Отговори
# 165
  • Разград
  • Мнения: 3 114
И аз да се включа с рецептата си за Пандишпаново руло:
6 яйца на стайна температура
1 1/2 чч захар
 1  1/2 чч брашно
1 бакпулвер
Яйцата и захарта се разбиват в купа,поставена в по-голям съд с по-топла вода,около 10 минути,сместа става много прията,пухкава.
Брашното се обърква с бакпулвера и се прибавя по-малко към яйцата,като се бърка с дървена лъжица отдолу-нагоре.
За печенето използвам тавата от печката,като обвивам дъното с хартия за печене и леко намаслявам.
Пека на 180 градуса.Обръщам върху намокрена и добре изцедена хавлиена кърпа,може и от тези вафлените.Намазвам с конфитюр,може и орехи и завивам.Много красиво и вкусно става.

# 166
  • Мнения: 1 232
Търся как се правят фигурките за украсяването на пити, листенца и др., но нещо не се ориентирам. Може ли някой да помогне?

# 167
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Търся как се правят фигурките за украсяването на пити, листенца и др., но нещо не се ориентирам. Може ли някой да помогне?

Оставяш си мъничко от тестото,което вече е оформено,и го замесваш допълнително с още брашно,да стане по-твърдо и си правиш каквото искаш.

# 168
  • Мнения: 940
За каперсите направо съм полудяла....Хем знам, че нямат нищо общо с кипариса, и пак така написах.
Ето тук има повече инфо: http://en.wikipedia.org/wiki/Caper

Въпросът ми е за приготвянето на крем брюле и по-точно как се разбиват жълтъците със захарта. Трябва ли да се бият до побеляване или трябва съвсем леко да се разбъркат като за крем-карамел? Правила съм 2 несполучливи опита - кремът ми става много твърд и сипкав - направо като мазна буца, а не като крем, консистенцията нещо не ми се получава.
Втори въпрос - понеже предпочитам варения на водна баня, а не печения в тава, колко желатин се слага на доза от 6 жълтъка и 500 мл сметана? Май цяло пакетче е прекалено много.
пп: Дудинке, можеш да опечеш пандишпанов блат в голяма правоъгълна тава, да намажеш със сладко и да навиеш на руло - баба ми често правеше такова нещо. А ако имаш и малко сметана да подложиш - още по-добре.

Аз на крем брюле желатин не слагам.

Давам ти рецепта за много изпитана от мен рецепта:

8 жълтъка
500 грама сметана
кафява захар според вкуса
есенция ванилия

Яйцата раззбивам със захарта до пухкавост. Сметаната кипвам заедно с ванилията и оставям да изстине. После смесвам с яйцата и бъркам. Наливам в купички и пека на водна баня. Не трябва да се препича. Когато краищата започват да се стягат го махам. Иначе се препича, става твърд и гаден.
Отгоре поръсвам с кафява захар, запичам леко и сервирам.

# 169
  • Мнения: 405
момичета,кажете ли дали се полосяват свинските пържоли преди пържене и печене,солта не стяга ли месото newsm78

# 170
  • София
  • Мнения: 4 293
посолявам преди печене, след като за изпечени солта ще стои само като поръсена, няма да попие в месото, така процедирам и с другите подправки - пипер, вегета или други Peace

# 171
  • София
  • Мнения: 12 579
момичета,кажете ли дали се полосяват свинските пържоли преди пържене и печене,солта не стяга ли месото newsm78

Да, винаги. Няма да слагаш много сол.

# 172
  • Мнения: 419
Хайде едно въпросче пак от мен. Embarassed
Как се прави кисело зеле с боб?Имам една малка зелчица и не ми се иска да я изхвърлям,мъжо казва направи кисело зеле с боб #CrazyСвекървата е правила ,но аз така и не я питах как се прави ,пък сега и да искам да я питам няма как да стане.
Дайте съвет как да го приготвя,мама никога не ни е правила така комбинаций и не съм правила.

# 173
  • Мнения: 2 382
Аз го правя, като сварявам предварително боба и леко зелето(не до пълна готовност).После ги смесвам и добавям олио и червен пипер и варя до готовност.Ако сокът на зелето не е много солен ползвам него, ако ме е страх, че ще пресоля- разреждам сока с вода и ако се налага добавям сол на вкус.
Има вариант и със запържен червен пипер, но в къщи не се готви със запръжка Peace

# 174
  • Мнения: 940
И аз като Шайн, но накрая запичам.
А, и никога не го правя постно, че мъжо без мръвка не сяда.

# 175
  • Мнения: 9 971
аз правя посен боб и си режа вътре киселото зеле(в моята порция) Joy

сериозно,правила съм веднъж,но нямам спомен Thinking

# 176
  • Мнения: 3 989
Аз също ги сварявам до полуготовност боба и зелето. После задушавам една глава лук с малко червен пипер накрая (обикновено ползвам лют, става по-пикантно, но ако имаш дете, не експериментирай много) и добавям зелето и боба и варя до готовност.  Simple Smile
Понякога и аз го запичам, ако има време.  Wink
При нас все е посно, вегетарианци сме.  Peace

# 177
  • Мнения: 940

При нас все е посно, вегетарианци сме.  Peace

Браво на Вас. И аз искам така, ама и двамата ни влече месото Simple Smile

# 178
  • Мнения: 419
Благодаря ви момичета newsm51 newsm51 newsm51
Само не разбрах и зелето трябва да се свари newsm78нали така?
О и аз постно ще го правя,като за първи път не ми се рискува да оплескам нещо нещата,после и мръвката да изхвърля smile3503

# 179
  • Мнения: 2 382
И зелето се вари.Варят се поотделно с боба, защото им трябва различно време.

Общи условия

Активация на акаунт