Аз вчеране писах, защото не ми работеха някои клавиши, а това много ме изнервя.
Заголването на пишките - оставила съм го на природата и на Младен. Да се оправят. Мъжките пишки не за всичко са женска работа

И аз разгледах Ларедута, но и на мен ми се видя адски сложно. Сега чакам намаленията на дрехи в Mytoys.de и почвам. То не че ще пазарувам много, ама да си начеша крастата. Дано улуча размерите.
За гърнето - Роси, ами съвета ми към Цецето беше да залага гърне, като улучи момента. Аз и тук ще оставя нещата на природата, защото и вторият синчок истерясва, като му доближи гърне към дупата.
Питахтеме как научих Иво на гърне - ами не съм полагала никакви усилия. Но трябва да имате предвид, че Иво не е стандартно дете, него на нищо не можеш да го научиш. Просто в един момент като усети че може нещо, го демонстрира публично и съответно ни изненадва колко добре го прави.
Той също изпитваше ужас от гърнето, използвахме го главно да го пълним с играчки и да го тъпче. Научих го да пишка на команда пиш, като беше на 8-9 месеца, но в памперса, докато го преобувам - той беше кротък за разлика от Дани и не шаваше, докато го преобувам. След това, като проходи, пишкахме в банята - преди разходка, преди сън, по време на баня. Като беше на година и 3-4 месеца, беше лято и сме излизали навън без памперс, вкъщи ходеше по гащи и го водех да пишка редовно. През есента - на година и половина, върнах памперса, като застудя, защото ми беше ясно, че не се е научил, щом не подава знак, а ако настоявам, най-много да го простудя и да го травмирам. Така си седя с памперс, докато стана на двегодини и малко - май месец мин. година един ден му махнах памперса и му казах какво да м иказва, като му се пишка и ака. Човечето също искаше да се научи и стана много бързо - първо се напишваше и ми казваше, после почна да пуска по няколко капки, да се сдържа и дами казва и накрая почна да ми казва, като му се допиша. Отне около 2-3 седмици целия процес, като аз съм го поощрявала с думи и съм му казвала да не се притеснява, като се напишка, само следващия път да ми каже по-раничко. Оттогава не сме имали проблеми, само понякога, като е много гладен след игра навън и седне направо на масата, му се е случвало да прави локвички и след това се е чувствал ужасно, милия. Не сме имали и стандартните проблеми с веднъж научен на гърне, а после да се отказва и да пишка и ака в гащите, освен веднъж, когато имаше запек и се стискаше до последно, защото го болеше дупето и твърдеше, че не му се ака.
По принцип детето първо се учи да казва, като му се пишка, после - като му се ака и накрая чак почва да се буди нощем ,ако му се допишка или доака. Но Иво и тук се прояви нестандартно - първо почна да се буди нощем - още след първите два-три дни на махането на памперса и си казваше, после почна д аказва, като му се ака и чак накрая почна да казва кога му се пишка, преди да се напишка. Има и още едно правило, което не знамдали е вярно - когато детето се научида слиза и да се качва п остълби само, значи и е физически готово да се учи да ползва гърне - означавало,че вече може да контролира тези си нужди. Иво все още трябва да с едържи за парапет, като се качва и слиза, та не знам доколко е вярно това.