Октомврийски бърборковци

• 16 104
  • 270
  •   1
Отговори
# 255
Честита Баба Марта на всички вас!Желая ви от сърце на вас и дечицата много здраве,късмет и обич!

Ма4о,Честито ти именник!Да ти е жив и здрав Марти!Все така да ти носи само радост! :hug  bouquet
Ние сме добре!Вяра вече е здрава и днес е много щастлива с всички мартенички,които можа да събере блyзката и.Постоянно си показва мартеничката с Франклин(която и е вече любима)и незнам колко дълго ще оцелеят.Днес и  ние ще се събираме в майка ми нaобяд да yважим традицията.Тя не беше добре пак със здравето и сега се позакрепи,та се радвам че всички сме здрави и сме добре,това е най-важното!
На всички дечица,които са болнички желая бързо да оздравяват! Praynig
Браво на дечицата,справили се със махането на пампата и бибата! PeaceПредставяте ли си ,ако всички са с биба на събирaнето каква борба и дърпане щеше да е...
За предложението:началото на юни ни yстройва,мястото е чyдесно за дечицата!Хера, Hug!
Дано само сме здрави и всичко е наред,за да можем да дойдем.

# 256
Честита баба Марта!
Бъдете живи, здрави, бели и червени
във вас да блика щастие и любов!
Възраждащата сила на Пролетта отново
да озарява с обич сърцата Ви и нека
вълшебнотo да пребъде чрез думите навеки!

# 257
Честита БАБА МАРТА МАЙЧЕТА И МАЛКИ РАЗБОЙНИЧЕТА
Желая на всички много здраве и благодат.  bouquet  bouquet  bouquet
Не съм писала от много време и да кажа 2 думи за нас. Mr. GreenАми тия дни бяхме всички в къщи болни понеже аз докарах някаква лоша кашлица и не подмина никой. #Cussing outАбе направо си беше бронхит.Най-лошото е че малкия не можа да се пребори с вируса и беше на антибиотик/много му се насъбра/.Но сега сме малко по-добре. ooooh!По този повод с болестите мисля вече да го заведа на хомеопат и да видим ще има ли файда от всичко това.... newsm78
Иначе с бибата вече почти сме се отказали търси я мнооого рядко само когато е болен.С гърнето сме до многооо назад.А говоренето започна да казва малко повече ясни думички.Мисля че на куп са около 20-думи или малко повече.За прости изречения мисля че ще стане чак в първи клас... Mr. GreenАми по-нататък мога да си помисля и за логопед.. ooooh!
Гледам че се спретва някаква срещичка ще видим как ще е до тогава положението и ще преценя за сега не обещавам нищо. Wink
Оска и аз си мислих да водим малкия на Сандански но ще е пролетта.Вие с направление ли бяхте?Надявам се вече Васето да не боледува. Praynig
Слийпи как е адаша?За какво му слагахте тия инжекции?Уф дано сте добре че тия болести са истински ад.
Аз от притеснения тия дни днес вече съм с 3 херпеса на устата и приличам на...../вещица/ Mr. GreenНякой между другото ако знае добър лек да казва. Praynig
А забравих добре дошли на всички нови мами..  bouquet  bouquet  bouquet
Уф ставам че имам много работа.
Приятен ден на всикчи. Hug Hug Hug

# 258
Къде е тази анкета newsm78
Според мен трябва да видим към края на Май кой ще идва и тогава според броя да се преценява къде ще е,защото както  казвате с тези 7 стаи до никъде няма да стигнат.
Много ми харесва идеята Hug

# 259
Честита Баба Марта! Да са ни здрави малките съкровища!

Мира, ние сме инжекции, защото Калоян повръща антибитиците. Беше с бронхит, грубо дишане и трябваше да пие Зинат, ама както вече казах, ударихме на камък. Пие всичко друго освен вимини - сироп и АБ. Температурата му е до 37,4, днес беше последната инжекция. Дано не вдига повече. На 3-ти пак ме напреглед.  Praynig

Пожелавам на всички болнички дечица да оздравяват бързо.  Hug

Вчера Калоян се научи да казва и "р" в някои думички - пеперуда, кораб, браво и т.н Основно, когато "р"-то е след гласна. Снощи цяла вечер повтаряше "пеперуда". Затвърдява новоусвоеното.  Mr. Green Joy Joy Joy Научи се да рисува и коли. Прави голям овал и от единия край слага две кръгчета. С малко въображение познаваш, че е кола.  Wink

# 260
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ,ВЕСЕЛИ, ЗАСМЕНИ,БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ!!!

# 261
  • София

Баба Марта бързала,мартенички вързала,
на момиче и кокиче, на момче и на дръвче!
Аз пък ще вържа на теб,с пожелание за късмет!

и винаги и само напред!
Two Hearts newsm51 Two Hearts

# 262
  • София
Честит Имен Ден на Херка и на Марти на Ма40, както и на всички празнуващи!   Flowers Sunflower  newsm51 Flowers Sunflower

# 263
Леле аз хич не се сетих ,че има и именници  Crazy
Да са ви живи и здрави имената и нека живота ви да е изпълнен с много хармония и усмивки!!!!!

Даже гаф направих звъня на една приятелка Марта за рожденният и ден ,а той след два дни за именния и ден просто не се сетих.много съм отнесена Crazy
Днес ходиме за прошка на обяд в свекитата на вечеря в нашите .Голям купон Саши иска музика и танци и като си нарочи някой любимец не го оставя да седне на масата.
Чета ви рисуват децата стихчета редят ние сме много назад с материала .Е ,рисуваме дъжд все е нещо Laughing
Вчера се опитвах да го уча на цветовете книжка купих, с цветни бонбонки се опитвах и не става.

# 264
Илианка,незнам за какво назад говориш,ама и ние сме на опашката.Само като си спомня с Вяра колко тъпкахме на едно място докато наyчим животните и техните звyци....Речника ни се състои от около 25дyмички.Бях провокирана скоро в разговор с тренерката на Лети да ги преброя,по повод на нейните дyми,че синът и който е на 1.5м.знаел 52дyми.Като пеем песнички го докарва само откъм мелодия.С рисyването освен драсканиците се опитва да рисyва някаква подобие на кръг.С цветовете сме доникъде.Е,откъм навици и привички сме на първо стъпало-с памперса си казахме сбогом още на 1,6м.,биба не е ползвала,казва си и за малката и за голямата нyжда(гафове не сме имали),храни се сама(стига да не е съвсем течно).Изпълнява поръчки и то много съвестно.Включва се с радост в подредбата на масата.Е,това горе-долy yмее на този етап.

# 265
Здравейте и от нас, Hug
Аз на 2 март се бракувах - преди 6 години, та и вас искам да почерпя
  party023  cook beer beer3 beer2 cheers Drunk Drunk Wine Glass eat Popcorn cheers
(вкусните снимки така и не ги разучих, сори...)
Относно развитието на децата - аз не се притеснявам - всяко ЧаВе си се развива индивидуално, а и обикновено едното е за сметка на другото newsm78
Нашия последен гаф беше преди няколко дни, когато Симона искаше да и дам много царевични пръчки и се опита да ме метне че "Тате иска пръчки.."
Обаче при сегашния й говор се получи:
 - Симона, не взимай сега повече!(АЗ)
 - Тате иска пИЧки!
 - Кажи му, че мама не дава... Joy Joy Joy
И все си мисля че беше рано за "Бели пеперудки, къде отлетяхте.."
Нали се сещате в каква посока се получават недоразуменията...:
Симона си пее "Бели пу...ки, Бели пу...ки, аз ибиам пъвата, ти ибиаш втоата"
Смях всеки ден...
Айде, приятни емоции по празниците  Hug Hug Hug

# 266
  • Някъде в Европа...
И аз съм в отбора на забравилите да честетят на именниците Embarassed От здраве да не се оттървете!

Мира, аз съм постоянно с херпеси, при смяна на сезоните..едно време бях чела, че това било в кръвта и няма излекуване от него. Пак много отдавна бях чела и лек за това, който на мен ми помага, по-бързо загарят пущините - та правиш една малка фуния от хартия, обръщаш я с дупката надолу в една чиния и запалваш върха. Като гори в чинията остава едно такова жълто като много мазен крем... е с него се мажеш, наистина помага, изпитано е години наред от мен. Другото с което много бързо загарят е червилото, слагай си, но не забравяй след като сложиш полсе да му изтриеш върха, защото нали знаеш , че са заразни херпесите и да не те прехване друг път....

Относно това какво знае и може Ради (и аз да се разпиша за протокола) - с физиологичните нужди нямаме проблем. Памперса отдавна го няма (юни мин. лято), без пб си казва за ако и пиш, даже някой път и не разбирам- сам си взема гърнето, събува се, върши си работата, обува се и си изхвърля гърнето в тоалетната и вече горд идва да ми каже  Simple Smile. Единствено заспиването с гърдата остана, но и там му се вижда края, защото вече на няколко пъти ми казва, че няма мляко и аз му обяснявам, че защото вече е голямо момченце, а "муцките му" пускат мляко само за бебетата. И той се дръпва и заспива не на тях....
Команди изпълнява всякакви и все още му е много интересно да върши "женска " работа, иска тенджери да готви, най-често бърка фиде и казва, че прави спагетки; глади си дрехите; заедно с мен мие чиниите...... гледа мама като си вързва косата и той иска ластици да си прави опашки...като излизаме иска и той дамска чанта, та с голям зор му обясняваме, че само момичетта имат чанти, а момчетат носят ранички.... В интерес на истината малко ме притеснява това, защото нали вече не живеем с баща му , а дядо му е на работа и въпреки че страшно много се занимава с него и му показва "мъжки" неща, все пак не е достатъчно времето, което прекарват заедно....
за говоренето - много отдавна си говори много. Вече спокойно общуваме с него като с голямо детенце. Прави си сложни изречения с изводи, разсъждава за много неща, чак ме смайва понякога. Прави си различни планове Simple Smile - например вечер като лягаме казва: "като стане светло, ще станем, ради казва добро утро на мама, обличаме дрешките и ще си играем. Много е интересен като вземе да прави някакви умозаключения. Ето например миналия ден,седнал на земята пред скрина си (облепила съм го със стикери с коли от онова филмче, дето колите говорят) и ми вика:
 - мамо, чакам една количка да дойде да ме вземе.
 Аз - количката или камиончето(има и едно камионче на скрина) .
Той - камиончето.
Аз- кой ще го кара камиончето?
Той - Ради
Аз - е, значи трябва да научиш мама да кара, защото тя не може
Той- мама не може да кара камиончето, защото е малка, а Ради е голям и може. Мама като порастне и тя ще може да кара камиончето.
След тази негова реплика, го задуших от целувки Heart Eyes
След яслата ми разправя какво го е впечатлило.. (Мамо, Мима има папки и госпожите се обадиха на майка й да дойде да я вземе. - имат варицела и са под карантина от 13.02)
Иначе не може да брой, е, само до 3 може. А за цветовете мисля, че е много рано още да ги познава - казва само че са еднакви, ако види еднакви цветове един до друг.....

Какво се случва около нас: Цялата седмица не беше на ясла, стигнахме пак почти до предбронхитно състояние. Отначало лечението ни се състоеше от сиропи и Биопарокс в носа, но след като продължаваше да кашля и гадните секрети не спираха, реших да почвам Аб (въздържах се заради очаванията че може да има и той варицела и да не попреча на избиването на пъпките) В петък вечерта му започнах Аб. в събота по обед е вдигнал температура (аз не бях вкъщи), прибрах се веднага, той спеше, като се събуди видяхме по телцето му 2 пъпки, започва се с варицелата.... Днес вече има значително повече по гърба основно. Докито каза да не спираме Аб, та ние сме на средата вече. Слава богу, че повлия на кашлицата и секретите, вече почти ен кашля, а нослето му е чисто. И гърдите също при днешния преглед. сега ще чакаме всички пъпки да избият и дано не вдига повече температура....

Ох, много дълго стана, ама така, като не съм се отчитала отдавна с новини.
Лека нощ и целувки от нас!

# 267
Честито на всички именици на патереци!   (И аз съм отнесена  Embarassed)

Калоян също не познава цветовете, не познава и цифрите. Уж се беше научил да брои до 5, сега я кара на едно, осем...  Mr. Green Буквите ги познава. Философства много. Вчера докато чакахме да му сложат инжекцията, започна да обяснява в коя врата не иска да влиза (където се правят инжекциите) и къде трябва да идем, защото е хубаво (в лекарския кабинет). После заключи "Аз вече не съм мъник, защото съм голям и можа да пуша цигари."  Embarassed

# 268
Здравейте и честита Баба Марта  Simple Smile Да сте здрави, румени и засмени!

Мики, ако не е късно да ти кажа, че утре мислим да наминем към Зоопарка. Ако решиш, че ви се ходи, драсни на лични и ще се разберем.

За децата: Толкова са различни, за различните неща.............. За цветовете, това което знам от специалист, който се занимава с деца е: На колкото годинки е, трябва да знае с един цвят повече, като се започва от 3-та годинка. Демек се очаква, че на 3 г. детето вече ще разпознава 4-те основни цвята.
На Емка й правех асоциации: Синьо като морето, зелено като тревата, червено като домата и жълто като лимона.   И когато рисуваме, казвам: Ще ми подадеш ли жълтия молив. Тя ми подава и ако е жълт, казвам браво, ако не е, питам: Това жълто ли е? и тя мисли.......казва не и ми дава друг и така  Simple Smile
За по-големите има тематична игра със зелен ден например. И се надпреварвате кой повече зелени неща ще покаже  Simple Smile

Отплеснах се, но исках да кажа, че си е до дете, до това кой, къде и как се занимава с него  Simple Smile

Честито, на всички имащи повод за празнуване    bouquet

Хайде......

# 269
Еее, най накрая да се преборя с мързела, че да вида как става номера с картинките,
то проста работа, ама... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт