Сняг натрупа,зимата вилнее - НОЕМВРИЙЧЕ в къщи си беснее

• 15 040
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Скреч, може да питаш Косе Босе. А и из писаното от нея няма как да го няма. Спанак и повечето зелении - лапад, коприва, са пролетни. Ябълките и крушите са хубави до към края на февруари, след това вече се засилва процеса на гниене. Кората задължително се бели за малко дете, даже и да е току-що откъсната ябълката (обикновено загниването се появява първо там, чак после проличава върху самата кора). Друго, което знам - замразените зеленчуци обикновено са брани в сезон (най-евтино излиза), така че спокойно могат да се дават. В Била съм виждала даже боровинки и ягоди замразени.

Аз вчеране писах, защото не ми работеха някои клавиши, а това много ме изнервя.

Заголването на пишките - оставила съм го на природата и на Младен. Да се оправят. Мъжките пишки не за всичко са женска работа  Crossing Arms Mr. Green

И аз разгледах Ларедута, но и на мен ми се видя адски сложно. Сега чакам намаленията на дрехи в Mytoys.de и почвам. То не че ще пазарувам много, ама да си начеша крастата. Дано улуча размерите.

За гърнето - Роси, ами съвета ми към Цецето беше да залага гърне, като улучи момента. Аз и тук ще оставя нещата на природата, защото и вторият синчок истерясва, като му доближи гърне към дупата.
Питахтеме как научих Иво на гърне - ами не съм полагала никакви усилия. Но трябва да имате предвид, че Иво не е стандартно дете, него на нищо не можеш да го научиш. Просто в един момент като усети че може нещо, го демонстрира публично и съответно ни изненадва колко добре го прави.
Той също изпитваше ужас от гърнето, използвахме го главно да го пълним с играчки и да го тъпче. Научих го да пишка на команда пиш, като беше на 8-9 месеца, но в памперса, докато го преобувам - той беше кротък за разлика от Дани и не шаваше, докато го преобувам. След това, като проходи, пишкахме в банята - преди разходка, преди сън, по време на баня. Като беше на година и 3-4 месеца, беше лято и сме излизали навън без памперс, вкъщи ходеше по гащи и го водех да пишка редовно. През есента - на година и половина, върнах памперса, като застудя, защото ми беше ясно, че не се е научил, щом не подава знак, а ако настоявам, най-много да го простудя и да го травмирам. Така си седя с памперс, докато стана на двегодини и малко - май месец мин. година един ден му махнах памперса и му казах какво да м иказва, като му се пишка и ака. Човечето също искаше да се научи и стана много бързо - първо се напишваше и ми казваше, после почна да пуска по няколко капки, да се сдържа и дами казва и накрая почна да ми казва, като му се допиша. Отне около 2-3 седмици целия процес, като аз съм го поощрявала с думи и съм му казвала да не се притеснява, като се напишка, само следващия път да ми каже по-раничко. Оттогава не сме имали проблеми, само понякога, като е много гладен след игра навън и седне направо на масата, му се е случвало да прави локвички и след това се е чувствал ужасно, милия. Не сме имали и стандартните проблеми с веднъж научен на гърне, а после да се отказва и да пишка и ака в гащите, освен веднъж, когато имаше запек и се стискаше до последно, защото го болеше дупето и твърдеше, че не му се ака.
По принцип детето първо се учи да казва, като му се пишка, после - като му се ака и накрая чак почва да се буди нощем ,ако му се допишка или доака. Но Иво и тук се прояви нестандартно - първо почна да се буди нощем - още след първите два-три дни на махането на памперса и си казваше, после почна д аказва, като му се ака и чак накрая почна да казва кога му се пишка, преди да се напишка. Има и още едно правило, което не знамдали е вярно - когато детето се научида слиза и да се качва п остълби само, значи и е физически готово да се учи да ползва гърне - означавало,че вече може да контролира тези си нужди. Иво все още трябва да с едържи за парапет, като се качва и слиза, та не знам доколко е вярно това.

# 136

Добро утро ! Снежно и красиво !

# 137
Добро утро!

Софинце, благодаря за кафенцето, поднесено с цветя   bouquet

Юле
, благодаря за съвета   bouquet Май ще се въздържа засега и ще практикувам като с баткото, както и ти с Иво  Peace И Ицко се научи точно на 2 години да казва, че му се пишка, когато тръгна на градина. Може би почувства неудобство от децата и въобще от чуждите хора. Акото го научи малко по-рано, понеже не търпеше да има нещо на дупето му  Laughing Слагах му само вечер памперс, но той се будеше и си казваше, та до 3-те годинки махнахме напълно памперса  Peace

За пишока вече съм казвала, че той беше и си е много трудно дете, та не го пипах, той въобще не даваше. Реших, че ще оставя този проблем за малко по-късен етап, когато вече разбира какво правим, но ръководена от това, на което ни учиха в Уни-то детето да се учи да не позволява никой да му пипа гениталиите, го оставих да се оправя сам  Mr. Green До ден днешен пишока не му е заголен напълно, т.е вижда се само предната част на главичката  Peace Всяка вечер си я дърпа в банята и вече има леко отлепване от едната страна  Peace Маруска  е права за мъжете, че сами се справят с това положение на малко по-късен етап от развитието си  Mr. Green Сашо години наред ме убеждаваше да не го пипам, защото сам ще се справи с проблема, докато преди година си призна, че всъщност и той сам се е справил  Mr. Green Сестра ми разказваше и за бившия си приятел същото  Mr. Green Ми това е... Аз не съм се стресирала по въпроса. Мисля, че бих му нанесла по-голям стрес , ако го заведа на хирург, при условие, че не виждам реална причина да го направя  Peace

За храненето сме почти като Цецето с Василия  Peace Разликата е в това, че аз давам цитруси  Peace Също не съм давала плодови сокчета. Гледам да разнообразявам закуската, но в нея винаги има АМ или сирене. Обяда почти винаги е с месо, с рибата сме много зле - не я обича и това е  Confused Вечерята почти винаги е зеленчукова или ако има нещо подходящо от нашата вечеря, може и с месо да е. Плодовете ги давам за десерт почти след всяко хранене. В повечето случаи това е ябълка.

Канелка, знаех си, че щом не съм много сигурна в това, което правя, не е много правилно  Laughing Ще се радвам, когато имаш време , да споделиш опит  Hug
Гелът ще се опитам да намеря, но ако не успея, разчитам на теб  Hug
А все забравям да те питам как е съпругът ти?

Просто Аз, психическо разстройство и аз имах, когато пазех диети  Confused Но пък и аз така смело лапам медец и с големи лъжици, както и сушени плодове  Party

Деска, за 86см ли става въпрос? Аз се ориентирам по височината. Определено за лятото вече ще теснеят. Лилия в момента е с 86-ти размер  Peace Сега поръчвам 94-ти с перспектива. Но пък се чудя за зимата дали пак този размер да и взимам  newsm78

Маминки, ако някой има нужда от помощ за Ла редута, да свирка  Hug Ще обяснявам до колкото знам  Peace Много обичам да си предлагам помощта, а ако има кой да откликне се чувствам още по-щастлива  Blush

Жу, така и не написахме друго писмо за неполучената поръчка. Дали не е късно вече  newsm78
Беше питала за оставянето на децата. Лилия не ми се е налагало, освен когато простирам, но пък Ицко го оставях най-редовно, спящ на спалнята точно на тази възраст, а аз се заравях в "тръстиката"  Mr. Green Като се събудеше, ревваше с пълно гърло и аз тичах като луда по стълбището  Crazy Иначе редовно си ходех и до магазина, след като заспеше, но бях сигурна, че поне час спи непробудно  Peace

Айде, отивам да се ровя в Ла редута, че само пълня кошниците, а все още съм пуснала само една малка поръчка  Whistling

# 138

Може ли някой да ми каже или да ми даде линк към тема кои са сезонните плодове и зеленчуци за България? Ясно е, че сега няма домати и марули, но не знам кога зрее авокадото, ананаса, не знам от къде трябва да следя да е вноса, не знам спанак кога има. За дините и тиквите знам  Laughing И кои круши и ябълки са зимни също не знам.

Скреч, авокадото и ананаса когато и да зреят се берат зелени, обработват се с препарати за да зреят докато ги транспортират без да се развалят. Така, че целогодишно са си наблъскани с химия, не се притеснявай кога ще ги купуваш.  Peace
Спанакът, засят в края на август и началото на септември, е готов за прибиране в началото или в средата на октомври. Ако се засява в края на септември той се прибира през февруари или март в зависимост от времето.

Всъщност щом продукцията е на пазара, по подразбиране е наблъскана с химия. Най-вредни са листните и кореноплодните зеленчуци. По-добре ги спести към момента на човечето, иначе язък ти за дългото кърмене, ако го храниш с такива отрови.

Круши произведени в България не вярвам да намериш на пазара.

А ябълки има целогодишно - внос от различни държави.

Дали е възможно Лена да е подсечена от прекаляване с изцедени сокове от цитруси?

Юлче, така се надявах да се възползвам от вашия опит с гърнето, но сега осъзнах, че няма как да стане, защото нали сме на ясла  ooooh! Те там ги слагат в определени часове и Лена няма проблеми с това, но едва ли някой ще забележи сигналите й за нужда от гърне, докато не проговори по-разбрано  Confused

# 139
Еййй, това човек като се наспи какъв кеф си е, че му се готви, чисти , пере.... и редица други неща, за които не се сещам, ако нямам стойностен сън  Mr. Green
Малчуганчо се събуди в 7 и малко, исках да го настискам от радост,че ме е оставил да се наспяяяя  Rolling Eyes Heart Eyes Заочнахме веднага с игрите, млеката и т.н. Мама сложи да готви пиле с грах, после една пералня, после поизчисти, детенце разтурваше шкафове и прочие, та така.... А сега спинка.  Whistling

Дита - честита ви шейничка, ще я пробвате ли днес или не ти се навлича и цапа Simple Smile
Юлче  -  Heart Eyes  bouquet
Софи - страхотно кафе, зареди ме с усмвка от сутринта/ не кафето, а жеста Simple Smile
Скреч - добре, че Еличка ти е написала като експерт, аз не разбирам от сезонност и  бля-бля на плодове и заленчуци. Коце - /+ 20кг  Shocked, лелееее изпуснала си го, повече секс, повечееееееееееееееееее / и диетки,това не е здравословно най-добре да го изпратим при Просто аз на рибна диетка и здравословно хранене  hahaha  chef Joy к'о ще кажеш?

# 140
Добро утро!

При нас не беше много добро, но сега Рони спи и вече е добро. Joy
От миналата седмица го е подгонила една мания за самостоятелност - не се търпи направо. ooooh! Май приключихме с возенето в количката. Не бяхме излизали от миналата неделя заради истериите му, но днес вече нямаше как. Ходеше след мен ту с обувките, ту с якето си и нямаше как да се правя, че не разбирам какво иска. Имах скрита надежда да иска да се повози, но не, още като приближихме стаята с количката и се разпищя. За да се убедя, че не иска да седне, все пак опитах, но не. Naughty Та в крайна сметка рано-рано обикаляхме из парка, настояваше да ходи по тревата, а не по пътечките, което значеше, че трябва да го държа. Като му омръзна да се разхожда се запъти към блока, обърка входа, но разбрах намека му и се зарадвах. Laughing Юлче, има ли спасение от истериите или да чакам да мине този период? Мислехме да ходим да пазаруваме с него утре, но явно няма как да стане с тая мания за вървене. Crazy

Роси, пратих ти вчера имейл. Стана много дълго за лични. Ако не намериш гела, през юни може да си дръпнем една среща във Варна и ще ви донеса и на двете с ПростоАз.

Медхен, шокира ме с инфото за авокадото! Защо тогава ни лъжат, че е полезно?!?
Според мен нищо чудно дупето на Лена да е зачервено заради цитрусите.

И аз се отказах от Ларедут. Ами то сто часа само докато се регистрирам. Все някакъв проблем със символите и трябва да отгатна на кой ред точно, опитвах какво ли не, докато накрая се оказа, че проблемът е, че съм изписала етажа ни с римски цифри. ooooh! А като попресметнах цените - аз пазарувам на същите цени от C&A и поне мога да видя и пипна нещата, не трябва да търся митници и т.н. Полезното беше, че научих още няколко френски думи. Flutter

Софи, мерси за кафенцето, тъкмо закусвам здравословно - тортиля с чили сос. Joy

# 141
  • Варна
Здравейте и от мен  Hug

И аз като Дес, чета на пресекулки и все ен мога да се включа по темите.  Confused

Набързо това което ми е направило впечатление  Wink - прическата на Таш newsm10 ,
столчето което Галето показа - и аз все по 9-36 кг се заглеждам, но мъжо се опъва нещо, и най-вероятно ще се възползвам от опита на Катюша и ще си взема Бертони.
Галенце това къде го изрови
Упс мишката ви изчезна нейде. Май съм до тук с болдването и иконките. Да видим как ще публикувам?!!! Ааа появи се.
Пишльока го забелих като беше съвсем малък - нямаше 6 месеца. Нищо не разбра. Даже се кефеше  Mr. Green Сега много рядко успявам - веднъж на 1-2 седмици, но го правя профилактично. Въобще не му прави впечатление.
Канела,я пусни обяснението за фотошопа и на мен, че и аз действам с аутолевълите или оставям на операторите във фотото да си свършат работата. Grinning
Мене ме е срам Embarassed но от както сме на кухня въобще не следя какво приема Влади като продукти и състав. Смятам, че в детската кухня си имат диетолог или педиатър и си вършат работата Blush А аз гледам да си хапва достатъчно плодове и млекце. Иначе като седнем на маса нищо не можем да скрием от Влади. Детето си е ящничко и иска от всичко да опита. Ограничавам само шоколада, пърженото и алкохола  Wink Mr. Green
И аз смятам да се гмурна в Ларедута и Майтойс-а  Mr. Green В Ларедута размерите с един ръст по-надолу. Т.е. аз сега пазаря 86 размер - за до 18 месеца, но от Ларедута ще взема 92.

Ох,  ooooh! дребният е със сополи и като спи се дави и хъркори. Все се каня да ви питам. Влади е станал много - как да кажа - яростен. Като не стане нещо на неговата, идва насреща стиска ръцете в юмруци, почва да крещи, целия почервенява и се тресе. Не знам от зодията ли е или от гените ли newsm78 Ние не сме толкова неврозни. И не знам как да постъпя.
А мчера събори елхата от една метална стойка  ooooh! Не знам как успя - колко сили има в това дете. Добре че само елхата падна върху него. Сега е надран, все едно котка го е драла. Дано Витасина пооправи положението.

# 142
  • София
Привееет и от наше село...
Мерси за кефенцето - благосат.
Аз за срамотите рядко давам прясно изцеден сок - в смисъл не всекидневно. Мързела е преди всичко. Иначе е фен на сокчетата - пие предимно домашни сокчена ( концентрат за р-реждане с малко захар направени ) и купешки - Да жевият Хип и Гербер !!!

Оказа се, че не ни влияе и новото хапче за сън. Тая нощ беше при баба й за да се наспя поне малко. Пак е станала в 3 и чак сутринта към 10 и нещо успях да я приспя - ЦЕЛИ 30 мин сън. Дано довечела да дремнем, че кофти.

# 143
Валенсия, от зодията е! Laughing Скорпионите са големи инати! Рони е същата работа, ако не е на неговата, започват едни истерии, ревове, тръшканици... ooooh!
Прати ми на ЛС мейла си да ти пусна фотошопските истории. Аз пък все се се ядосвам но фотоателиетата, че ми развалят снимките. Пиша изрично "без корекции" и пак коригират. ooooh! Онзи ден си взех снимките, отпечатани в 4 книжки, е ужас бяха. Едни розовеят, други жълтеят, на трети така са вдигнали контраста, че има прегорели места, а 2 са тотално изхабени и на нищо не приличат. ooooh! Със сигурност причината не у мен, защото като си ги отпечатам на автомат стават чудни. Ама като не ми се занимава да правя рекламации, ще търпя, а и бяха на промоция - за половин цена, толкова. Whistling /то и за пълна цена пак толкова щеше да е Laughing/ Мъжът ми смята, че съм професионално изкривена - на него му харесаха, освен двете най-скапано отпечатани снимки.

Нашето диване пък не пие нито сокове, нито чай - само вода. Rolling Eyes Онзи ден пак пробвах с малина на Хип, не иска, аз трябва да го допивам. Купила съм едни половинлитрови на Нестле, не знам кога ще ги отворя, след като трябва за два дни да се изпият. Освен да поканя и други дребчовци.

# 144
Канелка, то авокадото само по себе си е много полезно  Peace
Аз си давам всичко на Лена, без зелени салати и подобни, а спанака е само готвен  Wink Аз се втелясвам за плодове и зеленчуци понеже за това съм информирана, ако се поразровя за другите храни сигурно ще се гръмна и затова си тъна в блажено невежество  Mr. Green

# 145
Ели, а нас защо ни извади от блаженото невежество Laughing?
Аз съм подготвила едно авокадо за Васко след като се запалих от Галакси и Ванилия, а сега ти ми убиваш кефа?
Шегувам се Hug
А с какво да го комбинирам имате ли идея, май не е ей така да се ръфа Laughing
Как е Лена, разбират ли се с бавачката? Кога ще приключи ремонта на яслата?

Софинце мерси за кафенцето, аз малко късно ама ей сега ще се възползвам, че съм съвсем заспала  Tired
Юлче много полезна информация   bouquet

# 146
ДЗЯЯЯЯК!!!

Ей хора изкуках....ама свърших доста работа.

Ако е останало нещо в Ларедут мисля неделя да се отдам на шопинг..макар, че нямам нужда от нищо...амааа за спорта Joy Joy
Да ви кажа какво ми се случи сега. Отварям едно специализирано издание да почета малко за почивка и  Shocked Shocked тема: 25-те най-полезни храни на планетата - хаххаха това във вестник ЕКСПЕРТ СЧЕТОВОДИТЕЛ.

Та : 1. Кайсии; 2. Авокадо; 3. Малини; 4. Диня;  5.Манго; 6. Домат .....25.Сьомга

айде влизам в среща....

# 147
Здравейте и от мен!
Елица също е хремава от два дни. Водих я в Морската градина в една сладкарница, която е закрита с найлонова шатра и ту пускат топлото вътре и става баня, ту го спират и става кучешки студ и ми се струва, че там я простудих. Пък със снежната разходка, на която  премръзна, съвсем овапцахме положението  Rolling Eyes Ама каквото и да е, дано се размине само с хремата.
Кате, съчувствам ти искрено за безсънните нощи.
Ели напоследък има по една-две подобни на седмица /с ревове, песни, пляски, води, млека, въртене в нейното легло, въртене в нашето, ходене по главите ни  ooooh!/ и направо откачам. Не ми се мисли, ако зачестят, ще се превърна в кълбо от нерви  Confused
От двумесечна не беше пила мляко вечер /а и вода също/, сега взехме през три-четири дни да бъркаме послед нощите млека. Не знам дали е гладна или става въпрос на навик, но не ми харесва тази работа.
Като наркоманка е като види шишето или чуе думата мляко, направо започва да потреперва и да крещи  Mr. Green
Валенсия, същия инат е Елица. Не свива юмруци, но реве с всички сили,като не стане на нейното.
Какво правя - първо, по примера на юлчето се опитвам разумно да обясня "това не може", но "ето, това може".  Обикновено без резултат  Mr. Green След това започвам да залъгвам или да се правя на маймуна, често пак без резултат  Crazy
След това не ми издръжат нервите и я оставям да се нареве малко /не повече от пет минути/ и или сама се успокоява или чак тогава мога да я прилъжа с нещо друго.
За храната - не следя стриктно грамажи, но си мисля, че е балансирано. Общо взето, всеки ден присъстват плодове, зеленчуци, зърнени храни, мляко, сирене, краве масло или растителна мазнина, месо или жълтък и т.н. Риба гледам също да давам веднъж седмично или на десетина дни поне.
Но не се втелясвам, ако някой ден в менюто присъстват примерно повече плодове или някоя друга група храна, пък в друг ден по-малко от същата.
Пържено, колбаси, какао, сладкиши и т.н. - само по една-две хапки за опит, ако е настоявала да опита. Иначе не присъстват в менюто й.
Сокове също не съм давала - не ги иска, а и известна доза мързел от моя страна, който ми пречи да настоявам  Embarassed  Но като яде плодове, мисля, че не е голям пропуск.
Канела,то при мен, малко се получава "видяла жабата, че подковават коня и тя си вдигнала крака"  Mr. Green, но да помоля и аз за фотошоп обработката. Сигурно ще науча нещо ново, което ще ми е от полза.
Иначе аз не ползвам автоматичните настройки, но и не правя нищо сложно - малко може да вдигна контраста, малко игра с кривите, ако се налага за цялата снимка или ако фона позволява затъмняване или изветляване и накрая я изострям с един плъгин или с unsharp mask. А, очите също с unsharp mask, ако е портретна снимка.
Обаче не знам, аз ли калпаво ги обработвам  Blush, монитора ми ли не е настоен провилно, но на хартия също много често не ги харесвам. Последните ги вадих на автомат и пак се ужасих - червенееха и зеленееха ужасно. Без обработка - по-малко, но пак не бяха хубави.
След това същите снимки, ги пуснах да ги изкарат в snimkite vi. Там са с доста по-добро качество, но пък не знам дали не е дело на някой оператор, който да ги е оправял  Laughing или просто във Варна няма читаво фото и затова втория път резултата беше по-добър.
Възможно ли е и автомата да не е настроен правилно или хартията да е с кофти качество?  Crazy
И за гелчето, ще те помоля да ми пуснеш снимка. Търсих в google, но излизат един куп продукти elmex и не мога да се ориентирам.
Навсякъде ли го продават или само по аптеки и дрогерии? И знаеш ли дали в цяла Европа го има?
Ако не го намеря и за това ще се наредя на опашка  Embarassed
За моите зъби не ми се отваря дума, а безсмислената ми близо шест месечна безмлечна диета просто ги довърши и състоянието е плачевно  Sad
Хайде, отивам и аз да напълня една кошница в Ларедут.  Crazy То аз я напълних вече, но да пусна поръчката. Този път само чаршафи, че ми трябват, а има доста изгодни.  Иначе от дрехите аз съм малко разочарована. В смисъл, че като получа поръчката, половината работи стават, но на другата половина я не съм улучила размер, я мъжът ми или Калина няма да ги харесат   Close, я са си направо дефектни или боклучави. И като сметна и тяхната стойност /пък няма да се носят/, и доставката, то за тези пари, които съм дала за читавите неща, мога да намеря нещо подобно и тук.
юлче, намалението на дрехите  в mytoys започна вече.  Wink

# 148
Еми много сте писали,кой как щях да отразявам не знам Rolling Eyes
Гале радвам се,че сте се наспали Hug

Ние пък днеска станахме в 10.30,щото я натисках как ли не да поспим още,много ми беше изморено днеска.

Гърне ще пробваме по-нататък,нито ми се занимава,нито зимата е времето. Иначе усещам кога ака,не се свира в някой ъгъл,но задължително клечи Joy Много са смешни и как си приличат значи всички Joy И нашата прави кълбо и ме гледа отдолу,научила се е къде и е тумбака и го тупа като се наяде Laughing Като я питаме как се казва,като е на кеф "И-ва" Heart Eyes Такова слънце ми е Heart Eyes

За яденето-всичко почти и давам да яде,сокове..все пропускам Blush иначе всеки ден почти и давам месце,супички и правя,на всяко ядене сирене иска задължително Grinning,от нашите манджи иска да яде,и най-често общо се храним,не иска нейните си панички и лъжички,а ги ползва за игра и яде с метална лъжичка в нашите съдове Whistlingплод-ако се сетя ябълка,или домашно плодове пюре.

# 149
Сега се сетих да питам нещо.
Вие ограничавате ли количеството глутен?
 Аз доскоро следях това и давах само веднъж дневно. Сега вече давам повечко /примерно сутрин попара, вечер грис, някоя друга бисквита, солета/. Дали има някаква опасност, уж до две години не трябва да се прекалява с глутена. И всъщност какво значи прекаляване /като количества/  Rolling Eyes
За гърнето -  с голямата някъде към година и осем месеца почнах по-сериозни опити за приучаване /иначе имаше гърне от седем-осем месечна и съм я слагала и преди годинката/ и окончателно към година и десет-единайсет месеца махнахме памперса.
Общо взето, не беше съвсем готова в началото и малко я понасилих, като имаше и не малко инциденти в гащите, и много нерви от моя страна.  Blush
За акането - по-късно. Тя говореше доста и направо ми казваше да й сложа памперс, за да се изака. Първо настоявах да го прави на гърнето и или започна да се сдържа и да се изпуска през нощта /спеше с памперс, за всеки случай/ или по два-три дни задържаше и взе да стига до запек.
Тогава се примирих, взех да купувам едни съвсем евтини памперси, само за тази работа  Mr. Green и си казах, че ако до три годинки не се научи, тогава ще правя пак опити. Докато в един прекрасен ден каза, "я дай гърнето, да опитам там"   Crazy и приключихме с памперсите. Беше някъде на около две години и три-четири месеца.
Сега с Елица няма да бързам, когато тя е готова - тогава. На този етап дори не ми е хрумвало да купувам гърне, защото не дава никакви признаци да разбира за какво става въпрос.
Иначе също я усещам кога ака, ако я наблюдавам в този момент - прави го горе долу по едно и също време, а и я виждам като се напъне  Laughing, но не ми дава сигнал предварително. Така че, като я усетя е безсмислено да я прекъсвам и да я слагам на гърне. Абе не е готова още.

Последна редакция: пт, 09 яну 2009, 15:26 от арабела

Общи условия

Активация на акаунт