И през новата година, заедно ще е АПРИЛската дружина!!!

• 14 597
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • Добрич
Добро утро!

Един поздрав от мен,че скоро май не сме слушали...тук има и какво да се види Grinning

http://www.youtube.com/watch?v=IUHc11y2ivI

# 181
Привет дружина и през новата година!  Grinning
Да сте живи и здрави - вие и вашите семейства! Домовете ви да са препълнени само с любов и разбирателство! За много години!

Ние сме отново на хоризонта, но от два дни не смогвам да ви изчета  Shocked

Гледам обсъждате и среща и то не каква да е, ами трансгалактическа и по този повод имам някои въпросчета, но ще си ги задам там където трябва...

Никой не сподели какви овесени ядки давате и как ги приготвяте? Я дайте малко инфо, че таз попара вече яко ни е омръзнала и само и се мръщи. Кус-кус пък абсурд...пробвах, ама не разварен. След няколко дни ще пробвам да го разваря, както каза Ласи.

Лурдес, аз всичко слагам на око - сирене - около половин кибритена кутийка, маскло - ок. кафяна лъжичка и аз слагам плодова захар - половин каф. лъжичка.
А любимите храни на Цветомир са всички местни пюрета, мляко с бисквитки, пюре с бисквити.

# 182
Tiffany - аз купувам фини овесени ядки Николов - стават свръхбързо - за около една минута във вряща вода и са готова - гледай да останат в малка вода, защото след като ги прехвърлиш в чашата много бързо се втвърдяват и стават едни желеобразни...т.е. остави им малко водичка - те си я вземат. Просто търси ФИНИ овесеи ядки... Наана - разчувства не с този поздрав. Мислех да излизаме, но голям мраз май, а newsm78
Криси - как му понесе сиренцето на Нико?
Аз да ви се похваля - вчера Елица пи АМ !!! Милумил 2 (Ласи  Hug )! Но аз дадох предварително смесено с кърма и с бисквита с лъжичка...и аз вече се чудя какви магарии да правя само и само да пропие! Много съм щастлива - и си мислех, че ще спи - ъ-ъъъ - буди се около 8 пъи!!! Направо ми...разказа играта, да бъдем културни! Не знам и аз вече кво да го рпавя туй. Не знам що реве - просто спи супер леко! И тъй!

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 12:27 от helenblondy

# 183
  • Добрич
Хелънче,  bouquet

И аз имах помисли за разходка,ама слънцето лъже-навън са си минусови температури.Сега гледах,че ще се затопли в сряда....а не помня откога не сме излизали.

Ласи,много полезно инфо Hug

Тифани,аз също давам от фините овесени ядки на Николов и са ок.Разнообразяваме с кус-кус,грис,попара-аз във всичките слагам за разкош и витамини настъргана ябълка Peace

# 184
Здравейте Wink

Ясмина за прохождане се счита бебето да направи 5 крачки само затова се бъркаш с месеците Wink . А иначе трябва да се опитва да прави крачки Simple Smile Дано ме разбра  Crazy

И аз съм купила такива ядки фини на Николов, а как се правят точно -варят се, оставят се с повече водичка и после мисля да сложа и аз малко ябълка, ама като каша ли става или пак е на едри късчета? Днес правих спанак (на Бондюел), картоф и пилешко месо (от бурканче на Хипп), сложих и във водата с които ги варих и малко лук за мирис + малко зехтин и един сухар натроших вътре. Вие давате ли лук вече? Хапна си детето, ама после си досука Simple Smile

Нанче страхотен поздрав, невероятен филм и музика  Hug

ЛУРДЕС аз не слагам сол и захар никъде за сега Wink  Hug

ТИфани даде супер идея а тази плодовата захар  Hug

# 185
Хеленче за сега сме ок Praynig
аз пак да питам нещо.С какъв препарат миете пода? Защото ние на каквато и постелка да бъдем се изтъркалва на ламината и започва да го ближе и да маже с ръце ooooh!

# 186
  • Варна
Ние след малко излизаме на разходка.

Нана при вас май е доста по-студенко, а? Идвайте край морето да се разхождате!  Laughing

Вчера си направихме една вечерна разходка на снега. Невена почти заспа в шейната, а после спа много добре през нощта. Днес пак съм й замислила изтощителна програма, па да видим кой ще надделее в борбата за спокойни нощи.  Laughing

а какво добавяте към овесените ядки? Аз давам на Невена безмлечна каша от овес и си мисля, че това е същото, нали така?

# 187
Криси по съвет на педи, минавам пода с вода и праха за пране на Габи- още сме на Сано-то, много хубаво мирише после и се измива долу горе, иначе един два пъти в месеца капвам една капка и ДОместос за дезинфекция. Ама Габи още не лази и ходи и не слиза на земята, но мисля да продължа с праха за пране и водата, защото ми се виждат най-удачни  Peace

# 188
Мирка добра идея PeaceЩе слагам и аз -нашия е персил сензитив за цялото семейство,че нали уж бил за хора с алергии.
След малко излизам с приятелки без бебе,че вече полудях #CrazyВсе нещо нервничи ,зъби ли са незнам newsm78Ще се гледат с баща му Laughing

# 189
  • В събота
И аз да споделя как правя овесените ядки - купувам най-обикновени, накисвам ги за около 30 мин, слагам после на котлона колкото да заврят и ги пасирам заедно с някакъв плод или малко плодово пюре. Аз съм си замразила пасирани плодове във формички за лед и ми е много удобно - цък едно кубче към кашата или ядките и готово. Кашите си меля аз - примерно ръж, пшеница, елда, кафяв ориз, изпичам зърната, смилам ги с кафемелачката, после накисвам 3-4 лъжици от предната вечер, сутринта варя и пак прибавям кубче-две плод, а ако давам на обяд слагам примерно морков и спанак. А кисела правя така - слагам да се вари плодов сок и сгъстявам с царевично нишесте. И сокове бая замразих  Embarassed Ния обожава кисел със сок от грозде например. Или пък направо нарязвам плод, примерно манго и го варя с повечко вода, пасирам и пак сгъстявам.

# 190
  • Бургас
Добър ден и от нас Hug
Явно днес е спаначен ден Laughing - и Дима обядва пуешко със спанак и картоф, хареса и, сложих и малко масло.
Криси, аз два пъти седмично минавам с препарат за ламинат, в останалите дни само с вода. Когато купувахме ламината, изрично ме предупредиха да мия само по този начин и да не използвам други препарати. Защо не знам, но си спазвам препоръките Embarassed
Да се похваля, пуснаха ни днес топлата вода Crazy, направо камък ми падна от сърцето Sunglasses
Акварелче, лук слагам в пюретата от самото начало Peace
Овесени ядки не яде, сутринта отново изхвърлих попарата и така. Една приятелка ме посъветва да смеля макарони в кафемелачка и тогава да варя, можело и да се запекат леко предварително на сух тиган. Не съм пробвала още, но след като ми се дави от кус-куса, може и да имам успех със смлените макарони newsm78
Ние днес ще пропуснем разходката, тук е ужасно студено и заледено Tired

# 191
  • Добрич
 Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning и ние обядвахме спанак със сладки картофи Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

Ясминка,ако бях момилна досега да сме дошли и да сме се запознали Grinning

Къде е Емата?

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 14:40 от naana

# 192
Мерси, милички за отговорите за попарата! Grinning

Ясмина, аз правя овесените ядки като добавям малко масло, малко захар, половин настъргана ябълка заедно със сока (или круша)! Също добавям понякога малко плодово пюре готово - например ябърка с горсик плодове или кайсия. Peace

АквариелчеHug (по ми харесва тоя ник и на мен!) аз давам лук и праз - задушавам ги в масло/зехтин и водичка. Peace

Хелънче, браво на Еличка! Ще пропие АМ детенце, къде ще ходи! Hug Hug

Криси, и аз понякога искам да хвана гората... Tired

# 193
Привет момичета  Hug Hug  Може и да сте го разисквали , но когато ни изтекат тези 315 дни / т.е. сега януари/ какви молби трябва да подаваме за остатъка до 410 дни и преди да изтекат или след това?

# 194
  • Варна
Здравейте и от нас в този мраз  Laughing
Гледам пишете за попари, макарони и кус-куси разни и да ви кажа - аз преди два дни сготвих на Ники макароните с кашкавал и зеленцули от 130 рецепти - станаха страхотни и човече си хапна с огромен апетит - само, че направо добавих доматен сок и кашкавала към морковената смес, не задушавах отделно, сока ми е домашен и подправен със сол, така че не слагах допълнително такава, намачках с вилица макароните (бяха шарени спирали на Стела) и се получи номера, макар че бебе е с два долни зъба от няколко месеца и два горни, от които единия неизлязъл напълно
Акварелче пробвай ако искаш, доколкото си спомням Габи е с много повече зъбки от нас или бъркам  newsm78, може точно малката частичка да я е подразнила, защото според мен по-трудно се управлява с езиче от голямата
А за това, че децата не ядат попара и кус-кус хич не се притеснявайте - моята кака като беше малка хляб не кусваше сума ти и време, в чудо се виждах - не ядеше ни попара, ни супа с хлебец, а кус-кус и сега за нея не е макарони, макар че обожава спагети със сос и макарони със сирене, попара също вече сама си пожелава и правя и на двамата със масло и сиренце  Grinning
Ноооо, супа и сега не близва Mr. Green, така чеееее
Абе всяко си е с характер  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт