161
 И аз днес взех тоя кус кус на Плазмон ,ама май ще го отложа малко ,че аз нито масло нито сирене съм въвела ,а пишете че без тях ставал много блудкав и малките не го ядяли .
Да попитам във връзка с това вие какво масло ,и какво сирене давате и за колко време ги въведохте  Peace

# 162
Аз от няколко дни си правя на мен кус кус, обикновен, на ф-ма Загария и давам на малката.
Не съм въвеждала нито маслото, нито сиренето. Давам и по малко,така и давам и трохи хляб Simple Smile

# 163
Мерси много майчета за съветите и за отговорите. Помогнахте ми много.  bouquet  Направих кус кус-а (варих го 10 мин) , сложих зехтинче (масло ме достраша) и една малка бучка овче сирене, оставих и повече водичка да има. Хареса и почна да го яде, ама като и е за пръв път ли и аз не знам, почна да се прави че го повръща, май е от частичките, че и се лепяха по гърлото и накрая колко хапна незнам ама го повърна целия  ooooh! Милата ми стрестна се бая, че ще изчакам с кус кус-а до др седмица, когато пак ще пробвам. Утре ще дам попарка за пръв път-дано там имам успех повече Simple Smile

Еленче напълно права си за алергените- едно време сегашните алергени са били в менюто още от 4-5 месец  newsm78 А колко от тях съм дала без да знам или да се замислям- ама така е по-добре даже  Hug

Тука такъв сняг валя днес- голяма красота!  Hug

Криси любимите храни на Габчето са- броколи с пуйка и тиква с пуйка, агнешко и свинско,  със зелечуци на гербер, ябълки и банани (Еленче Wink) и манго.

Утре ще и дам пресен ананас и мандаринки по съвет на педи  Peace

# 164
  • В събота
Aquariel, не мисля че е от кус-куса. Ти направо овче сирене ли ще даваш за млечни? Нали каза че още не си ги въвела? Не забравяй, че в кашите на Хип все пак е мляко, адаптирано за бебета. Ако искаш вече да въвеждаш по-добре почни с малко диетична извара. Това си е мое мнение де.... Ния също е с АД и АБКМ и още не съм въвела абсолютно нищо млечно. Преди няколко дена пак се опитах да и дам малко АМ за проба  и пак пламна цялата. А домати... абе най-добре си е след годината да се дават, доста са дразнещи, освен всичко останало...
Някой спомена нещо за банани - те са с доста високо съдържание на хистамин, от там идва и проблема при захранване.

koalkata,
и през локоид минахме, и през ексипиал, адвантан, д-р Тайс, СВР и какво ли още не, само дето още с л...а не съм мазала - цялото тяло ни е в лишейчета и обривчета... #Cussing out Има периоди, в които е по-добре и кожата стои само сухичка, но повечето време е така. Да се надяваме бързо да ги израстнат, че вече ми писна....

Общи условия

Активация на акаунт