Отговори
# 105
  • Мнения: 11 607
А пък ако обичате сладко-кисел сос... И това мисля, че се вързва като вкус с крилцата.  Hug

Вързва се ...да...но той как се прави? Embarassed

# 106
  • Мнения: 27 523
Аз пък искам да попитам......Смятам да правя пилешки крилца с ориз.......Но.....ми се иска да направя някакво сосче и да полея отгоре. Защото смятам крилцата във фурната, ориза - отделно в МВ.......

Хрупкави пилешки крилца в пикантен сос  Hug

# 107
  • София
  • Мнения: 3 099
Какво се добавя в заливка за зеленчукова мусака? Яйце, прясно мляко, брашно....?

# 108
  • Мнения: 9 785
Какво се добавя в заливка за зеленчукова мусака? Яйце, прясно мляко, брашно....?

Първи вид:
прясно мляко, яйца, копър, сол

Втори вид:
брашно, масло, прясно мляко, яйца

Трети вид:
яйца, кисело мляко, брашно

Общо взето можеш да импровизираш с добавките, но основните неща ти си ги изброила.

# 109
  • Мнения: 940
Тъкмо се чудех дали да отварям темичка, но като видях тази и се рекох, ето на идеалното място за въпроса ми Hug
 Подариха ни няколко бурканчета с риба Тон, домашно консервирана, един колега-американец на мъжа ми му я подари. И ся кво да я прая е въпроса. Изглежда ми сварена, като в консерва. Сещам се, че тук много ядът Туна-сандвич и съм го пробвала, хубав е, но с какво се прави.А ако се сещате и за салати с роба тон, ще съм ви много благодарна Praynig Въобще каквото и да е с риба Тон, за да я оползотворя Grinning

Тя не е варена сигурно, ами просто е хубаво филе. Не както са в БГ--на парчета--не можеш да разбереш какво е било преди това.
Ето рецепта за Tuna Salad, както я знам от САЩ (работех в един ресторант, там така я правеха):


риба тон
зехтин,
майонеза,
твърдо сварено яйце(нарязано)
маслини
може малко cottage cheese
може нарязана малко домати и маруля--те са по желание
сок от лимон
малко дижонска горчица
може и каперси да сложиш...

# 110
  • Мнения: 2 998
Някакви идеи какво да направя с една телешка рибица?

# 111
  • Мнения: 940
Телешка рибица ми звучи перфектно. Може на медальончета с гъби под фолио.

Преди време пък правих телешко с прясно мляко, подправки и гъби в йена--стана много вкусно.

Изобщо всякакви стекове стават.

# 112
  • Мнения: 1 777
Тъкмо се чудех дали да отварям темичка, но като видях тази и се рекох, ето на идеалното място за въпроса ми Hug
 Подариха ни няколко бурканчета с риба Тон, домашно консервирана, един колега-американец на мъжа ми му я подари. И ся кво да я прая е въпроса. Изглежда ми сварена, като в консерва. Сещам се, че тук много ядът Туна-сандвич и съм го пробвала, хубав е, но с какво се прави.А ако се сещате и за салати с роба тон, ще съм ви много благодарна Praynig Въобще каквото и да е с риба Тон, за да я оползотворя Grinning
Аз правя на моите деца сандвичи с туна.

Риба тон
майонеза
стрък целина нарязан на ситно
лимонов сок
кисела краставичка на нарязана ситно(или готов релиш)
малко дижонска горчица
Разбърквам всичко и мажа на препечени филийки. Simple Smile

А също така и ето тази салати,които също стават за мазане на филийки. Simple Smile

Салата с риба тон

1/2 ч.ч. майонеза
2с.л.каперси(нарязани на ситно)
4ч.ч.риба тон(от консерва) изцедена от олиото
1 стрък нарязан на ситно целина
1/2 червен лук (нарязан на ситно)
сока от половин лимон
кора от половин лимон
черен пипер на вкус

Смесваме майонезата,лимоновата кора и сок,каперсите и черния пипер.След това добавяме рибата ,целината и лука.


Салата с риба тон II

~2ч.ч.риба тон
1 червена чушка
1 стрък целина
3-4 кисели краставички
3-4 с.л.лимонов сок
майонеза

Червената чушка,целината и краставичките се нарязват на ситно.Разбъркват се с рибата ,лимоновия сок и майонезата.По желание се овкусява с черен пипер.
 

# 113
  • Мнения: 995
Момичета, вчера изпържих тиквички, които замразих лятото, нарязани на по-едри шайби. Овалях ги в царевично брашно. Освен, че бързо прегоряха, отвътре бяха хрупкави. Та, питането ми е, от царевичното брашно ли станаха прегорели отвън, или от това, че ги изпържих замразени?
За първи път замразих тиквички и ще съм благодарна да споделите опита си.
Леля ми замразява тиквичките изпържени. Пресни- само за супи и манджи. Peace
Иначе, може би е трябвало първо да ги размразиш и отцедиш.

Подариха ни няколко бурканчета с риба Тон, домашно консервирана, един колега-американец на мъжа ми му я подари. И ся кво да я прая е въпроса. Изглежда ми сварена, като в консерва. Сещам се, че тук много ядът Туна-сандвич и съм го пробвала, хубав е, но с какво се прави.А ако се сещате и за салати с роба тон, ще съм ви много благодарна Praynig Въобще каквото и да е с риба Тон, за да я оползотворя Grinning
Страшно харесвам спагети с риба тон. Ако ти се занимава ще напиша рецептата. Имам я от този форум.

# 114
  • Мнения: 1 336
Някой да знае от какво може да загаря леща примерно или боб в тенджера под налягане? Има си достатъчно вода, но все пак загаря.. newsm78

# 115
  • Мнения: 2 382
Може би от много силен котлон и също зависи от самата тенджера.Имам една, която винаги загаря.

# 116
  • Мнения: 1 336
Може би от много силен котлон и също зависи от самата тенджера.Имам една, която винаги загаря.
Ами не, не пускам силно котлона. Мислех си дали не е от това вентилче - да изпуска от там.

# 117
  • Мнения: 117
днес купих мерлуза и сега незнам какво да е правя споделете ми някоя хубава рецепта Praynig

# 118
  • Мнения: 2 382
jenny,загарянето е свързано с някакъв проблем в дъното на тенджерата, няма връзка с вентила за налягане.

# 119
  • Мнения: 1 336
jenny,загарянето е свързано с някакъв проблем в дъното на тенджерата, няма връзка с вентила за налягане.
Да почвам да плача за нова значи Simple Smile Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт