И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 610
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Някой спомена нещо за банани - те са с доста високо съдържание на хистамин, от там идва и проблема при захранване.

НЯМА хистамин в бананите! Хелън е писала подробно и е обяснила!  Laughing

Понеже често се дискутира кое бебе какво можело да прави и какво не можело, и някои мами доста се притесняват (напразно естествено), че техните деца изостават, ще ви бъде ли интересно да ви пусна един линк с обяснения и табличка с т.нар milestones или крайъгълни камъчета на развитието(т.е. какви са обемите от умения и обхвата на възрастта в която трябва да се извършват, за да се счита, че детето се развива нормално )? Там има и инфо за т.нар Червени флагчета - това са признаци, които могат да сигнализират, че има проблем при детето.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 21:10 от Lassi

# 166
Тиквичка ние не сме с АД и АБКМ, просто като малка се обриваше след като аз пиех или ядях мляко- даже не е сигурно дали е от това, просто педи иска да изчакаме с млечните и да ги въведем лека полека. Аз почвам да давам овче сирене по съвет на педи, не на своя глава, тя също така ми каза да почвам и малко домат да слагам в пюретата. Така че аз съм смела за тия неща, нали все някога трябва да пробва да ги яде, пък дали ще има алергия тя Еленка точно това имаше предвид, че може да се получи алергия и от най неалергенните храни Wink В събота ще дам и йогурт, взела съм и кислече да пробвам, просто почвам да и давам всеки ден нови храни и то ще се види. Simple Smile Хапна си сирене и засега няма реакции. А повръщането съм сигурна че е от частичките на кус кус-а, не може да е от сиренето, защото то даже не беше смляно като го изкара от стомаха- сори за обяснението. Не мисля че е повърнала щото го е яла  Peace  Simple Smile

Съжелявам за малката че е с АД И АБКМ, ще ги израсте, ама ти наистина трябва да си много внимателна.  Hug

ЛАСИ ДА МОЛЯ ТЕ  ДАЙ ДА ЧЕТЕМ!  Hug

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 21:25 от Aquariel

# 167
 Laughing  Ето тук

Надявам се, че ще ви е интересно и полезно. Информацията е перфектно синтезирана и поднесена и мисля, че е достъпно обяснено и за неспециалисти. Ако нещо не е ясно, ще помагаме Laughing

# 168
Ласи прочетох го, доста добре е обяснено и разбрах за какво иде реч. Не знаех че раннитe умения могат да бъдат един вид признак за нещо притеснително. Много инетересна статия. Според мен от това което прочетох мамите дето се притесняваха, нямат основание да се тревожат. Предлагам Емма-та да го "боцне" на първа страничка!  Hug

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 21:46 от Aquariel

# 169
Ласи  и аз ще се зачета след малко в темата ,която си ни дала Hug да видя моя Даниел как се движи с уменията,въпреки,че аз съм го казвала,че той с интелектуалните занимания не е на "ти"  Grinning за разлика от физическите!Ама какво да се прави-генче  Grinning да не си помислите сега,че аз съм тъпа спортистка..няма нищо такова Grinning
Криси ами ние нямаме установена диагноза АД Rolling Eyes само мои си предположения!Вторник на консултацията ще поискам направление за дерматолог Peace Дано нямаме някоя алергия Confused

И Дание днес яде кус кус..хапна няколко лъжици,после започна да се лиготи Whistling с претенции!Искал на Плазмон,този от 1,89 не го искал Crossing Arms Тц,тц тц..порасна му работата на шефа!!!
Предимствата на лятната количка са най-вете кг Peace Моята е 5+10кг. бебе! На Дани коша изобщо не му е тесен,даже му е по-широк от старата!Доволна съм от избора си /този път/

Хайде лека ви нощ  Grinning

П.П Пропуснах нещо жизнено важно да ви кажа /к'во да се прави...руса съм/ Flutter Днес купувах пюрета /плодови/ на Даниел от кварталния супер маркет и в нас установих,че едното е с изтекъл срок на годност /на 14.09.2008/ Ходихме до магазина с мъжа ми ,но управителя го нямаше,касиерката побърза да ми го маркира и да ми го замени с друго,но аз отказах!Запазих си го ,както и касовия бон!Как бихте процедирали вие в тази ситуация???

# 170
Сиси аз щях да го изхвърля и да си премълча ,но това е защото съм шматка и не обичам скандали .А НЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА Naughty
Tikvichka не знаех ,че и вие сте с АД.Многа деца в последно време са алергични .Едно време с каката изобщо не съм знаела какво е това глутен.Сега като вляза в магазин за пюрета и чета съдържанията по един час ,чак срам ме хваща Embarassed

# 171
Привет банда! Hug

Да ви информирам, че Лидия днеска в яслата е била по-спокойна, но иска основно да я гушкат, яла е пюре - 200мл и не е плакала много. Абе рано си е за ясла каквото и да си говорим, ама съм в такова положение ooooh! Все пак сме по-добре, че има 2 бебенца на 4-5 месеца  Sad Sad Иначе както казва мъжо - харесва й да е сред себеподобни джвъчозаври! Crazy Crazy

Сисе, това пюре освен да го дадеш в защитата на потребителите, ако те могат да направят нещо?! newsm78 Коя марка е, ако не  е тайна?

Криси, обича всичко с тиква, много обича агнешко на Нестле, всъщност много пюрета на Нестле са й любими, също и разни йогурти.  Peace Вече спирам с пюретата, почвам да й готвя вкъщи, всъщност на яслата и там ще яде готвено, така че няма мърдане. Пък домашните са по-вкусни! Simple Smile

Маги, маслото се оказа че съм го въвела с пюре на Нестле, то го имало нарисувано, ама кой да види! Mr. Green Вече давам масло каквото ядем и ние, само гледам да не е онова, дето е осолено! Wink Сиренето - за има няма 2-3 дена и него го въведохме.

Да ви питам и аз: Mr. Green
Какво количество захар, масло и сирене слагате в попарата?? А сол колко слагате в пюретата? Знам, че не е хубаво сол, ама все пак мисля, че чов. организъм има нужда от сол. Мамите-доктори да изкажат мнение, плиййййз!!! Praynig Praynig Praynig

# 172
Цитат
Сисе, това пюре освен да го дадеш в защитата на потребителите, ако те могат да направят нещо?!  Коя марка е, ако не  е тайна?
Хип Peace но в случая не мисля,че производителите имат вина за това,че персонала на магазина не си поглежда стоката  ...детската стока!!! По принцип и аз не обичам да правя скандали и да се карам с непознати,но яко се вкиснах този път...всеки ден по 2-3 пъти пазарим от този магазин,всички продавачи познаваме и много добре знаят и са ме виждали да купувам пюрета и други стоки и въпреки това не са си погледнали стоката!

# 173
Да, да, определено тези от магазина са виновни, трябва да са сигурни, че стоката им е в срок на годност и особено детската!!! Crossing Arms

# 174
Koalka - Ксемоз значи... hahaha много се смях - и аз не знам що...много ми стана фамозно с тоз Ксемоз Joy Да зема да го мацна на мойта фамозна госпоица тоз Ксемоз, да видим как ще й понесе на фамозното дупе Simple Smile
Ласи - невероятно инфо, мила  Hug Засега спирам да уча дЯтето да казва непротиво... наобратно! Лурдес - много ми стана изведнъж жал за Лидия - само като си я представя как е плачкала...и аз не знам... мойто като вече и в баща си не се успокоява - само мен търси и иска - викат, не било хубаво така - ми хубаво, като не е хубаво дайй да я дам на Айшето да я гледа тогава!!! Една саседка вчера звънна - аз с Елица на ръце - дай, вика да я взема - и аз що ли я дадох - и Елица се разрева - аууу, вика, то не е хубаво така - ами, викам, наистина не е хубаво, така че си ми дай детето обратно...Дартофелница!
Еличката става днес на 9 месеца - щете или нещете да се пишт всеки ден месечинковци не знам, ама аз да си се похваля! Целувки и на Авата и на Йоан и на Габи н Валънтайн!

# 175
  • Временно
Да се изкажа и аз в тоз късен час.
Днес нямахме ток от 18:20 до почти 21 часа.Направо бях бясна и ..... безсилна. Не стига,че парното едва мъжди,и топлата вода хич не става за къпане,ами и тока спряха и съвсем се изстуди апартамента за 2 часа.Иначе на Сиaна и беше забавно-навсякъде свещи и прожекторчета. Mr. Green
По въпроса за количките още мисля и се чудя - понеже,живот и здраве,лятото пак ще си бием шута на морето,а там имаме двор и по цял ден ще сме си навън и чаветата ще си щукат(мойто и на сестра ми),та в този ред на мисли се чудя дали ще ми е МНОГО изпозваема количката,за да знам на по-ckъпo ли да заложа или да си взема една по-евтина.Моделите,на които засега съм се спряла са тези:
ABC Design - Giro
Chipolino-Carolina
Peg Perego-Aria
Лурдес,правя попарката с един сухар и половина,масло(Президент)-една кафяна лъжичка,сиренце на око,вода също.Захар не слагам.Сол не ползвам,защото домашни пюретa не съм давала.Мъжът ми има позната,която работи във фирмата вносител на Хип и Бебивита и съм заредила 2 кухненски шкафа с всякякъв асортимент. Grinning Сега ще трябва да се заредя и с AM,че толкова бързо свършва.

# 176
  • Варна
Добро утро! Ей пак съм най-ранобудната значи  Grinning

Lassi Мерси много за инфото. Доста полезна информация си дала, както виждаме всички границите за някои умения са доста широки.

Сега го разгледах подробно и ми направи впечатление, че за нормално се счита :"D. Месеци 14-20 – Правят крачки', а по-долу е казано:"Горна граница, за да се счете, че имаме закъсняло прохождане е 15 месец".   newsm78

как я приготвяте тази тиква с пуйка ? То май става въпрос за готово пюре, но все пак кажете каква му е рецептата  Praynig

Любимите храни на Невена освен млякото на мама, са: всички плодове (ябълка, круша, банан, праскова, манго), тиква (в разновидности с ябълка и с моркови. Зеленчуците са по-малко популярни, но все пак любимото й е: картоф+морков+спанак+магданоз+пиле и картоф+морков+грах.  Кашите също й допадат.  Peace

Няколко пъти й давам млечна каша на Хумана и няма  проблеми, да чукна на дърво добре й понася АМ. След време ще се престраша и за сирене.  Grinning

Хелън Невена като малка хич не беше претенциозна кой ще се занимава с нея. Сега обаче, определено изявява желание - един път съм аз, друг път - баща й, понякога иска баба, кака или батко.  А пък тази съседка какво очаква - че детето ще й се хвърли с радост на врата ли? И аз много им се ядосвам на такива.  И честита ви месечинка, 9 месеца ми звучи като юбилей  Hug  Heart Eyes

sisee аз бих върнала пюрето с изтекъл срок, но ако пак попадна на такова в бъдеще, бих сигнализирала някъде - ХЕИ или Агенцията за защите на потребителите.  Peace

# 177
леле СИСЕ аз въобще непоглеждам скора на годност на тея пюрета ,защото не съм мислила ,че може да се случи такова нещо да не си следят скоровете в магазина.Аз смятам ,че трябва да се разправяш  с тези в магазина и да кажеш че ако пак се случи ще потърсиш по висша институция ,защото все пак това са детски храни  Naughty
Гледам говорите за  колички ,аз съм си много доволна от наща и няма да купувам друга , тя е PEG PEREGO UNO  http://family-bg.com/prX_2364.htm  като летен вариант е супер отворена и широка  Peace

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 09:09 от m_a_g_i_vs

# 178
Добро утро Simple Smile
Лурдес, аз правя попарата без захар или сол, слагам малко най-обикновено масло (на върха на ножа), 2-3 сухара и бая сирене (на апетина) - бучка, горе долу като 2 кибр.кутии, на мен много вкусна ми се вижда, а и на Дари Simple Smile

# 179
И ние днес порасваме с още един месец Hug
Лурдес нашата попара е с два сухара и половина ,лъжичка захар ,шипков чай и тази сутрин обнадеждена от Хеленблонди и малко сирене.Масло още не съм слагала Peace

Общи условия

Активация на акаунт