Отговори
# 75
  • Мнения: 9 785

exxo, мноооого благодаря за инфото. Ама като вземете да използвате тези  hahahaинтИлигентски термини. Кажете му кървавица и толкоз Laughing.

# 76
  • Мнения: 1 777
Обяснете ми за бахура, моля. Що за чудо е това?
Погледни тук има рецепта и снимка. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2760.msg76546.html#msg76546

# 77
  • Мнения: 9 785
 Pety, благодаря и на теб Peace. Супер вкусна пица в другата тема Peace!

# 78
  • Мнения: 940
Сега, за бахура и кървавицата може да се поспори. Например имам приятел от Гоце Делчев и ако Ви кажа какво за него е кървавица,.....мани, щях да умра като го видях, а и ме прекара да опитам преди да ми каже как точно го правят по техния край. По принцип в различните райони е различно. Аз го знам и по двата начина, ама викам--айде, по-научно да се изразя.  hahaha

# 79
  • Мнения: 9 785
dalka, няма нищо, мила Hug! Наистина се развеселих Joy.

# 80
  • Мнения: 940
И аз така   bouquet Винаги ми е било интересно. Аз като чух за първи път бахур и  Shocked такива ми станаха очите Simple Smile
Но стига сме спамили.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 20:01 от dalka

# 81
  • София
  • Мнения: 4 293

Аз имах едно питане за питка--ако смеся бяло брашно с ръжено, ще ми стане ли питката? Смисъл, да бухне и всичко.
А с царевично?

Правя питки с бяло и царевично и стават супер златисти на цвят, бухването ти зависи от набухвателя мая, сода и т.н. не толкова от брашното.

# 82
  • Пловдив
  • Мнения: 4 384
Имам около половин килограм стафиди. Можете ли да ми помогнете с идея за какво да ги използвам?

# 83
  • Мнения: 940
Стафиди.....ами за сладкиши предимно. Сложи ги в някакъв съд с похлупак или ги вакумирай, за да са по-трайни.
Аз лично ги слагам само на сладкиши, но някой ги слагат и на солени ястия.

Може печени ябълки, кекс, щрудел....

# 84
  • Мнения: 28 753

Правя питки с бяло и царевично и стават супер златисти на цвят, бухването ти зависи от набухвателя мая, сода и т.н. не толкова от брашното.

О, качеството на брашното също е от голямо значение!  Laughing

# 85
  • Мнения: 2 144
До колкото знам, колкото е по-черно брашното /имам предвид грахам/, толкова по-бавно втасва. И програмата ми за месене и печене на такъв тип хляб е с по-голямо време на втасването /от там знам де/  Wink.

# 86
  • Мнения: 940
Аз се отказах. Ще направя хляб в машината, няма да е питка (пълнозърнеста или царевична). А иначе питка--само от бяло.

# 87
  • Мнения: 1 150
Момичета,бях чела ваши рецепти за арабси хляб.Даже го приготвих,но беше пролетта,сега изгубих рецептата и не мога да я открия Sad
Може ли да ми помогнете ако се сещата за какво става въпрос.
Благодаря предварително  bouquet

# 88
  • Мнения: 5 001
Помощ! .....Тупнаха ми два патешки фенера  ooooh! ooooh! ooooh!
Какво да ги правя? Виждат ми се мазнички  newsm78 newsm78 newsm78

# 89
  • Мнения: 11 607
Помощ! .....Тупнаха ми два патешки фенера  ooooh! ooooh! ooooh!
Какво да ги правя? Виждат ми се мазнички  newsm78 newsm78 newsm78

Единият даваш на мен, защото имам само кисело зеле. А патешко с кисело зеле и супер комбинация! ПРепоръчвам ти я! Да, патешкото е мазно и затова идеално се връзва с киселото зеле. Аз не слагам никаква мазнина. Ако имаш гювеч - става идеално. Ред зеле, подправки разни, малко ориз, патешкото, зеле и ...във фурната.

Общи условия

Активация на акаунт