Дръжте се,ФЕВРУАРКИ,не остана...Скоро ще сме горди мами!

• 19 773
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добро утро, мами Simple Smile

Честит Имен Ден и на днешните именици!!!   bouquet

Аз вчера не писах пак, защото нищо ново нямаше... Мързела надделя и никъде не сме ходили  Blush

Иначе, десика, коте, не съм се разбрала за час - Ташков каза че всеки ден бил там и да съм отидела просто. Милото е свободен чак в петък, така че най-вероятно тогава ще отидем и на преглед и на запис на тоновете /това след училището на 9 месеца/... А може и на мен нещо да ми скимне и днес да се дотътря.. но силно се съмнявам Simple Smile

За бръсненето и клизмата - аз ще съм с кола маска /разбрала съм се с козметичката за средата на месеца.. може към 20-ти да отида/, но съм си приготвила и самобръсначка; а клизмите съм чувала че даже са полезни... Въобще не съм се замисляла какво ще е усещането... А за абоката - ми те и него за добро го правят... Както и да е, явно треска ни тресе всички  Crazy

за раждането - 1 АГ Св. София /Тина Киркова/, София - водно раждане, пък кой доктор ще е... и дали въобще ще стане както си го мисля, времето ще покже  Peace

А да ви попитам за майчинството - пише на сайта на НОИ, че трябва с декларация до работодателя да си поискаме удължението до 410 дни.. ама не пише в какъв срок трябва да стане, сега ли, като изтекат 315-те дни ли....  newsm78
Иначе да ви кажа - до обнародването на бланките /за 15те дни бащинство и др./ в Д.В., те ще могат да се намерят в териториалните подразделения на НОИ  bowuu

Хубав ден и до по-късничко, евентуално Simple Smile

# 211
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!
Мамчета кажете лек за хрема че от два дни направо ме е подлудила. Ходих до личната лекарка тя каза само пречистена морска вода и нищо друго! Благодаря ви предварително!

# 212
  • Пловдив
carbo-за майчинството ,като ти изтекат и трите болнични ще подаваш декларация от 135 дни до 410 дни.

Това в сайта е написано за тези,които вече са подали декларация от 135 до 315 дни и трябва да им се удължи до 410 дни.

# 213
  • окр Пазарджик
Добро утро мами!!!

Честит Имен Ден на празнуващите днес! Много щастие и здраве ви желая!!!   bouquet

iveto_1979 не се плаши хремата ще я преживееш и без лекарства, важното е да не вдигаш температура , тогава пий парацетамол.

За прането ви разбрах , а сега за мазането на бебето - с какво да го мажа след баня , навсякъде чета крем през зимата , тоал.мляко пролетта и лосион лятото , да ама какъв да е този крем  newsm78 , в нета не намирам нищо подходящо за цялото тяло. Чудя се .

# 214

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ! Да са живи и здрави.
То май в почти всяка къща има такива Laughing
Баща ми и голямата ми племенница също празнуват днес, да са ми живи и здрави и те!

Аз днес съм на Ж.К. та би трябвало да се видим с малката разбойничка. Ще си взимам и 45-дневния болничен преди раждане. И каквото друго ми се полага днес.
И понеже това е темата за бръсненето Mr. Green да ви се оплача, снощи в банята само дето на челна стойка не застанах, за да си направя тоалета, голям зор беше, а незнам като дойде моментът, как ще се оправям, че тогава ще съм и притеснена вероятно.
А вчера ходих на църква и клекнах да запаля свещичка за покойния ми дядо и после не мога да стана, няма на какво да се подпра, нямаше и кой да ми помогне, та се напънах и станах, обаче се почувствах като хипопотам.

# 215
Добро утро,сладурини Hug
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ,дори и на тези,за които по принцип всеки ден си е празник Mr. Green Да сте здрави,весели и щастливи!!!
Едвам пиша,но исках само да се разпиша,да ви усведомя,че трите прасенца все още сме си в комплект Mr. Green
Най-вероятно пак ще лягам,защото не съм спала цяла нощ...Тия моите юначета явно са станали големи и ритат така здраво,че не мога да ви опиша.И то любимото им място се превръща пикочния мехур и изобщо цялото място,ниско долу...Познайте дали мога да спя...През деня са кротки,но през нощта...леле мале ooooh! И като започнат така да ме ритат и да мърдат аз пък си внушавам,че започвам да раждам и наред с неможенето да заспя идват и хиляди глупости в главата ми,че едва ли не всеки момент ще започна да раждам...
daya9 за тоя проблем с бърсненето вече се разбрахме с милото...ще ,не ще ...ще ме бръсне,докато отново мога да се свивам свободно.И ние правим какви ли не стойки..от "Кама Сутра" ще ни завидят,но накрая поне има резултат Mr. Green
Да са ти живи и здрави баща ти и племенницата и много да те радват и да ти помагат,когато се роди бебенцето  bouquet

# 216
Добро утро ,

честит празник на всички празнуващи. Да сте живи и здрави, много щастливи и да се радвате на най-сладките дечица през Февруари   bouquet

Аз днес също съм на преглед , трябва и тоновете да запишем ама ще видим каква ще стане  newsm78
Момичета вие мислите ли, че коремчетата са ви се смъкнали надолу вече  newsm78 Аз за моя не знам, но като се изправя чувствам някаква невероятна тежестдолу в ниското.
Фокси аз снощи също бях със същите предчувствия. Не знам внушавам ли си вече, ама такива болки имах както в корема, така и в кръста.
Не знам дали да не го отдам на кекса с милото. Не бяхме правили от толкова много време,, че вече  smile3511
Ама като знам, че това ни беше за следващите няколко месеца  Joy

marin4e аз си взех за бебо един крем на Мустела. Но ти може да избереш и нещо друго. Продуктите на Мустела и Себа Мед по принцип се водят мед. козметика и са малко по-скъпи. Но иначе има разнообразие в аптеката като почнеш от Нивеа, Джонсан, Хип и т.н.

# 217
Здравейте  Hug,

Честит имен ден на всички празнуващи днес... а и на вчерашните малко на патерици.   bouquet Да са живи и здрави, пък всичко друго се нарежда.

За протокола  Wink ще раждам уж нормално в Окръжна (София) при д-р Жекова. От другата седмица почвам да ходя редовно всяка седмица за запис на тонове, че тогава ще поразпитам кое, как и защо.

Вчера бях на ЖК, уж да ми дадат документите за болницата и болничния. Но се оказа, че трябва да правим на ново всички изследвания, за да ги впишат в обменната карта. То не бе ПКК, урина, микробиология, СПИН, васерман... и какви ли още не. Олекна ми джоба с 80 лв. и накрая пак без документи си тръгнах. Тя докторката всъщност ми каза да си ги взема, но другия понеделник да отида да попълни резултатите от изследванията. И аз и викам къде ще ги разкарвам само напред-назад, да си стоят там. И тя вика, ами ако вземеш да раждаш тази седмица. А аз едно убедено "Аз, тази седмица няма да раждам"  Laughing Нали не съм влязла още и в 9-тия месец, и съм голям непукист.  Blush То друг въпрос, че бебка я изкараха пак две седмици напред. Но аз вече не им вярвам на измерванията. След последната случка, при която в 3 поредни дни мерките варираха за големина 3 седмици напред-назад. Вярвам само, че си расте нормално, пък не ме интересува какво ми казват.

След ЖК-то се поразходих малко, имах да плащам сметки, едно, друго. И като ме заболя отдолу (срамна кост ли как му се вика), чак не мога да се прибера. Легнах си, добре, не боли. Но всеки път като стана от леглото или тръгна да се обръщам, такива болки. Все едно ще се счупи и бебето ще изкочи.  ooooh! Не знам как се е наместила при разходката, но цяла нощ не съм спала и още ме боли. Сигурно е нормално, поне така си повтарям за успокоение. Тази сутрин влязох да се къпя. Казаха хората, че ще намалявали топлата вода и парното, но аз курназ. Влизам има вода, насапунисах се едно хубаво и постепенно тая вода все по-студена и по-студена...намалявах намалявах студената вода, но накрая вече като нямаше какво да намалявам се изплакнах едно хубаво със студена вода и излязох от банята.  hahaha Отивам в спалнята, пипам парното и то студено. Ужас. Пуснала съм една духалка сега уж да ме грей, ама може ли такива работи. Бебчо като дойде и него с духалка ли ще го топлим.... ако има и ток до тогава де.  Joy

Вчера поне успях да си взема болничния. Сега като го занеса на работа трябва ли да попълвам някакви други документи или само това? Чувала съм, че се подават някакви декларации, но не знам с кой болничен първи, втори....?  Ако има някоя мама, която да обесни, че на нашата счетоводителка на работа нямам много вяра.

Следобяд ще ходя да се видя с една педиатърка тук в нашата поликлиника. Една комшийка от блока ми я препоръча. Но не знам как мога да преценя дали този доктор ще ми хареса само с едното виждане. Разказвали са ми за доктори, които едва ли не те принуждават да си захранваш бебето след 2-рия месец. Нямало желязо в кърмата, нямало не знам си какво, ако не го захраниш едва ли не ще умре. Най-малко ми трябва такава докторка дето само ще ме панира за здравето на малчо.

Хайде стига толкова от мен. Весел и хубав ден на всички.  newsm51

# 218
Фокси аз снощи също бях със същите предчувствия. Не знам внушавам ли си вече, ама такива болки имах както в корема, така и в кръста.
Не знам дали да не го отдам на кекса с милото. Не бяхме правили от толкова много време,, че вече  smile3511
Ама като знам, че това ни беше за следващите няколко месеца  Joy

Ами май вече за нищо не си внушаваме,да ти кажа newsm78 На моменти забравям,че в последните дни си поставям всяка вечер Полижинакс и в момента,в който нещо ми потече аз започвам да си мисля,че ми е паднала тапата...Тази вечер сериозно лежах на нокти почти цяла нощ.И като капак и бебетата мърдаха много и ме натискаха ниско долу,та ме боля и "онова" място Blush и ..аз вече наум си се подготвях.Може би заради това не можах и да заспя,де..
А за кекса..вие се подготвяте да не го практикувате в следващите месеци,ама ние като сме забравили какво е това от втория ми "бременен" месец,сега само чакаме да родя,да мине около месец и в първите свободни 5 минути /да,и на толкова ще сме доволни Blush/ да се накексим поне мъъъъничко,че паяжина хванах вече Tired Те момченцата ни ще разберат и ще си кротуват поне в тия 5 минутки Praynig

# 219
  • sofia
Пате,аз съм за Шейново.Първия път родих там 2006г.,без никакви уговорки и съм много доволна от екипа на които попаднах.Всъщност исках да платя за екип,но семеен приятел гинеколог ни прати там при Ковачева(тя му е ученичка от МД),когато я попитах за уговорка за раждане ми каза, че няма смисъл да си давам парите на които и да е лекар и ме увери че отношението към платили и неплатили е еднакво,в което се уверих сама.Каза ми следното\"дай си паричките за бебока,купи му неща които ще зарадват и теб и него,а ние тук ще се погрижим за другото\",тогава окончателно се отказах да плащам и не съжалявам.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 220
Хайде и аз да се присъединя към честитката за всички именници - живи и здрави, щастие и късмет им пожелаввам. В нашето семейство са доста - Мъжа ми, сестра му, зет му, баба му, дядо му   Shocked Crazy Laughing Joy голямо шоу е по празника. Хайде сега и един поздрав от мен:
http://vbox7.com/play:700c349b

# 221
  • в сърцето на един мъж...
Весел ден и от мен! Честито на всички именници! Хайде от мен малко закуска, че любимото ми братче има имен ден днес, а оня ден беше и рожденник Mr. Green

# 222
Пате,аз съм за Шейново.Първия път родих там 2006г.,без никакви уговорки и съм много доволна от екипа на които попаднах.Всъщност исках да платя за екип,но семеен приятел гинеколог ни прати там при Ковачева(тя му е ученичка от МД),когато я попитах за уговорка за раждане ми каза, че няма смисъл да си давам парите на които и да е лекар и ме увери че отношението към платили и неплатили е еднакво,в което се уверих сама.Каза ми следното\"дай си паричките за бебока,купи му неща които ще зарадват и теб и него,а ние тук ще се погрижим за другото\",тогава окончателно се отказах да плащам и не съжалявам.
  bouquet  bouquet  bouquet
Аз съм с  избор на екип, зщото моята лекарка изражда там и във Вита, но там е по-скъпо,не е по ЗК и затова. Имам й пълно доверие,при нея ходих за стерелитет,води ми цялата бременност,която хич не беше най-леката и затова ми се иска да родя при ня. Пък при първа бременност май сме по-податливи да правим невъзможни неща! Пък и сега с тези недобри тонове,напълно узряла плацента и т.н направо #Crazy #Crazy #Crazy

# 223
  • Пловдив
blueberrygirl  ,с първия болничен се подава декларация за банковата ти сметка+удостоверение от банката за тази същата сметка.

Ако обаче от 2007 г насам си била в болничен, това вече си го правила и няма нужда отново.Освен ако не искаш да смениш сметката,на която ще получаваш обезщетенията.

# 224
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи с пожелание за много здраве и късмет!!!
Аз тази нощ най-сетне се наспах,чак до 9,30 спинках сладко,сладко и досега се бях отдала на четене на Достоевски,но е време да сядам и да поуча малко,защото освен в деветия месец влизам и в сесия  Laughing
След вчерашните драми около мисли за раждането и разните там процедури,които го съпътстват вечерта ходихме на имен ден на кумата и забравих и страхове и всичко,днес съм много по-бодра и няма да мисля глупости,всичко ще си се нареди!!!!

Момичета много съм притеснена вече за Ива,не е писала отдавна,ще взема да й пратя днес един смс...Ако някой я чувства по-близка нека направо и се обади,защото мен ме е страх да не я притесня,на живо съм я виждала само веднъж Sad

Общи условия

Активация на акаунт